Suuria kuvioita (live)

| Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Tasaiset vaalit kolmannesta maistiaisesta päättyivät lopulta Suuria kuvioita -kappaleen eduksi vain yhden äänen erolla toiseksi tulleeseen 1972:een.

24.3. julkaistavaan Singlet 2000-2010 kokoelmaan kuuluva Elossa ruotsinlaivalla -livelevy äänitettiin Viking Isabellalla 5.-6.2.2010. Suuria kuvioita on peräisin 6. päivän keikalta, kuten suurin osa koko levystä.

Albumiversioon verrattuna kappaleesta kuullaan livelevyllä totaalisen erilainen luenta. Se on osa bändini kanssa johdonmukaisesti toteuttamaani aorisointi-ohjelmaa, jonka puitteissa vanhoista biiseistä sovitetaan AOR-versioita. Alunperin tämä Suuria kuvioita -sovitus laadittiin treenikämpällä huumoripäissä, sitä oli mahdotonta soittaa vakavalla naamalla. Oikeastaan juuri siksi tätä versiota lopulta alettiinkin esittää keikoilla, naurunkure suupielissä. Poljento on rehvakas ja sovitus pitää sisällään musiikillisia viittauksia useampaankin tunnettuun kappaleeseen.

Liveversiota miksatessa palaset loksahtivat päässäni lopullisesti paikalleen: jos minun ääneni paikalle vaihtaisi Pate Mustajärven karjahtelun, niin tämähän olisi silkkaa Popedaa!

Lopukkeen Boys Of Summer -tribuutiksi improvisoimani kitarasoolo on varmasti huonoin koskaan levyttämäni soolo.

Ennakkokuuntelu on päättynyt.

♠    ♠    ♠

Singlet 2000-2010 -tupla-cd (mukana livelevy Elossa ruotsinlaivalla) on tilattavissa ennakkoon, jolloin saat sen heti julkaisupäivänä kotiisi kannettuna:

www.levykauppax.fi

www.stupido.fi

Kommentit

 1. Mieluummin olisin kyllä kuullut Crazy Horse version. Kaksi kertaa olen kuullut (muistaakseni) tämän kappaleen livenä. Eka kerralla Kosketuksen hillybilly versio ja nyt tämä AOR. No toivossa on hyvä elää.

  Näissä äänityksissä kuuluvat muuten koskettimet aivan eri tavalla kuin livenä. Johtuu tietysti osittain siitä, että paikan päällä tulee hakeuduttua PA-kaappien katveeseen.

 2. Ihanan muikea ja rohea meininki tässä versiossa! Just meikäläisen makuun, nam! 🙂

 3. Joo, on tää kyl aika versio 😀 Iha hieno! Mut hyppäsittekö tarkotuksella se kohan yli, ku Läder-Sven koittaa iskee tota laulun naisosapuolta?

 4. Alkuriffihän on ripattu The Crash bändin Still Alive -kappaleesta! 😀

 5. Itseasiassa soolo on tehty ihan mun makuun, ettei ollu ylipitkä tai huono ja vaikeetajuinen. 🙂

 6. Andrew: ”Alkuriffihän on ripattu The Crash bändin Still Alive -kappaleesta!”

  Se on ripattu sieltä mistä The Crashkin sen pölli: Umberto Tozzin Gloria-biisistä, josta Laura Branigan on tehnyt tunnetumman version.

  Konemiääs: ”hyppäsittekö tarkotuksella se kohan yli, ku Läder-Sven koittaa iskee tota laulun naisosapuolta?”

  Toinen säkeistö kuulosti alkuperäisessä pituudessaan uuvuttavalta, joten päätimme vain leikata siitä härskisti puolet pois.

 7. Kuka tuossa alussa huutaa? Harmi, ettei tuleva levy ole live-dvd, jossa näkyisi ilmeetkin. Vaihtoehtoisesti pitäisi olla mukana ainakin yksi kuva siitä ympärillä vellovasta mustasta merestä ja uhkaavista jäälautoista.

  ”Enkä vähään aikaan ollut pystynyt nukkumaan, lääkkeeksi vaivaan määräsit liikkuvaa maisemaa” Jotenkin istuu hirmu hyvin tilanteeseen näin jälkeenpäinkin kuunneltuna.

 8. Kuulostaa todella hyvältä! Nyt levyn odottamisesta vain tuli entistä tukalampaa. 😉

 9. Mari: ”Kuka tuossa alussa huutaa?”

  Ketonen. Intro ei mennyt ihan partituurin mukaan, Kellyn piti lähteä jauhamaan komppia jo aikaisemmin ja hetken aikaa konseptit olivat iloisesti sekaisin. Minäkin huutelin muistaakseni Antille ohjeita basson suhteen, mutta nämä ukaasit eivät ole tarttuneet nauhalle. Kellyn mylvintä on siis osa orkesterin sisäistä, hienovaraista viestintää.

 10. Hassua, enemmä ja enemmä alkaa tuntuu siltä että kokoelmaa kannattaisi juuri Live-levynä mainostaa ennemminki 😀 Nää kaks biisiä jotka ollaa jo kuultu lupaa nii kovaa live lättyä et huh huh. 🙂

 11. Kuuntelin Suurien kuvioiden levyversion piiiitkästä aikaa ja hämmästyin sen mahtavuutta. Mielestäni liveversiot on lähes poikkeuksetta parempia kuin levyversiot, joten siksi olikin hämmästyttävää, että tällaisessa biisissä Anssi onnistuu itse omana bändinään kuulostamaan niinkin hyvältä. Luulisi, että varsinkin tällaisen kappaleen toimivin esitystapa olisi bändin kanssa ja livenä. Noh, molempi kivempi. (Mut livenä lavan reunalla paras.)

 12. Kiitos maistiaisesta. Onneksi levyn kolahtamiseen postilaatikkoon ei ole enää kamalan montaa päivää 🙂

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.