Anssi laittaa Pöheikön pölisemään Ylöjärven yöttömässä yössä 27.5.2016

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:
pöheikkö1
Tanner tömäjää & pöheikkö pölisee

Räikän rantamaisema kesäisenä yönä on kaunis. Rantajätkien järjestämä Pöheikön pölläys viettää 25 vuotis- synttäreitään. Kukapa sen parempi juhlakansan viihdyttäjä vois olla kuin Anssi Kela Suomen kovimman bändinsä kanssa. Anssi on aiemmin esiintynyt näissä maisemissa vuonna 2002 Räikkä Rockissa eli oli jo korkea aika tähänkin maailman kolkkaan tulla rokkaamaan.

Jostainhan on aina aloitettava eikä Pöhäri ole yhtään pöllömpi paikka pitkän kuuman kesäfestarikauden aloittamiseen. Lämppäri bändi Kormusta kuuntelee osa festarikansasta vielä kauempaa. Kormuksen lopetettua alkaa Kelan köörin kamojen roudaus lavalle ja kansa alkaa vaeltaa jo lavan eteen odottelemaan. Noin klo 22.30 huomaan eturivin täyttyneen enkä ole pitänyt kiirettä paikan varaamisessa, koska ongin tietooni Anssin aloittavan 23.30. No onnekseni joku ystävällinen naisihminen tekee minulle eturiviin tilaa, koska lupaan pitää hänelle paikkaa sen aikaa kun hän käy vessassa. Tämä hyvä diili sopii mulle ja tuli kuin tilauksesta.

pöheikkö5
Elävöittävän energian pallottelua

Lava sirkustelttaa muistuttavassa katoksessa on hyvän kokoinen. Yleisön ja esiintyjät erottaa kunnollinen mellakka-aita. Aidan ja lavan väliseen tilaan mahtuu seilaamaan kuvaajia ja järkkäreitä. Keskellä lavaa siinä kohtaa missä yleensä on Anssi näkyy kelmeänharmaa tolppa. Jään tuota tuijottaen oottelemaan josko Jaguaari levylaulajan onnistuneesti Hartwall areenalta riemuksemme ajallaan kiidättää.

Ihan oikeeseen aikaan on saatu kaik viritykset kohilleen ja rytmeistä päätellen kohta pitäis Kelastisen ilmaantua. Siellähän tuo tottatosiaan näkyy lompsivan lavalle, mut hämmentävää kyllä ääntä ei kuulu. Tovi vain, asia on jo hoidettu ja Kelastisen äänikin löytyy tekniikan ihmemaasta. Jos sä tsennaat ni heitä yläfemmat raikaa kyl nyt näkyy ja kuuluu kuka on jumalaare tullu Ylöjärvelle. Kelastisen vanavedessä purjehtii soittajat asemiinsa.

Yöllinen Ylöjärvi saa tuta navetasta kesälaitumelle kirmaavan sonnilauman, sen kaltaista on lavalla liitely tällä kesän ekalla ulkoilma keikalla. Wäinölä polvillaan lavalla ja kohta hyppää spagaattihyppyä jossain korkeuksissa eikä soitto kuitenkaan taukoa tai jää vauhdissa jalkoihin. Kitaratulitukset saa Pöheikön pölisemään. Teknisiltä ongelmilta ei vältytä, mut huumaava tunnelma korvaa pienoisen sähläyksen. Siks toisekseen White Falcon on niin magiaa mahantäydeltä, et ei haittaa, jos punaisen sotaratsun joutuu sillä välillä korvaamaan ja onneksi oli hihna tällä kertaa hajalla eikä skitta.

Karhun elämää muuntuu Pöllön elämäksi, kun yleisöstä lainataan Anssille pöllöasustetta. Tyytyväisenä lainattuun laulaja muuntaa biisinsä sanat asuun sopivampaan muotoon: ”…siihen asti elän pöllön elämää, luokseni jos tulisit ja joskus silmiin katsoisit voisin vierellesi jäädä lepäämään…” Forssan keikalla lavalla oli huhupuheiden mukaan seikkaillut norsu. Tämä meno jos saa jatkua kesän viimeiselle keikalle on siis todennäköisesti odotettavissa koko eläintarha. Tanssilattialla ei oltu suunniteltu tähän settiin, mut ennen esitystä Anssille esitetään pyyntö kuulla kyseinen kappale, koska toiveen esittäjät ovat suunnitelleet biisiin ihan oman koreografiansa, tämä unelmahan täytyy toki toteuttaa.

pöheikkö2
Ei yhtään pöllömpää elämää
Kesäyön unelmia ja muut festsetlistan antimet yöllisessä esiintymisjärjestyksessäänt:
Kasarin lapsi
Milla
Miten sydämet toimii
Puistossa
Kitara Battle
Karhun elämää
Tanssilattialla
2080-luvulla
Petri Ruusunen
Nostalgiaa
1972
-encore-
Mikan faijan BMW
Levoton tyttö
Nummela
pöheikkö4
Ääni joka muut hiljentää
Battle on perinteisesti esitetty aina Levottoman tytön jatkeeksi. Tässähän ihan sekoo sukkiinsa tällaisesta muutoksesta. Uuden uutukainen ensiesityksensä huhtikuussa saanut Battle on nyt siis vaihtanut paikkaansakin settilistassa.

Nummelan jälkeen yleisö vielä janoaisi kuulla lisää, mut järkkäri lavan edustalta torpedoi toiveet saada lisää Anssia sanomalla et oli sovittu keikan lopetusajaksi klo 1.00. No paikoilleen odottamaan jääneet saavat lohdukseen paikalle ilmestyneen artistin. Hetken näyttää siltä et villiintynyt naislauma repii Anssin palasiksi. Rauhoittuvat kuitenkin tyytyen halailemaan ja kiittelemään keikasta. Kuvia räpsitään ja kiltisti laulaja jaksaa poseerata sekä kuunnella mitä kelläkin sydämellään sitten onkin. Itseäni lähinnä kiinnosti tällä kertaa mitä hän Hartwall areenalla esitti ja onko huomiselle Kumpulaan jotain suunnitelmia. Puistossa oli JVG:n kanssa esitetty ja Kumpulaan on luvassa lyhyt 20min. setti jotain ennalta suunnittelematonta. (Oi ja Kumpulassahan nähdään ihana musta Martin ja kuullaan myös, mut sehän onkin sitten jo ihan toinen tarina se.) Ai että mitä tänäisestä konsertosta opimme, ainakin sen et kyllä ihmisen kannattaa toisinaan hemmotella itseään Anssin tarjoamalla elähdyttävällä, voimaannuttavalla keikkaelämyksellä sen suomin iloin, energioin sitten taas jaksaa arjessa ahertaa. Mitä lie onkaan mustaa magiaa, mut Anssin taika toimii.

pöheikkö3
Velho itse taianomaisine Nummeloineen

Kommentit

  1. Jaa niin jäi mainitsematta tässä eepoksessa et Anssi hyödynsi hyvin tolppaa nojailemalla siihen =D Tuossahan ois voinu vaik esittää jonkun tankotanssi koreografian.

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.