Forum 2002-2013

JMN 11.11.2005 16:22 Sanomatalon keikka Ja niinpä tuli nähtyä Anssi esiintymässä livenä ensimmäistä kertaa yli vuoteen. Tiukka kahden biisin show, Jennifer Aniston ja Rakkaus on murhaa akustisen kitaran säestyksellä esitettynä. Ultrakolkon Sanomatalon jylhän kaikuisa akustiikka loi esitykselle jopa kirkkokonserttimaisen tunnelman, mikä täten täsmäsi hyvin Nyt-liitteen jutun aihepiiriin.

Lämppärinä toimi Hesarin musiikkitoimittaja, armoitettu showmies Ilkka Mattila, joka jututti omaan mutisevaan tyyliinsä Anssia mm. dual disc-formaatista, videopäiväkirjasta, ideoiden tallentamisesta (tärkeä seikka: jos ehtii unohtaa keksimänsä nerokkaan idean, voi lauluntekijää "vituttaa kuin apassia". Tuollaista vertausta en ole ennen kuullutkaan, mutta kun muistetaan miten valkoinen mies on kohdellut amerikan alkuperäiskansoja, se voi olla hyvinkin osuva sanonta) ja muusta mukavasta. Anssi kertoi, että monien muiden laulunkirjoittajien tavoin hänellekin on ilmestynyt biisi unessa: kuulemma hän oli kerran ollut unessaan Yhdysvalloissa kantribändin keikalla. Unibändi oli soittanut biisin, eikä se ollut mitään jo olemassa olevaa sävellystä muistuttanut. Heti herättyään sankarimme oli kirjoittanut sen muistiin, ja vaikkei se uudelle levylle päätynytkään, toivottavasti saamme sen joskus vielä kuulla. Katteeks käy: joillekin ilmoitellaan unissa hittejä, kun taas itse olin viime yönä unessani talossa joka kuhisi käärmeitä. Tyhmä alitajunta.
Sami 11.11.2005 18:11 Hyvältä kuulosti! Vieläkin paremmalta olisi Jennifer Aniston kuulostanut huuliharpun kera ("tässä vaiheessa tulee yleensä huuliharppusoolo, jos mä olisin muistanut ottaa huuliharpun mukaan").

Parhaita akustisia vetoja, mitä olen Anssilta kuullut, mutta ehkä se johtuu siitäkin, että biisit JA ja ROM ovat niin vahvoja.
balisa 11.11.2005 18:52 Sitä on kuule JMN alkuperäiskansoja Suomessakin joita vituttaa kun ei pääse Anssin keikalle kuin harvoin jos ollenkaan..... perkele Ilkka Mattilalle paskaset terveiset... Vai kuka muuten kertoi ja mitä, aika sekava homma toi Jmn juttu???
taina 11.11.2005 19:05 hienosti Anssi veti piisit 8) voimakasta tulkintaa,revitystä jes 8)
Norsku 11.11.2005 21:27 Hyvä kun artisti muistaa itsensä tuoda keikkapaikalle... :P Tuntuu, että aina jokin unohtuu matkasta.
Trientale 12.11.2005 11:44 Eilinen Sanomatalon minikeikka oli mukavaa kuunneltavaa, molemmat biisit kuulostivat tosi hyviltä! Vaikea sanoa, kumpi biiseistä olisi ollut parempi, molemmat toimivat tosi hyvin noin soolona akustisen kitaran kanssa esitettyinä. Harmi, ettei Anssi ehtinyt soittaa enempää, mutta minkäs sille voi kun velvollisuudet kutsuvat. Jälkeenpäin vasta tajusimme, että olisimme voineet pyytää kolmanneksi biisiksi vielä Murhaballadia. Se kun mainittiin siinä Nytin jutussakin, olisi sopinut aiheeseen.
Täytyy muuten sanoa, että aika harvoin sitä tulee kuunneltua keikkaa tukevasti sohvalla istuen. Mikäs siinä, mukavan pehmeä istuin eivätkä jalatkaan väsyneet.
ROM:n aikana jostain kauempaa kulki ohi äiti vauvoineen, kyseinen vauva alkoi tietysti juuri sopivasti säestää Anssia itkullaan... No, nuo kaksi olivat onneksi vain ohikulkumatkalla, ettei se itku hirveän kauaa esitystä häirinnyt. Ja sopihan se tietyllä tavalla tunnelmaan.
Parit nimmaritkin sentään ehdittiin saada, vaikka Anssilla vähän kiire olikin. Mutta kyllä se Nytin kansi on nyt ihan älyttömän hieno!


