Forum 2002-2013

Johnny 2.3.2006 15:14 Äänenvoimakkuus keikoilla Onko äänenvoimakkuus Anssin keikoilla mielestäsi sopiva? Kuinka moni käyttää korvatulppia?
jassu 2.3.2006 18:51 Ei ole tarvinnut käyttää korvatulppia Anssin keikoilla, (en tykkää käyttää niitä, ne jotenkin häiritsee, tosin joskus niitä kannattaisi varmaan käyttää) tosin yhdellä baarikeikalla ne olisi kyllä ollut ihan tarpeelliset. Ei oikein tahtonut kuulla normaalia puhetta keikan jälkeen, onneksi tilanne kuitenkin korjaantui aika nopeasti.
Norsku 2.3.2006 21:02 Käytän sellasia 20 egen "joulukuusi"korvatulppia, mitkä suodattaa turhat äänet ja volyymin pois muttei tee musiikista sellasta puurosta niinku ne keltaset kertakäyttöset.
a9800362 3.3.2006 6:21 Ei ole tähän mennessä tullut käytettyä korvatulppia. Ihan aiheellisia ois varmaan olleet esim. Awalonin keikalla. Sillon oli viel seuraavana aamuna korvat lukossa. Ei siis kovin terveellistä... Mutta kai jossain ravintolakeikalla on volyymit oltava aika kovalla, et jotain yleensä kuuluu kaiken muun mölinän yli. Tämänkin takia tykkään paljon enemmän konserttisalikeikoista....
Ilona86 3.3.2006 6:29 Meinasin ensin laittaa tuohon kohtaan "mitä?!?" ääneni, sillä yleisesti joudun sanomaan asiaan kuin asiaan, että "mitä!!!" Otin kuitenkin vakavasti tämän :D

Minä en yleensäkään käytä keikoilla korvatulppia. Mun mielestä on inhottavaa keikan jälkeen kaivaa niitä tulppia korvista vaikkujen kera. Joskus meinasin, että jos hankkis oikein kunnon kuulosuojaimet, siinä suodattuis äänet, mutta en ole hankkinut niitä niiden kalliiden hintojen vuoksi :?

Mun mielestä Anssin keikoilla desibelit on oikein sopivat. Ei ole kertaakaan soinut korvat keikkojen jälkeen (olenko tulossa kuuroksi? :shock: )
Hilkka 3.3.2006 10:16 Norsku, mistä niitä 20 euron "joulukuusikorvatulppia saa", voisitko kertoa vielä nimen. Apteekissa on vain niitä keltaisia vaahtomuovitulppia. :?: :roll:
jassu 3.3.2006 10:37 Onko ne joulukuusi korvatulpat niinkun tälläset ? :arrow: http://www.verkkoklinikka.fi/3m/tulpat.html (kuvassa alempana olevat tummat)

Minulla ei pysy sellaset kertakäyttöiset korvatulpat kovinkaan hyvin korvissa, joten niitä pitää räplätä koko ajan. Vaikka koen äänenvoimakkuuden keikoilla ihan sopivaksi, niin olisi kuitenkin varmasti ihan hyvä käyttää tuollaisia laadukkaita ja parempia korvatulppia. Kuulostaan kannattaa kuitenkin huolehtia silloin kun jotakin on vielä tehtävissä.
Norsku 3.3.2006 11:51
jassu Onko ne joulukuusi korvatulpat niinkun tälläset ? :arrow: http://www.verkkoklinikka.fi/3m/tulpat.html (kuvassa alempana olevat tummat)


