Juoruilun hedelmät

| Aiheet: Jumittelu | Kirjoittaja:

Blogin historian ensimmäinen juorukilpailu päättyi viime viikolla, on vihdoin tulosten julkistamisen aika.

Kilpailussahan haettiin Anssi Kela -aiheisia, itse keksittyjä juoruja ja kuvamanipulaatiota. Määräaikaan mennessä tiskiin lyötiinkin runsaasti hyvää tavaraa: erilaisia juoruja oli kymmenittäin, manipuloituja kuviakin muutama.

Huomasin tuntevani osan kilpailijoista, joten totesin, että viiden parhaan juoruilijan löytämiseksi tarvitaan riippumaton jury. Löysinkin tehtävään todellisen ammattilaisen:

Juorukilpailun tuomarina toimi 13 vuotta toimittajana työskennellyt Laura Rantanen, jolla on pitkä työkokemus julkkishaastattelujen maailmasta. Hän on aikanaan työskennellyt 7 päivää- ja Katso-lehdille sekä mm. Oho:lle, Iltalehdelle ja jo kuopatulle Julkkis-lehdelle.

Toimitin juorukilpailun saldon Lauralle siten, ettei hän tuomarointia tehdessään tiennyt ottelijoiden henkilöllisyyttä – näin prosessi oli varmasti kaikille tasapuolinen.

Tuomaroinnin kriteereistään Laura Rantanen totesi seuraavaa:

”Parhaita Kela-juoruja valitessani kiinnitin huomiota erityisesti juorujen mitättömyyteen. Esimerkiksi Seiskan juoruista on parhaiten jäänyt mieleeni juoru, jossa soittaja kertoi nähneensä Tarja Halosen hakaniemeläisessä marketissa ostamassa mustia sukkia. Miten voisimme tulla toimeen ilman näin olennaisia tietoja? Iltapäivälehtien skuupeista verkkokalvoilleni ovat palaneet ikiajoiksi otsikot: ”Hauki puri mieheltä jänteen poikki” ja ”Linda Lampeniuksen kynsi katkesi.” Molemmat olivat etusivun uutisia ilmeisen hiljaisina uutispäivinä. Hauki-otsikkoon ei liity julkkista, mutta uutinen oli kaikessa pienuudessaan mykistävä. Lampenius-otsikon luin palatessani monen viikon ulkomaanmatkalta. Otin lehden käteeni tarkistaakseni mistä kotimaassa kohistaan. Kissankokoinen otsikko viulistin katkenneesta kynnestä veti hiljaiseksi.

Useat Kela-juorukilpailuun lähetetyistä juoruista käsittelivät muusikon absolutismia ja kasvissyöntiä. Nämä juorut olivat keskenään kovin samanlaisia ja melko ennalta arvattavia. Voittajaviisikon joukkoon nousi genrestä vain yksi, Kelan joulun ruokavaliota valottanut juoru. Kiinnitin toimittajana paljon huomiota juorujen kieliasuun. Viisikon juorut olisivat valmiita julkaistavaksi sellaisinaan. Jotkut kilpailuun lähetetyistä juoruista olivat lähes uuvuttavan pitkiä mininovelleja ja monessa kieliasu oli lyöty niin läskiksi, etteivät ne olleet enää lähelläkään uskottavaa, vaikka viihdyttäviä olivatkin. Valintaperusteina parhaiksi juoruiksi olivat uutisen mitättömyys, uskottavuus ja valmis sanamuoto.”

Seuraavassa Laura Rantasen valitsemat viisi parasta Anssi Kela -juorua, satunnaisessa järjestyksessä.

♠    ♠    ♠

Laulaja-lauluntekijä Anssi Kela toikkaroi viime viikolla Helsingin pääpostin ovella.
– Kelalla näytti olevan kiire, mutta hän ei saanut ovea auki. Hän yritti sinnikkäästi työntää ovea, vaikka siinä luki selkeästi ”vedä”, muusikon sisään auttanut ohikulkija naureskelee.
Taitaa Kela olla sähköpostimiehiä!

Mari Lehmonen, Helsinki

Laura Rantasen kommentti:

”Taitaa Kela olla sähköpostimiehiä!” -loppukaneetti on kaikessa raikkaassa nokkeluudessaan hurmaava. Myös toikkaroida-sanan käyttö miellyttää ja maalaa mieleen kuvan hieman pihalla olevasta Kelasta. Juuri tällaisia juoruja saamme viihdelehdistä lukea. Silkkaa seiskamateriaalia, jos vielä pitäisi paikkansa.

♠    ♠    ♠

Anssi Kela kurkki viime viikolla erääseen helsinkiläiseen parturiliikkeeseen, taisi pitkätukka harkita vihdoin tukanleikkuuta, silminnäkijät hihittelevät.

