Kaksoisolentoja

| Tagit: , | Aiheet: Tarkkailu | Kirjoittaja:
Walter Sobchak
Walter Sobchak (kuva: Virginmedia.com)

Yksi elämäni eittämättömiä kohokohtia on se, kun näin kerran Ervastin antikvariaatissa tismalleen Walter Sobchakin näköisen miehen. (Niille, jotka eivät tiedä kuka Walter Sobchak on: hävetkää! Kyseessä on John Goodmanin esittämä hahmo Coenin veljesten elokuvasta The Big Lebowski, joka on –  kuten yleisesti tunnettua – kaikkien aikojen paras elokuva.)

Walter oli asioimassa tiskillä, selkä minuun päin. Ulkoiset mitat täsmäsivät, samoin vaatetus ja olemus: khakin väriset shortsit ja liivi, kampaus, parta, silmälasit. Epäilyttävää tilanteessa oli ainoastaan se, että oli lauantai. Hartaana juutalaisena Walter Sobchak ei luultavasti – kuten myös on yleisesti tunnettua – asioisi antikvariaatissa sapattina. Kyseessä oli siis lähes varmuudella viekas huijari.

Lopulta mies kääntyi ja sain huomata epäilykseni osuneen oikeaan: edestä päin nähtynä mies oli kaikkea muuta kuin Walter Sobchakin näköinen.

Olen joskus myös itse ollut vastaavanlaisten väärinkäsitysten kohteena. Mieleen muistuu esimerkiksi se kerta, kun keski-ikäinen nainen huudahti minut nähdessään ”Anssi Kela!” Sitten hän käveli luokseni katsomaan tarkemmin ja sanoi: ”äh, ei olekaan.”

Julkkisbongauksen saralla vaikuttavimman suorituksen todistin kuitenkin joitakin vuosia sitten Seinäjoen Vauhtiajoissa. Olin tuolloin paikalla ajamassa ns. julkkislähdössä. Odottelin varikolla kilpailun alkamista ja juttelin samaan koitokseen osallistuneen jääkiekkoilija Ville Niemisen kanssa. Ohitsemme asteli parikymppinen, oluen jos toisenkin nauttinut yleisön edustaja. Hän pysähtyi eteeni, osoitti minua sormella ja huusi: ”Sipe!” Sitten hän vilkaisi Ville Niemistä saaden pontta uuteen huutoon: ”Vittu – Sipe ja Niinimaa!”

 

Kommentit

  1. Minä taas olen useammin kuin kerran nähnyt appiukkoni liikennöimässä eri puolilla Suomea. Tapauksista on tehnyt ihokarvoja nostattavia se tosiseikka, että hänet todistettavasti poltettiin tuhkaksi Espoon krematoriossa toukokuussa 2000.

    Sipen ymmärrän alkoholin tuottaman blurvisionin ja tukkalaitoksen jonkinasteisen samankaltaisuuden myötä, mutta Nieminen ja Niinimaa ovat yhtä samannäköisiä kuin Freddie Mercury ja Elton John.

  2. Nykyisellään frisyyrissäni on toki tiettyä yhteneväisyyttä Sipen vastaavaan, mutta tuo kuvaamani tilanne sijoittuu aikakauteen, jolloin peruukkini oli huomattavasti nykyistä lyhyempää mallia.

  3. Eli yhdennäköisyytenne ulottuu pintaa syvemmälle… One of those things that make you go ”hmmm”, kuten vanha kunnon Arsenio olisi aikanaan sanonut.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.