Forum 2002-2013

Johnny 2.11.2005 20:25 "Tahto Tehdä Hyvää" -tapahtuma Seinäjoella 3.12 Onko tarkempaa tietoa tuosta tapahtumasta, tuleeko setti olemaan tavallista lyhyempi useammasta esiintyjästä johtuen?
Johnny 8.11.2005 20:19 Itse itselleni vastaten...Noista keikkojen pituuksista oli juttua jo tuossa Martinus-sali topicissa joten voisiko levylaulaja valoittaa minkä pituista esiintymistä on Seinäjoelle tilattu ja mihinkä aikaan illasta/yöstä?

Tuo tapahtuman virallinen tiedote kun kertoo vain, että aika on 19:00-03:00 ja esiintyjät sekalaisessa järjestyksessä. Eli jos vähän saisi tarkennusta tuohon niin helpottaisi suunnitelmien ja järjestelyjen tekoa (= lastenvahdin hankintaa).
Anssi Kela 8.11.2005 21:05 Minulla ei ole tästä keikasta vielä mitään tietoa.
Johnny 9.11.2005 17:07 Ok, liput on nyt ostettu ja hyvää keikkaa odotellaan. Kun illan ohjelma jossain vaiheessa selviää, niin toivottavasti kuullaan sitten lisää.
Johnny 25.11.2005 17:38 Koskahan tähänkin aiheeseen saada kunnon rähinä päälle :wink:
Aika vaisua on ollut, tässä kuitenkin järjestäjän ilmoittama alustava aikataulu illalle.

Katariina Hänninen 19:15
Dingo 20:15
Olavi Uusivirta 21:30
Pandora 23:00
Anssi Kela 24:00 tai joskus puolen yön jälkeen

Eli ei ainakaan aikataulun pitäisi rajoittaa Anssin esitystä :D
Johnny 4.12.2005 15:50 Kiitokset Anssille ja bändille hyvästä keikasta. Tuo setti ei juuri hengähdystaukoja suonut, hitaammatkin biisit vedettiin semmoisella sykkeellä, että alta pois. Bändin hyväntuulisuus tarttui osin 'väsyneeseen' yleisöön tai toisinpäin, joka tapauksessa tunnelma oli katossa.

Tässä muistikuvani biisilistasta, järjestys ei pidä välttämättä paikkaansa.

Milla
Kaksi sisarta
Karhusaari
Rock unelma
Älä mene pois
Jennifer Aniston
Puistossa
Kaveria ei jätetä
Mikan faijan BMW
1972
Rakkaus on murhaa
Nummela

Muita mustikuvia:

Anssin mukaan Kelly esiintyi verotuksellisesta syistä taiteilijanimen turvin :)

Älä mene pois spiikattiin sisään Esko Riihelän painajaisen syntytarinan kera.

Villen Rickenbackerista katkesi kieli kesken Kaveria ei jätetä ja tilalle otettiin varakitarana ollut Gibson SG.

Anssin kitaranvaihtospektaakkeli hauskuutti osaa yleisöä, ilmeisesti Gretchit eivät pidä virettänsä yhtä kappaletta pidempään Anssin käsittelyssä :) Uusi ja vanha Gretch vuorottelivat tasaisesti. Onkohan jossain ollut muuten juttua Anssin käyttämistä kitaraefekteistä, olis mielenkiintoista tietää noista, ainakin joku vanha nauhakaiku näytti lauteilla olevan.

Mielellään olisi kuunnellut akustistakin kitaraa varsinkin noissa hitaammissa kappaleissa, mutta hyvä näinkin.

Ei tässä kai auta muu kuin alkaa suunnittelemaan järjestelyjä Anssin seuraaville pohjanmaan keikoille (Kurikka, Kokkola), Vaasan suunnallakin olis vielä keikan mentävä aukko :)
Mari 5.12.2005 13:15 Kiitokset Johnny-boylle biisilistasta. :) Ilmeisesti mitään encoretaukoja ei pysähdytty pitämään. Hyvä että yleisö sai kunnon musiikkia illan lopuksi, ei ainakaan tuo edellinen esiintyjä Pandora sais meikäläistä hyppimään riemusta... eikä mikään Uusivirtakaan... ja nk. Dingolla oli kuulemma kaksi keikkaa samana iltana ja ilmeisesti joku helikopteri käytössä...

