Audiomuistoja Helsingistä ja Mikkelistä

| Aiheet: Internet, Keikat, Musiikki | Kirjoittaja:
Kuva: Jerry Hellström

Virgin Oilin ja Wilhelmin ovilla jaettiin latauskoodeja pääsylipun ostaneille. Nyt koodeja pääsee käyttämään, niillä saa ladata ilmaiseksi noiden keikkojen parhaita paloja.

Kuuntelin keikat läpi ja valitsin onnistuneimmat esitykset. Virgin Oilista poimin seuraavat kappaleet:

Kaksi sisarta
Puistossa
Faijan haamu
Mikan faijan BMW
Rva Ruusunen
Kaveria ei jätetä
Aamu
1972

Wilhelmistä seulaan jäivät nämä biisit:

Kaunotar ja Basisti
Faijan haamu
Milla
Rva Ruusunen
Nummela
Rock-unelma

Latauskoodeilla saat siis kaikki ne kappaleet, jotka on nauhoitettu sinun keikallasi. Kelpo kattaus livemusiikkia! Toimi näin:

 1. Mene osoitteeseen www.equaldreams.com/anssikela
 2. Oranssissa yläpalkissa lukee Lunasta latauskoodi. Klikkaa sitä.
 3. Syötä keikalta saamasi koodi. Klikkaa Käytä latauskoodi -nappulaa.
 4. Klikkaa Lataa-nappulaa. Voit valita joko mp3- tai FLAC-muotoisen tiedoston – tai halutessasi vaikka molemmat.
 5. Avaa lataamasi kappaleet koneesi musiikkiohjelmalla ja palaa muistoissasi keikalle!

Voit ladata biisit ilman rekisteröitymistä Equal Dreamsin palveluun. Rekisteröityminen on kuitenkin suositeltavaa, sillä rekisteröityneenä käyttäjänä lataamasi kappaleet säilyvät omassa ED-musiikkikirjastossasi, josta voit tarvittaessa ladata ne uudestaan.

Konserttielämysten lataaminen on toki mahdollista ilman latauskoodejakin. Niiden hinta on silloin kolme euroa per keikka, tai vaihtoehtoisesti yksi euro per biisi.

Suosittelen samalla tutustumaan myös kaupan muihin tuotteisiin: Musiikkipuodistani saa erikoisuuksia, joita ei ole tarjolla missään muualla. Muistutan myös Unicef-kampanjasta: 14.10. asti jokaisen kaupastani ostetun biisin myyntivoitto tilitetään Unicefin hyväksi. Lue kampanjasta lisää täältä.

♠    ♠    ♠

Audiomuistot on toimitettu ladattavaksesi yhteistyössä Rolandin ja Equal Dreamsin kanssa.

Pienen juhlakiertueen keikat taltioidaan Rolandin R-26 -tallentimella. Sillä äänitetään neljä kanavaa: tila taltioidaan R-26:n omalla x/y-stereoparilla ja mikserin ulostulosta napataan linjasignaali R-26:n XLR-liittimiin. Nämä yhdistetään stereoraidaksi, mutta sen kummemmin materiaalia ei miksata. Yksinkertaista, vaivatonta ja nopeaa — silti lopputulos kuulostaa yllättävän hyvältä.

Lisää tietoa Roland R-26:sta täältä.

(Ylläoleva on muuten tämän blogin ensimmäinen virallinen sponssiviritys.)

Kommentit

 1. Ihan näppärältä vekottimelta tuo R-26 vaikuttaa, eikä varmaan hintakaan päätä huimaa. Todella hyvät soundit äänityksissä!

 2. Kiitos Anssi vinkistä tuon R-26:n suhteen, taidan hankkia itse samanlaisen.

 3. No niin, menin lataamaan, kirjaudun jne. Latasin ekan biisin, jonka jälkeen menin kuuntelemaan omista tiedostoistani miltä kuulostaa enkä enää päässyt lataamaan muita biisejä. Eli koodia voi käyttää vain kerran? Toki haluaisin ladata loputkin biisit. Että mikäpä avuksi?

 4. Sain Equal Dreamsilta seuraavanlaisen ohjeen tällaisten ongelmien varalta:

  ”Kannattaa rekisteröityä ensin: https://fi.equaldreams.com/ed/create_account1.html
  ja kirjautua palveluun. Sen jälkeen kun lunastaa kupongin, niin biisit jäävät omaan musiikkikirjastoon ja voi ladata milloin tahansa myöhemminkin.”

  Eli tuo rekisteröitymisen pieni vaiva kannattaa tosiaan nähdä. Laitan sinulle kuitenkin uuden koodin kommentoidessasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

 5. Jotain tämän tyyppistä toimintaa saisi olla myös Spotifyssa, jos nämä olisivat vain premium-asiakkaiden kuultavissa. Kutsuttakoon näitä vaikka ”b-puoliksi”… 🙂

 6. Equal Dreams on alkanut tarjota myös streaming-palvelua ja suunnitelmissa on laittaa jatkossa joitakin livepätkiä myös vapaasti striimattavaksi. Katsotaan josko tähän päästäisiin seuraavien keikkojen jälkeen.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.