Forum 2002-2013

a9800362 12.2.2006 1:55 Espoo Awalon 11.2. Kotiuduin juuri keikkareissulta. Väsy painaa valtavasti, mutta haluan nyt silti vielä näin aamuyön tunteina kiittää sydämeni pohjasta Anssia ja bändiä valtavan hyvästä keikasta! :D Kuten jossain toisessa viestissä tuli joskus todettua, olo on ollut todella alavireinen jo jonkin aikaa, ja nyt tämänpäiväisen keikan myötä kaikki se alavire on POISSA. Mahtavaa.

Pidin erityisesti tänään esitetystä Älä mene pois -biisin rockimmasta versiosta. Biisi sai ihan uutta eloa kuin "hempeä" radioversio. Ihanaa oli kuulla myös Elina-biisi, kun en ollut sitä koskaan ennen kuullut. Ja Suuria kuvioita oli hyvä loppuhuipennus ennen todellista loppuhuipennusta, sitä Amigos-biisiä. Mistäköhän te sen oikein keksitte...?? :roll: Anssilta ja bändiltä ei varmaan koskaan ole tiedossa kahta samanlaista keikkaa, niin tuntu biisilista elävän...

Jokeri-biisi oli tällä kertaa Kaunotar ja basisti ja hyvinhän se meni. Tuohan on hauska käytäntö toi Jokeri-biisi, jos se nyt tavaksi tulee. Hauskaa näytti lavalla olevan, vaikka tunnelma oli tiivis ja varmasti lämmin. Mukavaa oli menoa seurata eturivistä, tosin välillä muutama humalainen meinas oikeesti kaatua päälle... Vähemmän mukavaa. :twisted:

Itse keikasta en ainakaan nyt neljän pintaan keksi mitään negatiivista, vaikka se varmasti joitain lukijoita ärsyttää... Huomenna on uusi päivä, ja ehkä joku paikalla olijoista laittaa tänne illan biisilistankin...!
Trientale 12.2.2006 10:45 Jaaha, pitäisiköhän tässä jaksaa kirjoitella myös Awalonista nyt saman tien... Juttu menee tietysti entistäkin sekavammaksi, mutta jos nyt jotain ihan päällimmäisiä muistikuvia...

Ennen keikkaa koko paikka todellakin epäilytti, mm. soitettu musiikki oli jotain aivan järkyttävän kammottavaa! Onneksi sentään tuttuja oli paikalla paljon. Kun ennen keikkaa valloitimme lavan edustaa mietin tosissani, että tämä keikka ei varmastikaan tule sijoittumaan parhaitten keikkojen top-listallani kovinkaan korkealle. Tähtien asennot eivät vaikuttaneet hirveän hyviltä, tanssiva yleisö töni ja oli kaikin puolin epämiellyttävää... Musiikki oli niin kovalla, että jouduin jo tässä vaiheessa laittamaan korvatulpat, vaikka en läheskään aina käytä niitä edes keikan aikana! Kiitin onneani, että ne olivat kuitenkin mukanani, muuten olisi varmaan kuulo mennyt... Huh, hirveää oli!

No, mieli alkoi parantua kun bändi ilmestyi näkyviin ja lopulta lavalle. Tai lavahan oli samalla tasolla yleisön kanssa, vain Anssilla oli jonkin verran koroketta. Taaempana ollut yleisö ei siis välttämättä bändiä juurikaan nähnyt.

Biisilistaan oli tällä kertaa kirjoitettu seuraavasti:
1. Karhusaari
2. Faijan haamu
3. 2 misters
4. Jennifer Peniston
5. Elina
6. BMW
7. Rock!
8. Jokeri
9. Milla
10. Älä!
11. Nummeli
12. Puistosa (kyllä, yhdellä ässällä)
13. 1973
14. ROM (taas niin, että siihen oli piirretty sydän = pääkallo)

Anssilla (ja kaiketi myös bändillä) lienee ollut hauskaa listaa kirjoittaessaan... :wink:
Mitähän noista nyt sanoisi..? Hirveästi ei vielä mitään, kun täytyy selvitellä ajatuksia ensin... Elina oli siis Parempi mies -biisi, ja se kuulosti varmaan vielä paremmalta kuin edellisenä päivänä. Sanoistakin sain nyt ihan kunnolla selvää, toisin kuin viimeksi... Kertosäkeessä pystyi jo laulamaan mukana, sen verran oli jäänyt mieleen studiolta ja Uudestakaupungista.
Rock-unelmasta soitettiin todella nopeatempoinen versio.
Jokeri-biisi (nytkin Tero toi Anssille suljetun kirjekuoren, joka muuten oli hotelli Aquariuksesta peräisin.. :wink: ) oli tällä kertaa siis tuo Kaunotar ja basisti, ja vaikka sitä ei oltukaan soitettu pitkään aikaan, niin hyvältä se kuulosti ja siitä soitettiin mielenkiintoinen versio. Lavalla virnisteltiin.
ROM:n jälkeen Anssi totesi biisilistan olleen huono kun se loppui nyt, ja ettei yleisöä voi sellaisiin fiiliksiin jättää. Niinpä pienen neuvonpidon jälkeen päätettiin soittaa vielä Suuria kuvioita, joka rokkasikin eteenpäin tosi tyylikkäästi!
Tämän jälkeen seurasi kuitenkin keikan varmasti suurin yllätys! Saara ja Ville poistuivat lavalta ja Anssi päätti, että hän haluaa esittää Antin ja Kellyn kanssa vielä The Ballad Of The Three Amigos -biisin! Jesjesjesjippii! :D Ihan mahtavaa ja kuulosti kerrassaan loistavalta! En varmaan ole ikinä jännittänyt minkään videon onnistumista niin paljon kuin nyt, kun videoin tuon biisin... Onneksi onnistui ihan hyvin... :wink: Tämä oli paras päätös keikalle pitkiin aikoihin!

