Keikkaraportti Old Cock 16.8.2013 Lappeenranta

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Ennen keikkaa vannoin itselleni, että tältä keikalta en tee raporttia. Kameraankin tallennan vain muutaman ajankuvan. Kamppailen lähes jokaisella keikalla saman aiheen parissa. Kuvaanko hienot hetket filmille, vai keskitynkö kuuntelemiseen. Alussa yritys on aina hyvä, mutta sitten sorrun näppäilemään kuvantallennintani turhan innokkaasti. Nyt kuitenkin päätökseni piti. Tallentamistani  kuvista tuli surkeita, bändi näytti puutarhatontuilta huonosti valottuneella kaitafilmillä. Verkkokalvojeni rekisteröimät herkulliset tilanteet keikalla pakottivat minut tallentamaan ne tähän raporttiin muistini varmuuskopioksi

Lähtiessäni ajelemaan kohti Lappeenrantaa, oli ilma sateen jäljiltä kostea. Matkalla kohtasin mitä purppuraisimpia pilviä punertavalla taivaankannella, ja upean sateenkaaren. Ilta enteili siis mitä hienointa väreilyä.

Biisilista

 • Miten sydämet toimi?
 • Milla
 • Aamu
 • Kaksi sisarta
 • Levyhylly pelastaa
 • Puistossa
 • Jennifer Aniston
 • Kaatua kuin puu
 • Karhun elämää
 • Levoton tyttö
 • Parasta aikaa
 • Mikan faijan BMW
 • 1972
 • Maitohapoilla
 • Nummela

 Illan tapahtumia

Keikka lähti hienosti käyntiin Sydämillä, yleisö osasi sen ulkoa. Kappaleen intron rytmitys muistuttaa hieman Anssin sisääntulolaulun Man in Black -poljentoa. Mitä sopivinta keikan sytykettä.  Aamu ja Kaksi sisarta tuntuivat räjäyttävän potin, väki riehaantui mukaan. Kahdessa sisaressa sattui Anssille pahin sanojen unohdus. Koko väliosan säkeistöt pakenivat artistin päästä. Anssi samalla pudisteli päätään ja naureskeli itselleen. Bändin jäsenten hampaat välkkyivät valoissa, kaikilla oli hauskaa. Kappaleen jälkeen Anssi pahoitteli muistamattomuuttaan tässä hänen eniten veivaamassa virressä, luulisi hänen jo osaavan sanat. Yleisöstä rauhoiteltiin, ettei se haittaa.

Mieleen jäi Parasta aikaa biisin kitara väliosa. En muista sen koskaan kuulostaneen tältä, todella upea. Tuomas, Anssi ja Antti soittamassa vieretysten, kitaran kaulat ojossa. Olisiko ollut BMW tai  1972, jossa Anssi otti varkain muutaman herkän soolon itselleen. Musiikki vei kitaristia ja muut nostelivat hyväksyvästi nyökytellen kulmiaan. Soitto selvästi vakuutti muutkin bändin jäsenet.

Kelan komppanian kitaristit muodostavat lavalla erilaisia kitaroinnin askelkuvioita, joista yhtä voisi kuvailla Tiipiin tai Pyhän Bermudan nimellä. Herrat asettuivat jokainen kolmion nurkkaan ojentaen soittopelinsä kaulan kohti kolmion keskustaa. Muitakin klassikoita on, kuten The Sandwich tai The Keksi, niitä en tänä iltana havainnut. Tosin Antti kävi muutaman kerran tiiraamassa lähietäisyydeltä toisten kitarointia, miten kielten näppäily osuu kohdilleen. Kitara-battlessa voiton vei Anssi, joten pokaali siirtyi nyt hänen vahvistimen päälle. Kitara-battlen tilannetta ei tässä kohtaa informoitu, ja unohdin sen artistilta kysyä myyntitiskillä piipahtaessani.

