Pohdintoja, Anssi Kelankin innoittamana

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Elämän laatu on suorassa suhteessa siihen, miten suuressa epävarmuudessa vielä kokee iloa, vapautta ja voimia tehdä luovia ratkaisuja.

Aloituslauseeni on poimittu Jari Sarasvuon YlePuheelle tekemistä n. tunnin mittaisista puheista ja YleAreenalta niitä on kuunneltavissa jo 17 jakson verran. Miksi Jari Sarasvuo ja Anssi Kela on minun pohdinnoissani yhdistetty? No minäpä yritän selittää.

Tiesin ja olin kuullut Anssi kelaa Nummelan nousun aikana, mutta en silloin innostunut hankkimaan levyjä enkä käymään keikoilla. Musiikki tuntui liian synkältä varsinkin sanoitusten suhteen. Silloin itselläni oli vielä menossa vahva Rage Against The Machine vaihe, eikä tosin heidänkään sanoitukset niin iloisia ole, mutta heidän vahva musiikki olikin silloin minulle pääasia.

Aloin seuraamaan Anssi Kelaa sen jälkeen, kun kaverini näytti minulle YouTubesta Kitarasota-videon. Video on loistava esimerkki Kelan huumorista. Innostuin ja löysin lisää hänen huumorimateriaaliaan. Sitten myöhemmin yllättäen soitin sieltä myös Nummelan aikaisia biisejä ja aloin diggailemaan. Vaikka musiikkimakuni oli siirtynyt enemmän Porcupinen Treen ja Steven Wilsonin suuntaan. Siis melkoinen ero genressä. Laadukas musiikki toimii minulle yleensä aina.

Tilasin mielenkiinnosta myös kirjat ”Kesä Kalevi Sorsan kanssa” (Jonka nimikin on jo käsittämättömän myyttiseti hyvä), sekä ”Matkamuistoja”. Luin molemmat ja siten aloin ymmärtää vielä enemmän taiteilija Kelan musiikkiakin. Facebook päivityksensä ovat olleet moneltakin osin kiinnostavia, ei pelkästään markkinointimielessä, vaan siellä on ollut kiinnostavia juttuja. Varsinkin kun itsekin olen soitellut ja nauhoitellut musiikkia harrastusmielessä. Tietenkin uusin levy ja sen tekeminen, sekä keikat ovat olleet päivitysten pääaihe.

Sitten kun sain uuden levyn hankittua kuunteluun, innostuin vain lisää, biisit ja sanoitukset olivat toimivia. Arvostustani nosti vielä entisestään, että Kela on tehnyt lähes kaiken itse!

Palataampa alkulauseeseen; Arvostan kaikkia jotka uskaltavat panna aidon persoonansa kehiin ja jos vielä siitä saa ajattelemisen aihetta musiikin/sanoitusten, tai puheiden kautta, sekä samalla myös hyvää fiilistä, niin heidän sanomaansa kannattaa tutustua avoimin mielin. Jari Sarasvuo ja Anssi Kela laittavat oman persoonansa erittäin rohkeasti esille. Jo pelkästään se on hyvä syy diggailla ja arvostaakin heitä. Molemmat ovat vielä aitoja ilman päihteitä ja siten myös, niin uskon, rehellisiä. Ovat myös tekemiensä juttujen takana.

Tähän täytyy lisätä, näin MM-jääkiekkopelien vyöryessä lähes kaikista medioista, Juhani ”Tami” Tamminen. Hän kuuluu noihin samoihin Suomalaisiin ihmisiin Sarasvuon ja Kelan ohella. Tami esiintyy myös omana itsenään ja uskaltaa olla sellainen kuin on. Noita ihmistyyppejä ei ole liikaa ja kun heitä on niin helppo arvostella, täytyy joidenkin muistaa heitä myös puollustaa. Heitä on tietenkin muitakin, mutta näillä sivuilla mainitsin tällä kertaa vain heidät.

Tämän puolen halusin tänne Anssi Kelan sivuille kirjoittaa ja viitata noihin kahteen muuhun herrasmieheen, koska he ovat juuri nyt ajankohtaisia ja ehkä se innostaa jonkun muunkin jatkamaan juttujen tekoa näille sivuille. Ehkä myös kannustaa olemaan oma itsensä ja persoonansa. Ennen kaikkea lukemaan aloituslauseeni vielä uudestaan ja mitettimään, mitä se mahtaa oikesti tarkoittaa?