Ystävääni avaruuden oottanut oon ikuisuuden

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Keskiviikkona 23.10. Anssi ja kumppanit mellastivat hitusen akustisemmalla vaihteella Espoon Sellosalissa. 22 biisin listassa oli puolet ylläreitä ja keikka oli minusta tämän kiertueen paras. Konserttisalin akustiikka hiveli korvaa ja loi syvyysvaikutelman, jossa kaikki instrumentit ja varsinkin laulut erottuivat kauniisti. Eniten ilahdutti (taikka siis järisytti) se, että Anssin keikan keskivaiheilla esittämistä viidestä soolobiisistä yksi oli Tähtilaulu! Se on se biisi, jota olen toivonut aina kun on minkäänlaista mahdollisuutta toiveen toteutumiseen.

Viime aikoina toiveita ei ole ollut mieltä huudella, sillä bändi vetää tiukasti settilistan mukaan napit korvissaan. Ennen oli enemmän tilaa yllätyksille. Nyt Sellosalissa Villeä toruttiin siitä, että hän luki paperinsa väärin ja aloitti Jennifer Anistonin ennen aikojaan. Listan orjallista seuraamista voidaan perustella sillä, että Tuomas on uusi bändissä, eikä (muka) osaa muuta tuotantoa. Eli toiveiden esittämiset ovat pitkälti jääneet soolokeikoille, vaikka missään meluisan baarin nurkassa ei kovin suuria taide-elämyksiä irtoa. Jos Anssi irvistää biisitoiveellesi, sitä on sentään hauska seurata. Lopulta kuulija lopettaa pään takomisen seinään ja ottaa vastaan sen mitä annetaan. Sellosalissa ei muistunut enää mieleenkään, että jotain voisi ihan toivoakin. Olin unohtanut koko Tähtilaulun.

Kunnes Anssi taikoi sen pimeässä nurkassaan pianon koskettimilta. Oi onnea! (Ja Hilu kuvasi!)

Aulan massiivisen nimmariruuhkan hälvettyä pääsin kehumaan artistia hienosta keikasta. ”Ja kiitos Tähtilaulusta! Ties kuinka kauan oon sitä toivonut!!!” Anssi hymyili ja muisteli esittäneensä sitä joillain akustisilla keikoillaan.

Missähän olen kuullut avaruuden ystävästä viimeksi? Asia täytyy tarkistaa. Onneksi Harhaa.comissa on lisämuisti, joka tietää kertoa biisilistat. Uskon löytäväni Tähtilaulun joltain Facebook-juhlakeikalta. Ei ole soitettu 10000 tykkääjän kohdalla, eikä 5000 kohdalla. Aurinkosade kyllä soitettiin. Selaan biisilistoja taaksepäin ja epäusko alkaa nostaa karvaista päätään. Epäilen massiivista virhettä. Lopulta Tähtilaulu tulee vastaan. Missä ja milloin?

Ylöjärvi, Akun Tehdas, 13.11.2006. Kosketuksessa-nauhoitukset???!!!

Nyt tarttee hiukan kelata. Siis seitsemän vuotta sitten? Seitsemän vuotta! Käsittämätöntä. En vaan usko.

Kun itse kukin alkaa miettiä, missä oli ja mitä teki seitsemän vuotta sitten, saa jotain perspektiiviä siihen, miten pitkä aika siitä on. Omituisinta on se, jos aika ei sittenkään tunnu pitkältä… Noin seitsemän vuotta sitten Anssi bändeineen keikkaili viimeksi Raumalla, kuten eilenkin, mutta 2006 Villellä oli vielä pitkä letti!

Varmasti Anssi on soittanut Tähtilaulua jossain ihan salaa, koska muistaa sanat ja sävelet niin hyvin. Tosi hyvä juttu. Toivomuskaivossa on taas vettä!

Kommentit

 1. Kerrassaan upea keikka Sello-salissa. Illan setti oli kaunis, ja yllätyksiä pursuava kokonaisuus. Ajatellessani illan kattausta tulee mieleen upea kasari-klassikko Berlinin Take my breath away. Se kappale, joka soi jokaisessa koulun diskossa. Kappaleessa on jotain yhtä kauniin viipyilevää tunnelmaa, joka jatkuu ja jatkuu. Haluaa sen hetken kestävän yhden ikuisuuden, ja onneksi setti olikin normaalia pidempi 2H. Kiitos siitä!

  Kiitos hienosta raportista ja Hilulle kuvamateriaalista.
  Tässä You Tuben antia illasta Miian ja Apollionairen tallentamana.
  Kitarabattle:http://www.youtube.com/watch?v=ZNojbpSjw1w
  Jennifer Aniston: http://www.youtube.com/watch?v=EfE6tYpyImk
  Levoton tyttö:http://www.youtube.com/watch?v=OmFNJzOHsfE
  Parasta Aikaa:http://www.youtube.com/watch?v=XFxQstLYAGU

  En ole selvännäkijä, mutta täytyy tunnustaa, että White Falcon-kakkuni tuli kreiviin hetkeen kruunaamaan tämän taianomaisen illan. Kappale-menu oli ajatuksella rakennettu, ja tarjoiltiin yleisölle upeasti katettuna. Itse pidin akustisen kitaran käytöstä setissä. Se sai kappaleet kuulostamaan aivan uusilta versioilta. Marin kuvaama musiikin sointi osuu naulan kantaa. Melodiat, ja sen nyanssit pääsivät tässä tilassa erinomaisesti esiin. Joidenkin kipaleiden kohdalla sai miettiä, että mikäs kappale tämä on.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.