Biisirinki: ”…siellä soittaa Juha Torvinen…”

| Tagit: , | Aiheet: Internet, Musiikki | Kirjoittaja:

Tämä Biisirinkihän on siitä verraton konsepti, että se tarjoaa myös aloitteleville ja tuntemattomille musikanteille mahdollisuuden koeponnistaa omat kykynsä. Tällä kertaa mukaan saatiinkin juuri tällainen märkäkorva, kun rinkiin ilmoittautui Juha Torvinen, lupaava kitaristinalku Pirkanmaalta. Juha harrastaa soittamista Eppu Normaali -nimisen yhtyeen kanssa. Toivottavasti Biisirinkiin osallistuminen nostaisikin Juhan ja bändinsä ns. plaaniin musiikkibisneksen karikkoisilla vesillä!

Juha kertoo soitteestaan seuraavin sanoin:

Laitoin sinne kaksi akustista kitaraa ihan mikillä äänitettynä. En ole mikään nero edes Garagebandissa, mutta kyllä minä sinne ääntä sain. Äänitin täysin kuivana, myös ilman kompressoria ja eq:ta. Ajattelin, että mitään kaikuja on turha printata mukaan, ne voi lisätä miksatessa.

Tehtävä oli yllättävän hankala. Kun sain idean introon, niin ajattelin, että onkohan tämä nyt jotain ihan muuta, mitä sinä olit kuvitellut. Lähteekö biisi ihan väärään suuntaan. Tämä on sen verran hieno projekti, että lisäsin kertseihin sellaisen (toivottavasti) svengikompin, kun ajattelin, että jos intro ei sinun korvaasi kuulosta yhtään hyvältä, niin voit heivata. Jos ne kompit kelpaavat, niin saan ainakin olla mukana projektissa.

En ole oikeastaan koskaan aiemmin työstänyt kitarajuttua yksin. Vuosikymmenet on Pantsen kanssa kiihotettu toisiamme ja viime vuosina olen tehnyt paljon töitä hoviäänittäjämme Pietilän Tomin kanssa. Tomilla on hyvä korva kitarajutuillekin ja on aika vapauttavaa soitella mitä vaan ja Tomi plokkaa sieltä seasta jotain ja kehoittaa kehittämään siitä. Nyt oli toisin, tein osuuteni yksin ja jännäksi meni. Välillä tuntui, että idea on paskin kaikista, välillä taas innostuin itsekin. Näin sen kai pitääkin olla. Kokeilin myös sähkökitaraa, mutta en saanut kuviota toimimaan sillä ollenkaan, joten akustinen siitä tuli.

Kuten kuvasta näkyy, tasapainoiluahan tämä muusikon homma on. Monen asian välillä.

Biisin kertsi on muuten helvetin hyvä. Vaimo-kulta joutui kuulemaan treenaamistani aika lailla ja tänään jo valitti, että se soi päässä, eikä lähde millään pois.

Juha jännitti turhaan, hänen soittamansa akustinen kitara miellyttää minua kovasti. Sointukulussa on minusta alusta lähtien ollut jonkinlainen kuubalais/mustalaisvivahde, tämä kitararaita merkkaa mainiosti juuri tätä puolta.

Biisirinki, vaihe 5

Viime kerralla pohdiskelin sanoituksen kohtaloa. Tunsin lopulta lähteneeni paarustamaan väärään suuntaan, päätin painaa reset-nappia. Säilytin kuitenkin kertosäkeistön, hiukan muokattuna. Minulla on jo uusi idea säkeistöihin, en vain ehtinyt vielä siirtää ajatuksiani paperille. Niinpä tässä versiossa on taas palattu säkeistöjen osalta rallatteluun. Toivottavasti seuraavaan vaiheeseen mennessä olisi tarjota taas uutta tekstiä.

Tuo uusi idea on periaatteessa aika mullistavakin – enpä kuitenkaan paljasta sitä vielä tässä vaiheessa.

Kappaleessamme on siis nyt rumpuja, bassoa, kitaraa ja jousia. Seuraavaksi tuleekin jotain ihan muuta!

BIISIRINGIN AIKAISEMMAT VAIHEET:

Ringin koollekutsu (29.12.)
Luonnos ja rumpuraita (13.1.)
Jouset (17.1.)
Basso (22.1.)

