Huutomerkki

| Tagit: | Aiheet: Huomiot | Kirjoittaja:

ABC!Pieni välihuomio: mitä varten ABC-huoltoasemien logossa on huutomerkki? Olisiko puhuttaessa tarkoitus, että nimi mylvitään suureen ääneen? Luulisi jo pelkkien isojen kirjaintenkin riittävän, mutta ei: Veijo Abc on saanut vielä päähänsä, että myös huutomerkki tarvitaan.

Pitäisiköhän logo vielä alleviivata? Ja tuohon käteenhän voisi lisätä toisen peukalon!

Kommentit

 1. Oho aika hyvin huomattu, itse en oo ees koskaa huomannu huutomerkkiä siinä edes 😀

 2. Hmm… on muuten melkoisen hassun näköistä, kun tuollaisessa ns. animaatiokädessä onkin viisi sormea eikä neljä, niin kuin esim. piirretyissä yleensä. Kaikkeen sitä tottuukin. Hämäävä logo on!

  Kuuntelen paraikaa uutta levyäsi, se taas on upea 🙂

 3. Mietipäs jos tuossa logossa ei olisi sitä huutomerkkiä? Miltä se sitten näyttäis? Anssi hei, it’s all about typography =)

 4. Luulen myös, että pelkkää ABC:tä ei saisi rekisteröityä tavaramerkiksi ”yleisyytensä” vuoksi (vai mitähän tuo ympyrässä oleva R tarkoittaa). ABC! sen sijaan on uusi ja oivaltava keksintö…

 5. Mä käyn Kajaanin ABCllä, se on Lohtajalla.

  Siellä on yksi kaunis brunette. Mä himoitsen sitä salaa.

  AH.

 6. ABC-ketjun yleisilme ja logot lähentelevät mielestäni ympäristörikosta. Voiko olla vastenmielisempää väriyhdistelmää kuin oranssi ja kirkas vaaleanvihreä? Etenkin kun graafisesti erittäin tyylikkään ja visuaalisesi hallitun Esso-ketjun tilalle on tulleet nämä tuulipukukansan muodottomat maantiepyhätöt.

  TJEU: Esson vanha funkkis-huoltoasema Helsingin Mechelininkadulla, nyt ABC:n väreissä! Kenen mielestä näyttää hyvältä???

 7. Essoissa oli tosiaan tyyliä, olen samaa mieltä. Myös Gulf oli visuaalisesti onnistunut.

  ABC!-viihtymishelveteissä tulee apea olo. Vähän kuin nasevasti groovaava rumpukomppi olisi kenenkään huomaamatta vaihdettu Casion muoviseen rytmilätkytykseen. Ehkä syksyn keikoilla pitäisikin ottaa tavaksi pysähdellä pienillä, sympaattisilla asemilla.

 8. Täällä meidän kotipuolen ABC!:llä on niin vähän henkilökuntaakin, että palvelu on sitten usein sen mukaista. Ja olipa tuossa samaisessa paikassa juuri ollut salaattiannoksessa ihka oikeita matojakin, vaikka ei mitään matosalaattia olleet tilanneetkaan.

 9. Me olemme orkesterin kanssa tehneet jo pari vuotta sitten periaatepäätöksen siitä että ABC-ketjun paikkoihin ei pysähdytä, ellei ole pakottavaa syytä (=niagaran putoukset-henkinen ulostamisen tarve, löpö loppu tms). Kokemus on osoittanut että mitä pienempi ja kuppaisempi huoltis, sen parempi meininki. Sämpylät eivät ehkä aina ole niitä aivan hetki sitten laadittuja jne, mutta tunnelmassa löytyy ja toimituksen jälkeen bussiin kapuaa joukko kuin uusia miehiä.

  Esimerkkinä vaikkapa Lahti-Tampere-valtatien laidassa Hauhon kohdalla sijaitseva pikkuruinen Shell. Siinä on jo suojelukohteen ainekset – vuosia juoneen näköisen isännän kauhtunutta Shell-villapaitaa myöten. 10 pistettä!

 10. lähden abclle ja vedän siellä itseäni salaa hanuriin , wessaosastolla tietenkin.

  paikka on iisalmen marjahaka!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.