[size=75:t49dghvd](Niin, ja Harhaassa näytti olevan muutama kiva kuva keikalta...)[/size:t49dghvd]
Mari 12.11.2005 17:26 Ajattelin hieman saarnata aiheesta Rakkaus on murhaa. Väännettiin tuolla Sanomatalossa kättä Martinuksen versiosta ja vaikuttaa vahvasti siltä, että olen suunnilleen ainut jonka mielestä se versio oli kehno ja laahaava. Edes laahaavuuden tunnistusspesialisti ei ollut havainnut mitään moitittavaa, joten vian täytyi olla vain istumapaikan nro 22 kohdalla. Kuunneltiin myös hiukan näitä Sanomatalon versioita ah niin toimivista kaiuttimista, joista kuului lähinnä vaan biisin epäkohdat. Eilisiltaisen Ruben&Joonas-version ja albumiversion kuuntelun jälkeen osaan nyt kertoa, mikä biisissä laahaa.

Siinä on just se ilmiö, jota eilen yritin havainnollistaa (?!) kuvailemalla Urho Kekkosen kadun päästä laskeutuvia portaita. Ne portaat on just sellaset ahdistavan matalat, että ne mielummin harppoo kaksi askelmaa kerrallaan kuin että astuu joka portaalle. Rakkaus on murhaan livekertsissä astutaan joka portaalle, jolloin se kuulostaa suunnilleen tältä: raa-aak-kaus on muu-uur-haa. Ja jos kertsissä vielä hidastellaan tempoa, niin kyllä se laahaa! Mun muistin mukaan Tuusulan versiossa ei laahattu, mahtoi johtua siitä että Pekka oli mukana. Kun jouset ei ole mukana, niin kertsin tyhjä tila pitää ilmeisesti täyttää tuollaisella laahauksella. Martinuksessa laahasi kaikkein eniten ja eilisissä versioissa vain vähän.

Tällä hetkellä liveversioranking näyttää tältä:
1. Tuusula, 2. Ruben&Joonas, 3. Sanomatalo, 4. Martinus

Kyllä pisti potuttamaan illalla herrat R&J-shown ammattiäänittäjät, kuulosti ihan siltä kuin ois unohdettu laittaa kitaran mikki päälle. Törkeätä suorastaan. Kun on monesti tullut sanottua, että Anssi jännittää, niin nyt jännitystä ei ollut tippaakaan. Hienoa! Sanomatalon kenraaliharjoituksessakin jännitti enemmän (eli ei juurikaan). Sielläkin soitettiin oikein hyvät versiot ja varsinkin se kaiku oli mahtava. Ihan liiallista hemmottelua kuulla Rakkaus on murhaa kaksi kertaa päivän aikana akustisena sooloesityksenä. Kiitos ja kumarrus! Se biisi ei tosiaan kaipaa mitään bändiä meluamaan, ei varsinkaan iki-ihanien säkeistöjen päälle. Jos itse saisin päättää miten tuo soitetaan, niin heittäisin sen encoren ensimmäiseksi niin että Anssi soittaa yksin alun ja sit bändi tulee mukaan, kun tarvitaan lisää volyymia. Ja Saara soittaa ne jousijutut kertseissä. Kyllä muutkin bändit pitää soittajia lavalla vain istumassa/seisomassa...

Mistään muusta biisistä en ois vaivautunut jauhamaan näin pitkästi! :lol:
Hilu 12.11.2005 20:20 Oliko siellä Sanomatalossa yleisöä ollenkaan kun ei kuvissa näy juuri ketään?
Trientale 12.11.2005 20:57 Kyllä siellä yleisöäkin oli paikalla ihan mukavasti, mutta ihmiset istuivat sohvilla jne., olivat hiukan kauempana. Kukaan ei mennyt ihan tuohon lavan eteen, joten siinä oli tyhjän näköistä, vaikka todellisuudessa kuulijoita paikan päällä olikin, ajankohtaan nähden varsinkin ihan hyvin.
taina 12.11.2005 20:58 oli siel :oops: 8) mä ainakin :oops:
JMN 14.11.2005 9:59
balisa Sitä on kuule JMN alkuperäiskansoja Suomessakin joita vituttaa kun ei pääse Anssin keikalle kuin harvoin jos ollenkaan..... perkele Ilkka Mattilalle paskaset terveiset...


