Piilopaikka

| Aiheet: Musiikki | Kirjoittaja:

Latasin juuri Musiikkipuotiin ennenkuulumatonta materiaalia: Piilopaikka -nimisen kappaleen.

Kyseessä on slovari, joka levytettiin Suuria kuvioita -albumia varten. Se kuitenkin putosi viimeisessä karsinnassa pois levyltä. Syynä oli se, ettei napakka albumikokonaisuus enää kaivannut hidasta jumittelua. Piilopaikkaa esitettiin satunnaisesti vuoden 2002 keikoilla, sen kohtaloksi kuitenkin tuli lopulta vaipua unholaan.

Naarasin kappaleen hiljattain esiin arkistoistani ja huomasin, että Piilopaikka on kutakuinkin täydellinen laiskojen sunnuntaipäivien laulu. Ja tänäänhän on juuri sellainen! Eli käykääpä lataamassa itsellenne täsmäbiisi pyhätunnelmiin, vielähän tätä sunnuntaita on tovi jäljellä.

Piilopaikka äänitettiin bändin kanssa Hollolan Petrax-studiolla toukokuussa 2002. Äänitys oli muistaakseni lauluraitoja lukuunottamatta sataprosenttinen live, istuimme samassa huoneessa ja soittelimme. Sähkörumpukaan ei tule koneelta, vaan on Villen omin käsin taputtelema. Lauluraidat huudahdin myöhemmin Jukka Immosen Fried Studiolla, Jukka myös miksasi kappaleen.

Joten ei muuta kuin rohkeasti Musiikkipuotiin ostoksille. Kappale maksaa tasan euron, sitä ei ole saatavilla missään muualla. Ilmainen 45 sekunnin näyte on kuunneltavissa esim. tämän sivun oikeassa ylänurkassa olevassa soittimessa.

Kansikuvaksi valitsin viime kesänä iPhonella ottamani potretin Armi-koirasta. Sehän ei sinänsä liity itse biisiin millään lailla, kuva sopii kuitenkin mainiosti kappaleen nimeen.

Kommentit

  1. Hah! sainpas tehtyä – latasin kaikki neljä ”uutta” biisiä kerralla 🙂 Tosiaan hyviä biisejä sunnuntain viettoon.

  2. Onpa kaunis kappale! Vaikka onkin vähän unettava..Olispa enemmän sellaisia päiviä, ettei tarvitsis tehdä mitään (toivoo nimimerkki ”juuri töistä kotiutunut”). Murheetkin kun väkisin välillä tulee peitonkin alle, vaikka kuinka haluaisi piiloutua.

    Ihana Armi kukkapenkissä! Lumeenkin on hyvä piiloutua, ainakin meilläpäin! 😉

  3. Mukavaa fiilistelyä ja erinomaisen hienon kuuloinen tuo kitara taustalla.

  4. Tämä Piilopaikka on sellaista Anssi Kelaa, josta minä pidän. Latasin tuon Lähellä sua -kappaleenkin ja maksoin sen, mutta se hukkui jonnekin koneeni uumeniin. Minulla on uusi kone, enkä vielä oikein hallitse tätä. No vahinko oli vain sen euron ja täytyy vaikka yrittää uudelleen jonkun kerran, kun on asiantuntijoita kotona neuvomassa. Suuria kuvioita -albumi oli ensimmäinen Anssin albumi, jonka hankin ja jonka myötä Anssin tuotantoon yleensäkin tutustuin. Tästä syystä sen aikuinen tuotanto on varmaankin lähellä sydäntäni. Anssille tsemppiä edelleenkin.

  5. Nää on kyl tosi hyvii biisei! Välillä sitä ihmettelee miksei Anssia soiteta enemmän radiossa! Esim. Aukio-levy on nerokas ja olisi sen radiosoiton ansainnut! No jaa, ei noista jutuista ota selvää.. Tosin onhan Anssin pärstä silti julkisuudessa ollut mielestäni ihan sopivasti erinäisten happeningien johdota 🙂

  6. Täytyy kyl nyt hypettää et näistä uusista biiseistä erityisesti Puistola on IIHANA biisi <3 Tulee mieleen kevät-kesä ja koulujen kevätjuhlat, suvivirsi.. kaikki lähtee soljumaan omaa kesäistä rytmiään, tulee kaikenlaisia kesäjuhlia – kaikki on jotenkin niin kaunista ja kaikki kasvaa. Vihree laulu kaikin puolin 🙂 LOVE IT!

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.