Keikan jälkeen ei tarvinnut kovin kauan odotella, kun Anssi jo saapuikin nimmareita raapustelemaan. Nappaamaani biisilistaan tämä kirjoitti omistuksen alapuolelle vihjailevasti "TOO S..." Heh, hassu! Yhteiskuviakin otettiin pitkästä aikaa, omani onnistui hienosti.
Pian Anttikin saapui meitä ilahduttamaan. Biisilistassani oli tämän mielestä niin paljon tyhjää tilaa, että siihen piti piirtää mäkihyppääjä. Siitä tuli hieno! :D (Uudessakaupungissa keskustelimme muuten myös mäkihypystä, siitäkö lie mieleensä tullut...) Antin mielestä Espoon keikka oli vielä parempi kuin Uudenkaupungin keikka, joka kuitenkin sekin oli ollut hänen mielestään oikein hyvä. Samaan päädyimme myös me Muun kanssa. Olin todella onnellinen, että huonot aavistukseni ennen keikkaa osoittautuivat tyystin vääriksi, ja keikka olikin ihan älyttömän loistava kaikin puolin! Tähtien asennot olivat sittenkin kohdallaan! Sain myös joitain oikein onnistuneita valokuvia...
Oli myös kiva saada kasvot jälleen uudelle foorumilaiselle, terkkuja vaan Susalle! :) Onko tuo minun avatar-kuvani tosiaan sellainen, että kaikki tunnistavat minut siitä..? Vai miten muuten osataan tulla sanomaan, että minä varmaan olen Trientale... Pelottavaa! :wink:

Jonkin aikaa vielä vietimme aikaa Awalonissa, kunnes sitten lähdimme yöbussilla takaisin kohti Helsinkiä. Siinä vaiheessa alkoi kyllä jo hieman väsyttää, mutta onneksi meillä oli hauska bussimatka.

Tällä hetkellä en kertakaikkiaan pysty tämän parempaan, jatkakaapas muut, niin muistellaan sitten lisää... Tapahtumia tältäkin keikalta on kyllä vielä vaikka kuinka paljon, mutta ei nyt tehdä tästä viestistä liian pitkää...

Lämmin kiitos hyvämuistiselle artistille ja koko bändille, teitte jälleen kerran illasta ikimuistoisen! :D
Susa 12.2.2006 13:43
Trientale Oli myös kiva saada kasvot jälleen uudelle foorumilaiselle, terkkuja vaan Susalle! :) Onko tuo minun avatar-kuvani tosiaan sellainen, että kaikki tunnistavat minut siitä..? Vai miten muuten osataan tulla sanomaan, että minä varmaan olen Trientale... Pelottavaa! :wink:


Terkkuja zombielta. Oli kiva nähdä sinuakin. On.

On ihan krapulainen olo, vaikka viina ei enää maistukaan ja korva suhisee vieläkin. Keikka oli hauska, väkeä paljon. Oli mukavaa nähdä muitakin foorumilaisia. Kiitos Anssille ja Antille nimmareista. Taidan mennä pötköttämään.
Mari 12.2.2006 13:57 Hello there, this is Tanja from Germany, wanting to write a few lines about the Espoo-gig, too.

For me yesterday was quite a special experience indeed. I got to know and like Anssi's music when I was an exchange student in Lappeenranta in autumn 2001. Anssi even came to Lappeenranta then and I queued up to see him but it seemed impossible to get in because the gig back then was for free and lots of people went there.

Anyway, almost 4 1/2 years and 2 albums later I finally managed to go and be in Finland on a day when there's Anssi live. First there was this 8 hour-journey, but what was quite horrible was the waiting for the gig to start at the Awalon...I really am fond of most Finnish things but being at some dance/restaurant-place where Finnish Schlager being played for hours and with the gig starting after midnight it was quite a torture.

When the band and Anssi came on stage though I completely forgot about all the waiting and "suffering". I was just happy and thought <he exists!> If you only know someone from records and videos and stuff for years it really is amazing to see that person in front of you. And I was really surprised that despite the unsuitable venue, the concert turned out to be extremely good; I was pretty happy with the choice of songs and the atmosphere was excellent. I was just SO impressed. The gig was worth travelling 1500 km indeed. Having seen Anssi playing the guitar has motivated me to do it more often and well, it will take some more Finnish lessons for me to be able to sing along to the songs and understand whats being said in between...!

Thank you for the great concert and I'll try to see another one. I just hope it won't be another 4 1/2 years until then. No way. Cause now I know what I'm missing every time there's a tour.

Terkut myös Marilta, joka palaa asiaan jossain vaiheessa. Jos yhdellä sanalla pitäis kuvata keikkaa, käyttäisin sanaa "epätodellinen". Menee varmaan omituisimpien keikkakokemusten top10-listalle (joka pitää perustaa tämän keikan takia). Mutta hauskaa oli!

:shock: :mrgreen:
Nappisimmu 12.2.2006 16:08 Kiitos Anssille&bändille keikasta! Ja Anssille nimmarista ja yhteiskuvasta. Miten sitä ihminen osaakin ruveta tumpeloimaan just sillon ku pitäs olla suht inhimillinen... :oops: mikä se poliisiautolahja oli, minen ymmärtäny. Ja Antista pitäs kyllä nappasta sellanen hymyilykuva, miten jollain voi olla niin ilonen hymy? :)

Keikka oli kyl odottelun (kiesus sitä "musiikkia"!) ja tuskailun arvosta. Se miks haluu eturiviin on ehdottomasti siinä, et tuntuu melkein kuin yleisöä olis vaan se eturivin porukka (painottaa sanaa melkein...). Ja eka keikka minkä takia on verta vuodatettu! Siitä tuossa edempänä.

