Himos Anssia Iskelmäfestivaaleilla 2015

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:
kesäkuulta 2015 909
Fifty shades of gray

Kesäloman eka päivä, en pysty Iskelmäfestareiden kutsua vastustamaan. En ole ennen moisiin festeihin osallistunutkaan, mut nyt sopiva ajankohta ja Anssi Kela saavat mut singahtamaan Himosta kohti. Anssin tehtävänä on ekana esiintyjänä avata tapahtuma. Rantalava löytyy ja onneks valtaisa teltta suojaa sään oikuilta. Vaik oishan mulla ollu semmonen Tikkurilafestareilta saatu, asokodit-tekstillä varustettu, hemaisevan sininen sadeviitta. Lavan nähdessä alkaa muistua mieleen mikä näis kesän festarikeikoissa on niin hienoo.

kesäkuulta 2015 1116
Vesiefekti
 Soundchek meneillään, basisiti ottaa iskelmästä ilon irti laulaa loilottaen: ”Kun mä sinut kohtasin oli ilta ihanin linnut lauloi ja kimmelsi taivaan kuu…” Toivottavasti tuota ei kuitenkaan tän päivän festarimittaseen (=lyhyt reilu tunnin soittoaika) settiin oo mahdutettu. Anssin toimesta soundchekissä kuuluu Kahta sisarta & Tanssilattialla. Ilkka Alanko vilahtaa Anssin seurana lavalla. Rumpujen testing kuuluu kauas ja ehkä tuon kutsuhuudon saattelemana osaa vielä lavaa etsivätkin suunnistaa oikeeseen osotteeseen. Saara kuuluu jo kaipaavan bäkkärille. Vielä Wäinölän kamat soittokuosiin, niin bändi ehtii hetkeksi poistua lavalta ennen keikan alkua. Wow mimmonen uus KELA-lakana koristaa lavaa. Kyllä ny ton eessä kelpaa keekoilla. Lava on massiivinen, screenejä siellä sun täällä.
kesäkuulta 2015 1123
The Lista
Biisilista Himoksella koostuu Anssin himotuimmista hiteistä:
                1.Tanssilattialla
                2. Milla
                3. Miten sydämet toimii
                4. Puistossa
                5. Levoton tyttö
                6. Battle
                7. Karhun elämää
                8. Kuolleen miehen kitara
                9. Nostalgiaa
               10. 1972
               11. Nummela
RUUSUT
Tanssilattialla on kyl ihan paras keikan alottamiseen. Mr Kela tyylikkäästi nojailee mikkiin kuin kävelykeppiin. Queen tulee mieleen ja kävelykeppihän löytyy vaik Alice Cooperin rekvisiitasta.
Battle, Puistossa, Kuolleen miehen kitara skitat pääsee oikeuksiinsa. Heiluvat letit ja kitaratykitys heittää meiät discosta keskelle heviä.
A. Kelan musiikin monipuolisuus ja vaikuttava live esiintyminen on koukuttavaa. Teitä on sitten varoitettu.
Soitto luistaa, yleisökin laulaa sielunsa kyllyydestä. Ei voisi kesäilta ihanampi olla. Esiintyjätkin selvästi nauttivat kohillaan olevista puitteista. Iskelmäfestivaalit saavat ansaitsemansa häikäisevän loistavan avauksen a´la tuulitukkainen(=lööpin otsikosta lainattu tituleeraus) Anssi. Uutisoinneista saa lukea kolme päiväisen Iskelmäfestivaalin tehneen yleisöennätyksen ja haalineen n. 35 000 kävijää. Olihan tuo mukava olla yhtenä messissä.
RISUT
Anssilla on niin paljon noita hittejä et eihän tohon tuntiin niin paljon mahdu. Ei tästä setistä mitään oikeen poiskaan ottais, mut tämäkö nyt sitten on tämän kesän ohjelmistona. Ihmettelen että Mikan faijan BMW on jätetty pois, sehän on tainnu soida lähestulkoon joka keikalla, toisaalta tuohan voi olla vaihtoehto Puistossa biisin tilalle jollain toisella tiukkaa tunnin settiä vaativalla keikalla. Mut tuleeko setti muuten kesän aikana muuttumaan? Itse haluaisin kuulla uudelta levyltä muitakin. Huomaatko mitä sait aikaan tai Mihin tahansa paitsi Helsinkiin vois ihan hyvin ympätä lyhyempäänkin settiin, eikös näitä jo ollu harjoteltukin? Siks toisekseen Nahkaa ja luuta on ihan pakko jollain keikalla vielä kuulla.
SOITON LOPUTTUA
Keikka on onnistuneesti ohi. Odottelen lavan reunalla josko joku ystävällinen voisi biisilistan ojentaa ja mieluusti vieressäni oottavalle myös. No Kelan Villehän tuo myöntyy pyyntöömme. Nyt enää toinen lista uupuu. Mr Karisalmi ilmaantuu paikalle kertoen olevansa hyvin hövelillä päällä ja lupaa etsiä josko biisilistoja vielä toinenkin löytyisi. Mut ei sitten löytynyt ja ihan kuin yks ois sujahtanut Wäinölän salkkuun… Hmm…
Anssi hyväksi todettuun tapaansa myyntipöydän tykönä poseeraa hymyillen kuvattavana ja singneeraa mitä pyydetäänkin. Jonon hännillä kyymäilen ihmispaljoutta. Pikainen yhteiskuva ja biisilistan nimmarointi, artistilla on jo kiire haastatteluun.
Jään seuraamaan muutkin esiintyjät ja Paulaahan säestää skittoineen Kelan bändistä tuttu Tuomas Wäinölä. Kesäiseen yöhön on kiva lähteä ajelemaan, ei oo pimeetä ja silleen. Festarit on hienoja, hiukan täytyy miettii kuinka monet kesässä kukkaro kestää, tosin sieltä rahoilleen vastinetta saa ja voishan tuota pahempiakin harrasteita olla.
Kauniiksi lopuksi kuvatallenne erään nimettömänä pysyttelevän basistin avautumisesta epäilemättä biisilistagateen liittyen. Hän hövelisti tunnustaa: ” Ihan läppänä se idis siit lähti, mut rosikses se muuttu sit pahoinpitelyksi.”
kesäkuulta 2015 1154