Kirsi Salonen, Riihimäki

Laura Rantasen kommentti:

Tiiviydessään nerokas. Tämän enempää sanoja ei tarvita (eikä juorupalstoille yleensä mahtuisikaan.) Juoru on uskomattoman mitätön ja maalaa kirkkaasti lukijan mieleen kuvan no life -henkisistä vihjepuhelimeen soittelijoista ja Kelasta vilkaisemassa ajatuksissaan kampaamoon kesken satunnaisen kävelymatkan. Tuomarin suosikki. Juoru kuin haiku.

♠    ♠    ♠

Anssi Kelan kotona on iltaisin sammuteltu valoja. Ovatkohan laulajan rahat loppu?

Juha Torvinen, Ylöjärvi

Laura Rantasen kommentti:

Samaa sarjaa kuin edellinen. Tiivis, simppeli ja toimiva! Mitättömyyden taso uutisena kutkuttavan olematon! Tämä lähentelee nerokkuutta ja haluaisin ehdottomasti lukea juorun viihdelehden palstalta!

♠    ♠    ♠

Kaupan asiakaslehti:

Iskelmälaulaja Anssi Kela nähtiin kauppaketjumme supermarketin pakastealtaalla valikoimassa suurinta kinkkua joulupöytäänsä. Kelan lähipiiristä kerrotaan, että miehen jouluherkkuihin kuuluvat myös kalkkunarulla, maksalaatikko, lipeäkala ja sillisalaatti.

Nimimerkki ”Hymiö”, Helsinki

Laura Rantasen kommentti:

”Lähipiiristä kerrotaan” -on juorupalstojen klassikko ja osoittaa kirjoittajansa lukeneisuuden ja syvän asiantuntemuksen viihdelehtien juorupalstojen saralla. Ketäpä eivät muusikon lemppariruuat kiinnostaisi?

♠    ♠    ♠

Kuvamanipulaatiosarjan voittaja:

Sanna Koskinen, Lahti

Laura Rantasen kommentti:

Tämä ei perusteluja kaipaa, kuva puhuu puolestaan. Herkullinen. Huomatkaa Kelan ilme!

♠    ♠    ♠

Viisi voittajaa siis yllä – lämpimät onnittelut menestyksestä! Palkintokirjat lähtevät postiin huomenna.

Seuraavassa vielä yksittäisiä poimintoja mehevästä juorusadosta. Näille kunniamaininta:

♠    ♠    ♠

Muusikko Anssi Kela nähtiin viime viikolla kävelemässä työvoimatoimiston ohi! Kela taisi havaita avustajamme viime tingassa ja päätti sittenkin jättää työkkärissä käynnin väliin. ”Anssi Anssi, miten levymyyntisi on käynyt?” valppaat työvoimavirkailijat kysyisivät jos voisivat.

♠    ♠    ♠

Anssi Kelan nähtiin harhailevan miettiväisenä Ikean lastenhuone-osastolla. Tarkkasilmäisimmät huomasivat paidan alta pilkottavan somasti pyöristyvän vatsan. Onkohan haikara tulossa kylään?

♠    ♠    ♠

SUOSIKKILAULAJAN NOLO TYYLIMOKA! KATSO KUVAT!

Anssi Kelan julkaistua uuden setin promokuviaan, kiinnittivät tarkkasilmäisimmät huomiota lauluntekijän kiusalliseen kömmähdykseen: mustissa viihtyvän Kelan nahkakengästä pilkottaa pirteän pinkki puuvillasukka. Naapurustossa arvuutellaan jo, kenen pyykit mahtavat pyöriä samassa koneessa.

♠    ♠    ♠

Anssi Kela nähtiin maanantaina musiikkiliikkeessä kitarankieliä ostamassa. Keikoillaan kitaraa soittava Kela osti peräti kuuden kielen setin ja Juorulehden saamien tietojen mukaan Anssi Kela onkin lähdössä bändinsä kanssa pitkälle syyskiertueelle. ”Anssi aikoo ilmeisesti rokata oikein kunnolla” Kelan ostoksilta bongannut henkilö arvelee.

♠    ♠    ♠

Anssi Kela on viimeinkin kyllästynyt kasvisruokavalioon. Laulaja jäi kiinni verekseltään,  kun hän osti lauantai-iltana perhepakkauksen jauhelihaa joensuulaisesta ruokakaupasta. Kela oli niin nälkäinen,  että kävi lihan kimppuun jo kaupan pihassa. Onneksi hänellä oli haarukka mukana,  ettei tarvinnut sormin syödä,  silminnäkijät hihittelevät.

♠    ♠    ♠

Anssi Kela hankki tappajakoiran!

