Konserttisalikiertue Mikael, Mikkeli 1.4.2016

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Parasta aikaa- konserttisalikiertue 2016

Kiertueen ensimmäinen ponnistus osuu Mikaeliin Mikkelissä. Puitteet ovat kohdallaan, paljon puuta, lasia ja marmoria.  Narikassa henkilökunta ottaa vastaan hymyssä suin,  ja korvatulppia on tarjolla kulhossa ilmaiseksi.

Suuntaan ylös kohti salia, jossa mahtava paitamyyjä Maia on valmiin tiskinsä ääressä. Nappaan jo mukaan uutta Kela- teetä, se tuoksuu suloiselle appelsiinille. Kaikki tutut istuvatkin jo omilla paikoillaan, joten suuntaan jännittämään omalle jakkaralleni.

Väkeä on mukavasti, vaikka ihan jokainen istuin ei olekaan varattu. Ikärakenne on muutamasta kouluikäisestä aina eläkeiän ylittäneeseen kuulijaan.

Saavutin jo 70. Anssin keikan rajapyykin Rukan Ravintola Pisteessä ja kokemuksiini mahtuu alle kymmenen vastaavaa settiä konserttisali olosuhteissa. Ehdottomasti paras näistä oli Louhisalin konsertti, joten omat odotukseni illalle olivat kovat. Yritän olla paljastamatta liikaa illan kulusta, koska toivon lukija suuntaavaan  tämän luettuaan kokemaan tämä omakohtaisesti. Jos et halua särkeä tietoisuuden muuria voit suoraan loppuun ja nauttia viimeisenä postaamastani videosta.

Keikan kulkua

Anssi aloittaa yksin kitaransa kanssa. Tästä muodostuu setin vaihtuva osa.  Nyt soi harvemmin kuultu Kevät tulee, sitten Kaksi sisarta ja Kissanpäivät.

Bändi saapuu paikalle Kissanpäivien jälkeen, asettuen istumaan puoliympyrään. Ville rytmilaatikonsa päälle, josta ensimmäiset tahdit lyödään ilmoille. En haluaisi tämän akustisen kauneuden loppuvan. Useaan kertaan joudun kaivamaan nenäliinaa esiin, pyyhkiäkseni silmäkulmani. Pidän sovituksista, selvästi nyt on nähty vaivaa löytää uutta virettä kappaleisiin. Aamu ja Suuria kuvioita yllättävät setistä eniten, joka poikkeaa virkistävästi aikaisemmasta sähköisestä ja vahvasta rock poljennosta.

Biisilista:

 • Kevät tulee
 • Kaksi sisarta
 • Kissanpäivä
 • Miten sydämet toimii?
 • Aamu
 • Jennifer Aniston
 • Piirrä minuun tie
 • Suuria kuvioita
 • Palava silta
 • Puistossa
 • 2080-luvulla
 • Petri Ruusunen
 • Levoton tyttö
 • Battle
 • Milla
 • Nostalgiaa
 • Kuolleen miehen kitara
 • Mikan faijan BMW
 • 1972
 •  Maitohapoilla
 • Nummela
 • Parasta aikaa

 

Anssi Kela yhtyeineen akustisesti

 

Lavalla soi paljon erilaisia soittimia, haitari, banjo, akustinen basso, sekä muita kitaraperheeseen kuuluvia soittimia. En taida kaikkia tunnistaa. Kokemus, luottamus ja vahva osaaminen bändissä huokuu lavalta asti katsomoon, vaikka pientä jännitystä onkin ilmassa.

Väliajalla seurueemme veti henkeä minä herkullisen gluteenittoman kakun ja muut suolaisen ja makean piirakka palan ääressä. Salissa oli heidän mielestään hieman vilpoisaa, itse osasin varata paksun villatakin lämmikkeeksi. Odottelimme milloin kunnon rock tykitys alkaa. Sitä tosiaan saatiin.

Sähköisessä setissä 2080-luvulla oli mainio aloitus lyödä lauteet kuumiksi ja kappaleiden edetessä yleisö pomppasi jaloilleen jammaamaan. Mikan faijan BMW tuli yllättävän aikaisin. Pelästyin konsertin loppuvan, koska tämä biisi päättää illan. Liiaksi settiin tottuneelle hauskaa vaihtelua ja kokea nämä kaksi encorea. Illan hillosilmäksi säästettiin Parasta aikaa. Onneksi Anssi myös vinkkasi Nummelan jälkeen tästä yleisön suuntaan, että yksi biisi on vielä hyllyllä. Musiikin iloittelu ei vielä päätykään.

Seuraavassa Mikkelin Mikaelin päätöskappale. Tämä ja edellämainittu setti on paras kokea paikanpäällä. Parhainta Anssi Kela parhautta paketoituna yhteen iltaan.

Parasta aikaa Mikkeli