Iltaa summatakseni se oli mitä mainioin, iloisen rento musiikin ilta. Hieman ihmettelin lavan eteen kasattua laatikkorivistöä, jotka ajoittain toimivat yleisön edustajien kassien, juomien ja heidän itsensä astinlautoina. Paikkahan on hiljattain remontoitu vastaavaan kuntoon, joten toivottavasti suunnittelussa on otettu huomioon artistien ja yleisön viihtyvyys. Ainakin naisten vessojen kokoa olisi voinut vielä miettiä, toinen niistä muistutti lähinnä pientä kanakoppia. Illan aikana tein väistöliikkeitä bodycompact:in tyyliin ohittaen kanssajuhlijan kädenojennukset suuntaani. Keikan jälkeen jalkani olivatkin sen verran hapoilla, että kävelyni muistutti enemmän ikäihmisten nilkutusta. Kiitos!

Anssin spiikit ja muut illan helmet:

Kaksi sisarta kappaleen jälkeen: ”Tää on kappale, jota mä laulan eniten, useimmiten vedetään soundchekissäkin. Mun pitäis jo osata nää sanat. Mutta.” Artisti sanoi kohautellen lopuksi hartioitaan.

Kaatua kuin puu-kitarabattlen aikana Anssi huikkaa Antille osoittaen Tuomasta: ”Jätkä on harjoitellut.”

Karhun elämää spiikissä Anssi valottaa: Tää kertoo Toto-nallesta, tää on nimeltään Karhun elämää…

Nummela kipaleessa harjoiteltiin hiljentymistä, hetken olikin hiiren hiljaista, kunnes takarivistä kajahti: ”Soita Milla” Suupielemme kääntyivät hymyyn, oli aika jatkaa kipale loppuun.

Kamppailun keskiöön

Palatakseni alun itsepainiskeluun. Voin todella suositella eläytymistä musiikkiin ilman elektronisia vempaimia, tai jättäen niiden näppäilyn vähemmälle. Tämän keikan jälkeen huomaan aiemmilla keikoilla jääneeni osasta esityksestä paitsi, sukupuolestani huolimatta pystyn keskittymään vain yhteen asiaan. Live-tallenteet ovat huippuja, keikkaa voi fiilistellä itse sekä you tubessa muiden kanssa. Saat kuitenkin eniten rahallesi vastinetta olemalla tilanteessa myös läsnä, et vain paikalla. Lopuksi lainaan Haloo Helsingin hienoa sanoitusta kappaleesta Hetki on kaunis, joka mielestäni sopii tähän loppukaneetiksi.

Mä tajuta sain, että hetki on kaunis
Mä tajuta sain, että nyt tai en koskaan tän hetken mä tahdon tallentaa
Mä hengittelen, olen täynnä voimaa
Mä tajusin sen, että onni on se, että mun sydän pomppailee
En odota aina uutta, muuten mä jään ilman mahdollisuutta elää elämää!

En laula tänään niista sydänsuruista,
Enkä laula tänään niistä hetkistä, jotka hukkasin turhiin toiveisiin
En laula tänään, surun kyynelistä
Mä onneni nään olemassa tässä ja nyt ja se pulppuaa

Jokainen sielu on kaunis,
Talven tai kesän sävel on kaunis
Ja laula jos tunnet tän onnen,
Laula siellä tai tuolla tai täällä tai missä se on.

Hetki on kaunis, vaan missä se on, missä se on
Hetki on kaunis, ja missä mä oon, siellä se on
Keinuissa, vaunuissa, tarhoissakin, siellä se on
Perheissä, jengeissä, kouluissakin, siellä se on
Kiireissä, yötöissä. arjessakin, siellä se on
Linnoissa, bingoissa, puistoissakin, siellä se on
Maailmanpyörissä, junissakin, siellä se on
Hetki on kaunis, ja missä sä oot, siellä se on

Mä tajuta sain, että hetki on kaunis
Mä tajuta sain, että nyt tai en koskaan tän hetken mä tahdon tallentaa

Lisäyksenä raporttiin: Kitarabattlen tilanne oli Lappeenrannan jälkeen kutkuttavasti 15-14 Tuomaksen hyväksi.

Linkitän tähän oheen aruaaalable upeat livetallenteet illan keikalta. Tallenteet tulevat biisilistan järjestyksessä, olkaa hyvä !