Tuosta uudesta Gretschistä Andy sanoi sellaista, että se on nyt otettu keikoille Country Clubin tilalle kakkoskitaraksi ja se muistuttaa enemmän sitä vanhempaa punaista Gretschiä ääneltään, muttei ole kuitenkaan ihan yhtä hyvä. Näytti tämä Nashville-malli aika pieneltä sen vanhan punaisen rinnalla. Jos tunnistin kitarat oikein sivuprofiilista.

Todetaan nyt tähän vielä, että se mitä tuolla toisaalla sanoin J-pään soundcheckin Rock-unelmassa lauletusta pätkästä, oli todennäköisesti ihan omien aivojeni tuotosta. Vaikka olisin voinut vannoa... mutta pitänee mennä opettelemaan biisien sanoja. Eli unohtakaa koko juttu.
Anssi Kela 5.12.2005 16:43 Seinäjoen keikka on nyt raportoitu päiväkirjaan.
a9800362 5.12.2005 16:59 Olikin oikein hauska lukea tapahtumia Seinäjoen keikalta. Harmittaa kovasti, ettei itse ollut paikalla kuulemassa, kun Anssi kertoili tuulesta temmattua tarinaa Esko Riihelän painajaisesta... Sen uskon, että hauskaa bändillä on varmasti ollut! :D Hieno juttu, jos olette löytäneet soittamisen ilon vaikeidenkin vuosien jälkeen.

Trientale tuolla jonkin toisen otsakkeen alla kehui, että on hienoa, kun Anssi jaksaa noin pian keikan jälkeen raportoida tapahtumat keikkapäiväkirjaan. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Ja eikös se levylaulajakin joskus sanonut, että jälkeenpäin kun lukee keikkapäiväkirjoja, muistaa keikalta paljon sellaista, mitä muuten ei muistaisi. Sitä paitsi, jos on noin maestro kynän varressa, ei varmasti tuota suurtakaan tuskaa laatia noita keikkapäiväkirjaraportteja. Kiitos Anssi aktiivisuudesta! Jatka samaan malliin.
Anssi Kela 5.12.2005 18:23
Johnny Anssin kitaranvaihtospektaakkeli hauskuutti osaa yleisöä, ilmeisesti Gretchit eivät pidä virettänsä yhtä kappaletta pidempään Anssin käsittelyssä :) Uusi ja vanha Gretch vuorottelivat tasaisesti. Onkohan jossain ollut muuten juttua Anssin käyttämistä kitaraefekteistä, olis mielenkiintoista tietää noista, ainakin joku vanha nauhakaiku näytti lauteilla olevan.

Mielellään olisi kuunnellut akustistakin kitaraa varsinkin noissa hitaammissa kappaleissa, mutta hyvä näinkin.


Yritin soittaa Martinus-salin keikan kokonaan samalla kitaralla, mutta totesin biisien välien menevän virittelyksi. Niinpä keikan sujuvuuden takia on parempi vaihdella kitaroita. Lisäksi jotkut biisit soitetaan eri virityksillä kuin toiset, joten ei se kitaroiden vaihtelu ihan pelkkää spedeilyä ole!

Kitaraefekteistä: pedaalilaudassa on muutama laite: Digitech Whammy Pedal (jota käytän lähinnä oktaaverina), MXR Phase90 -phaser, Ibanez Tube Screamer, Fulltone Soul Bender -fuzz sekä vielä vanha Voxin fuzz. Lisäksi ohjaan laudalta vanhaa Dynacordin nauhakaikua sekä Luxorin putkiradioon rakennettua jousikaikua ja tremoloa. Dynacord ja Luxor toimivat myös putkietuasteina ja ensinmainitussa minulla on käytössä boost-kanava, jonka välillä polkaisen päälle. Luxor on tosin ollut nyt rikki, eikä ole siksi ollut käytössä tämän syksyn keikoilla.

Itse pedaalilauta on Pasi Kiviojan suunnittelema ja rakentama ja on todennäköisesti Suomen suurin lajissaan. Sitä tullaan ihastelemaan kauempaakin ja roudarit rakastavat sen kantamista yli kaiken! Laatikkonsa kanssa se on nimittäin suurempi kuin useat miksauspöydät. Annoin Kiviojalle laudan kanssa vapaat kädet ja lopputuloksen koossa ei ole kyllä järjen hiventäkään: lautaa ei pysty esim. siirtämään lainkaan henkilöautolla! Suomessa on myös lavoja, joille se ei yksinkertaisesti mahdu. Esim. Kaustisten Pub Konstassa minun piti tästä syystä esiintyä lavan sivussa. Mutta onhan se kieltämättä kätevää, että myös mikkitelineeni sisältyy pedaalilautaani. Ainakin festariolosuhteissa tästä on jotain hyötyäkin.