Yleisöstä on kyllä melkein enemmän kerrottavaa tällä kertaa; takaoikealla siis täti rikko innostuksissaan lasinsa ja tietenkin se sisältö tuli mun hihaan ja pieni siru teki skraidun käteen (siitä se veri). Noo, sitten se naikkonen jäi heilumaan sen rikkinäisen lasin kanssa siihen, kunnes tajus kaljoissaan lähtee hakemaan uutta juomaa. Takaoikeella olikin enemmälti tätä tunkuosastoa, josta johtuen olin ihan varma siitä, että löydän itteni Anssin jaloista, kun sitä huikeeta aitaakaan ei just sillä kohtaa ollu.
Ja sitten takavasemmalla oli täti-immeinen, joka maanisesti tuijotti Anttia eikä jaksanu seistä omin jaloin vaan nojas millon kehenkin. Kätevää sinänsä; juoda ittensä känniin ja sit mennä yleisön sekaan ni kyllä siellä pystyssä pysyy.

Seuraavalle baarikeikalle tosiaan pitää muistaa ne korvatulpat ottaa peesiin eikä vesikään ois pahitteeks. Alko itse kullakin olee aikas lämmin ja kurkkua kuivata.

Se Anssin koroke oli kyllä huikea, oikeen puusta tehty. Anssin keikkoja nähtyäni mietin kyllä miten se mies siinä mahtaa pysyä, mut hyvinhän se sit meni. Oishan se ollu ehkä HIEMAN noloa levylaulajan kaatua korokkeeltaan ja meikäläinen siihen samaan syssyyn yleisöstä :oops: :wink:

Three amigos oli kyllä loistava lopetus keikalle :)

Mites Kellyn kävi tällä kertaa? Hassua, kun heti tuli mieleen ajatus, kun sen miehen näin, et "Still alive" :)

Jäiköhän jotain mainitsemati... noo, lisäilen vaik sit myöhemmin. Ainiin, miksikäs se siirty alkamaan 00.30?

PS: Trientale; oliks se niinku too sexy vai too slow, too short, too shy, too smart, too sss... äh, emmä keksi.
Hanna80 12.2.2006 16:54 Juu kiitokset vaan hyvästä keikasta!! Kyllä sitä minullekin sattui ja tapahtui yhtä ja toista matkalla Awalloniin mutta onneksi löysin perille :D
Kyllä siellä minuakin joku naikkonen tökki "takaapäin" melko tiheään tahtiin, mutta eipä se menoa haitannut, onneksi sai aidasta otettua tukea jos jalat uhkasi lähteä alta. Ja mukavasti näkyi olevan mustia paitojakin liikkeellä, itse olen tosi huono tulemaan juttelemaan, mutta onneksi te muut rohkenitte moikata! Iso kiitos tussin lainasta! Seuraava keikka johon yritän suunnistaa ois Savoy..

Tattis!
a9800362 12.2.2006 18:40 Nyt on huimat 3 tunnin yöunet takana, ja keksii jotain negatiivistakin sanottavaa. Lähinnä se on tuo keikan alkamisajankohta. Musta on suorastaan epäinhimillistä, että keikka alkaa vasta klo 0.30. Tosin tuskin bändillä on tähän kauheasti vaikutusmahdollisuuksia, luulisin... :x Ois kiva vaan tietää, millä perusteella alkamisajankohtaa siirretään etukäteen ilmoitetusta, et onko se ravintolan päätös, et "odotetaan lisää jengiä paikalle" vai mitä...

Mutta en valita olemattomista yöunista, kun takana on noin hieno keikka! Se loppuhuipennus oli ihan paras, jäi todella positiivinen fiilis. Anssi oli ihan oikeassa, ei Rakkaus on murhaa voi olla viimeinen biisi, sehän jättäisi kamalat fiilikset. :wink:

Mukavaa oli nähdä paljon forumilaisia paikalla. Oli taas tuttu ja turvallinen olo siinä eturivissä. :) Sit ei muuta kun perjantaita 10.3. odotellessa. Onneksi siihen ei ole kuin neljä viikkoa.
Trientale 12.2.2006 19:14
Nappisimmu Ja Antista pitäs kyllä nappasta sellanen hymyilykuva, miten jollain voi olla niin ilonen hymy? :)

Minulla on niitä paaaljon monilta keikoilta, ne ovat kyllä erittäin hauskaa katseltavaa. Usein tulee hyvälle tuulelle kun siirtää uusia kuvia koneelle, yleensä sieltä aina paljastuu niitä virnistely-kuvia. En minä mitään tiettyä ilmettä yleensä yritä kuvata, mutta kun siellä lavalla hymyillään niin paljon, niin tavallisesti kamera onnistuu tallentamaan juuri hyviä ilmeitä. :)

Nappisimmu eikä vesikään ois pahitteeks. Alko itse kullakin olee aikas lämmin ja kurkkua kuivata.

Tosiaan, mietin siinä ennen keikkaa, että varmaan pyörryn kohta, kun siinä lavan edessä oli niin kuuma, ja alkoihan siinä janottaakin tietysti.
Ja sitten vielä ne mokomat tanssijat, jotka tuuppivat ihan mahdottomasti! Siinä minun ja vankinumerosarjan välissä oli yhdessä vaiheessa ennen kaikan alkua ihan toivoton tapaus (meinasin jo heittäytyä väkivaltaiseksi...), mutta onneksi se häipyi kauemmas kun kuulutettiin, että keikka alkaa vasta puoli yhden kieppeillä.
Keikan aikana tönittiin kyllä myös ja sain pari kertaa jostain kyynerpäästä takaraivooni, mutta mitäs pienistä. Keikan takia sitä näköjään kestää kummasti... Pelkäsin myös, että jos takaa päin kovasti tönitään, niin kaadun vielä siihen Antin päälle ja kumoan mennessäni sen miniaidan, mikin ja tietysti basistin myös. Piti sitten seistä lievässä haara-asennossa koko ajan, niin että oli vähän tukevampi olo.

Nappisimmu Mites Kellyn kävi tällä kertaa? Hassua, kun heti tuli mieleen ajatus, kun sen miehen näin, et "Still alive" :)

Heh, tämä oliskin mielenkiintoista tietää. Uudessakaupungissa tätä Antilta kysyttiinkin, ja ainakin silloin Kelly oli säilynyt ihan ehjänä.

