Musiikkielämys

| Aiheet: Musiikki, Tarkkailu | Kirjoittaja:

Asematunnelissa kuulee yleensä erilaista musiikkia, trubaduureista Hare Krishna -pumppuihin. Tänään äänimaisemaa elävöittämässä oli jousiduo: alttoviulisti ja sellisti.

Kävellessäni soittopaikan ohitse musikantit olivat ilmeisesti juuri toteuttamassa yleisötoivetta. Heidän edessään seisoi lähituntumassa nahkatukkainen mies pilottitakissaan. Mies kuunteli nyökkäillen suu tiukassa viirussa kuinka soittajat kiskoivat instrumenteistaan Finlandiaa.

Musiikkihan on hieno asia ja kaikkea, mutta tuosta tuli jotenkin epämääräinen fiilis…

 

Kommentit

 1. Olisit voinut käydä kiittämässä kuulapään kuullen, että ”hienoa, kun soitatte Biafran kansallislaulua.”

 2. Tätä justiin tarkoitin taannoin, että pitääkö nutipäitten antaa omia kaikki itsellensä. Ei perkl… Olisit mennyt mukaan jammailemaan ja moshaamaan kun kerta tukkaa piisaa.

 3. Musiikkielämys oli hyvä kirjoitus, kiitos! Aihe kirpaisi minua kovasti ja pakotti kommentoimaan.

  Liikun työssäni ja vapaa-ajalla paljon maahanmuuttajien kanssa. Suurin osa suomalaisista on kansainvälisiä, suvaitsevaisia ja avarakatseisia, mutta seassa on silti turhan monta rasistia.
  Nahkatukkaiset pilottitakkiset miehet ovat kuin huutomerkkejä, joten heidät on helppo kiertää kaukaa. Pahimpia ovatkin jotkut normaalisti pukeutuneet 40-60-vuotiaat miehet ja naiset. Olen nähnyt kun he sylkevät afrikkalaisvauvan vaunuihin, yrittävät potkia rattaissa istuvia kikkaratukkaisia taaperoita päähän, painavat kaasua kun suojatietä ylittää maahanmuuttaja-koululainen, kopeloivat thaimaalaisia äitejä metrolaiturilla, haukkuvat bussissa intialaista professoria, joka on matkalla luennoimaan yliopistossa, nimittelevät rumasti ulkomaalaisia aina kun saavat siihen tilaisuuden ynnä muuta.
  Mitä näille ahdasmielisille ihmisille voi tehdä???
  Ehkäpä heidät kaikki pitäisi ajaa kaljuiksi ja pukea pilottitakkeihin, niin heitä osaisi edes varoa…

 4. Kaikenlainen ahdasmielisyys on tosiaan ärsyttävää – erityisesti silloin, kun siihen huomaa sortuvansa itse!

  Nuo mainitsemasi esimerkit ovat kylmääviä. Itse en onneksi ole joutunut todistamaan aivan noin äärimmäistä toimintaa. Joitakin kertoja on kuitenkin käynyt niin, että olen tavannut ihmisen, joka on tehnyt todella hyvän ensivaikutelman ja jonka kanssa jutustelu on ollut mukavaa. Sitten, täysin yllättäen, hän on alkanut päästää suustaan täysin pöyristyttäviä mielipiteitä. Asioita, joita ei mitenkään voisi kuvitella kuulevansa kyseisen henkilön suusta.

  Tällaisissa tilanteissa pettymyksen tunne on musertava.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.