Akustisen kitaran olen tosiaan jättänyt bändikeikoilta kokonaan pois. Vähemmän säätöä. Lisäksi juuri sellaisissa biiseissä, joissa sitä voisi harkita soittavansa, on kitarasooloja tai muita juttuja, jotka vaativat ehdottomasti sähkökitaran.
Johnny 5.12.2005 22:42
Mari Ilmeisesti mitään encoretaukoja ei pysähdytty pitämään.

Nuo kaksi viimeistä biisiä olivat kyllä encoreja, Nummela illan viimeisenä ja jos en aivan väärin muista niin tuo ROM ennen sitä.

Mari ei ainakaan tuo edellinen esiintyjä Pandora sais meikäläistä hyppimään riemusta

Ei ehkä riemusta, mutta muuten alkoi tulla seinille hyppimisen tarve kun Pandora aloitti back to 90's techno potpurinsa :shock: onneksi tuli korvatulpat mukaan :wink:

Anssi Kela Kitaraefekteistä: pedaalilaudassa on muutama laite: Digitech ...:

Kiitos Anssille seikkaperäisestä efektiselostuksesta, tuota laite- ja kitarapuolta olisi ollut kiva nähdä tuossa videopäiväkirjassakin, että missä asennossa ne potikat nyt missäkin kappaleessa olivat :D

Anssi Kela Itse pedaalilauta on Pasi Kiviojan suunnittelema ja rakentama ja on todennäköisesti Suomen suurin lajissaan.
Tuon pedaalilaudan roudaaminen lavalle toi kieltämättä mieleen jotenkin Asterixin ja päällikköä kilven päällä kantavat 'roudarit', eli vain Anssi puuttui vielä laudan päältä :lol:

Tuohon Esko Riihelän painajaistarinaan liittyen, eräs kuulija kommentoi, että on tuo Anssi aivan hyvä laulaja, mutta tuo small-talk puoli on vähän hakusessa :D

Soittamisen ilo tosiaankin välittyi yleisöön asti, eikä niistä pikkumokista kukaan piittaa kunhan meininki on hyvä. Parempi soittaa vain reilusti kuin virheitä varoen ja varmistellen.

PS Vai ei pohjanmaalla ymmärretä kasviskulinarismin päälle, notta kyllä niitä käristeitä on syönny tangokuninkaallisetkin :wink:
a9800362 6.12.2005 9:44
Johnny Tuohon Esko Riihelän painajaistarinaan liittyen, eräs kuulija kommentoi, että on tuo Anssi aivan hyvä laulaja, mutta tuo small-talk puoli on vähän hakusessa :D


Eikös tämän levylaulaja itsekin myönnä, siis että toi small talk ei oikein suju? No, eihän kukaan voi olla hyvä kaikessa... Ja taitaa tuo small talk yleensäkin suomalaisille olla aikamoinen haaste (myös itselleni, myönnetään). Muuten Anssilta noi välispiikit sujuu musta oikein mallikkaasti. Niistä ei vois mun mielestä millään päätellä, et Anssi on oikeasti ujo mies!

Paljon välispiikkejä Tavastialla, please! :D
Nappisimmu 6.12.2005 10:50
a9800362 Kiitos Anssi aktiivisuudesta! Jatka samaan malliin.


Kyllä, olen samaa mieltä.
Mari 6.12.2005 15:03
Johnny Ei ehkä riemusta, mutta muuten alkoi tulla seinille hyppimisen tarve kun Pandora aloitti back to 90's techno potpurinsa :shock: onneksi tuli korvatulpat mukaan :wink:


Ay... otan osaa! Mutta tämähän selittää sen, miksi yleisö oli paennut sinne seinänvierille ja juoma-alueille! Reagoivat siis kuitenkin jollain lailla. :D Kts. Anssin havainto keikkapäiväkirjasta:

Anssi Kela Meininki vaikuttaa kuitenkin olevan omituisen vaisu: ihmiset näyttävät palloilevan valtavan hallin eri nurkkauksissa anniskelualueilla, eikä ainakaan lavan edessä ole kovinkaan merkittävää urheilujuhlan tuntua. Meitä ennen esiintyy Pandora, jolla näyttää olevan hankaluuksia saada minkäänlaista liikettä yleisöön.