No siis jotakuinkin tuon näköset ne on mutta mun versiot on tuollaset vaaleenharmaa/valkoset. Eivät siis tuollaiset linkin tulpat, nuo näyttäisivät olevan kertakäyttöiset. Soitinliikkeistä ainakin saa noita kalliimpia tulppia, itse kävin hakemassa Turun SoitinLaineelta. Siinä tulpassa on samanlainen rakenne kuin ihmisen korvassa, joten musiikki kuulostaa jotakuinkin samalta, vain volyymi laskee inhimilliseksi. :) Mulla on herkät korvat ja todella hyvä kuulo, pidän korvatulppia ihan aina. Kuolisin millä tahansa keikalla ilman tulppia.
Hilkka 3.3.2006 15:19 Kiitos neuvosta, Norsku :P
Johnny 3.3.2006 16:34 Jotenkin tuntuu vähän hölmöläisten hommalta lähteä kuuntelemaan musiikkia ja laittaa sitten korvatulpat korviin. Ontuva vertaus voisi olla, että taidenäyttelyissä olisi niin voimakas valaistus tauluihin, että pitäisi käyttää aurinkolaseja. No eikai tuolle sitten oikein voi mitään, ja onhan noissa kapakoissa tuo taustamelukin jo varsin kova. Olen itsekkin käyttänyt noita musiikkiliikkeistä saatavia joulukuusikorvatulppia (silloin kun ne eivät ole unohtuneet väärien housujen/takin taskuun).

Kipukynnys kuulon suhteen näyttää olevan myös aika erilainen ihmisestä riippuen. Monesti kyllä ihmettelen vain kuinka joku pystyy nauttimaan musiikista ilman mitään suojausta, pää lähes PA-kaiuttimessa kiinni.

Niin ja lisätään nyt vielä, että ei tuo äänenvoimakkuus oman kokemukseni mukaan ole Anssin keikoilla hiljaisempi tai kovempi kuin muillakaan rock-bändeillä. Mutta jos Anssi nyt suuntautuu enemmän tuonne iskelmäpuolelle niin sitten pitäisi ehkä laskea volyymiä ;)
Gaucho 6.3.2006 7:58
Johnny
Kipukynnys kuulon suhteen näyttää olevan myös aika erilainen ihmisestä riippuen. Monesti kyllä ihmettelen vain kuinka joku pystyy nauttimaan musiikista ilman mitään suojausta, pää lähes PA-kaiuttimessa kiinni.


Kipukynnys on kuitenkin aivan eri asia kuin kuulovauriokynnys. En nyt puhu Anssin keikkojen volatasoista (koska viimeinen nautinto on v. 2001 toukokuun Tavastian keikka), mutta yleisesti ottaen meteli tekee paljon pahempaa kuin miltä se ehkä korviin tuntuu. Ja vaikka onkin siistiä, kun korvat humisee pari päivää keikan jälkeen, niin se ei enää ole siistiä, kun se humina ei lakkaa tai muuttuu jatkuvaksi vinkunaksi. Minulla ei onneksi näin päässyt käymään "fiksuina" nuoruusvuosina, mutta lähipiirissä näitä "tinnittäjiä" löytyy.

Joten: vaikka se kuinka tuntuisi nololta tai häiritsevältä, kannattaa totutella tulppiin. You'll thank me later. Ja kun laitatte tulpat korviin, kokeilkaapa kesken keikan sitä, että otatte tulpat pois korvista. Siinä vaiheessa yleensä huomaa, ettei se voi kovin terveellistä omalle pikku tuulitunnelille olla.

http://www.korva.net/sivu.php?artikkeli_id=45
Johnny 6.3.2006 9:22 Alla oleva teksti ei koske nimenomaan Anssin bändin äänenvoimakkuuksia vaan aivan yleisesti aihetta.

Kenenkähän edun mukaista se sitten on nostaa se volyymitaso niin korkealle, että on pakko käyttää korvatulppia? Tämänkin "kattavan" gallupin mukaan noin 70% mielestä musiikki soi liian kovaa. Jos bändillä on toimivat korvamonitorit ja yleisö pärjäisi vähemmälläkin volyymilla niin mikä siinä sitten on, että pitää olla nupit kaakossa siellä pitserian tikkanurkkauksessa?

