Feissari

| Tagit: , , | Aiheet: Jumittelu | Kirjoittaja:

Tänään Asematunnelissa nätti, tummatukkainen feissarityttö pysäytti minut. Kaivoin kiltisti iPodin kuulokkeet korvilta kesken ZZ Topin TV Dinnersin kuullakseni hänen asiansa, vaikka tiesinkin jo tytön nähdessäni miten keskustelu tulisi etenemään.
– Olisiko sinulla pari minuuttia aikaa? hän kysyi Pelastakaa Lapset ry:n kansiotaan esitellen.
– Haetko sinä kuukausilahjoittajia? minä kysyin.
Tytön nyökätessä innokkaasti pyöräytin suustani tutun liturgian: minulla on jo sen verran monta kuukausilahjoituskohdetta, että olen päättänyt olla haalimatta niitä enää yhtään enempää.
– On minullakin kuusi kuukausilahjoituskohdetta, feissarin palkalla. Tämä olisi sitä paitsi lasten hyväksi, tyttö kujersi kauniita ruskeita silmiään räpsyttäen.
– Minä olen jo UNICEFin kuukausilahjoittaja ja minulla on Planin kummilapsi, vastasin itseeni tyytyväisenä.
– Mutta ne toimivat ulkomailla. Entäs suomalaiset lapset?
– Onhan UNICEFilla toimintaa Suomessakin.
– No joo, mutta tosi vähän, feissari myönsi.

Dialogi eteni samaa uraa vielä hetken aikaa. Lopulta kuitenkin vilkutin hyvästiksi ja lähdin kohti ykköslaiturilla odottanutta junaa. Omatunto soimasi. Olisihan minulla nyt varmaankin varaa tukea myös Pelastakaa Lapset ry:tä, ei sen vaatima pieni kuukausittainen summa minun talouttani kaataisi – jotkut tarvitsisivat tuota rahaa huomattavasti enemmän kuin minä itse. Näin puhui enkeli toisella olkapäälläni.

Piru vastasi toiselta olalta: onhan se toisaalta niinkin, että johonkin raja on vedettävä. Minä tuen jo montaa hyvää kohdetta ja annan lisäksi jatkuvasti työpanokseni, nimeni, kasvoni ja ääneni erilaisiin hyväntekeväisyysprojekteihin. Eihän siitäkään mitään tulisi, jos avaisin lompakkoni jokaiselle vastaantulevalle feissarille. Se olisi loputon ralli.

Enkeli alkoi vielä piipittää jotain, mutta sen ääni hukkui ruuvatessani iPodiin lisää volumea – oli alkamassa Billy Gibbonsin kitarasoolo.

♠    ♠    ♠

Esiinnyn tiistaina 27.10. Helsingin keskustan Villi Wäinö -ravintolassa Nenäpäivä-keräyksen hyväksi. Akustinen soolokeikka alkaa klo 20. Viiden euron hintaisista lipuista saatavat tulot tilitetään lyhentämättöminä Nenäpäivän kassaan.

Kommentit

 1. Nyt täytyy tunnustaa tyhmyyteni, kun en puhu ”helsinkiäkään”, että mitä tarkoittaa tuo Feissari? Keräilijä? Maailman parantaja? Älkää naurako mulle, pliis! 🙂

 2. ”Enkeli alkoi vielä piipittää jotain, mutta sen ääni hukkui ruuvatessani iPodiin lisää volumea – oli alkamassa Billy Gibbonsin kitarasoolo.”

  Mitäs sitte teet ku EU ajaa tuota volansäätö rajoitusta lävitte? Musta aika naurettavaa ruveta rajoittaa ihmisten soittimil kuuntelua.

  Itse aiheesta, jotkut näkee asiansa siinä valossa että mitä enemmän sen parempi, mut totta johonki se raja kannattaa laittaa.

 3. ”Mitäs sitte teet ku EU ajaa tuota volansäätö rajoitusta lävitte? Musta aika naurettavaa ruveta rajoittaa ihmisten soittimil kuuntelua.”

  Musta on aika naurettavaa että jotkut pilaa kuulonsa tieten tahtoen kuunnellessaan liian suurella äänenvoimakkuudella. Onko loppuelämän vaivaava tinnitus tai kuulokojeiden käyttö sitten kivaa?

 4. Kai sanoit että ”etkö sä tiedä kuka mä oon”?

 5. Nenäpäivän sivut olivat mielenkiintoiset!
  Sieltähän selvisi sekin, että A.Kela tukee myös Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa esiintymällä tänään ilmaiseksi Nenäpäiväkeräyksen hyväksi. Kiitos Anssille ja muille julkkiksille hulluttelusta hyvän asian puolesta!

  Afrikasta(kin) puheen ollen, tapasin tänään nigerialaisen ystäväni, joka fanittaa P-Squarea. Tässä iloista ja kiitollista meininkiä Länsi-Afrikasta:
  http://www.youtube.com/watch?v=GIIphhVOGDI&feature=related

  Sama ystäväni on yltiöromantikko ja hän rakastaa 2face Idibian African Queen -biisiä. Tässä naiskauneutta Nigeriasta:
  http://www.youtube.com/watch?v=IYX_Ql-3U10

 6. Olli P.:

  Muistelen lukeneeni, että tuo EU:n laki tarkoittaisi sitä, että mp3-soittimissa olisi esiasetus, joka rajoittaisi äänenvoimakkuutta, mutta jonka käyttäjä saisi halutessaan ohittaa. Lasten kannalta tämä olisi mielestäni varsin hyvä homma. Aikuisille pitäisi kuitenkin jättää mahdollisuus kuunnella halutessaan musiikkia vähän kovempaakin.

  Jussi:

  ”Siis tajuutsä kuka mä oon?” on toimiva repliikki ihan missä vain: kaupan kassalla, uuteen ihmiseen tutustuttaessa, perheen jouluillallisella, aamulla peilin edessä.

 7. Joo, tämähän asetus löytynyt jo kannettavista cdsoittimista iät ajat, en tajua miksi tuosta noin hirveästi metakkaa pitää pitää uutisoinnis ellei se sit meinaa et se tehtäs jotenki kaikkiin mahdollisiin laitteisiin. Taas jos tuos ois kyse tosiaan volan hiljentämisest yleisel tasol nii sehä ois täysin järjetöntä. Itellä muutenki kuulolaitteiden pakko aina nii eihä sit pystyis kuulokkeil kuuntelee pihahdustakaa heh.

 8. Kiitos huikeasta esityksestä! Harvoin yleisökään pääsee näin avoimesti vaikuttamaan settilistaan. Uniikkia ja ikimuistoista, ei voi muuta sanoa!

  Yleisöä olisi kyllä saanut olla paljon enemmän.

 9. Tulin tuossa juuri konsertti visiitiltä Helsingistä. Hämmennyin feissareiden määrästä. Ainahan sitä on hetkeksi aikaa, mutta kolmannelle feissarille viiden minuutin sisään piti kyllä jo vastata, että anteeksi ei ole.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.