Forum 2002-2013

JMN 21.4.2005 16:42 Pekan ja Suden kitarasankari vauhdissa! Etäisehkösti Anssiin liittyvä keikkaraportti...eilen Ravintola Kaisaniemessä oli Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaston juhlaviikkoihin kuulunut konsertti. Sinne velvollisuudentunnosta menin, olin kaverille luvannut lähteä aveciksi. Ohjelmassa oli polskan, sottiisin ynnä muun ratkihauskan loikkimisen opettelua ja kaksi bändiä: Kouon Frouva ja Tuomas Logrén Band. Ja kuinka ollakkaan, TLB:n mandolistina/munniharpistina/säkkipillistinä oli itse suuri Petri Prauda, of Pekka ja Susi fame!

Näin kansanmusiikinsuhteen maallikon korvaan kuulosti siltä että soittivat saman biisin kymmeneen kertaan. Tai kaksi biisiä, reipas ja haikea, molemmat viiteen kertaan. Ohjelmalehtisessä yhtyettä mainostettiin kansanmusiikin, bluegrassin ja rockin fuusioksi, mutta ainakin se rock-puoli oli aika rajallisesti edustettuna. Yhtä kaikki, leppoisaa rimputteluahan se oli, ja kansa tanssi, hiki haisi, minä mukana. Petri soitti kutakin instrumenttiaan mitä mainioimmin, onhan hän alan rautainen ammattilainen. Päälaen hiukset näkyvät olevan kuolemassa sukupuuttoon, se kävi ilmi aina mandoliinisankarin kumartaessa yleisölle.
Mari 4.5.2005 17:11 Lisää mandoliinin rämpytystä P. Praudan tyyliin luvassa tänä perjantaina Sibelius-Akatemian ilmaiskonsertissa. Bonuksena neljä muutakin rämpyttäjää.

-----
ETELÄLAHTISTA

Juha-Matti Kurran pääinstrumentti II- tutkinto
R-talo, urkusali 6.5.2005 klo 18.00

Soittajat:
Juha-Matti Kurra, mandoliini
Petri Hakala,mandola
Tuomas Logren,kitara, dobro
Petri Prauda, mandoliini, cittern
Jarmo Romppanen, mandoliini, mandola

Paikka
Sibelius-Akatemia, urkusali
Pohjoinen Rautatiekatu 9, 2.krs
00100 Helsinki

http://www.siba.fi