Esitys Ryhmäteatterissa

| Aiheet: Keikat, Musiikki | Kirjoittaja:

Täytyypä oikein erikseen mainostaa tulevan lauantain keikkaa, sillä luvassa onkin hiukan erikoisempi veto:

Esiinnyn nimittäin Ryhmäteatterin lavalla, Ryhmis goes acoustic -konserttisarjan puitteissa. Tavoitteena on soittaa uusi Aukio-albumi alusta loppuun, ainoastaan miehen ja kitaran voimin. Kappaleiden väleissä kuullaan katkelmia alkuperäisestä Aukio-novellista, jonka pohjalta kirjoitin vuosi sitten levyn laulut. Nämä tekstiotteet toimivat mukavasti kappaleiden höysteenä ja maalailevat levyn tarinaan uusia sävyjä. Tulossa on epäilemättä intiimi iltapuhde akustisen musiikin parissa – suosittelen.

Ja jottei homma menisi ihan spedeilyksi, niin Aukio-kokonaisuuden jälkeen minut saattaa helposti saada ylipuhutuksi soittamaan muutamia vanhojakin ralleja. Lupaan vastinetta pääsylipulle!

Konsertti alkaa klo 20.00, lipun hinta 18€. Tarkempaa tietoa löytyy tuosta yläpuolella olevasta Ryhmiksen linkistä.

Kommentit

 1. Voisi oikeastaan harkita jos vaikka tulisikin…

 2. Lippu tuli hommattua jo ajat sitten. Mahtavaa. Miestä ja kitaraa voittanutta ei olekaan! Varsinkaan jos se kitara sattuu olemaan Martinin kitara.. Aiotkos Anssi soittaa D-45 -mallilla? 🙂 Vai ehkäpä useammalla kitaralla. Hmm. Jää nähtäväksi. D-45 on helppo tunnistaa kullatusta virityskoneistosta 🙂

 3. Voi itku, kuulostaapa tosi hyvältä! Nyt rupes harmittamaan ihan tosissaan, että en pääse tuonne. Iltavuoroa pukkaa työrintamalla silloin, voi rähmä!!

 4. Loistavalta kuulostaa. Lippu onkin ollut jo jonkin aikaa hommattuna ja nyt odotan tätä vielä enemmän, kun kerran soitat Aukion kokonaisuudessaan. Mielenkiintoista kuulla akustisena nuo kaikki kappaleet. Lauantaina nähdään.:)

 5. Äh. Olen samaisena iltana pomppimassa jäähallissa Apocalyptican ja Nightwishin tahtiin. Muuten olisi kyllä enemmän kuin jees!

 6. Lastenvahti hankittu, vaimon kanssa ollaan tulossa. Odotan innolla ensimmäistä Anssin live-keikkaani. Iästäni ja nykyisestä asuinpaikastani johtuen toivoisin kuulevani myös Nummelan sekä 1972:n.

 7. Kannattaako toivoa vanhempaa tuotantoa, Pekka ja Susi -materiaalia? Murhaballadi on kestotoive, joten jos mielesi tekee, soita pois. 🙂

 8. Ai että mä itken krokotiilin kyyneliä kun en pääse tuonne 🙁

 9. Mä äänestän kans Murhaballadia 🙂

 10. Ehdottomasti Murhaballadi! Ei ole tullut livenä kuultua.

  Tai Lähellä sua, sekin on ihana.

 11. Kiitos maininnasta, meni välittömästi liput hankintaan. Aukion kuuleminen kokonaisuudessaan livenä on ainakin itselleni se tärkein juttu näin teemalevyjen ystävänä, vaikka Aukiolla onkin aika vahva vastus Mindcrimesta parhaiden teemalevyjen kategoriassa. Lähelle menee ainakin, hyvin lähelle.

  Mitä muihin biiseihin tulee niin Murhaballadi saa myös minun ääneni.

 12. Jee, nyt on esteet voitettu, työkaveri lahjottu ja kaikki lailliset keinot käytetty..ja pääsen kuin pääsenkin myös paikanpäälle. Innolla jo odotan huomista!

 13. Ei olis mahdollista saada ääntä ja kuvaa kyseiseltä keikalta esim Youtubeen?

 14. Hieno tilaisuus todellakin, kiitos.

  Monet Aukion kappaleista toimivat melkeinpä jopa paremmin riisutumpina versioina, erityisesti rauhallisemmat kappaleet (Kaivos, Haaveilua, Romahdus, Loukussa) saivat mainiosti lisäpotkua akustisesta sovituksesta.

 15. Upeasti vedetty, kiitos Anssi unohtumattomasta illasta! Aukion kappaleden sanoitukset saivat todellakin lisää syvyyttä kappaleiden välissä luetuista novellin pätkistä. Mainio idea!! Jatkossa noita kappaleita kuuntelee vieläkin suuremmalla merkityksellä. Sanoituksesi pistävät miettimään omankin elämäni tärkeitä asioita.

  Seiskakakkonen soi ihan mielettömän upeasti ja Nummela päästi ajatukset vaeltamaan kotinurkille. 🙂 Pitkä sovitus oli onnistunut! Mukavaa syksyn jatkoa!

 16. Kiitos! Tuo tilaisuus oli yksi elämäni vaikuttavimmista ja parhaista kokemuksista! Leijuin jossain taivaissa sinua kuunnellessa. Olin niin mykistynyt ja ajatuksissani, että se meidän kynäkin meinasi jäädä sinne..että kaunis kiitos, kun huomasit sen!

