Keikkaraportti: Nurmijärvi 31.10.2009

| Tagit: , | Aiheet: Keikat, Musiikki, Valokuvat | Kirjoittaja:

Todellaki!
Todellaki!

Kesken soundcheckin lavan eteen vaeltaa pipopäinen nurmijärveläinen pyytämään nimikirjoitusta. ”Ne on niin helvetin hyviä ne sun nettivideot, ne missä sanotaan todellaki”, miekkonen repeilee tarkoittaen kolmen vuoden takaisia Kovat Piipussa -videoita. ”Todellaki”, hän haukahtelee ja takoo ihastuksissaan käsiään yhteen. Äkkiä hemmon hymy hyytyy: hän huomaa rumpujaan virittelevän Kellyn, joka myös esiintyy Kovat Piipussa -videoilla (ja hokee juurikin tuota todellaki -slogania). ”EI VITTU!” pipopää huutaa silmät pyöreinä: ”ONKS TOI SE?!?”

Videot päättävää kyl mä diggaan stadii -lausetta hoetaan muutaman kerran puolin ja toisin, sitten matkailuohjelmamme ystävä poistuu takaisin baaritiskin suuntaan ja Kellyn 15 sekuntia julkisuudessa on ohi.

Soundcheck jatkuu. Äkkiä huomaan, että lavaa kohti tarpoo romanimies hyvin määrätietoisin askelin. Lavan edustalle päästyään hän nostaa toisen jalkansa matalalle estradille, viittilöi minut luokseen ja julkistaa kappaletoivomuksen: pyyntö koskee Juomaripoika -laulua – se olisi hienoa kuulla, sopisi hyvin tilanteeseen. Joudun toteamaan, että valitettavasti kyseinen kappale ei kuulu repertuaariin. Mies katsoo minua kummissaan: miten niin ei kuulu? Lopulta hän poistuu pettyneenä. (Tätä kirjoittaessani googletin Juomaripojan: osoittautui, että se on Lauri Tähkän biisi.)

Keikan aikana dialogi kansan kanssa jatkuu. Setin puolivälin kieppeillä lippalakkipäinen mies murjoo itsensä kiitettävän runsaan yleisömassan läpi eturiviin. Hän huutaa, että pitäisi soittaa se vanha Pekan ja Suden biisi, jossa lauletaan, että vesi sataa vaakasuoraan. Toive tulee puun takaa. Yleensä keikoilla huudellaan milloja ja nummeloita – juuri tuota en olisi osannut odottaa (kyseessähän on Aurinkosade -niminen kappale). Lippalakkimies avautuu, että biisi on hänelle hyvin tärkeä: hän ajeli kerran autolla ympäripäissään pitkin Lappia kuunnellen tuota laulua. Totean, että miehen tarina on kyllä kaunis, mutta valitettavasti omat kappaleeseen liittyvät muistikuvani ovat niin hataria, ettei sen esittäminen tule kyseeseen.

Keikkahan on mahtava – ylivoimaisesti tämän syksyn paras. Bändin soitto on pitkän tauon jäljiltä hiukan yskähdellyt, mutta nyt tuntuu ensimmäistä kertaa siltä kuin kone alkaisi jälleen käydä kaikilla sylintereillään. Alamme lähestyä vuoden 2006 huippukuntoa.

Nurmijärven oma poika, Ilkka Alanko, käy myös lavalla kantamassa kortensa kekoon. David Bowien Let’s Dance sujuu yhden treenikerran rutiiinilla.

Myöhemmin takahuoneessa kinastellaan sykemittareiden tarpeellisuudesta lenkkeilyssä.

Venlassa on tunnelmaa.
Venlassa fiilis on läsnä.

Glamourin määrää miettiville: tässä kuvassa on takahuone kokonaisuudessaan. Peili tuo kivasti tilantuntua.
Glamourin määrää miettiville: tässä kuvassa näkyy takahuone kokonaisuudessaan. Peili tuo kivasti tilantuntua.

Albin Stenman Nurmijärvellä 31.10.2009

Kommentit

 1. Juomaripoika on myös J. Karjalaisen Lännen-Jukka-levyllä.

 2. Kylläpä on tuosta(kin) Nurmijärven keikasta saatu jutun avulla fiilis välittymään. 🙂 Mukavaa on näyttänyt olevan yleisöllä ja bändillä.

  Katselin nuo Kovat piipussa-pätkät ja ei voi muuta kun todeta et ”todellaki, hyvää mättöö”.

 3. Kyllä oli todellaki loistava keikka! Ei tarvinnut Anssinkaan Nurmijärvellä todeta, että ”eihän tääl oo kedis”(vai miten se nyt meni..), kuten tuolla Thaimaan rannalla! 🙂 Tunnelmakin tuntui välillä olevan kuin villin lännen saluunassa ja kivaa oli!

  Pientä ylpeyttä kyllä tunnen itsestäni, kun arvasin tuolla foorumin puolella tuon yllätysesiintyjän olevan Ilkka Alanko!

  Olen aiemminkin katsellut noita Kovat Piipussa pätkiä ja aina ne vaan jaksaa naurattaa! Se kokkishow on ihan paras! 🙂

 4. Eihän kohta uskalla tulla keikalle, jos joutuu blogin kuviin.

 5. Puoli yleisöähän kuvissa näkyy eikä vain eturivi. Minä en ainakaan halua näkyä kenenkään blogissa, enkä myöskään seurata tapahtumia jostain takavasemmalta, joten täytyy sitten olla menemättä keikalle.

 6. Pistä pää piiloon kun kamera näkyy! Minusta nuo yleisökuvat ovat oikein mukavia, eikä sieltä nyt tule ketään yksittäistä ihmistä kytättyä. Kaupungilla käveltäessähän useampi ihminen sinut tulee näkemään kun tässä blogin kuvassa! Jopas oli todella heikko vertaus..

 7. Voithan myös pyytää artistia sensuroimaan sinut kuvista, jos katsot sen tarpeelliseksi. Tekonenä, peruukki ja aurinkolasit voivat myös säästää tältä vaivalta tulevilla keikoilla.

 8. Kehottaisin JK:ta jäämään kotiin.

 9. Ja jos olet julkisella paikalla, oikeutesi yksityisyyteen ovat aika ohkaiset. Sopivalla sijoittautumisella saatat päästä vaikka Hesarin ensimmäiselle aukeamalle.

 10. Keskimäärin ravintoloissa yleisön kuvaamista ei katsota kovin hyvällä. Mutta kun se tapahtuu täysin yllättäen lavalta käsin, se on varmasti täysin sallittua. 😉

  Kaikki tätä sivustoa seuraavat tietävät aika tarkalleen sen hetken milloin kuva räpsäistään, joten kuvasta on helppo luistaa ulos niin halutessaan. Muut eivät edes tiedä joutuneensa blogiin. Eli ei pitäis olla harmia kellekään.

  Oli muuten mainio toive tuolla Nurmijärven lippispäällä!

 11. Niinpä, eipä tuo maailma kaatunut, vaikka huomattiin päätyneemme noihin kuviin..saatiinpa kunnon naurut omalla kustannuksellamme! 🙂

 12. Juu, ei muuta kun naamaria päähän sitten jos ei halua ”julkkikseksi” 🙂

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.