Keikkarapsa: Katseet kattoa kohti

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Anssi Kela soolo pe 06.05.2016 fb-keikka Tennispalatsin katto, Helsinki

Kun Anssi Kelan Facebook-tykkääjien määrä meni yli viidenkymmenen tonnin joskus viime syksynä, oli luvattu että tiedossa on taas ilmainen fb-keikka, kuten oli silloin kun tykkääjien määrä ylitti 5000 ja 10 000 peukuttajan rajapyykit. Nyt kun tykkääjien määrä on jo lähempänä seuraavaa tasalukua, Anssi lunasti lupauksensa ja kapusi Tennarin katolle koska näin suurelle massalle on jo melkoisen hankalaa järkätä aiempien kaltaista intiimiä sisäkeikkaa. Ja kuin tilauksesta sääkin suosi ja tänään oli kuuman keikkakesän kesän 2016 viralliset avajaiset.

Tennispalatsin ja Kampin keskuksen väliselle aukiolle alkoi pikku hiljaa kertyä porukkaa jo toista tuntia ennen keikkaa, jolloin t-paitainen Anssi oli katolla Ison Vihasia Lintuja esittävän julisteen yläpuolella pitämässä sound checkiä hieman horjuvalta näyttävällä lavalla. Ilman valjaita tai köysiä. Eikä tuossa katon reunalla olevassa lavahäkkyrässä ole edes etukaidetta, onko tuo nyt ihan turvallista? Muu katolla oleva porukka oli enimmäkseen turvavaljaat päällä. Älä vain putoa sieltä, Anssi!

Varsinaisen keikan alkua odotellessa aukion korkein kukkula päällystettiin pressulla ja koristeltiin kyltein ja ilmapalloin ja sinne kertyi hauskan monipuolinen joukko tuttuja eri foorumeilta ja vielä puoli sukua päälle. Viestit kertovat että lisää tuttuja on jossain muualla yleisön joukossa ja nettiteeveen äärellä kodeissaan. Aika kuluu rattoisasti askartelun, jutustelun, löhöilyn ja auringonoton merkeissä.

Ja sitten kesken iloisen seurustelun kello onkin jo pari minuuttia yli viisi ja aivan yllättäen jostain katolta käynnistyy Kasarin lapsen taustanauha ja keikka on käynnissä! Äänentoisto on yllättävän toimiva, tätä on todella hyvä kuunnella täältä alhaalta käsin ja yllättävän hyvä katsellakin, ei se Anssi nyt niin kaukana ole vaikka onkin tuolla katolla asti. Tässähän pääsee oikeasti ihan hyvin kunnon keikkafiiliksiin mukaan!

Ekan biisin jälkeen Freddie-takkinen Anssi kytkee virran mustaan akustiseen Martin-kitaraansa (ettei vaan olisi tämän uuden kitaran ensimmäinen julkinen esiintyminen yleisön edessä?) ja seuraava biisi on harvinaisempi biisi, soolokeikkojen vakio-ohjelmistoon kuuluva Kaksi sisarta. Sitten lähteekin käyntiin melkoinen hittikimara eli Milla, 2080-luvulla, Puistossa (yllättävän hyvää yhteislaulua yleisön keskuudessa), Petri Ruusunen, Levoton tyttö, 1972 ja vielä Nummela eli biisejä, jotka lähes kaikki paikalle tulleet tuntevat, ja jotka otetaan vastaan iloisin aplodein ja osa porukasta laulaa hartaasti mukana vähintään kertosäkeitä.

Kukkulalta katsoen oli hankala arvioida paljonko väkeä aukiolla oli, mutta kumpaankin suuntaan katsellessa porukkaa on mustanaan ja meidän kukkulamme ja Tennarinkin välissä on satoja ihmisiä. Väki pysyy paikoillaan kivasti ja vaikka satunnaisia paikalle pysähtyjiäkin on joukossa, valtaosa jengistä on täällä ihan kiireettömästi nimenomaan keikkaa katsomassa eikä vain läpikulkumatkalla, eli mainostus on onnistunut hyvin.

1972 soi jo mukavast lämmenneelle yleisöllä ja se sai jengit taputtamaan innolla tahtia ja laulamaan mukana. Sitä seuranneessa Nummelassa Anssi rohkeni pistämään yleisönkin hoilaamaan sitä lopun oo-oo-oota, ja se kuulosti alhaalla hauskalta. Toivottovasti yleisön ulina kantoi sinne yläilmoihinkin.

Eikä tämä vielä Nummelaan päättynyt, ei toki! Rytmikäs taputus sai Anssin kapuamaan takaisin lavalle, jonka hän oli jo kertaalleen jättänyt. Hän kysyi yleisölta biisitoivetta, ja yleinen mölinä muotoitui hetken kuluttua yllättävän selkeäksi tunnetun automerkin toisteluksi, ja niinhän me vielä saimme kuulla Mikan faijan BMW:n oikein lennokkaan, surumielisen lopun kera (tähän asti meni hyvin ja iloisesti, älä nyt vain lietso itseäsi hyppyfiiliksiin siellä, Anssi!)

Tunti soittoa, kymmenen biisiä! Tämä oli tuplasti enemmän kuin alun perin lupailtiin, todella hyvä näin koska paikka oli onnistunut, äänentoisto oli onnistunut ja sää oli erittäin onnistunut. Tämähän oli ennakkotiedoista huolimatta siis ihan hyvvän mittainen kunnon keikka eikä vain parin biisin pikainen esitys. Kiitos tästä ilmaisesta fb-keikasta ja todellakin, tullaan toistekin!

(Heti kotiin tultua piti vähän tutkia tulevien keikkojen listaa Anssin nettisivulta ja taisipa tulla käytyä nettiostoksillakin keikkalippukaupassa.)

Settilista

Kasarin lapsi (JVG cover)
Kaksi sisarta
Milla
2080-luvulla (Sanni cover)
Puistossa
Petri Ruusunen
Levoton tyttö
1972
Nummela

Mikan faijan BMW

Kommentit

  1. Kunnon keikka todellakin. Paljon enemmän kuin uskalsi toivoa ja odottaa. Ihmettelin äänentoiston erinomaisuutta; niin hyvin kuului kitara ja laulu, jokaisesta sanastakin sai vaivatta selvää. Tämä keikka ei hevin unohdu! Kiitos raportista, Liisa.

  2. Täydellisen hieno keikka. Alkoi upealla rapillä – kaikki klassikot toimivat upeasti pelkällä kitaralla (ja huuliharpulla) kun Anssi niin taitava kitaristi – upeita sovituksia ja soinnutuksia vanhoista piiseistä – ja Anssihan on loistavassa lauluvedossa 🙂 Pertri Ruususen päivitys oli ehkä keikan huippukohta…
    Kiitos Anssi

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.