Nappisimmu PS: Trientale; oliks se niinku too sexy vai too slow, too short, too shy, too smart, too sss... äh, emmä keksi.

Mietin lähinnä vaihtoehtoja too safe, too sane, too sure, too soon, tai miksei vaikkapa too shit, kun biisilista Anssin mukaan kerran oli ihan paska... :wink: Ainakin jonkun noista sanoista voisi perustella sillä, että Anssin piti ottaa oppia meidän aiemmasta vaihtoehtolistastamme, joka oli edelleen aika poikkeava tuohon listaan verrattuna... Ensin ajattelin jotain vaihtoehtoa ihan selkeästi, mutta kun rupesin tarkemmin miettimään, niin onhan noita vaihtoehtoisia s-sanoja aika paljon... Hmm...

a9800362 Ois kiva vaan tietää, millä perusteella alkamisajankohtaa siirretään etukäteen ilmoitetusta, et onko se ravintolan päätös, et "odotetaan lisää jengiä paikalle" vai mitä...

Ehkä niillä oli justiin hyvä kaljanmyyntivaihe menossa, niin ei voinut vielä päästää bändiä lavalle... :roll: Yleensähän se menee aina niin, että keikka alkaa ilmoitettua ainakin vähän myöhemmin. Turhauttavaa. Eikä se varmaan bändillekään hirveän kivaa ole, takahuonetilatkaan eivät aina ole maailman mukavimmat. Mutta paikan päätöshän se on, ei siihen bändillä oikein sanomista ole.

Keikan biiseistä pitää nyt muistaessani mainita ainakin sen verran, että Millan lopetus oli hieno, 1972:ssa oli myös muistaakseni jotain erikoisempaa soitantaa, ja Kristian-kohdanhan Anssi lauloi ilman säestystä yleisön taputtaessa rytmikkäästi, soittimet tulivat mukaan vasta Susannan kohdalla. Nummelassakin taisi olla jotain vähän erityylistä soitantaa jossain vaiheessa.

a9800362 Sit ei muuta kun perjantaita 10.3. odotellessa. Onneksi siihen ei ole kuin neljä viikkoa.

Sekin on tosiaan jo aika lähellä! Ehkä sinne asti juuri jaksaa odottaa. Aquariuksessa Antti muuten suositteli mieluummin tuota Vantaan keikkaa kuin Espoota, mutta totesin tietenkin tulevani molempiin. :wink:
Anssi Kela 12.2.2006 19:42 Pari pikakommenttia:

Olimme takahuoneessa valmiina aloittamaan keikan tasan kahdeltatoista. Andy kävi kysäisemässä ravintolan henkilökunnalta josko keikan voisi aloittaa. Vastaus oli, että aloittakaa puoli yhdeltä. Minkäs teet - me olemme kuitenkin vain töissä keikan järjestäjällä, jolla on palkkamme maksajana luonnollisesti oikeus määritellä työaika.

Omasta mielestäni keikat alkavat aivan liian myöhään. Viikonloppuisin 22-23 voisi olla sopiva aika, viikolla 20-21. Nykyisessä käytännössä, jolloin ennen puoltayötä ei yleensä tapahdu mitään, ei ole järjen hiventäkään.

Toinen kommentti liittyy Trientalelle laatimaani mystiseen nimikirjoitukseen. En kirjoittanut "too s...", vaan "taas...". Tämä siksi, että muistelen hämärästi signeeranneeni näitä biisilistoja joskus ennenkin.
muu 12.2.2006 19:51 No niin. Ensin valitusta.. Espoossa odottelua kertyi puolet vähemmän kuin UK:ssa, mutta se oli kokonaisuudessaan kyllä paljon tuskaisempaa. Musiikki oli ihan turhauttavan kamalaa ja tietenkin niin kovalla, ettei kunnolla voinut edes keskustella. Argh!

Onneksi musa parani, kun pändi pääsi lavalle. Tunnelma lavan puolella tuntui olevan hilpeä (yleisön puolella varsin levoton) ja kättelyä oli paljon. Three amigos oli todellakin hauska lopetus :P Vaikka lava oli vähän outo, oli tämä varmaan ensimmäinen kerta, kun eturivi sijaitsi kaiuttimien etupuolella! Kuului jopa saaran koskettimet ja taustalauluakin + sanoista sai selvää :P Ja plussaa kapakalle pitää kyllä antaa upeasta katosta, joka tarjosi ihan uuden näkökulman keikan seuraamiseen!

Nyt kyllä harmittaa ja suorastaan ärsyttää, etten todennäköisesti pääse Länkkärin keikalle...

Kiitos vielä pändille ja erikoiskiitos Anssille :wink:
muu 12.2.2006 20:04 Mites Kellyn kävi tällä kertaa? Hassua, kun heti tuli mieleen ajatus, kun sen miehen näin, et "Still alive"
Jossain vaiheessa keikkaa Kelly näpelöi korvamonitoriaan, ja hetken jo kuvittelin, että se irtosi taas :D Ilmeisesti näin ei kuitenkaan käynyt... Hupia irtosi myös tilanteesta, jossa rumpali pisti tupakaksi ja kesken kaiken pitikin ruveta laulamaan taustalauluja. Laulettuaan vähän aikaa tupakka huulessa herra sylkäisi palavan tupakkansa pois, mitä seurasi kauhistunut ilme. Mikään ei kuitenkaan ilmeisesti syttynyt palamaan :P

Toinen kommentti liittyy Trientalelle laatimaani mystiseen nimikirjoitukseen. En kirjoittanut "too s...", vaan "taas...". Tämä siksi, että muistelen hämärästi signeeranneeni näitä biisilistoja joskus ennenkin.
Kryptistä!
Trientale 12.2.2006 20:14
Anssi Kela Toinen kommentti liittyy Trientalelle laatimaani mystiseen nimikirjoitukseen. En kirjoittanut "too s...", vaan "taas...". Tämä siksi, että muistelen hämärästi signeeranneeni näitä biisilistoja joskus ennenkin.

