18.05.2001 TAMPERE, Tulliklubi

Taas Tampereella. Tällä kertaa taustayhtyeeni kokoonpano noudattaa tiukkaa k-linjaa: Kela, Kuoppamäki, Karisalmi, Ketonen ja vielä kertaalleen Kela kiellon päälle. Näillä eväillä emme voi epäonnistua?

Yleisöä on saapunut paikalle jos ei mitenkään kolossaalisesti, niin kuitenkin kohtuullisesti – läsnä on kaksisataa lipun lunastanutta katsojaa. Tutuksi tulleen tavan mukaan otan aluksi porukalta luulot pois akustisella Murhaballadilla. Bändi nousee lavalle toisen biisin alkaessa ja pienen alkuarastelun jälkeen osoittautuu, että täällähän on hyvä ja lämminhenkinen tunnelma. Mikan faijan BMW:n loppupuolella huomaan Antin pomppivan vasemmalla puolellani tasajalkaa – varma hyvän meiningin merkki! (Tai sitten todella paskan…) Kappaleen loputtua bassomajuri tulee kiittämään oikein kädestä pitäen ja kuvailee tämän olleen ensimmäisen kerran, kun kyseinen biisi kuulosti hänen korviinsa oikeasti musiikilta! Setin lopuksi rumpalit soittavat jälleen täysin ääliömäisen ja tarpeettoman soolon, jota höystetään asianmukaisesti dramaattisella anti-pyrotekniikalla…

Takahuoneessa vallitsee keikan jälkeen luja konsensuksen henki. Toteamme, että nämä keikathan sen kuin vain paranevat! Minun egoani hivelee kahden takahuoneeseen saapuvan manserokkarin kommentti: ”Me oltiin kuultu sua radiossa ja luultiin, että sää näytät ihan joltain Aki Sirkesalolta. Mutta säähän ookkin rokkijätkä!” Antin itsetunto puolestaan murenee samaisten veijareiden lausuttua hänelle: ”Me arvattiin, että sää olet basisti! Sulla kun on tuollainen basistin maha!” Tätä seuraavan puoli tuntia Antti peilaa paljasta ylävartaloaan takahuoneen kuvastimesta hokien: ”Ei jumalauta…”

Kotimatkalle lähdetään vielä samana yönä. Jälleen käy niin, että linja-autossa on tunnelmaa. Rumpaleiden nukkuessa Antti ja minä käytämme matkan piirtämällä kuulakärkikynällä käsivartemme täyteen nimmareita ja tatuointeja (lähinnä erilaisia ankkureita). Anna katselee touhujamme pyöritellen epäuskoisena silmiään. Kuten eräässä laulussa niin sattuvasti sanotaan: ”Ei oo varmaan helppoo olla nainen kun tyhmyys tiivistyy.”