Itsekin harrastelijasoittajana ymmärrän, että mopo tahtoo karata käsistä kun pääsee säätämään omaa volyymiansa, mutta jos hommaan on palkattu ammattimiksaaja, jolla on pelit ja vehkeet (desibelimittarit ym.) niin luulisi homman toimivan paremmin.

Lisätään nyt vielä huolestumiseni myös lasten puolesta, koska olen huomannut, että myös noilla limukeikoilla 10 kesäiset lapset ovat samojen volyymien armoilla.
Mari 8.3.2006 8:34 Noniin, päivän saarnan aika.

Itse vastasin, että korvatulpatkaan eivät riitä. Tämä siksi että minua todella ärsyttää se, että kun kerran livemusiikkia mennään kuuntelemaan, niin pitää sitten tukkia korvansa, ettei kuulo mene. Onhan se niin h-vetin typerää!

Itselläni korvat soivat jo jatkuvasti, mutta onneksi se on (vielä?) niin hiljaista, että sen kuullakseen pitää keskittyä kuuntelemiseen hiljaisessa paikassa. Joku aika sitten kävin eräällä keikalla, jonka jälkeen pelkäsin soimisen pahentuneen niin, että multa oli jo hermot menossa ja lupasin pyhästi käyttää tästä lähtien korvatulppia, jos se soiminen lakkaa. Onneksi lakkasi. Nykyään yritän aina ottaa keikoille mukaan korvatulpat, jos äänenvolyymi sattuu olemaan liiallinen, esim. ylittämään kipukynnyksen... kuten Awalonissa.

Tähän päivään mennessä olen tunkenut tulpat korviini muistaakseni vain kolmella keikalla. Mewin keikoilla käytin noita "joulukuusimallisia" ja ne oli ihan hyvät, mutta koko ajan oli sellanen olo, että on jotenkin sulkenut itsensä keikalta pois kun ei kuule kaikkea. Eli huono vaikutus keikkafiilikseen. (Tää on varmaan tottumiskysymys.) Awalonissa ei ne keltaiset tulpat häirinneet ollenkaan (liekö musiikki ollut niin hyvää, että unohti tulppien olemassaolon...)

Ja mitä Anssin keikkoihin tulee, volyymit on selvästi kasvaneet kun siirryttiin akustisesta soitannasta Gretscheihin. Ei hyvä! Eräs yleisön edustaja (en minä) teki saman havainnon eräällä syksyn 2003 konserttisalikeikalla, jossa nämä akustiset ja sähköiset osiot vuorottelivat. Kuulemma konsertin loppupuolisko soitettiin liian lujaa. Itse olen huomannut että rummut ja huuliharppu on joskus olleet vähän turhan viiltäviä kokemuksia. Anssin bändille kuitenkin sellainen plussa, että monet bändit soittavat vieläkin kovemmilla volyymeilla.

Niin ja kuulemma korvasta kuolee aina aistinsoluja, kun korvat soivat melun jälkeen. Miettikääs sitä.
Anssi Kela 9.3.2006 17:09 Keikkatilanteessa ehkä merkittävin volumen nousemiseen vaikuttava tekijä on rummut. Niistä vain yksinkertaisesti lähtee melko kova ääni. Vaikka lavalla olisi vain pelkkä Ketonen instrumentteineen, niin arvelisin useimpien kuulijoiden työntävän persiljaa tms. korviinsa. Kun sitten vielä muidenkin soittimien ja laulun pitäisi mielellään kuulua rumpujen äänen takaa, niin siitähän se mekkala syntyy.

Voidaan tietysti argumentoida, että eikö niitä rumpuja voisi soittaa hiljempaa? No... eipä oikeastaan. Tavallaan sama kuin neuvoisi Räikköstä, että älä aja kaasu pohjassa. Rummut ovat fyysinen soitin ja Kellyn soittotyyliin kuuluu lyödä kovaa. Mikäli häneltä riistettäisiin silmittömän hakkaamisen riemu, niin kyllähän sillä olisi negatiiviset vaikutuksensa Ketosen ja välillisesti myös koko bändin tunnelmaan. On vain niin mukavaa mäiskiä täysillä! On tietysti paljonkin musiikintyylejä, joihin hiljaisempi tulkinta sopii paremmin. Minä kuitenkin luen itseni vielä toistaiseksi rock-artistiksi ja rokkia kuuluu tulkita äänekkäästi.

