Videoblogi, osa 4: Kohti aurinkotaloutta

| Tagit: , , , , | Aiheet: Mielipiteet, Videot | Kirjoittaja:

Videobloggaus on tällä kertaa aikaisempia pidempi, mutta se onkin ahdettu täyteen asiaa. Kuvasin visiittini Fortumilla, jonne minut oli kutsuttu kuulemaan mistä vihreän energian rintamalla tällä hetkellä puhaltaa.

Pahoitteluni videolla esiintyvälle Heli Lummaalle, jonka nimi näkyy ruudulla erheellisesti muodossa Heidi Lummee. Niin lähellä, mutta silti niin kaukana…

Kommentit

 1. Ongelma länsimaissa on siinä että se todellinen tuotanto siirretään kaukomaille
  ja saastutetaan siellä yhtä paljon kuin ennenkin. Samaan aikaan kotimaassa voi tehdä vihreän hankkeen jos toisenkin kilpeä kiillottaakseen. Länsimaan näkökulmasta ongelma on hienosti hoidettu ja maailma parani, mutta maapallon näkökulmasta mikään ei muuttunut kun saastuttaminen jatkuu toisaalla. Ehkä vielä negatiivisempi lopputulema, kun kaukomailla voi jätteet laskea suoraan luontoon lainsäädännön tai valvonnan puutteesta johtuen. Tästä syystä tiukat maakohtaiset säädökset on vähän turhia koska ei oteta omaa napaa pidemmälti huomioon.

  Muistaakseni koko maailman CO2-päästöt lisääntynyt joka vuosi, jolloin esim. EU-alueen päästövähennykset ei merkitse mitään kun kokonaisuus on silti kasvussa. Niin kauan kun Venäjä, Kiina, Intia, Afrikka ja Etelä-Amerikka ei tee suuria päätöksiä, on kaikki suhteellisen turhaa. Sinänsä länsimaisittain positiivista että kehitetään parempaa ja saadaan tekniikkaa, joka otetaan maailmanlaajuisesti käyttöön kun on tarpeeksi kehittynyt.

  Kuulemma sähköskootteri on hyvä ja todella halpa kulkuväline. Sähköauto on varmaan väistämätön kehitys ja jännä ettei ole edes vaihteistoa. Moottorikin on vain ison vesimelonin kokoinen. Akut vielä kehittyy niin a vot http://www.youtube.com/watch?v=Ggoi0OBhVSQ

 2. Kun isoja päätöksiä ei maailmanlaajuisesti tehdä, voidaan epäillä että onko CO2 edes todellinen uhka, vaan vain keinotekoinen mittari johon edes suurimmat päättäjät eivät usko. Luulen että heillä on maailman parhaat resurssit käytössä, ja nämä osoittanevat jotain muuta, sillä päästöjen annetaan yhä kasvaa vuodesta toiseen.

  Vuonna 2012 tehtiin uusi maailmanennätys co2-päästöissä: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=global-co2-emissions-from

  Ehkä asia ei sittenkään ole niin yksinkertainen kuin co2, mutta esitetään ihmisille liian yksinkertainen ongelma. Kyllähän tuntuu oudolta että on vain yksi syntipukki mutta todellisuudessa maailma on äärettömän monimutkainen. Sama kuin yksinkertaistaisi kaikkien ihmisten elämän, että sitä herää ja menee nukkumaan, kunnes jonain päivänä kuolee. Tai kaikki maailman kuolinsyyt olisi ”se vain lopetti hengittämisen” ja jätettäisi huomioimatta elimistö, elintoiminnot, sairaudet, ruumiinvammat ja onko kyseessä eläin vai ihminen.

  Olen positiivinen tulevaisuudesta ja kehitys kulkee monella saralla oikeaan suuntaan. Maailma paranee joka päivä. Olen jopa kantanut korteni kekoon tekemällä ekotekoja. Vaihtanut led-lampun aina hehkulampun rikkoutuessa. 60W -> 6W on iso muutos ja ledit ovat laadukkaita että todella kestäviä. Väittäisin vielä että led-lampun valossa on parempi lukea kirjaa ja katsella ruutua. Tilasin toki suoraan Kiinasta, ettei tarvinut maksaa 20€ vaan 4€ kappaleelta täysin samasta tuotteesta.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.