Mahtaisko pedaalilauta kestää Anssin painon? Ois hieno sisääntulo lavalle sen "kilven" päällä...
Johnny 6.12.2005 17:38
a9800362

Eikös tämän levylaulaja itsekin myönnä, siis että toi small talk ei oikein suju? No, eihän kukaan voi olla hyvä kaikessa... Ja taitaa tuo small talk yleensäkin suomalaisille olla aikamoinen haaste (myös itselleni, myönnetään). Muuten Anssilta noi välispiikit sujuu musta oikein mallikkaasti. Niistä ei vois mun mielestä millään päätellä, et Anssi on oikeasti ujo mies!

Paljon välispiikkejä Tavastialla, please! :D


Ehkä pientä tarkennusta tuohon small talkiin, eli alkuperäinen kommentti oli annettu Anssille positiivisessa sävyssä. Lähtökohtana oli vertailu Pandoran "ruotsalaistyylisen" yleisöä syleilevän jutustelun ja Anssin "tukevahkon everstin" välillä. Voidaan kai sanoa että onneksi Anssi ei "yltänyt" kansainväliselle small talk tasolle ;)
a9800362 7.12.2005 6:40
Johnny
a9800362

Eikös tämän levylaulaja itsekin myönnä, siis että toi small talk ei oikein suju? No, eihän kukaan voi olla hyvä kaikessa... Ja taitaa tuo small talk yleensäkin suomalaisille olla aikamoinen haaste (myös itselleni, myönnetään). Muuten Anssilta noi välispiikit sujuu musta oikein mallikkaasti. Niistä ei vois mun mielestä millään päätellä, et Anssi on oikeasti ujo mies!

Paljon välispiikkejä Tavastialla, please! :D


Ehkä pientä tarkennusta tuohon small talkiin, eli alkuperäinen kommentti oli annettu Anssille positiivisessa sävyssä. Lähtökohtana oli vertailu Pandoran "ruotsalaistyylisen" yleisöä syleilevän jutustelun ja Anssin "tukevahkon everstin" välillä. Voidaan kai sanoa että onneksi Anssi ei "yltänyt" kansainväliselle small talk tasolle ;)


Ihan positiivisessa hengessä tuon omankin viestini tarkoitin, sekä mitä tulee Anssin small talkiin että Johnnyn kirjoittamaan viestiin. :D
Petri 2.1.2007 12:58 YouTubesta löytyi muutama video Seinäjoen keikalta 3.12.2005. Mistäköhän ne videot on saatu ja onkohan koko keikka kuvattu? No tässä on nämä mitä siellä on:

MILLA
http://youtube.com/watch?v=879dZlZUE3o

JENNIFER ANISTON
http://youtube.com/watch?v=X1PHIBGSa_8

1972
http://youtube.com/watch?v=JpM_Azz9JN0

NUMMELA (tässä on hyvä lopetus)
http://youtube.com/watch?v=SE_vz8aGgbY
Hanna80 2.1.2007 15:15 Juu, kyllä kelpasi katsella ken sitten olikaan kuvannut.. Nummela oli kyllä loistava, varsinkin tuo petrin mainitsema hyvä lopetus oli todellakin hyvä. Kyllä piristi päivää kummasti!!
balisa 2.1.2007 16:21 Esko Riihelän painajainen ei ole tuulesta temmattua, se syntyi tiellä Pohjoiseen... neljän tuulen tie...... He katosivat pohjoiseen. Muistakaa , mikään ei ole pysyvää, ei edes elämä.
jassu 2.1.2007 16:46 Tälläsiä pitäisi olla enemmänkin näytillä, näitä on niin kiva kuunnella ja katsella! Nummela oli paras! :wink: . Voi jestas miten paljon taas kaipaankaan keikalle...
Johnny 2.1.2007 20:15 Jeps, mukava nähdä noita ja verestää muistoja. Mainio tunnelmahan tuolla oli. Tuo kuvaushan vaikutti varsin ammattimaiselta, varmaan jollain on tuo koko keikka nauhalla.