Forum 2001-2002

Mari 12.10.2002 14:32 Joko kuulitte... ...siitä eilisestä räjähdyksestä Vantaan Myyrmannissa: Ylen sivuilta: 12.10.2002, klo 12.43 Poliisin mukaan Vantaalla sijaitsevan kauppakeskus Myyrmannin räjähdyksen aiheutti pommi. Pommia epäillään räjähdyspaikan teknisissä tutkimuksissa ja uhrien hoidossa ilmi tulleiden seikkojen takia. Myös sisäministeri Ville Itälä vahvisti ministeriön tiedotustilaisuudessa, että räjähdyksessä on kyse rikoksesta. Aika hurjaa. Varsinkin Suomen oloihin.
Balisa 12.10.2002 14:48 No niin,jälleen on yksi seikka siinä asiassa , miksi kannattee asua Kittilässä....

niiPPa 12.10.2002 18:39 Joo. Hirvee juttu. Suomessa kun ei yleensä mitään tällästä tapahdu. Huh, huh kyllä pisti meitsinkin miettiin...

Nii...mieti sitä.
tuisku 12.10.2002 19:08 Vantaan Myyrmannin pommi-iskun tekijäksi epäillään 20-vuotiasta Vantaalaista yliopisto-opiskelijaa. Suomalaissyntyinen mies menehtyi itsekin tekemässään iskussa, jonka tarkoituksena näyttää olleen saada aikaan mahdollisimman pahaa tuhoa. Pommin räjähdysaineen seassa oli pieniä metallikuulia / hauleja jotka haavoittivat kaupan asiakkaita. Räjähdyksessä menehtyi 7 ihmistä: 3 naista, 3 miestä ja 1 lapsi. 80 haavoittui. Pommin asettaja oli ilmeisesti toiminut mielenhäiriössä.

Myyrmäen kirkossa järjestettiin tänään päivällä muistotilaisuus räjähdyksen uhrien omaisille.

Näin uutisissa.

Järkyttävä tapaus.

keva 12.10.2002 20:01 Sairasta toi on.. Eikös se ollu joku yliopiston oppilas? No joo, mieluummin mä tollaseen kuolisin ku johonki kamalaan sairauteen. Mut ei silti oo kivaa. Tuntuu tosi kamalalta..

..*ulkona*..
Harry 12.10.2002 20:35 Just sanottiin uutisissa,että kyseessä oli joku nuori kemianopiskelija,jonka kotoa löytyi pomminteko-ohje.Kyllä se aika pelottavalta ja turvattomalta tuntuu,että suomessakin alkaa tämmöistä tapahtua.Jotenkin sitä täällä kuvitteli olevansa niin turvassa.Kyllä se pahalta tuntuu,varsinkin uhrien ja heidän omaistensa puolesta.

Fani-90 12.10.2002 21:48 Kauheeta ajatella,että Suomessa on räjähtänyt pommi!Ei täällä tapahdu tavallisti yhtään mitään...Mun sukulaisia asuu aika lähellä Myyrmannia,mutta onneksi he eivät olleet sillon pommin räjähdyksen aikaan Myyrmannissa.Hyvä,että mä asun kaukana Vantaasta!

-Anssi Kelan suuri fani-
-Elena- 12.10.2002 22:31 20-vuotiasta Vantaalaista yliopisto-opiskelijaa
Ö gauhee... Oltiin just menossa rakkaan möö-serkkupiuhani kera uimaan, niin menimme erään talon ohi. Siinä oli kaks poliisiautoa ja tv-kamera. Rakas äitini tiesi kertoa, että se oli sen räjäyttäjän talo..ÖÖ Oisse kyl!

*Sano Piuha vaan...*
jonna88 13.10.2002 11:03 Kauheaa!! Ensin en edes uskonut,että se on totta, mutta tottahan se oli...

Fani-90 13.10.2002 14:01 Tänään aamulla lukiessani lehteä huomasin,että kolmelta mun kaverilta oli kysytty eilen mitä he ajattelevat perjantain pommi iskusta.

Sitä juttua lukiessani muistin,että eikös kesällä Helsingissä räjähtänyt joku pommi,vai muistanko ihan väärin?

-Anssi Kelan suuri fani-
Tiituli 13.10.2002 14:47 mustakin toi pommi juttu oli kauhee.. ei välttämättä niin kauhee, jos joku ei olis aiheuttanu sitä, jos se oiskin ollu joku kaupan sähköjohtojen tms. aiheuttama..
niinpä.. sääliks käy uhrien omaisia ja uhreja..

Essi 13.10.2002 16:09 Sitä juttua lukiessani muistin,että eikös kesällä Helsingissä räjähtänyt joku pommi,vai muistanko ihan väärin?
Oikein muistat.Jonkun hotellin edustalla räjähti autopommi ja räjäyttäjä loukkaantui itse ja joutui sairaalaan.Räjäytetyssä autossa ollut ihminen kuoli.
-Ertzu- 13.10.2002 17:50 Ikävä tapaus kieltämättä. En olisi halunnut olla todistamassa sitä. Tästä muistuu taas mieleen tosiseikka, että kuka tahansa vaikka omasta perheestä saattaa kuolla koska vain, olipa syynä sitten äkillinen sairauskohtaus tai pommi ostoskeskuksessa.

Tampereellakin oli tässä viikolla yks aika traaginen juttu. Kyseinen tapaus sattui noin kilometrin päässä asuinpaikastani. Hallilan, Tampereen virallisen peräkylän baarissa, jonka nimi on Naapuri, tuli joku tappelu viime viikolla. Myöhään illalla kaksi kolmekymppistä miestä alkoivat tappelemaan jonkun vanhemman miehen kanssa. Mies joutui alakynteen ja sitten ne kaksi lähtivät pois baarista. Vanhempi mies sattui olemaan hiukan humalassa ja meni hakemaan autonsa, etsi nämä kaksi miestä ja yritti ajaa päälle. Toinen kuoli, toinen ehti hypätä alta pois. Siinä kohdassa katua on nyt joku omaisten järjestämä kukkia ja hautakynttilöitä-systeemi. Kummastelin siinä, että mitäs noi nyt on, mutta sitten kuulin asiasta.

Tapaus sattui siis kilometrin päässä kotoani, jossa juuri sillä hetkellä olin luultavasti nukkumassa. Aika outoa sillä tavalla ajatella, että tuolla meidän peräkylän baarista parin sadan metrin päässä jonkun päälle on ajettu lähestulkoon tahallaan.

Lähestulkoon meinaa sitä, että tämä ukkeli ei varmaan saa syytettä murhasta, vaan taposta, koska se ajoi tämän henkilön päälle hetkellisessä suuttumustilassa.

touho 19.10.2002 14:06 Juu, tuo pommi-isku oli kamala tapaus. Kun ei omia omaisia menehtynyt siellä, niin en voi surra paljoa.

En osaa surra tuntemattomien ihmisten puolesta. Mutta se kyllä ihmetyttää, kuka haluaa räjäyttää ostoskeskuksen? No niin, siis kyllähän räjäyttäjä tiedetään, mutta kuten uutisissakin on todettu, se tyyppi kärsi mielenterveysongelmista.

On se kuitenkin aika suurta tämmöiseen pieneen ja rauhalliseen maahan niinkuin Suomi.