Narsismia

| Tagit: , , | Aiheet: Internet | Kirjoittaja:

Onko koskaan tullut kirjoitettua Googlen hakuun omaa nimeä? Useimmat meistä ovat joskus tainneet tähän sortua. Minusta tietysti julkisen ammatin tekijänä kirjoitetaan jonkin verran netissä – niinpä onkin myönnettävä, että anssi kelaa tulee taottua hakukenttään lähes päivittäin. Tästä on viime aikoina muodostunut jonkinlainen synkkä rituaali: juuri nyt kiinnostaa nimittäin tietää mitä uudesta levystä ajatellaan.

Ennen narsistit tuijottivat itseään tuntikausia peilistä, nykyisin Googlesta on tullut uusi peili: kuvastin, joka kertoo millaiselta näytän muiden silmissä. Nyt on mahdollista lukea mitä minusta juorutaan selkäni takana, olla kärpäsenä katossa. Tämä ei välttämättä ole mikään siunaus.

Liian aktiivinen kiinnostus itseensä liittyvään kirjoitteluun on tietysti kyseenalaista, ehkä jopa sairasta. Suorittaessani hakua omalla nimelläni minusta tuntuukin joka kerran, että oikeastaan tätä ei pitäisi tehdä – tulee jotenkin tunkkainen fiilis. Olisi tietenkin parempi jättää muiden höpinät omaan arvoonsa.

Uteliaisuus kuitenkin voittaa.

Olen sentään oppinut, ettei ihan kaikkea kannata lukea. Esim. pari viikkoa sitten Hesarin saitilla julkaistiin juttu, jossa minun kerrottiin luopuneen formula-autoilusta ilmastosyistä. Huomasin, että jutun perässä roikkui pitkä kommenttiviitta. Hesarin ”keskusteluja” joskus seuranneena ymmärsin jättää nuo kommentit kokonaan lukematta. Myöskään Suomi24-tyyppisille foorumeille ei kannata nenäänsä pistää, niistä saa itselleen vain pahan mielen. Julkisuuden henkilönä vittuiluun on joutunut tottumaan, mutta ei sille kuitenkaan koskaan täysin immuuniksi tule.

Joskus narsistisista lähtökohdista käynnistynyt nettisessio saattaa myös oikeasti pysäyttää. Esimerkkinä seuraava video: Juha Eerolaisen esittämä omaperäinen huilutulkinta Puistossa-kappaleestani. Videon kommenteista tulee ilmi, että huilisti oli menehtynyt joitakin aikoja videon kuvaamisen jälkeen. YouTubessa tämä esitys on ollut melko suosittu ja onkin erikoista ajatella, että Eerolainen on jäänyt elämään netissä puhaltamassa henkeä juuri minun sävelmääni. Sen kertosäkeen sanatkin saavat tässä yhteydessä aivan uudenlaista painoarvoa.

Minä en miestä tuntenut, mutta toivotan hänelle rauhaisaa lepoa. Kiitokset tulkinnasta.

Kommentit

 1. Onpas tosiaan persoonallinen tulkinta! Siinä Hesarin viestipuussa oli suuri osa kuitenkin ihan positiivisia kommentteja ja asiallistakin keskustelua ilmastoasioista jne., mitä niitä lueskelin silloin.

 2. No jopas oli! 😀
  Aika mielenkiintonen myös toi Vastaukset.

 3. Melkoinen ympyrä sulkeutui tämän kirjoituksen myötä… Anssin keikoilla on tullut käytyä muutaman kerran ja jatkoa odotellaan mielenkiinnolla, niin mutta se ympyrä. Tapasin Juha Eerolaisen reilu pari vuotta sitten yllätyksekseni Karaokebaari Anna K:ssa. Edellisestä tapaamisesta oli kulunut reilu vuosikymmen, kun olimme Etu-Töölön yläasteen ja lukion yhteydessä oppilas-opettaja asetelmassa 10. luokalla. Muistan katsoneeni tämän Puistossa-version jo pari vuotta sitten Youtubesta vähän Anna K:ssa tapaamisen jälkeen. Nyt sitten sain tietää Anssin kautta hänen poistuneen keskuudestamme. ”Sellaista se elämä on…” Kevyt mullat Juhikselle!

  ”Maailma matkaa radallaan, Päivä nousee uudestaan, Ei mikään muutu milloinkaan, Kaikki säilyy ennallaan, Samat tuulet puhaltaa, Samat sateet lankeaa, Ja kaikki kaunis katoaa, Kaikki kuolee aikanaan…”

 4. Tuosta kirjoituksesta tuli vielä mieleen, että on kyllä onnellista olla ihan tavallinen tallaaja vaan! Minun pää ei varmaan kestäisi sitä, että kaikkia tekemisiäni analysoitaisiin ja kaikkea tutkittaisiin suurennuslasilla. Tässä taviksen elämässäkin on ihan tarpeeksi haasteita minulle..

 5. Tuo youtube-linkki on ollut foorumilla jo pari vuotta sitten. Kyllähän sen uudestaankin katsoo.

 6. Ihan jees tulkinta. Jos olisin artisti niin se olis mielestäni hieno tunne, että jotkut muut tulkitsee omaa kappalettani. Onhan tohon googleen joskus oma nimi tullu laitettua, mutta eipä sieltä tainnu vastausta kuulua 🙂

  Kootut musiikkiuutiset:
  http://www.kookas.fi/news/108

 7. Hei, tuohan oli ihan loistavaa 🙂 tollasia pitää tehäkki.. enemmänki 🙂

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.