Buahhahhaa, jestas, meinasin tipahtaa tuolilta! :lol: Ne A:t näyttävät ihan O:lta! Ja sitten vielä se S on erillään siitä muusta sanasta... No syytetään vaikka tussia, se on niin paksu... Hehhee, tämä oli kyllä illan piristys! Kyllä sen tekstin nyt ymmärtää, kun tietää mitä siinä lukee, mutta... Heh.
On niitä biisilistoja kenties signeerattu jokusen kerran ennenkin... Jos oikein muistan. Pitäisikin laskea taas joskus, paljonko niitä nyt on kertynyt.

Keikkapaikan katto oli tosiaan mielenkiintoinen, se kun oli peliä. Sellaisesta kulmasta ei olekaan tullut keikkaa aiemmin seurattua. Otin muutaman kuvankin sen peilin kautta. Ja yhdessä tavallisessa kuvassa Kellyn katse on luotuna sinne kattoon... :) Ne lavan takana sijainneet ikkunaruudut olivat myös aika mielenkiintoiset. Mietimme, että olisi ollut aika huvittavaa seurata keikkaa takaa päin. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että ei se olisi ollut hyvä paikka, kun musikanttien ilmeet olisivat jääneet näkemättä! :wink:
Mari 12.2.2006 20:30
Nappisimmu mikä se poliisiautolahja oli, minen ymmärtäny


Well, I wanted to bring some little, particularly German present and it wasn't that simple...There's German beer and I come from a wine-producting area but alcoholic beverages were no option (I don't drink either so my choice would have been bad anyway...!) Neither could I think of any German band Anssi would like...and so I thought something car-related would be the best idea. And what could be more German than a car with something German written on it? Plus it was a BMW :).
Nappisimmu 12.2.2006 21:05 Jotain bemariaiheista mä siihen autoon liitinkin ni en sit ihan hakoteillä ollu :)

Ymmärrän sen ettei bändillä oo vaikutusta keikkojen alkamisajankohtaan, mut mun mielestä sais kyllä olla.

:D sehän oiskin ollu kaikin verroin koomista, kun Trientale ois kaataessaan kaatanu Antinkin ja Anssi tipahtanu korokkeeltaan ja minä siihen aitojen välistä. Ja poijaat tietty samalla rysähtäny Kellyn rumpuihin... noniin, menen nukkumaan. :)
Gimma 13.2.2006 5:48 Jotkut artistit näköjään voivat vaikuttaa keikkojen alkamisen ajankohtaan. Ismo Alanko Säätiön kevätkiertueen keikat alkavat 21-22 kieppeillä.
a9800362 13.2.2006 6:33
Trientale Siinä minun ja vankinumerosarjan välissä oli yhdessä vaiheessa ennen kaikan alkua ihan toivoton tapaus (meinasin jo heittäytyä väkivaltaiseksi...), mutta onneksi se häipyi kauemmas kun kuulutettiin, että keikka alkaa vasta puoli yhden kieppeillä.


Joo, tämä oli kyllä tosi ärsyttävää! Inhottavaa oli seistä, kun koko ajan on sellainen olo, että koska tahansa joku voi tönäistä sut nurin...! Mut onneks se naisihminen ilmeisesti kyllästyi odottamiseen ja häipyi siitä kauemmaksi, kun keikan kuulutettiin alkavan vasta puol yhden maissa.

Sitä mä vähän itekin ajattelin, että Anssi ja bändi ois varmaan halunnut ruveta soittamaan siihen aikaan kuin pitikin, varsinkin kun sekin oli jo tosi myöhään. En tosiaan jaksa ymmärtää, minkä helvetin takia noiden ravintolakeikkojen pitää alkaa tuohon aikaan! Ei pelkästään sen takia, ettei enää näin vanhana jaksa valvoa koko yötä, mutta senkin takia on ärsyttävää, kun ravintola on pullollaan ympärikännissä olevia ihmisiä, jotka hoippuu ja oksentelee minne sattuu...

Onneksi keikka oli aivan mahtava ja varmasti kaiken sen "kärsimisen" arvoinen. Kärsimistä oli ainakin se järkyttävän musan kuuntelu n. klo 22 aikaan, huh-huh! Se tosiaan oli vielä niin kovalla, ettei pöytäkumppaneiden kanssa juurikaan voinut keskustella mitään.

Nappisimmulle vielä kiitokset hienoista "three amigos" -kuvista. Kyllä nauratti, kun kopsasin niitä levylle! :lol: Mulla nimittäin kävi itellä niin hyvä tuuri, että tietysti digikameran akut loppuivat juuri ennen tätä päätöstä. :evil: Olihan ne vara-akut tietysti mukana, mutta en alkanut siinä niitä sit vaihtelee, ois levinny kaikki kiireessä vaan lattialle.
Mari 13.2.2006 20:38 Nyt olen vihdoin valmis palaamaan Awalonin tunnelmiin todella pitkän kaavan mukaan! Ihan alkuun pitää sanoa juttu, joka piti laittaa jo tuonne ekaan lyhyeen kommenttiini. Kannatan sellasten paitojen valmistusta, jossa lukee ”I survived Awalon 11.2.2006”. :D Ihan oikeasti! Tuo teksti taakse ja eteen upea oksentava elefantti by Anssi.

Alkusanat.
Awalonin keikka oli monella tapaa hyvin epätodellinen. Moni asia tuntui erilaiselta kuin yleensä. Ehkä perimmäisin syy tähän oli se, että mukana oli henkilö joka on niin pitkään odottanut ekaa keikkaansa ja tullut niin kaukaa sitä katsomaan. Kun on itse melkein rutinoitunut tähän puuhaan, tuollaisen henkilön seurassa asioita katsoo ihan uudesta näkökulmasta. Ja kyllä minuakin hiukan jännitti, mitä hän on keikasta mieltä, kun ei ole kuullut keikkatallenteistakaan kuin Semifinalin ja parin viimeisen levyn livebiisit.

