Ostakaa Lemonatoria!

| Tagit: | Aiheet: Arviot, Musiikki | Kirjoittaja:

Olen tunnetusti hyvää pataa Lemonator-yhtyeen setien kanssa (olin kirjoittamassa poikien, mutta ehkä tässä vaiheessa on jo syytä alkaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä). Bändi on juuri julkaissut älppärin nimeltä Shake, Shake, Shake ja mietin, että pitäisikö hemmoille antaa täältä käsin hiukan vetoapua. En kuitenkaan halua alkaa hehkutella täällä automaattisesti ja varauksettomasti kaikkien kavereitteni tekemisiä vain siksi, että ne ovat kavereitteni tekemisiä – päätin siksi mainostaa levyä vain jos oikeasti pitäisin siitä.

Kävin siis kuuntelemaan.

Koska nyt luet tätä kirjoitusta, niin oletkin ehkä jo päätellyt, että pidin kuulemastani. Kelpo levy! Hyvää 60-lukulaista, klassista pop-musiikkia. Monet kappaleet ovat sen verran tyylipuhtaita suorituksia, että niitä voisi hyvin pitää muutaman vuosikymmenen takaisina unohtuneina helminä, jotka on nostettu pintaan ja kiillotettu. Samaan aikaan ne eivät kuitenkaan tunnu pastisseilta, Lemonatorille on vuosien varrella kehkeytynyt omintakeinen soundinsa. Toisin sanoen ajatonta musiikkia. Hyvä pojat! Eikun sedät.

Shake, Shake, Shake onkin selvä ryhdistäytyminen edellisen, At The Presence Of Great Beauty -albumin jälkeen, joka on itselleni jäänyt Lemonatorin tuotannossa melko vieraaksi. Muutaman kuuntelukerran jälkeen suosikkikappaleitani ovat Keep Yourself Alive, California Fun ja I Always Wanted To Be A Drummer. Muitakin hyviä ralleja toki on, mutta nuo takertuivat ensimmäisenä mieleen. Lemonatorin ehdoton vahvuus on aina ollut hyväntuulisen, vähän pöhkön pop-musiikin tekeminen. Tuohon kategoriaan istahtavat biisit muodostavat tämänkin levyn selkäruodon.

Suosittelen siis retkeä levykauppaan – kotimainen musiikki tarvitsee sinua! Keep Yourself Alive ja Shake, Shake, Shake -kappaleista voi käydä ennen ostopäätöstä ottamassa tyypit Lemonatorin MySpace -sivuilla. Sähköisessä muodossa albumin voi lunastaa esim. iTunesista.

Kommentit

 1. coool!

  ihan sistii meininki ja lausuminen on very good. tämä bändi soitti 1972?

 2. anssin kaivoslevyn vuosipäivä!

  ja levyä on myyty…?

  a) nolla
  b) 5000 kpl
  c) kultaa

 3. En tiedä. Vaihtoehto B lienee lähimpänä totuutta.

  Nimettömälle vielä, että Lemonator soittaa tosiaan kappaleillani 1972 sekä Mies ja meri.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.