Muusikko Anssi Kela nähtiin Helsinkiläisessä lähikaupassa viime viikolla. Kela osti isoille koirille tarkoitettua koiranruokaa yli kymmenkiloisen säkin! Työntekijöiden mukaan kyseistä koiranruokaa ei ihan pienillle koirille osteta!

♠    ♠    ♠

Anssi Kela kahmi Big Maceja valepukuisena.

Menneiden vuosien poptähti Anssi Kela nähtiin Nummelan läheisellä McDonald’s:lla viikonloppuna. Anssi oli pukeutunut pitkään beessiin takkiin, sombreroon ja vihreisiin laseihin. Jonossa hänen takanaan olevat kuulivat Anssin hiljaisella äänellään tilaavan seitsemän Bic Macia nopeasti mukaan. Anssin nähtiin kiiruhtavan pihalla käynnissä seisseeseen bemariinsa, jossa hän aloitti vaivihkaa ensimmäisen hampurilaisen syömisen ja kaasutti tiehensä.

Kuvassa Anssi himoitsee ”kiellettyä hedelmää”

♠    ♠    ♠

Hermesetaksena pohjalla vielä henkilökohtainen suosikkini kuvamanipulaatiorintamalta. Tämä on tosin niin hyvin tehty, etten itsekään tohdi lähteä kiistämään kuvan aitoutta:


Kommentit

 1. Laitoin jo juttuvinkin iltapäivälehtiin ”Anssi Kelan sivulla alastomuutta! Hävytöntä!”

 2. Hajosin tuolle koirakuvalle. 😀 Itsehän osallistuin pitkästyttävällä mininovellilla koska en ole lukenut juorulehtiä vuosiin muuten kuin odotustiloissa.

 3. Tiedoksi voittajille: saankin palkintokirjat postiin vasta perjantaina, tulevat siis ensi viikon puolella.

 4. Kiitos palkintokirjasta jo etukäteen! Siitä saakin sitten iloita yli 500 itähelsinkiläisen peruskoulun oppilasta! Harvasta koulukirjastosta löytynee Kesä Kalevi Sorsan kanssa -romaania kirjailijan omistuskirjoituksella varustettuna. 🙂

 5. Kuin Anssi julkaistuaan Auki on. Niinkö vaiko mitenkö muuten kiireinen niin jottei kiinni saa? Seuraava teos Sulkio tiiviistikö työn alla eli niskan päällä. Koitin foorumilta levylaulajaa tavoitella, vaan viikot kuluvat vailla vastausta. Olisi siulle ainesta tulevan kesän juoruihin, joissa olisi perää ja peeärrää, joten sikäli tylsiä. Sanoisinpa jotta niihin liittyen saattaisi jopa lähteä perä irti. Yksipuolimielisesti artistia tavoittelen, jepojep.

 6. Panin kyllä aikanaan viestisi merkille keskustelufoorumilla. Asiasi vaikutti kuitenkin sen verran sekavalta, ettei viesti innostunut yhteydenottoon. En luonnollisesti lähde näin julkisesti levittelemään yhteystietojani, joten suosittelenkin ottamaan yhteyttä keikkamyyjääni (elina.orma@livenation.fi) – tai vaihtoehtoisesti avaamaan hiukan selväsanaisemmin mistä tässä on kyse.

 7. Voi sinua Anssi kun menit antamaan tuon tuomarointitehtävän toimittajalle. Lainkaan tuntematta kyseessä olevaa henkilöä ja häntä väheksymättä en voi olla toteamatta että en tiedä muuta ammattiryhmää jotka luulevat itsestään niin pirun paljon liikoja.

  Mutta kai sitä sellaiseksi muuttuu (tai on alun alkaen) kun esittää kaikkien alojen asiantuntijaa…

 8. Hyvinhän tuo tuomarointi oli suoritettu, voittaneet juorut olivat huippukamaa!

 9. Kiitos vastauksesta! Koitin selväsanaistaa yksityisviestillä forumin puolella, kun keksin että sellainenkin on mahdollista. Toivottavasti se tulee läpi, tämän enempää en kuormita tätä palstaa aiheella joka ei tänne kuulu. Mainiointa talvenjatkoa!

 10. ”Laitoin jo juttuvinkin iltapäivälehtiin “Anssi Kelan sivulla alastomuutta! Hävytöntä!”

  Eikä ihan mitä tahansa alastomuutta vaan härskiä lapsipornoa vielä.

 11. Levylaulaja Kelallehan kristinusko on ollut täysin vieras asia, josta kotona ei ole saanut edes puhua…

 12. ”Anssin keikalla kuulonsa menettänyt roudari vaati Kelalta korvauksia.” höhö

 13. tosi wanha

  keksin juuri tämän itse, saanko palkinnoksi Kesä Kalevi Sorsan Kanssa

  Anssi Kela ja E.l.a. kelasivat Kelan kelaa ke-la kohti Kelan KELA-toimistoa.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.