Kommentit

 1. Näitä yhteistuotoksia ois siistiä saada myös sinkkujes B-puoliksi tulevaisuudessa 🙂 Oikein hyvältä kuulostaa tähän mennessä ja kertsi tosiaankin toimii 🙂

 2. Ei vitsi miten siisti tää koko idea on!! Ihan mahtavaa, tää on oikeesti musiikin takii, ei minkään muun. Tälläsii enemmän! 😉

 3. Biisirinki on mahtava! Hienoa, että Juhakin on päässyt kokemustaan vastaaviin hommiin.

 4. Juha vetelee aika hyvin märkäkorvaksi. Mikäs se tämä Eppu Normaali oikein on?

 5. ”Sointukulussa on minusta alusta lähtien ollut jonkinlainen kuubalais/mustalaisvivahde”

  Juuri näin! Mulle tuli noista avaussoinnuista alunperin heti mieleen jokin nimetön biisi mainion Dexter -sarjan soundtrackiltä 🙂

  PS: Hyvät skitat! Kertsiin voisi ehkäpä roimaista vähän sähköisempääkin soundia, jos nyt ei heti alkuun niin ainakin loppua kohden.

 6. Jee, onko vähän siistiä? No on! Vielä jos tuohon pääsee itsekkin jotain rämpäyttämään, niin tätähän muistellaan vielä kiikkustuolissakin.

 7. Soittaa näppäilemällä osin. Valoisaa tulevaisuutta voi ennustaa ylöjärveläisnuorukaiselle yhtyeineen, hemmetin mukavan mausteen toi kitarointi muutenkin lupaavaan sekameteliin.

 8. Haa! Introssa on jotain perin tuttua, liekö syynä se, että olen nähnyt tuon Eppu Normaalin Ankkarokissa joskus vajaat 10 vuotta sitten, kun olivat vielä ihan teinejä. Olikohan niillä sellanenkin biisi kuin Kitara, taivas ja tähdet?

  Jotenkin tuo C-osan melodia särähtää vieläkin korvaan, ihan kuin ois eri biisistä.

  Oh Johnny-boy, I feel your pain. 😀

 9. En halua latistaa vaan mieluummin kannustaa ja iloita, mutta henk.koht. musta tuo aiempi versio oli parempi 😀 nyt tuo alku tuntuu kovin täydeltä kun tuo kitara tuossa alussa rämpyttää niin vimmatusti, ja se jotenkin rikkoo tota melodiaa, se tuntuu jotenkin ylimääräiseltä. Tossa loppuosassa kitara toimii kyllä hyvin. Äh, ehkä se johtuu siitä että rakastuin tohon aiempaan versioon niin paljon kun oli noi ah ihanat jouset (ja ihqu basso) 😀 no mutta makuja on monenlaisia. Korostan siis että tohon loppuosaan tuo kitara sopii mainiosti, se on paljon levollisempi, alku oli vaan, että tää on nyt liikaa. Mutta en sitten tiedä miltä tuo kitara kuulostaisi lopullisessa setissä kun on kaikki soittimet vedetty purkkiin. Enkä todellakaan ole ammattilainen, mutta näin mun korvaan tuo alku kuulostaa nyt aika tuhdilta, joskus yksinkertaisuus kaunistaa. Piti nyt tulla oma kommentti heittämään, jos niitä kaivataan tässä vaiheessa, ehkä ei.. sanoimpa kuitenkin 😀

  Mut hei! tee kaks eri versioo! :DD with cuban vibe – without cuban vibe. Yeah!

 10. Toivottavasti kitarasooloon tulee tappingia ja shreddausta.

  Jotenkin nuo kertsin jouset häiritsevät. Tekevät muuten melankolisen letkeän tunnelman jotenkin levottomaksi, kun joka soinnunvaihdoksessa feidaavat ja lähtevät sitten taas uudestaan. Toisaalta minä en ymmärräkään musiikista yhtään mitään.

 11. Huvittavaa on, että jos olisin kuunnellut tämän ennen tekstin lukemista, olisin varmaan oitis kommentoinut, että ”mikäs vitun Torvinen siellä soittaa”!

  Mutta minä pidin kyllä. Ja eihän lopullisessa miksauksessa tarvitse kaikkea soitettua käyttää.

 12. Tästä biisirinkijutusta putkahti mieleen tämmönen suomalainen nettipohjainen biisintekojuttu: http://www.songhi.com/
  Soittaa ei tarvitse osata, senkun pudottelee hiirellä ääniä ruudulle ja jopas alkaa oikeat soittimet soida. Tosin tuolla syntyy toistaiseksi ainoastaan kahden tahdin luuppeja.
  Teeppäs Anssi seuraavaksi tällä systeemillä biisi (tosin en tarkoita ettet osaisi soittaa).

  Pari omaa tuotosta: http://www.songhi.com/song/x5uTHj
  http://www.songhi.com/song/x8uhUt

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.