Mielestäni korvatulppien yms. käyttäminen rokkikeikoilla ei ole erityisen typerää. Kyse on pikemminkin terveen maalaisjärjen käyttämisestä. Jos olen menossa ottamaan aurinkoa, niin varustaudun aurinkorasvalla. Jos olen menossa pilkille, niin varaan lämmintä ylleni. Jos otan uunista kuuman pellin, laitan patakintaan käteen. Mennessäni kuuntelemaan livemusiikkia, sujautan lähtiessä korvatulpat taskuun (ovat itse asiassa taskussa aina - eivät kuitenkaan vie hirveästi tilaa). Ei kai tässä mitään kummallista ole? Vähän sama kuin sanoisi, että on typerää kun autot kulkevat niin kovaa, että niissä on syytä käyttää turvavöitä.

Itse käytän yleensä korvatulppia seuraavasti: leikkaan vaahtomuovitulpat puoliksi ja työnnän ne korviin siten, että ne ovat "huulilla" - eivät siis tiukasti korvakäytävässä. Tällöin ne leikkaavat vain riivaavimmat taajuudet pois eikä soundi puuroudu, kuten käy jos tulpat tunkee aivoihin asti.
keva 9.3.2006 18:20 a.
Anssi Kela 9.3.2006 18:30
keva Parahin Anssi,

Kirjallinen tuotantosi on edellisessä viestissä aikamoista p*skaa! :)


No, aina ei voi onnistua.
a9800362 9.3.2006 19:50
keva Kirjallinen tuotantosi on edellisessä viestissä aikamoista p*skaa! :)


Päinvastoin, asiahan oli erittäin hyvin perusteltu! Asialliset ja hyvin ilmaistut argumentit toivat mielipiteen selkeästi esille. Näin ollen kirjallisessa tuotannossa ei ollut moitteen sijaa.

Keva sen sijaan unohti kirjoittaa omat argumenttinsa, miksi Anssin kirjallinen tuotanto oli aikamoista p*skaa. Olisi kiva kuulla. :)
Johnny 9.3.2006 20:49
Anssi Kela Jos olen menossa ottamaan aurinkoa, niin varustaudun aurinkorasvalla. Jos olen menossa pilkille, niin varaan lämmintä ylleni.
Rock-konsertin volyymi on kuin luonnonvoima, jota ei voi rajoittaa, mutta jolta voi yrittää suojautua. :lol:

Anssi Kela Vähän sama kuin sanoisi, että on typerää kun autot kulkevat niin kovaa, että niissä on syytä käyttää turvavöitä.
Autoillahan mennään yleensä kovaa että päästäisiin paikasta A paikkaan B nopeasti (lukuunottamatta formulaa, jossa yritetään päästä paikasta A paikkaan A mahdollisimman nopeasti). Rock konsertissa taas soitetaan kovaa, että hmm.... no että rumpujenkin yli kuuluisi jotain :wink:

