Musiikkivideo

| Tagit: , | Aiheet: Musiikki, Videot | Kirjoittaja:

Tästä blogista on nyt nähtävästi muodostunut häikäilemättömän promootion tyyssija. Pienen ajan sisään on vain sattunut kasautumaan erilaista mainostettavaa, joten yrittäkää jaksaa.

Tällä kertaa markkinoin Aamu-kappaleestani tehtyä pienimuotoista musiikkivideota. Video on pienimuotoinen lähinnä siksi, että se syntyi ilman etukäteissuunnittelua, kokonaan toisen asian sivutuotteena. Olli-Pekka Komonen oli kameroineen dokumentoimassa tulevan albumini äänityksiä ja päätti kuvamateriaalia syynätessään leikata Aamu-kappaleen taltioinnin aikana pyörineiden kameroiden kuvasta videon. Näissä kuvissa on siis nähtävissä autenttinen levytystilanne, jossa purkitan biisiä yhtyeeni kanssa:

Video on kuvattu Finnvoxin B-studiolla 10.4.2009. Sen on kuvannut ja leikannut Olli-Pekka Komonen. Itseni lisäksi videolla esiintyvät Antti Karisalmi (basso), Ville Kela (kitara), Kelly Ketonen (rummut), Saara Metsberg (kosketinsoittimet), Tommi Viksten (tuottaja, akustinen kitara) ja Julius Mauranen (äänittäjä).

Videon täysikokoinen HD-versio on katsottavissa täällä.

Mainitsemaani dokumenttia albumin äänityksistä aletaan julkaista lyhyinä videoklippeinä elokuussa, kuukautta ennen levyn julkaisua. Ne tulevat toimimaan eräänlaisena laskurina Aukion ilmestymiseen – mutta tästä lisää tuonnempana.

Aamu on myös ladattavissa erilaisista nettikaupoista. Näistä lisää tietoa täällä.

Kommentit

 1. Nyt kuulin ekan kerran biisin. Kuuntelin kolmesti. Viimeisellä kerralla peräti kuulokkeet oikein tiukasti korvilla ja vola täysillä, jos sieltä joku sivuääni tai virhe löytyisi. Laadukasta työtä. I like it.

  Tällaiset making of -jutut on aina kiinnostanu. Lisää vain.

  Onko toi laulu vedetty kertaotolla vai onko se vain kameratrikki?

 2. ”Jos lysti on niin kätes yhteen lyö..” :’D Aivan pakolla tuli mieleen..eipä siinä, sopi hyvin kappaleeseen. Voi sanoa, että ei ole turhaan istuttu monta päivää studiossa.
  Loistavaa.

 3. Onko tuo YouTube-video pelkästään vai onko se tarkoitus lähettää televisokanaville myös?

 4. Viljami:
  Lauloin biisiin tuossa Finnvoxin soittotilanteessa demolauluraidan, musiikki on synkattu siihen. Myöhemmin lauloin vielä HIP-Studioilla kappaleen uudestaan hieman huolellisemmin, mutta tätä sessiota ei valitettavasti tullut kuvattua.

  Mipi:
  Eiköhän tämä video jää vain nettikansan iloksi.

 5. Onko mahdollista kuulla joskus aamun demo vai kestäisikö se vokalistisesti päivänvaloa?

  Esimerkiksi nettisivuilla oleva Pekka Witikan kaksi sisarta tekele oli mielenkiintoinen kuunlukokemus.

 6. Tarkennettakoon vielä, että kun studiossa lauletaan demolaulu, niin se ei tarkoita sitä, että biisistä tehtäisiin tuolloin demo. Demolaulu on äänitysten yhteydessä nopeasti (yleensä yhdellä otolla) laulettava raita, joka tehdään helpottamaan pohjaraitojen (rummut, basso, kitarat, koskettimet) soittamista. Joskus demolaulu voi olla niin onnistunut, että se käytetään sellaisenaan, mutta yleensä laulut äänitetään myöhemmin uudestaan.

  Tämä on siis yleisin tapa toimia, ei toki ainoa.

  Varsinaiset demot tein tulevan albumin biiseistä viime syksynä, laulunkirjoitusprosessin aikana. Niissä on vain akustinen kitara ja laulu, ei mitään muuta.

  Tuo mainitsemasi Pekka Witikan Kaksi sisarta -versio ei myöskään ollut demo, vaan studioversio, joka jäi lopulta julkaisematta levyllä.

 7. Oisko niitä sit joskus mahdollista kuulla mitä nauhoittelit kitaran kanssa viime syksynä?

 8. Anssilla on jo nimeä sen verran, että pelkkä demolla oleva lauluraita ja melodian hyräily vakuuttaisi levy-yhtiön.

  Mikä on oma mielipitees/kokemuksesi: katsotaanko levy-yhtiöissä pahalla ainoastaan akustisella kitaralla tehtyjä demoja?

 9. Spiraali:
  Enpä usko, en pidä noita demoja kovinkaan kiinnostavina. En ole tosin kuunnellut niitä yli puoleen vuoteen, voihan olla, että joku demoista toimisi ihan hyvinkin.

  Jeppe:
  Riippuu varmaankin tilanteesta. Jos täysin uusi artisti lähtee kalastelemaan levytyssopimusta pelkällä mies/nainen ja kitara -demolla, niin voi olla vähän vaikeaa – ellei kyseessä sitten ole täysin poikkeuksellinen lahjakkuus.

  Tuntuu, että nykyisin levy-yhtiötyypit ovat tottuneet liian hyvätasoisiin, ammattimaisesti sovitettuihin ja tuotettuihin demoihin. Kaikilla ei välttämättä ole riittävää osaamista (tai mielikuvitusta) kuulla sitä, millaisia mahdollisuuksia karustikin demonstroidussa musiikissa saattaa piillä. On totuttu kuuntelemaan liian valmista tavaraa.

  Tämä väittämä ei perustu omakohtaisiin kokemuksiin, vaan siihen, millaisia juttuja olen viimeisten vuosien aikana kuullut ns. kentältä.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.