Esinäytös.
Kun hyppäsimme Espoossa pois junasta, kylmyys iski luihin ja ytimiin. Espoossa oli 4 astetta kylmempää kuin Helsingissä, ja se tuntui. Onneksi Awalon ja Road Dog -keikkabussi löytyivät kohtuullisen nopeasti. Tarttuessani ovenkahvaan kuulin että sisällä soi Anna Erikssonin Ei se mennyt niin. Irvistin inhosta ja avasin oven. Pienen narikan tienoon ähellyksen jälkeen selvisimme onnellisesti taloon sisälle. Ensimmäinen aistimus kertoi paljon: olimme ilmeisesti nuorimmat asiakkaat, musiikki oli kamalaa ja lava näytti kamalalta. Päätelmä: tästä ei tule hyvää keikkaa, ehkä ois kannattanut jättää koko keikka väliin?

Foorumilaiset.
Löysimme pian pöydällisen tuttuja, mikä nosti mielialaa. Vaikutti siltä, että meikäläiset pakkautuivat mielellään yhteen näin epämääräisessä ympäristössä ja siitä tuli heti turvallisempi olo. Erityismaininta Hanna80:lle, jonka ohimarssi Harhaa-hupparissa ylensi mieltä kummasti. Hetken aikaa aivot löivät tyhjää, kun näin tunnistamattoman ihmisen kävelevän ohi sellaisessa paidassa, joita on maailmassa tasan kolme ja joiden omistajista kaksi istui jo siinä pöydän ääressä. :)

Painajainen.
Sitä musiikin hirveyttä ei voi sanoin kuvata. Petrinkin mielestä musiikki oli jopa huonompaa kuin Tikkurilan Tulisuudelmassa. Suomi-iskelmää sieltä pahimmasta päästä, mieleen jäivät Frederikin "Linda, Linda" ja jonkun naislaulajan "Kuuntelen Tomppaa". Ja kaikki aivan helvetillisellä volyymilla. Pahimmillaan "musiikki" oli voihkinaa diskobiitin kera. Siinä ei voinut kuin pitää sormia korvissa ja nauraa epäuskoisena! Paikan muut asiakkaat eivät olleet moksiskaan (joten vika oli meissä!) Vetyperoksidiblondit joivat drinkkejään tyytyväisinä. Joskus 23:n maissa soitettiin Neon 2:n Kemiaa, joka oli varovainen askel parempaan suuntaan. Pian soitettiin jo Barry Whitea ja sen jälkeen muuta englanninkielistä musiikkia. Sitten siirryttiin jopa tämän vuosituhannen ulkomaalaisiin biiseihin.

Keskiyön lähestyessä änkeydyimme tanssilattian läpi lavan eteen, jossa olisi jonkun hyvä tehdä desibelimittaus. Onneksi oli korvatulpat mukana, mutta sääliksi kävi niitä joilla ei ollut. Musiikissa oltiin jo niinkin uudessa biisissä kuin Madonnan Hung Up. Pian sen jälkeen kuulutettiin, että Anssi bändeineen aloittaa puoli yhdeltä. Aaaargh!!! Poistuimme takavasemmalle. Kaksi hopeanvärisiin minimekkoihin puettua tyttöä myi jotain persikkamaustettua Koskenkorvaa. Ihmiset ryystivät sitä pulloistaan. DJ heitti kehiin salaisen aseensa: Katri Helena -medleyn diskobiitillä! :shock: Se kesti ainakin kymmenen minuuttia. Siihen perään Frederikkiä. Tämän täytyi olla pahaa unta. Bändi ei varmaan ikinä tulisikaan lavalle, vaan tämä kiirastuli kestäisi ikuisesti...

Mutta palattuamme lavan eteen näimme Andyn tuovan vesipulloja ja kitaroita lavalle. Heti alkoi tuntua paremmalle!

Lava.
Ehkä niitä omituisimpia viritelmiä ikinä. Matalaa mallia. Kellyn rummut täyttivät takaosassa olleen rakennelman. Sen edessä oli Anssille varattu pedaalilautaa hieman leveämpi koroke. Ville seisoi jossain Kellyn vieressä. Saara ja Antti saivat kunnian seistä lattialla. Edestäpäin bändin erotti yleisöstä matala aita ja takana kiersi ikkunaseinä. Meno oli kuin jäähallikeikalla, jossa lava on keskellä areenaa ja ihmisiä hilluu joka puolella. Lisäksi tanssilattian ja lavan yllä oleva katto oli kokonaan peiliä, joka lisäsi omituisen epätodellista tunnelmaa.

Valokuvaus.
Hankalimmat olosuhteet sitten Vetelin Foxmannin. Keikan alkupuolella valoa riitti, mutta jossain vaiheessa nekin himmennettiin puoleen (miksi?!) niin että koko bändi Anssia lukuun ottamatta oli aivan varjossa. Oli pakko ottaa salama käyttöön. Lisäksi eturivin ihmisten päät, kyynärpäät ja laukut aiheuttivat muutaman hillityn kirouksen. Kaiken kukkuraksi olin päättänyt kuvata tämän keikan manuaalisäädöillä (Jarille: ei enää P vaan M), mikä oli varsin kunnianhimoinen tavoite ja tuotti kourallisen etäisesti professionaaleilta näyttäviä otoksia.

Yleisö.
Edellisten paikallaolleitten kuvailuista päätellen Antin puolella lavaa oli hurjempi meininki kuin Saaran puolella. Saaran puolella ei ollut yhtään maininnan arvoista ongelmatapausta. Enintään yksi punatukkainen naisihminen, joka halusi välttämättä nojailla Hanna80:n selkään. Rauhaisaa jopa.