No vakavasti puhuen, ainakin oma johtopäätelmä on, että kannattaa käyttää niitä korvatulppia. Noita tulppia voisi jopa olla tarjolla tai edes myynnissä noissa keikkapaikoissa, koska kaikki eivät tule ajatelleeksi niitä etukäteen. Varsinkin noilla limukeikoilla, joissa on paljon lapsia tulisi edistää noiden tulppien käyttöä vaikka sitten artistin toimesta.
Vääpeli Puiras 9.3.2006 21:25 Suomessa keikkapaikkojen lavat ovat pääsääntöisesti melko pieniä. Tällöin yksi suurimmista ongelmista muodostuu siinä, että rumpalin pellit ovat liian lähellä etulinjan laulumikkejä ja vuotavat inhottavasti niihin. Tällöin miksaaja joutuu sitten vastaavasti luukuttamaan kovempaa muita soittimia saadakseen ne esille.
Monissa iskelmäorkestereissa näke rumpalin edessä pleksirakennelman joka ehkäisee rumpujen vuoto-ongelmia. Ihan hyvä systeemi mutta todella tyhmän näköinen. Ja yritäpä siinä sitten nostaa jalka bassarin päälle ja olla rokkitähden näköinen... :D
keva 10.3.2006 6:06 a.
Ilona86 10.3.2006 6:17 Eiköhän me kaikki sitten kirjoiteta paskaa täällä ja paskantärkeillään sillä että kuka unohtaa eniten pilkkuja ja ties mitä... :roll:
a9800362 10.3.2006 6:32
Anssi Kela Jos olen menossa ottamaan aurinkoa, niin varustaudun aurinkorasvalla. Jos olen menossa pilkille, niin varaan lämmintä ylleni. Jos otan uunista kuuman pellin, laitan patakintaan käteen. Mennessäni kuuntelemaan livemusiikkia, sujautan lähtiessä korvatulpat taskuun


Ei mulle ainakaan noista ylläolevista lauseista tullut sellaista kuvaa, että Anssi kirjoittaisi ihan kuin oltaisiin tyhmiä kaikki. Pikemminkin ylläoleva kirjoitus on varsin havainnollinen ja siinä esitetään looginen toimintamalli ihmisen käyttäytymiselle. Onhan nuo lauseet ehkä hieman sen kuuloisia, että asiat "on väännetty rautalangasta", mutta mikäpä olisi sen havainnollistavampaa.

Mielestäni pilkkuvirheiden esiintyminen tällä foorumilla on pahe pienimmästä päästä. Väärä pilkun käyttö tai sen puuttuminen aniharvoin estää ymmärtämästä lausetta ja onhan täällä ollut sellaisiakin kirjoittelijoita, jotka eivät käytä juuri mitään välimerkkejä.... Kukaan täällä ei ole täydellinen, joten miksi edellyttää täydellistä kielenkäyttöä keneltäkään.
Anssi Kela 10.3.2006 6:44 Otin vapaudekseni editoida hieman ylläolevan Kevan viestin värejä. Tuli heti autenttisempi punakynämeininki!

keva Ja ne pilkkuvirheet!


Tämä muuten kiinnostaa vilpittömästi: kaikki äidinkielentietäjät voisivat vaikka kertoa, millä tavoin pilkuttelen väärin. Käytän nimittäin pilkkuja aika fiilispohjalta... Minulla ei ole oikeastaan hajuakaan siitä, mihin niitä oikeasti kuuluisi iskeä. En muista kouluajoilta juuri mitään kuivempaa kuin äidinkielen kieliopin, joten nämä jutut menivät minulta aikanaan komeasti ohi. Pidin kyllä tuolloinkin itse kirjoittamisesta, mutta kaikenmaailman ablatiivit eivät olisi voineet vähempää kiinnostaa!

Itse asiassa ainoa muistamani pilkkusääntö on se, että ennen "että" -sanaa tulee pilkku. Muistan tämän, koska kolmannen luokan opettajani, Leena Rassi, teki luokan seinälle aiheesta kartonkisen kyltin. Siihen oli kirjoitettu sana "että" ja sitä ennen piirretty suuri pilkku, jolla oli hymyilevä naama ja puhekupla. Kuplassa luki: "Minä tulen tähän!" Olen siitä lähtien pitänyt tätä elämässäni yhtenä merkittävänä ohjenuoranani.
Hilkka 10.3.2006 6:48 Anssi kirjoitti:
"Rummut ovat fyysinen soitin ja Kellyn soittotyyliin kuuluu lyödä kovaa. Mikäli häneltä riistettäisiin silmittömän hakkaamisen riemu, niin kyllähän sillä olisi negatiiviset vaikutuksensa Ketosen ja välillisesti myös koko bändin tunnelmaan. On vain niin mukavaa mäiskiä täysillä!"

