Keikkaraportti Revanssi 17.5.2014, Kerava

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Aseman aukio ravintolan sijaintina on mielestäni ihanteellinen. Paikanpäälle pääsee julkisilla kulkuvälineillä ja parkkipaikkojakin on niitä tarvitseville. Hämmentävää oli ainoastaan ravintolan sivuilta löytyvä ristiriitainen informaatio show:n alkamisajasta. Itse tähtään ravintolaan tuloni show:n alkuun, joten kiistaton tieto asiasta onkin erittäin lämpimästi arvostettu. Paikkakunnan nimestä minulle tulee aina mieleen Keravan kollit, nuo 90-luvun Vintiöt sketsisarjan kaverit.

Illan aikana myös lavan ja baaritiskin väliin kasatut tuolit eivät toimineet riittävänä esteenä ihmisten oikaistessa wc:hen. Henkilökunnan olisi ollut mahdollista ohjeistaa asiakkaita tai/ja sulkea reitti selkeämmin esimerkiksi köydellä tai jollakin muulla tavalla. Verenvuodatus esityksen lisänumerona oli lähellä yleisön edustajan innostuessa siivoamaan rikkoutunutta lasiaan lattialta. Onneksi se näytelmä jäi toteutumatta.

Ravintolaan saapuessani siellä vallitsi riehakas paikallistavernamainen tunnelma ja karaokessakin kuultiin artistin Puistossa kappale. Laulu toimi hyvin yleisön soundcheckinä ennen varsinaista settiä.

IMG_0575

Biisilista:

 • Kaksi sisarta
 • Levoton tyttö
 • Milla
 • Karhusaari
 • Miten sydämet toimii?
 • Rouva Ruusunen
 • Mikan faijan BMW
 • Kaunotar ja basisti
 • 1972
 • Karhun elämää
 • Paranoid teaser
 • Hey Joe
 • Albin Stenman
 • Puistossa
 • Holy Diver
 • Nummela
 • Suvivirsi huuliharpulla
 • Älä mene pois

Anssi aloitti Kahdella sisarella. Illan ääniraita mentiin yleisön toiveiden tai artistin aasinsiltojen viemänä. Anssia vaivannut kova yskä ei kuulunut lauluissa, mutta setin loppupuolella joitakin korkeaa äänialaa vaativia kappaleita ei kuultu. Tämä antoi tilaa harvemmin esitetyille rauhallisemmille lauluesityksille, kuten Hey Joe, Holy Diver ja Kaunotar ja basisti. Tätä kolmen kappaleen koplaa esitetään harvoin samassa setissä.

Rouva Ruusunen akustisessa muodossa kuuluu samoihin harvemmin kuultaviin biiseihin. Tänään yleisön edustajien toiveet olivat etusijalla, joten toive toteutettiin hettinmiten. Tämä kappale ei ole koskaan samanlainen vaan muuntautuu joka kerralla uudeksi. Tällä kertaa kuulimme versiossa koiramaisia elkeitä ”hau hau hau” ja riipivää rakkauden ujellusta. Levottomasta tytöstä asti yleisö kansoitti tanssilattian. Ilta päättyi hitaisiin, Älä mene pois kappale kirsikkana kuultiin viimeisenä.

Kymmenennen keikkaraportin rustaamisen ja 30:nnen Anssi Kela livesetin kuuntelun jälkeen olen harjaantunut kirjoittajana, vaikkakin vähemmän keikkataltiointien ottajana. Seuraavalla kerralla yritän ennen tallennusta kääntää kamerani vähän leveämmälle, You tuben videoiden suosimalle formaatille.

Tässä kuumaa sensuroimatonta livetaltioitia teille kahden biisin verran Revanssi-ravintolasta tuona toukokuun iltana. Valoissa ja kuvattavuudessa oli toivomisen varaa. Tunnelmassa ei säästelty, se oli ehyt ja hieno koko illan.

Kommentit

 1. Kiitos raportoinnista 🙂 Tuon Hey Joen Anssi on omien sanojensa mukaan viimeksi esittänyt joskus nuorena, siihen nähdenkin ihan loistoveto. Tuota Albin Stenmania ja Rouva Ruusustakin harvemmin on keikoilla kuullut eli Revanssin keikan parasta antia oli tarjota meille pläjäys harvemmin kuultuja ihanuuksia. Voi me Hannu Hanhet jotka paikalle pääsimmä.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.