Suomirokkia kirkonkylällä – Degerby 5.7.2014

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

”Mä muistan sen kirkkaan päivän
Sen kesän ja sen valon häivän
Heinä haisi, puut tuoksui, linnut lauloi vaan
Ja Lada ajaa kylän raitilla
Lada ajaa ja stereot soittaa…”

Liekö ollut ollenkaan sattumaa, että tämä Aknestik-klassikko kajahti aamulla radiosta. Kesäloman ensimmäinen päivä! Tänään mennään Degerbyn Possujuhlille! Esiintymässä Topmost, Geir Rönning, Muska ja Anssi Kela. Kesäkin alkoi ja paahde autossa lämmitti. Stereot jyräsivät Tavastian vuoden 2005 keikkatallennetta.

Joitakin kilometrejä ennen Degerbytä autossa alkaa hihkuminen. Näkyy possukylttejä ja sitten tämä. Ei ole todellista! Kyllä on hyvin kyltitetty!

Tie Kelaan
Tie Kelaan

Saavuttuamme possuparkkiin maalaamme tussilla ja huulipunalla salaisen biisitoivekyltin auton kylkeä vasten. Savuavalta lavalta kajahtelee Muskan ääni. Festarialueelta löytyy melkein oikeita possujakin, yksi jakaa sydäntikkareita. Pinkki näkyy olevan kuuminta hottia, harmi ettei tajuttu ajoissa.

Possu on pop!
Possu on pop!

Geir Rönning laulaa reggaeta haisevasta bajamaja-miehestä. Arpajaisten päävoittona on nelivetoinen grässklippare eli ruohonleikkuri. Viiksekäs Tuomas sompailee autollaan paikalle hiekkatietä pitkin. Pellolta leyhähtää etäinen lehmän tuoksu. Antti jyräyttää bassollaan lavalta niin, että tanner tuntuu tärisevän. Saara vilkuttaa. Aidan takaa näkyy lennossa pyörivä rumpukapula.

Anssi kuulutetaan lavalle också på svenska. Iltamat säikäytetään alkuun uudella biisillä – sillä missä on kaksi hyttystä tuulessa! Lupaavalta vaikuttaa. Teemallisesti Parasta aikaa meets Suuria kuvioita. Sopii täydellisesti tähän iltaan.

Battlehaaste
Battlehaaste

Kaatua kuin puu -spektaakkelista on kehitetty festariversio, jossa hypätään haara-asennosta suoraan battleen ja siitä ilman sen suurempia nyrkkien puimisia viimeiseen kertsiin. Toimii aivan loistavasti!

HA!
HA!

1. ”Kaksi hyttystä” / ”Pitäis välillä elää”
2. Milla
3. Puistossa
4. Levoton tyttö
5. Kaatua kuin puu (battle ja kertsi)
6. Karhun elämää
7. 1972
8. Maitohapoilla
9. Nummela
———-
10. Miten sydämet toimii?
11. Mikan faijan BMW

Bändin tanssilattia, Anssi tanssii langattomana
Bändin tanssilattia, Anssi tanssii langattomana
Pastori hiljentää seurakunnan saarnatakseen suureen ääneen
Pastori hiljentää seurakunnan saarnatakseen suureen ääneen

Keikan aikana auringonlaskua ennakoiva pieni viileä tuulenvire ei tunnu missään, kun ympärillä on iloisia ihmisiä, lava täynnä riehakasta energiaa ja bassokaiuttimet pumppaavat lämpimiä ilma-aaltoja musiikin tahdissa. Antti (”tautologian professori”) ja Tuomas virnistelevät. Anssin silmissä – siellä hiusten takana – välähtää raivokas kitaran kurittamisen riemu. Keikan lopussa levylaulaja yllättää ja pomppaa yleisön sekaan kirmailemaan langattoman kitaransa kanssa. Isoja hymyjä!

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!
Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Kun lavalla arvotaan jo onnellisen nelivetoisen ruohonleikkurin uutta omistajaa, artistit kokoavat kamppeitaan. Lavan vieressä odottaa valkoinen pakettiauto takaovet avoinna. Anssi rustaa puumerkkinsä kosteasta ilmasta veltostuneisiin biisilistoihin, hymyilee lämpimästi ja poseeraa muutamassa yhteiskuvassa. Pääskyset viilettävät konserttiareenan yllä kimeästi huutaen.

Degerbyn ilta hämärtyy ja kuu nousee
Degerbyn ilta hämärtyy ja kuu nousee

Autossa pistetään taas Anssi Kela -keikkatallenne soimaan. Ikkunat auki ja volumet kaakkoon. Kesän parasta aaaiiikaaaaaaa!

Kelaa avoimesta ikkunasta, bändi seisoskelee oikealla
Kelaa avoimesta ikkunasta, bändi seisoskelee oikealla

Käännymme pois Degerbystä bändin pakettiauton perässä. Metsät alkavat hämärtyä ja pelloilla roikkuu unista usvaa. Kela Käla -kyltti osoittaa vasempaan, kohti pakettiautoa. Sen jälkeen tulee kyltti, jossa näen keltaisen kruunun. Sekin osoitti vasempaan. Kela on kingi?

Usvaisten peltojen halki
Usvaisten peltojen halki

”Suomirokkia liikennevaloissa,
Suomirokkia suvi-Suomessa,
Suomirokkia aamun kasteessa”

Kommentit

  1. Ihanat kuvat. Kesä ja luonnonvalo ihan parhautta. Tautologian professori =D mä en vaan saa naurua loppumaan.
    P.S ”Tautologia voi tarkoittaa:
    Tautologia logiikassa – lauselogiikan väittämä, johon voidaan päätyä mistä tahansa väittämästä eli joka on tosi kaikissa malleissa, esimerkiksi A ∨ ¬A.
    Tautologia retoriikassa – toistaminen puheessa ilman, että lisätään uutta informaatiota.”

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.