Varmaan vaikuttaisi koko esityksen laatuun, jos pitäisi soittajien rajoittaa soittamistaan.

Sanoisin ystävät, että käyttäkää korvatulppia :) Niiden käyttö on ihan helppoa, minäkin olen oppinut niiden käytön toisenlaisessa tapauksessa ja elämä sujuu ihan mukavasti. Täytyy kokeilla vielä sitä Anssin neuvoa, että tulppa puoliksi suodattamaan kovimmat paineet :)
a9800362 10.3.2006 6:49 Jos muistan oikein äidinkielen tunneilta, niin alistuskonjunktioiden että jotta koska kun jos vaikka kunnes kuin eteen tulee aina pilkku. Joku korjatkoon, jos olen väärässä. :D

Vielä, kun oikein pinnistelen muistiani, tietääkseni sivu- ja päälause erotetaan toisistaan pilkulla. Tämän enempää en muista, joten taitaa omakin pilkuttelu olla aika fiilispohjalta. :D
Johnny 10.3.2006 7:33 Vaikka nyt hieman eksynkin tästä kielioppiaiheesta, niin Anssi tarjosi sen verran herkullisia täkyjä, etten millään malta olla vielä viisastelematta lisää (kieli puolittain poskessa) ;)

Olisko hieman typerää tarjoilla patakintaat kädessä kuumia pullia siltä pelliltä vieraille? Vieraat sitten syö ajatellen: aivan törkeen hyvää pullaa mutta niin sairaan kuumaa, että on suu rakoilla.

Olisko se hieman typerää ajaa autolla ylinopeutta, jos kyydissä on matkustajia joilla ei ole turvavöitä? Kannattaisko silloin hieman keventää kaasujalkaa tai laittaa ainakin lapset kiinni turvaistuimiin?

Laitan tänne loppuun vielä mahdollisesti puuttuvat pilkut ,,,,,,,
jassu 10.3.2006 12:40 Eiköhän kaikki ihmiset kirjoita miten haluavat, kunhan pisteet ja isot alkukirjaimet on paikallaan, niin homma toimii. Ihan turha odottaa mitään täydellisyyttä! En kyllä ymmärtänyt, että mitä virheitä tuossa Anssin kirjoituksessa muka on... :roll:
keva 10.3.2006 13:48 a.
keva 10.3.2006 13:54 a.
Mari 10.3.2006 16:17 Hurraa keva! Tää Anssi Kela yritti tuolla edellissivulla vääntää rautalangasta ilmaisun: "Me soitetaan kovaa, koska me ei voida soittaa hiljaa. Se on kivaa. Käyttäkää korvatulppia, senkin urpot." Selitys ontuu.

Johnny lukuunottamatta formulaa, jossa yritetään päästä paikasta A paikkaan A mahdollisimman nopeasti

Ah! Tästä lausahduksesta nautin.

a9800362 onhan täällä ollut sellaisiakin kirjoittelijoita, jotka eivät käytä juuri mitään välimerkkejä....

Se onkin taidetta! Säännöt ja varsinkin pilkut on niitä varten, jotka ei muuten ymmärrä kirjoitettua tekstiä.

Anssi Kela Rummut ovat fyysinen soitin

Voiko nämä olla kieliopillisesti oikein!
a9800362 10.3.2006 17:37
keva En todellakaan ymmärrä, miksi ihmiset eivät voi ymmärtää, että minä en ole tosissani!


Sanon suoraan, että mä en ainakaan ymmärrä, millon olet tosissasi ja millon et. Kun Olympialaiset-otsikon alla kirjoitit ekan kerran sen kysymyksen Niittymäestä, olisin jättänyt siihen vastaamatta juuri siksi, että luulin, että et ole tosissasi ja pelleilet. Kun sitten kysyit sitä toisen kerran, tajusin, että halusit siihen oikeasti vastauksen. Joten ehkä olen tyhmä, kun en ymmärrä, milloin olet tosissasi ja milloin et, mutta näin se vaan on. Suonet tämän anteeksi, äläkä tämän takia ainakaan meikäläisen kirjoituksista loukkaannu.