Mokoma katkera sekolanttu, älä valita muille siitä että olet valinnut niin surkean asuinpaikan jonne kukaan ei edes halua tulla esiintymään. Ei se toimittajan vika ole jos Helsingin Sanomien juhlat pidetään (yllättäen?) Helsingissä. Valita vaikka Lapin Kansan toimitukseen kun eivät järjestä sinne mitään fantsuu saati ihqua.
balisa 14.11.2005 18:28 Möllö, Anssi Kela ei siis ole artististi ollenkaan vai? Täällä käy kyllä parempiakin ja meriitiltään loistavampia esiintyjiä. Vaan kun tämä on minun ykstyisen ihmisen toivomus ja massat on Helsingissä ja tukehtuvat paskaan...Helsinki on muuten kusessa, kohta köyhälistö kaupunki jossa ihmisillä ei ole varaa elää ellei tee kolmea tai neljää työtä. Vidu mitä palkkaa tarjottiin kun kysyin ammattia vastaavia hommia, sillä ei saa edes koiralle luita.... Pysyn täällä ja ruikutan josko Päivikki viitsisi maksaa jotain siitä että Anssi tulisi esiintymään...
taina 15.11.2005 7:32
balisa Möllö, Anssi Kela ei siis ole artististi ollenkaan vai? Täällä käy kyllä parempiakin ja meriitiltään loistavampia esiintyjiä. Vaan kun tämä on minun ykstyisen ihmisen toivomus ja massat on Helsingissä ja tukehtuvat paskaan...Helsinki on muuten kusessa, kohta köyhälistö kaupunki jossa ihmisillä ei ole varaa elää ellei tee kolmea tai neljää työtä. Vidu mitä palkkaa tarjottiin kun kysyin ammattia vastaavia hommia, sillä ei saa edes koiralle luita.... Pysyn täällä ja ruikutan josko Päivikki viitsisi maksaa jotain siitä että Anssi tulisi esiintymään...

on sinulla hirvee hinku haukkua hesaa :idea: mikskiköhän :roll: ei tääl kukaa peehen huku ja palkkaa saa samasta työstä,kokemuksesta samanverran 8) oiskohan syynä kokemuksen puute ym. :twisted:
Gimma 15.11.2005 8:00 Joo, olis mielenkiintoista tietää, mistä työstä pohjoisessa maksetaan enemmän kuin Helsingissä. Ainakin elinkustannukset on Helsingissä hirvittävän paljon suuremmat kuin pohjoisessa. Eli balisahan elelee herroiksi pohjoisessa.
Gaucho 15.11.2005 11:26
Trientale
[size=75:3kdf26a9](Niin, ja Harhaassa näytti olevan muutama kiva kuva keikalta...)[/size:3kdf26a9]


Älä juma***ta huutele niistä kuvista täällä! 8)
balisa 15.11.2005 13:14 Aivan Gimma, olet ainoa älyllinen olento tällä foorumilla :twisted: Tietenkin minun jälkeeni :lol:
muu 17.11.2005 20:57 Joo-o. Mukava yllärikeikka oli :P En ollukkaan varmaan yli 3 vuoteen ollu yhtä paniikissa siitä et mitä jos ei saakkaan nimmaria :o Keksin nimittäin vähän ennen keikan alkua, et siitä kannestahan sais loistavan synttärikortin serkulleni -Elena-lle, joka oli sillon ulkomailla ja pahaa-aavistamaton koko nyt-liitteestä :twisted: Kiitoskiitos Sanomatalolle ilmasesta lehdestä ja Anssille parhaasta onnittelukortista evör! (vaikka uhri ehtikin nähdä kuvan jo reissulla, pakkoko niitä lehtiä on ympäri maailmaa levittää!)

Trientale ROM:n aikana jostain kauempaa kulki ohi äiti vauvoineen, kyseinen vauva alkoi tietysti juuri sopivasti säestää Anssia itkullaan... No, nuo kaksi olivat onneksi vain ohikulkumatkalla, ettei se itku hirveän kauaa esitystä häirinnyt[/size]

Repesin sille :P Oli tiätty niin kauheeta kuultavaa, et piti ruveta rääkymään :twisted: