Kun Kela meitä viihdytti ja kiihdytti 1.4.-2.4.2016

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:
20160401_194807
Parasta Anssia

ATTENTION: tapahtumien raportointia on mahdoton tehdä paljastamatta erinäisiä yksityiskohtia salikeikoista eli jos halunnet välttyä spoilaukselta näiltä osin niin älä lue tätä raapustusta.

20160402_192329
Autuaaksi tekevää akustista osuutta

Miestä ja kitaraa nautitaan alkuun. Mikkelissä kolmen ja Kuopiossa kahden veisun pläjäys. Nää biisit Anssi arpoo pään sisäisestä satunnaisgeneraattoristaan, eli lämppäriveisut tulee olemaan erilaisia joka kerta. Mikkelissä kuultiin Kevät tulee, Kaksi sisarta, Kissanpäivät. Kuopiossa lopulta Kaunotar ja basisti jonka jälkeen Avara luonto,  esitysjärjestys olis toinen, jos sanat ei ois aluks ollu piilossa muistin syövereissä.

Bändi toivotetaan kera aplodein tervetulleeksi lavalle. Akustinen osuus alkaa kestäen väliaikaan asti. Tähän on sisällytetty tarkoin valikoituja aarteita uran varrelta. Uusia sovituksia ja soundeja ällisteltäväksemme. En oikein osaa tehdä valintaa kuulemastani, et mikä tässä on parasta. Ehkä se et tällaista versiota Puistossa biisistä ei tosiaan oo ennen kuultu. Antin akustinen basso pääsee tässä oikeuksiinsa. Oon ihan mykistynyt. Valoja, varjoja, herkkyyttä, voimaa niitä vissiin olikin luvattu jo etukäteen, mut silti eihän tämmöstä sielua hivelevää pakahduttavan koskettavaa ihanuutta voi oikeesti olla. Valomiehen palkkaaminen rundille on näkemäni perusteella loisto ratkaisu, hyvin tehostaa musiikin tunnelmaa tää visuaalinen puoli. Ehkä kuitenkin on parasta Anssin unen folk yhtyeen ruumiillistuminen lavalle unelmien folk bändiksi esittämään meille Albin Stenmanista parasta versioo sitten koskaan. Suuria kuvioita on yks mun ehdottomista lemppareista Anssin tuotannosta ja tän mukana olo salisessioissa on niin parhautta. Apua, Palava silta on niin rakas ja koska se muka ois kuultu viimeks, miten ihmeessä on osattukin tällasia valintoja tehdä. Itseasiassa oon niin tyytyväinen näihin kaikkiin biisivalintoihin. Piirrä minuun tie tuntuu jotenkin hyvin henkilökohtaiselta ja oon rakastanut tätä kappaletta ensikuulemasta asti, nyt kun tän kuulee akustisena bändiversiona on ihan taivaaseen päässy olotila. Eturivin joku onnekas saa toimia puuttuvana kitarapidikkeenä (molemmissa saleissa) ja varjella legendaarista Martinia Anssin keskittyessä pelkästään laulamaan.

20160401_205845
Vara Tuomas

Akustisen osuuden aikana Saara soittaa ties mitä ja muutkin milloin mitäkin härpäkettä, joten kaipaamaan jäinkin esittelyä kaikista salikeikoilla käytetyistä soittimista. Janoaisin tietää mistä soittimista nää kaikki meitä sulostuttavat soitannat lähtee ilmoille. Vaikka kyllähän meille keikalla esiteltiin Villen soittavan huuhkajan pönttöä… Samalla voisi esittäytyä myös, vara Tuomaksena toimiva, varsin taitava kitaristi Pauli Halme.

IMG_20160402_232457
Sähköä ilmassa

Sähköinen setti sinkoaa meidät heti alkuunsa 2080-luvulle ja tää on niin Anssin biisi. Kaikkien aikojen bailut a´la Kelan gängi pistää jengin veren kiertämään. Sähköisen osuuden parhaimmistoa on Maitohapoilla biisin uus yllättävä ilme peukkubassoineen, koreografioineen, kaikkineen. Uus battle on jumalaista tykitystä Anssi sais vähän kertoa tän syntytarinasta kuka keksi mitäkin ja mistä ideat ammentui. Nostalgiaa biisiin Wäinölä tuo omat draaman käänteensä. Vauhti on lievä ilmaus Tuomaksen heville showlle. Anssin kitaransoitosta saa nauttia erityisesti BMW:n ja Kuolleen miehen kitaran sooloissa. Kiertueen nimikkobiisi Parasta aikaa kuullaan encoren encorena ja se summaakin tän täydellisyyden johon on niin paljon parasta mahdutettuna.

20160402_210901
Kaks Kukkoo

Settilista, Mikkeli konserttitalo Mikaeli:

Kevät tulee, Kaksi sisarta, Kissanpäivät (Anssi yksin)

Miten sydämet toimii, Aamu, Jennifer Aniston, Albin Stenman, Piirrä minuun tie, Suuria kuvioita, Palava silta, Puistossa (akustinen osuus Anssi & bändi)

-Väliaika-

2080-luvulla, Petri Ruusunen, Levoton tyttö, Battle, Milla, Nostalgiaa, Kuolleen miehen kitara, Mikan faijan BMW, 1972, -encore- Maitohapoilla, Nummela, -encore- Parasta aikaa

Settilista Kuopion Musiikkikeskus, on sama paitsi tietysti Anssin aluksi yksin soittamat olivat täällä Kaunotar ja basisti sekä Avara luonto (jonka alkuunsa unohtuneet sanat sitten jostain rojahti mieleen toista kappaletta esittäessä).

IMG_20160402_233056
Maitohapoilla

Mikkeli, kiertueen aloitus konserttina, on taivaita hipova eufoorinen elämys. Silkkaa onnea. Rima on nyt asetettu todella korkeelle ja en tän jälkeen odota seuraavan päivän Kuopion sessiolta yhtään enempää. Kuopion heittämällä parhaimmistoon singahtava keikka tuleekin ihan puun takaa. Bändi on loistava niin kuin nyt aina. Se mikä tekee tästä niin spesiaalin on iso hurmioitunut yleisö, joka ei malta pysyä penkeissään. Yks kaks alkavat rytmikkäät korvia huumaavat taputukset, jotka yhdestä käden liikkeestä loppuvat tehden hiljaisuudesta entistä vaikuttavamman. Ja se kännyköiden valoista muodostuva tähtimeri oli ihan pakko kuvaten ikuistaa, muuannekin kuin muistojen helmiin. Jos tahdot tietää mitä on onni, niin se on Parasta aikaa konserttisali kiertue. Tuu tsekkaan niin tiiät sit itte, mut kandee kiirehtiä sillä liput käy vähiin. Seuraavaa salikeikkaa ootellessa voi nauttia KELA-teestä, miettikää miten siistii!

2016-04-03 19.59.45
Tähtimeri

Kommentit

  1. Hyvä kun varoitit. En siis uskaltanut lukea vielä, mutta hienot kuvasi katselin. Luen vasta huomisen Lohjan konsertin jälkeen. Todella kiva, että näitä keikkaraportteja jaksatte sinä ja kummanit kirjoitella. Kiitos siitä.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.