Tampere, Telakka 30.10.2014 liekeissä a’la Anssi

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

 

image

Anssi Kela sytyttää Telakan, mieti miten siistiä olla todentamassa tätä!!! Anssi kertoo hänellä olevan tähän paikkaan liittyvistä esiintymisistä lämpimiä muistoja, mut nyt niistä tulisi myös kuumia. Huhhuh…  Niinhän tuo lupaus lunastettiin, kuuma tunnelma kerrassaan.

Mä oon niin myyty. En ole ennen ollutkaan Tampereen Telakalla musisointia seuraamassa, ilokseni voin todeta äänentoiston olevan miellyttävän kohillaan. Erittäin hyvä paikka siis tällaiselle sooloesiintymiselle. Anssi on ihana itsensä. Saamme musiikin ohella nauttia pitkistä jaaritteluista kappaleiden välissä. Esim. ehkä surkein metafora koskaan, pornolehti vs. parasta aikaa, tos lehteä lukiessa ny tietää miten siinä käy, mut parasta aikaa voi tapahtua mitä vaan

Hetkessä elämisen fiilistelyä. Kaikki on tässä ja nyt. Kuinka pienen langan varassa asiat elämässä ovat, niin kuin nyt aikanaan silloisen radio Suomi Popin musapäällikön päätös laittaa Mikan faijan BMW kokeeksi soimaan roskakorin sijaan ja tuon aiheuttama lumipalloefekti, yhtäkkiä biisi soi kaikkialla.

Biisilista: Milla, Miten sydämet toimii, Kaksi sisarta, Mikan faijan BMW, Esko Riihelän painajainen, Puistossa, Kaunotar ja basisti, Rouva Ruusunen, Harhaa, Kissanpäivät, Nummela, Levoton tyttö, Karhun elämää, 1972, Parasta aikaa, Matkalla Alabamaan.

Hyvin on hallussa Nummela albumi kokonaisuus. Jopa harvoin esitetty Esko Riihelän painajainen taittuu leikiten musiikkielämykseksi, tämä kuultiin viimeksi pari viikkoa sitten Turussa ja sitä ennen ehkä kolmetoista vuotta sitten. Tämä kuullostaa niin hyvältä, et kummastuttaa tuon olleen vähiten haluttua kamaa Nummela levyltä. Ehkä ne muut biisit sitten vaan on olleet vieläkin parempia. Ei ykskään ainakaan tänään kuullosta muuta kun ihan random-herkulliselta.

Keikka alkoi klo 22 ja päättyi jokseenkin 23.55. Tämän jälkeen jonotetaan Anssin jutulle pääsyä. Tuntuu monella olevan asiaa artistille, hän saa luultavasti kuulla elämän tarinan jos toisenkin singneerauksen ja kuvissa poseeraamisen ohella.

Parasta aikaa kiertueen kaksi vuotista taivalta on jäljellä enää muutama keikka, bändin kanssa vain yks esiintyminen. Jälkimauksi eiliseltä jäi parhautta, onnea, haikeutta, suloisen odottavaa ikävässä kärvistelyä, joka iloksi muuttuu viimeistään keskiviikkona, Savoyssa.