Mitä lihoille tapahtui?

| Tagit: | Aiheet: Jumittelu, Musiikki | Kirjoittaja:

Tiedättehän miten nukkumaanmennessä unen ja valveen rajatilassa mieleen juolahtaa usein kummallisia ajatuksia? Minuun osui eilisiltana niin väkevä tunnelma, että oli pakko ravistella itsensä takaisin hereille ja kirjoittaa ajatus muistiin. Luin muistiinpanoni aamulla: Mitä Waspin lihoille tapahtui?

Kyse on siis W.A.S.P. -nimisestä hevibändistä, joka oli hamassa nuoruudessani hetken aikaa varsin suosittu. Yhtyeen maine rakentui pitkälti shokeeraavan lavashown varaan: W.A.S.P.in keikoilla juotiin verta, kidutettiin vähäpukeisia naisia ja viskeltiin yleisön sekaan raakaa lihaa – siis perinteistä hyvää meininkiä. Nukkumaanmennessä minua alkoi askarruttaa nimenomaan tuon raa’an lihan kohtalo. Kun lavalta katsomoon jytkähti lihanjötkäle, niin mitä pihvin käsiinsä saanut yleisön edustaja sillä teki?

Erilaisia vaihtoehtoja:

 • Söi sen saman tien raakana – tätä W.A.S.P.in laulaja, Blackie Lawless, olisi luultavasti toivonut.
 • Vei lihan kotiinsa ja valmisti siitä ruokaa.
 • Vei lihan kotiinsa ja säilytti sen muistona mahtavasta keikasta. Ehkä yritti saada siihen Blackien nimmarin.
 • Ojensi eineen vaivihkaa vierustoverilleen ja pyyhki kätensä edessään olevan farkkuliiviin.
 • Linkosi kyljyksen takaisin lavalle.

Veikkaisin, että viimeksi mainittua tapahtui paljon. W.A.S.P.in keikkojen jälkeen lava ja salin lattia olivat varmaankin kuin Harmageddonin jäljiltä, maksettiinkohan keikkapaikkojen siivoojille erityistä W.A.S.P. -lisää? Vai laitettiinkohan uransa alkuaikoina bändin pojat itse siivoamaan omat sotkunsa? Näin kävi aikanaan Nummelan työväentalolla järjestetyssä bändikatselumuksessa: nuorten poikien hevibändi oli käynyt ennen keikkaa ostamassa ruokakaupasta palttuverta ja läträsi sitä ympäri lavaa. Esitys keskeytettiin siihen paikkaan ja yleisö sai seurata kuinka pimeyden ruhtinaat konttasivat lavalla kuuraamassa veriroiskeita koivulavasteista.

Kommentit

 1. Aikanaan W.A.S.P.in suosion ollessa ns. aallonpohjassa, yritti Blackie villitä vaisua suomalaisyleisöä heittämällä yleisöön bändin julisteita. Illan pääbändiä odottanut eturivi heitti samantien julisteet lavalle takaisin.

 2. Kolmasluokkalaisina kävimme luokkatoverini kanssa tiukan debatin siitä, tarkoittaa I Wanna Be Somebody
  a) Minä haluan olla joku (minun kantani)
  vai
  b) Minä haluan syödä jonkun (vastapuolen kanta)

  Väittelyn päättyessä selvittämättömään, päätimme tarkastaa asian opettajalta, joka vahvisti käännöksen oikean laidan.

 3. Minä puolestani arvelin saman kappaleen ensi kertaa kuultuani, että siinä laulettiin jonkun päälle pissaamisesta.

 4. Muistan kerran villissä nuoruudessani käyneeni tyttöjen kanssa paikallisessa urheilutalossa Impaled Nazarenin keikalla (nyt mä kyllä suuresti ihmettelen miten mä sinne oon eksynyt-todennäköisesti kyllä vaan poikia katselemaan). Siellä kanssa veri ja lihakimpaleet lentelivät ja muistan olleeni tästä aika kauhuissani, kun en etukäteen tuosta bändistä mitään tiennyt. Kauhean kiva oli sieltä poistuessa huomata, että polven kohdalla killui farkkuihin tarttuneena sellainen punainen lihakimpale..

 5. Ei, kyllä kappaleessa ehdottomasti puhutaan jonkun mehiläistämisestä. Viittaus on seksuaalinen, sillä mehiläisillä on pistin.

 6. Tämä Lontoon murre on vaikea pala itse kullekin. Aikanaan Eppujen kokoelmalevyn kansiteksteissä kerrottiin, että Martilla ja Pantsella oli lapsuudessa kova väittely aiheesta: mitä nimi Beatles tarkoittaa?
  Onko se ”lyömättömät” vai ”tahdittomat”?

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.