 17. Aivan uskomatonta. Ja kaunis kiitos Uudet autot -toiveesta 🙂

 18. Kiitoksia itsellenne. Pidin iltaa jonkinasteisena menestyksenä, itselleni jäi tosi hyvä ja lämmin fiilis. Tästä on erinomaista lähteä ponnistamaan syksyn bändikeikoille.

  Aukio on kyllä melkoinen klöntti muistettavaksi, muutama unohdus jäi hiukan sieppaamaan. Ihme sakkasi kaikkein pahiten: siinä tuli aika paljon muminaa sanojen sijasta. En myöskään aluksi muistanut millään miten biisin kitarariffi menikään – siksi jauhoin pitkään vain jotain todella epämääräistä ennen kuin sormet löysivät oikeat laatikot. Tämä oli harmillista, sillä tunnelma oli siinä vaiheessa erityisen herkkä ja tiheä. Toivottavasti stooriin pystyi tyrimisistäni huolimatta eläytymään.

  Pekka Lehtosaari veti myös lukuosuudet todella kuninkaallisesti. Kuulin, että hänen spiikkiensä aikana katsomossa oli jouduttu hiukan pyyhkimään silmäkulmia. Pekka oli lukijaksi nappiin osunut valinta. Sain idean ulkopuolisen lukijan käyttämisestä vasta pari päivää ennen konserttia – selkeästi yksi paremmista ideoistani.

 19. Tunnelma oli tosiaan tuossa vaiheessa tiheimmillään, siksi harmitti sinun puolestasi — mutta ei tunnelma missään nimessä siitä särkynyt!

  Paluun aikana tulikin pyyhittyä muutamakin kyynel ja sydän hakkasi ainakin kahtasataa, eli eiköhän vaikutus ollut ihan toivotunlainen.

  Itse novelli sai toivomaan uutta Kela-teosta 🙂 Kaunista.

  Kiva että jäi lämmin fiilis, niin jäi meillekin.

 20. Nyt vasta harmittaakin kun en päässyt paikalle.. Oli kuulemani mukaan ollut unohtumaton ilta!
  Voisiko tällaista keikkaa edes harkita pidettävän uudemman kerran? Toki keikka Järvenpäässä on ehkä samaa luokkaa muttei varmaankaan päästä samoihin fiiliksiin..

 21. Yhdyn Risan ehdotukseen: voisiko artisti mitenkään harkita toista vastaavanlaista keikkaa? Yllä olevista kommenteista päätellen eilinen keikka oli sekä jättimenestys että ikimuistoinen elämys. Tuskin heitäkään, jotka olivat eilen paikalla, harmittaisi tulla toiselle vastaavalle:)

 22. Harmittaa kyllä kun ei päässyt paikalle ja kun muutenkin aika nihkeästi noita keikkoja näyttää tällä hetkellä olevan kalenterissa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Toivottavasti keikkaa pukkaa.

  Muuten Risan ja a9800362 toiveisiin, niin yleensähän homma toimii niin, että joku järjestää tilaisuuden ja tilaa artistin esiintymään. Eli ei kun säästöpossut tyhjiksi ja soitto Anssin ohjelmatoimistoon, niin eiköhän sieltä saa Anssin vaikka olohuoneeseen pitämään yksityiskeikkaa. Muuten kannattaa varmaan yrittää vaikuttaa keikkajärjestäjiin, että tilaisivat Anssin soittamaan. Artistilla itsellä ei juuri ole noihin sanomista, jollei sitten itse jostain syystä halua järjestää tilaisuutta.

 23. Itse toivoisin Järvenpää-salin konserttisalikeikan lisäksi USEAMPAA muutakin konserttisalikeikkaa. Eikä haittaa, vaikka ne olisivat Keski-Suomessa, autollahan pääsee melkeen minne vaan:) Tykkään intiimimmästä tunnelmasta konserttisalikeikoilla ja siitä, että niissä on mahdollista esittää herkempiäkin biisejä… eikä tarvitse keskittyä pelkkiin ns. hittibiiseihin kuten baarikeikoilla.

  Toivotaan, että Anssia pyydetään vielä vetämään akustista keikkaa. Sehän olisi ihan perusteltua järjestää sellainen esim. pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ja vielä Johnnyn kommenttiin viitaten: Ei sillä, ettenkö mielelläni pyytäisi yksityiskeikkaa omaan olohuoneeseeni, mutta tämä ei ikävä kyllä taida olla todellisuuden valossa kovinkaan realistinen toive… 🙂

 24. Kiitokset loistavasta keikasta! Hieno tunnelma ja lukija oli todella hyvä; tarina toi hyvin lisää syvyyttä biiseihin. Sanojen unohdukset eivät kyllä juuri haitanneet. Yksi asia mikä itseäni hieman häiritsi oli voluumin alhaisuus. Olisin toivonut hieman lisää ääntä vehkeistä…
  Ehdottomasti yksi parhaista Anssin keikoista! 🙂

 25. Albin Stenman sai aikaan uskomattomat kylmät väreet! Sen jälkeen teki mieli taputtaa kovaa, mutta sainpa hillittyä itseni ja säästettyä aplodit loppuun. Ihme oli upea livenäkin! Ei sitä mikään voi latistaa.

  Olisi ollut hauskaa, jos olisit laulanut ”puistossa pliis ilta viilenee…” No eikä, hauskaa oli muutenkin 🙂

 26. Olen Elinan kanssa täysin samaa mieltä!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.