Saat muuten vapaasti korjata kaikki yllä olevassa tekstissä esiintyvät pilkkuvirheet ja muut kielioppivirheet! :lol: (Ja tämä oli sitten huuli)
marire 10.3.2006 18:21 varmaa auttaisi että laitaisit aina tekstisi perää smilen että me vähän tyhmemmätkin ymmärretäisiin milloin oot tosissas ja milloin et. Ja tämä ei sitten ole vit**lua vaan oikea pyyntö
keva 10.3.2006 18:23 a.
marire 10.3.2006 18:58 Okei, mun moka taas...
Joz 11.3.2006 7:43 [quote:1oe2k660]
"Rummut ovat fyysinen soitin, ja Kellyn soittotyyliin kuuluu lyödä kovaa."[/quote:1oe2k660]

Tässä tapauksessa ovat-sanan saattaisi harkinnanvaraisesti korvata myös on-sanalla, sillä "rummut" on monikkomuotoinen sana, joka kuitenkin usein mielletään yhdeksi kokonaisuudeksi, ja käytetään yksikön tavoin. Vertaa sanaan housut.

Kirjoitan "iloksenne" lisää pilkkusääntöjä, kunhan jaksan. Vai kirjoitanko esimerkkilauseita, jotka halukkaat saavat sitten korjata? :idea:
Hilkka 11.3.2006 8:01 Parahin Joz, pilkkusääntöjä, jos saan pyytää, kiitos :D
Tässä yhteydessä haluaisin myös sanoa mielipiteeni TV- ja radiotoimittajien kielenkäytöstä. Sanotaan esim. "me mennään", vaikka pitäisi sanoa me menemme. Jopa presidenttimme puhuu tällä tavoin, samoin työministeri ja monet muut arvohenkilöt, joilta odottaisi oikean suomenkielen käyttöä julkisuudessa. Ruotsinkieltäkin monet toimittajat ääntävät ihan päin honkia. Samoin äännetään Thaimaa h:n kanssa, minulle on koulussa aikoinaan opetettu, että h:ta ei lausuta, lausutaan taimaa. Tunnustuksen tuossa suomenkielen käytössä antaisin Joonas Hytöselle, joka puhuu aina hyvin kaunista suomen kirjakieltä :P. Muuten nyt joku, joka on viimeksi käynyt koulua ja saanut äidinkielen opetusta, kirjoitetaanko suomenkieli erikseen vai yhteen, en enää muista tätä sääntöä :shock:
marire 11.3.2006 8:23 suomen kieli erikseen mutta suomenkielinen yhteen.
Hilkka 11.3.2006 9:10 Kiitos, marire :)
1992 11.3.2006 12:30
Anssi Kela Minulla ei ole oikeastaan hajuakaan siitä, mihin niitä oikeasti kuuluisi iskeä. En muista kouluajoilta juuri mitään kuivempaa kuin äidinkielen kieliopin, joten nämä jutut menivät minulta aikanaan komeasti ohi.