Levyhylly pelastaa

Kaatua kuin puu

Karhun elämää

Parasta aikaa

Maitohapoilla

Kommentit

 1. Kiva raportti itselleni ensimmäisestä, odotetusta Anssi-keikasta. Tuttuja fiiliksiä ja yksityiskohtia kyseiseltä keikalta kuin myös ajatuksia yleensä keikoista ja niiden tallentamisesta. Väkeä ei ollut tungokseksi, mutta tunnelma oli jotenkin äärimmäisen yhteisöllisen positiivinen. Hymyjä, vuorovaikutusta, nyökytteleviä päitä, musiikissa elämistä. Hetki on kaunis<3 Ihmettelin myös samaista lavan edustan laatikkorivistöä. Sitä ei ollut toukokuisella Putron keikalla.

 2. Tulipa vielä mieleen kertoa, että laitoin tuon edellä mainitun toukokuun viimeisenä päivänä olleen Samuli Putron keikan jälkeen kyseiseen keikkapaikkaan kiitoksia ja toivetta saada Anssi Kela pian myös Lappeenrantaan. Ilokseni ei mennyt kuin viikko, kun keikka ilmestyi kalenteriin! Oli sitten vaikutusta tai sattumaa.

 3. Hienoa lukea näitä raportteja, kiitos kirjoittajalle. Näin pääsee vähän käsiksi tapahtumiin vaikkei itse olisi ollutkaan paikalla ja jos onkin paikalla ollut, on kivaa kuulla muidenkin kokemuksia sekä huomioita keikan kulusta. Yhteen raportointiin ei kaikkea aina saa mahtumaan tai ei muista laittaa. Tunnistan tuon kamppailun kuvatako vai ei myös henk.koht. välillä päätän että nyt vain keskityn nautiskelemaan tapahtumista, mut usein tulee kaivettua tuo kamera kuitenkin esille, jotenkin vaan haluaa ikuistaa helmiä tilanteita, eikä luota hataraan muistiinsa.

 4. Moi,

  Tässä hiukan palautetta kritiikkiin. Lavan eteen todella oli kasattu laatikoita. Tässä syy:
  Olin ilmoittanut, että ravintolan omaa PA:ta voi käyttää ja se olisi suotavaa. Ei tarvitsisi roudata niin paljon tavaraa sisään tilaa viemään. Bändi itse oli kuitenkin tilannut äänentoiston jostakin firmasta ja nämä hoitivat myös näiden kyseisten laatikoiden ”asennuksen”. Ravintolalla ei ollut mitään tekemistä niiden laatikoiden kanssa.
  Kritiikkin wc-tiloista voisin vastata, jos tietäisin missä niistä kävitte. Ravintolassahan on naisyleisölle tarkoitettuja wc-tiloja 3 eri paikassa ja saunaosastolla vielä yksi lisää. Asiakkailta tullut palaute nimenomaan alimman kerroksen kokonaan uusista wc-tiloista on ollut lähes poikkeuksetta positiivista.

 5. Kiitos Juha tästä valaisevasta palauteesta. Olinkin laittamassa spostitse kehuja, että olitte Anssi Kelan ravintolaanne tilannut.
  En ole paikkakunnalta, ja ensi kertaa ravintolassanne, mutta muutaman tunnin ajomatkan taittoi vaivatta.
  Kävin tuolla Cock Cave:n naisten wc:ssä, jossa tuo ahtaus kulminoitu.Wc-kopista tultaessa tulit helposti kolauttaneesi lavuaarin äärellä olijaa ovella. Yökerhon wc olikin isompi, mutta yökerho ovet avautuivat klo 23 aikaan. Oletin sen olevan ainoan wc:n, koska muutkin asiakkaat siellä ahkerasti vierailivat.
  Toivon palautteestani huolimatta tilaavan artisti Anssi Kela:n ravintolaanne uudestaan keikkailemaan. Hyvää syksyn alkua Lappeenrantaan!

 6. Loistavaa, että järjestävät tahotkin lukee näitä raportteja ja katsoo asiakseen selittää ihmisten omituisiksi havaitsemia juttuja (ei nimittäin ollut eka kerta, Porvoosta tuli myös heti selitys lavan olemuksesta). Ts. oletetaan, että näillä on paljon lukijoita. Hyvä me, keikkakansan ääni kuuluviin! Pistäkäähän paikat kuntoon, olemme tulossa! 😉

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.