Musiikki.
Kun bändi tuli lavalle, kaikki muuttui paremmaksi. Vaikka aloitusbiisinä Karhusaari ei ollutkaan mikään maailman toimivin. Kakkosbiisi Faijan haamu oli jo tutumpaa revittelyä ja saksalaisen vieraan kommentti biisin jälkeen (I’m impressed) lopetti arvailuni livesoiton vaikuttavuudesta. Ja bändillä oli silminnähden todella hauskaa. Anssi taputti Saaran päätä ja osoitteli alempaa paikkaa keskikorokkeelle pyrkivälle basistille, joka näytti ainakin minun näkökulmastani joltain pikku-ukkelilta siellä (käärme?)kuopassaan. Jossain vaiheessa Anssi lausui Antille: "Täällä on ihan hyvät löylyt, mitenkäs siellä alalauteella?" Anssi kunnostautui taas muutaman sanan haeskelussa mm. niissä vanhimmissa biiseissä kuten Sisaret ja Puistossa. Ja sehän oli tietysti hauskaa ja sympaattista.

Parempi mies kuulosti mun korvissa hiukan vetelältä kappaleelta, melkein sanoisin että studioversio oli parempi. Ehkä. Monet tutut biisit kuulostivat ihan erilaisilta kuin Tavastialla, ihan kuin bändi ois treenannut varta vasten erilaiset versiot. Esim. BMW:ssä Ville soitti jotain ihan eri juttuja kuin tavallisesti. BMW:n jälkeen jatkettiin suoraan ylinopean Rock-unelman kimppuun, mikä oli äärimmäisen hilpeää. Anssi oli ihan ilmetty biisinsä hahmo taputtaessaan ja julistaessaan "Okei jengi, tää on Nirvanaa!". Ajattelin että mahtaa olla hoppu saada koko setti mahtumaan tuntiin.

Jokeribiisi oli erittäin hauska ja toimiva keksintö. Ja loistavan biisin Anssi sieltä kuoresta vetikin. Mun muistikuvat edellisestä K&B:stä on jostain muinaisilta ajoilta. (Tai ehkä Tapiolan keikalta toukokuulta 2004. En jaksa tarkistaa tätä.) Tosiaankin pitäis soittaa useammin! Millan lopussa bändi soitteli jotain eri biisiä, jota en tunnistanut. Hyvältä kuulosti. Älä mene pois sai minut naureskelemaan. Biisi kuulosti minun korvissani edellisiä versioita pehmeämmältä, mutta kaikki ei näemmä olleet samaa mieltä. Mähän en pidä tästä biisistä, mutta teki silti mieli laulaa mukana. Ja sekös vasta hauskaa olikin!

Nummelan kohdalla olin jo varma, että nyt tuli loppu, mutta eipäs tullutkaan. Käsittämätöntä! Nummelakin kuulosti jotenkin erilaiselta, ihan kuin Kelly ois rummuttanut jotenkin eri lailla. Puistossa oli tosi hyvä ja sen jälkeen Anssi totesi, että heillä on tapana mennä takahuoneeseen jossain välissä, mutta täällä se olisi hölmöä koska kaikki näkisivät bändin ikkunoiden läpi. Joten he soittavat aikansa, eivätkä sitten tule enää takaisin. Mainio lisäys oli (vapaasti muisteltuna) se, että "Mutta ei tässä mitään hätää ole, meillä on vielä pari biisiä jäljellä. Tai se (hätä?) riippuu tietysti näkökulmasta."

Kun Anssi alkoi puhua synkästä biisistä, ehdin jo kuvitella, että soittaako ne Murhiksen, mutta ei sentään. Se oli ROM, joka aloitettiin omituisilla sävelillä. Ah ja oh. Kyllä se on niin mahtava biisi ettei mitään rajaa! Innostuin nykimään korvatulppiakin pois, mutta muutin mieltäni havaittuani todellisen volyymin. Eikä sellanen biisilista mikään paska ole, joka loppuu parhaaseen mahdolliseen kappaleeseen. Varsinkaan jos se poikii kaksi lisäbiisiä! Tässä vaiheessa bändi vetäytyi miettimään keskenään ja yleisö kiljui ehdotuksia (itse yritin tyrkyttää Harhaa ja Ruususta). Anssi mainitsi, että Saaran pitää päästä pian vessaan, joten soitetaan lyhin biisi mitä osataan. Suuria kuvioita. Tämä kestää 7 minuuttia, joten toivottavasti Saara jaksaa pidätellä sen verran. Kappaleen loputtua Anssi alkoi soittaa Saaran piinaksi Money For Nothingia, johon muu bändi yhtyi. Hauskoja ilmeitä! Lopulta todettiin, että ei me tätä osata, jolloin Saara ja Ville häipyivät. Anssi kutsui jäljelle jääneet koolle laulamaan Three Amigosia, joka oli todella todella hyvä päätös keikalle! Kuin aikamatka kesään 2002. Ihanaa. Ihanaa. Ja voi niitä ilmeitä!

Jälkilöylyt.
Pöly ei ollut vielä ehtinyt laskeutua lavalla, kun lähdin jo sukeltamaan aidan ohi kohti Saaran biisilistaa ja pyydystin sen menestyksekkäästi. Lisää listoja kerättiin lavan sivulta käsin. Sitten takahuoneen ovelle, jossa muu jengi oli jo jonossa. (Kello oli muuten tässä vaiheessa 2:00, joten bändi soitti lähes 1,5 tuntia.) Ehdimme ostaa juotavaa juuri ennen kuin Anssi paukahti baaritiskin takana olleesta ovesta. Nimmari- ja kuvaussessio oli oikein mukava, tosin hiukan kaoottinen, mutta niinhän ne aina. Lisähöystettä tapahtumaan toi eräs runsaasti talon nestemäisiä antimia nauttinut herra, joka halusi yhteiskuvaan (ja olisi halunnut toiseenkin) artistin kanssa. Myös keltapaitainen Antti pelmahti paikalle ilahduttamaan fanejaan. Antille täytyy antaa maininta siitä, että hän on aina yhtä palkitseva kuvattava. Kellään muulla ei ole sellaista ilmearsenaalia!