Minäkään en tiedä niistä yhtään mitään vaikka tässä vielä koulussa olenkin.Piti oikein opetella ne sanat joiden eteen pilkut tulevat,muttei niitä enää kuolemakseenkaan muista.
Ja mitä tulee siihen patakintaaseen,niin minä ainakin poltin viimeksi näppini kun rupesin kuuman pellin ja patakintaan kanssa leikkimään.
balisa 13.3.2006 7:31 Muistan aina äidinkielenopettajani kertomuksen pilkutuksesta.
Eräs vanki teki armon anomuksen tsaarille. Tsaari vastasi: Armoa ei Siperiaan ja vankipa hoksas pilkutuksen, Armoa, ei Siperiaan. Pilkulla voidaan jopa....
Siperia opettaa, nahkurien orsilla tavataan, Räikkönen häviää, mitäs meni svedujen kanssa juhlimaan, Lordi ei pärjää missään, minä juon nyt kahvia.
Mikä kevalla on vaivana kun pitää räyhätä? Räyhähenki? Pitääkö ajaa riivaajia ulos?
Lööördi ainakin tämänpäivän Iltasanomien mukaan on saanut tuomion hel..ttiin. Hupasaa.....
Lueskelin Kelan keikkapäiväkirjan muistiinmerkintöjä... en tiedä mitä sanoa, miksi pitää keikkapäiväkirjaa jonninjoutavien kirjoitusten vuoksi ja minkä takia harhaa.com ei aja enää sitä asiaa, että Kelan lukuisa? fanisakki kirjoittelisi sille sivustolle keikkakokemuksia (kuten ennen uhottiin) ja joku vieläpä viitsisi niitä lukea? Ja mitäpä sitä sinne harhaa.comille kuuluu? Varmaan vaivaistaloon joutaa siinä samassa missä Kelankin päiväkirjan tuotanto.
keva 13.3.2006 16:22 a.
Johnny 16.3.2006 9:08 Oliskohan pitänyt sopia etteivät bändin jäsenet saa äänestää, nyt tuolla on 4 ääntä "sopiva" kohdassa + kovaäänisimmän bändiläisen "liian hiljaa" ja salimiksaajan "Mitä?" :wink:
jassu 18.4.2006 12:59 Korvatulppa aiheutti laulajalle kuulovaurion

Flinchin keikka kiirastorstaina Turussa keskeytyi, kun laulusolisti Ville Liimataisen korvasta alkoi valua verta.

- Yhtäkkiä keikan puolessa välissä vasempaan korvaan alkoi sattua aivan sairaan paljon enkä enää kuullut omaa lauluani siltä puolelta. Monitorin tulppa oli kadonnut korvasta ja korvasta alkoi tulla verta, Ville kertoo IS:ssa.

Keikan jälkeen Ville kiidätettiin sairaalan korvapoliklinikalle. Lääkäriltä kesti pitkän tovin saada tulppa kaivettua esiin vertavuotavasta korvasta.

- Tulppa oli mennyt korvakäytävää alas kaulaan asti.

Ville ei edelleenkään kuule vasemmalla korvallaan. Hän vaihtoi aiemmin käyttämänsä korvatulpat toisenlaiseen malliin.

- En enää ikinä pidä sellaisia tulppia, jotka ovat vähänkään liian pienet. Korvat ovat ihmiselle tärkeät ja laulajalle vielä kaksin verroin tärkeämmät, Negative-yhtyeessä laulavan Jonne Aaronin veli kertoo.
(Ilta-Sanomat 18.4.2006)

Että oleppa Kelly varovainen niiden korvamonitorien yms. kanssa!
Jere 22.5.2006 13:15 Itse olen ihan noitten keltasten 30snt maksavien perus EAR -korvatulppien kannalla. Ne saa helposti korviin, ovat mukavat, pysyvät paikoillaan ja vaimentavat tehokkaasti mutta sopivasti. Toki nuo eivät mitkään hifitulpat ole, joten diskantteja tupot vaimentanevat enemmän suhteessa mataliin taajuuksiin, muta eipä tuo iso murhe ole.
Monesti olen keikoilla huomannut tulppien selkiyttävän soundia. Esim. kerran kun bändi veti lauteilla aika kovalla volyymillä niin tulpatta kokeillessani symbaalit tulivat epämääräisenä räminänä/särkymisenä, mutta kun sujautin EARit takas korviin niin setin pellit kuulostivat taas kirkkailta, selkeiltä ja hyvin erottuvilta. Tämän olen huomannut parikin kertaa, ei aina asia näin toki ole, mutta mutta.
Bänditreeneissä ja oman bändin keikoilla kans EARit korvissa, ne vaan rokkailee :)