Takahuoneen ovelta lähdimme etsimään hiljaista (= jossa kuulee myös oman äänensä) paikkaa ja parkkeerasimme biljardihuoneen nurkkaan ihmettelemään kuvia. Kolmen jälkeen poistuimme liukkaasti narikkaa kohden, jonka tienoosta keräsimme mukaan pari julistetta ym. paperia. Juoksimme julisteet lepattaen bussipysäkille. Hyytävän kylmä. Mutta bussi tuli ajallaan ja tyhjän linja-auton takapenkillä oli tunnelmaa.

Loppusanat.
Kiitos bändi. Jos te pystytte muuttamaan tuollaisen painajaisen erikoiseksi ja hauskaksi keikaksi, niin teidän täytyy olla todella hyviä!
Anssi Kela 14.2.2006 7:32 Laadin pienen raportin keikkapäiväkirjaan.
Nappisimmu 14.2.2006 10:23 Sanoin ihan samaa kun keikkaa ooteltiin ja se "musa" soi, että pitäskö tässä nyt sitten itkeä vai nauraa... se huohotusbiisi oli kyllä kovin koominen!
a9800362 14.2.2006 10:51 Kaikeksi onneksi keikkalavan koosta ei voi päätellä keikan onnistumista, mikä tuli todistettua Awalonissa. Eikä ne tähtien asennot kaikkea kerro... Hyvä niin! Awalonin keikka oli sanalla sanottuna ikimuistoinen, niin hyvässä kuin pahassa.
Joz 14.2.2006 13:19
Mari jonkun naislaulajan "Kuuntelen Tomppaa".


Paula Koivuniemen.
Hanna80 14.2.2006 18:56 Kiitos Mari!!
Gimma 15.2.2006 8:40 Harmittaa, ettei tullut lähdetyksi Awalloniin, jos keikka kuitenkin oli onnistunut. Kerran Awalloniin porukan mukana jatkoille eksyneenä, tiesin, että paikka on karsee ja kantaporukka sikahumalassa tuohon aikaan. Taisin siitä jossain viestissä jo etukäteen varoitellakin ja heti tuli joltain foorumilaisilta (en muista keneltä) noottia, että se on niin siisti ja mukava keikkapaikka. Se on just Frederikiä ja Anita Hirvosta diggaavien kantakapakka. On siellä käsittääkseni myös Nykäsen Matti käynyt esiintymässä. Ei sillä, että menohan siellä voi yltyä hyväksikin, kuten myös Anssin keikalla kävi. Tällaisessa paikassahan artisti tosiaan pääsee lähelle yleisöään ja päinvastoin. Iso osa kantaporukasta tuon taivaallista välittää siitä, kuka esiintyy ja tämä kannattaa artistin etukäteen ottaa huomioon biisejä valitessaan.
Susa 15.2.2006 10:09 Anssin keikkahan oli loistava. Kun Awalonissa kerran aikaisemmin olen käynyt, porukkaa oli vähemmän ja meno rauhaisampaa. En ainakaan muista, että laseja olisi silloin lennellyt ja veikkaanpa, että ihmisten keskimääräinen humalatila oli alhaisempi.

Ankeita esiintymisolosuhteita Awalonissa pääsevät jatkossa ihmettelemään mm. Popeda, Kwan ja Irina, tosin noita humppapändejäkin on tiedossa. Toivottavasti musiikin volyymi on edes vähän matalampi, kun kaikki kuulijat ei kuitenkaan älyä ottaa korvatulppia mukaan. Eipä ollut minullakaan, ja nyt kaduttaa.
Mari 15.2.2006 10:32 Oujee! Siinä paha missä mainitaan, keikkakalenterissa on nyt näköjään Tulisuudelman keikka! :shock: :lol: K-22. Nyt on kulkaa pakko tehdä se Awalon-paita siihen mennessä. Toivottavasti mun valkoinen kankaanpainoväri ei ole ihan kuihtunut.

Tuohon itkemis-nauramis-juttuun sellainen lisäys, että olihan siellä aika kauhistuneet tunnelmat ennen keikkaa, mutta ei mulla ainakaan huumorintaju pettänyt missään vaiheessa. Se musiikki oli niin huonoa, että sille ei voinut olla nauramatta! Tsing-tsing-tsingis-khan!

Ja siellä oli ilmeisesti muitakin kuin natiiveja paikalla. Liekö johtunut siitä lavan edustalle tanssahtelemaan tulleesta hääparista, jota Anssi onnitteli keikan lopuksi. (Joku vietti samana iltana synttäreitäänkin.) Sieltä biljardihuoneen sohvalta noustessa huomasin lattialla kolikon, jonka poimin ylös. Siinä luki: Malta 2001 5c ja kuvana oli hieno taskurapu. Eksoottista.
muu 15.2.2006 10:48
Mari Oujee! Siinä paha missä mainitaan, keikkakalenterissa on nyt näköjään Tulisuudelman keikka! :shock: :lol: K-22. Nyt on kulkaa pakko tehdä se Awalon-paita siihen mennessä. Toivottavasti mun valkoinen kankaanpainoväri ei ole ihan kuihtunut.

Pah, mokoma ikäraja... :evil: Pitää varmaan lähteä sit taas johonki kauemmas, ellei sit esim. Tavastialle tuu keikkaa. Oon kyl ihan mukana tossa Awalon-paitajutussa, taidan itekki painaa sellasen :D

Mari Sieltä biljardihuoneen sohvalta noustessa huomasin lattialla kolikon, jonka poimin ylös. Siinä luki: Malta 2001 5c ja kuvana oli hieno taskurapu. Eksoottista.

Sitäkö sinne jäitte kuppaamaan :P
a9800362 15.2.2006 12:02
Mari Oujee! Siinä paha missä mainitaan, keikkakalenterissa on nyt näköjään Tulisuudelman keikka! :shock: :lol:


Vaikka Tulisuudelman sivuilla lukeekin, että pe 3.3 esiintyy Kaija Kärkinen ja Ile Kallio... :roll: Ja huom! Tulisuudelman keikka on laitettu alkavaksi "jo" klo 23, mut eihän sitä tiedä, jos ne saa senkin alkamisen venytettyä jotenkin siihen klo 00.30:een. :evil: