Forum 2002-2013

Johnny 19.3.2006 14:05 Lappajärvi Kivitippu 18.03.2006 Anssi Kelan viihdeorkesteri villitsi yleisön Kivitipussa

Finlandersin ja Yölinnun kanssa tasaväkistä taistoa iskelmätaivaan herruudesta käyvä (tällä hetkellä Iskelmän listasijoitus 4.) Anssi Kela esiintyi Lappajärven Kivitipun iltapäivämatineassa (artistin oma ilmaisu). Kylpylässä kuntoutusviikonloppua viettäneet ikäihmiset tutustuivatkin innolla rytmimusiikin virkistävään voimaan ja perunajauholla liukastetulla tanssilattialla saattoikin ihailla lukuisten parien sulavaa liikehdintää...

Vaikka alussa tuntui, että pahimmat ennakko-odotukset käyvät toteen, niin keikka oli kuitenkin hauska ja loppupelissä käteen jäi hyvä fiilis. Ei mikään tajuntaa räjäyttävä kokemus, mutta hymyssä suin tätä voi kuitenkin muistella. Mies&meri, Karhun Elämää ja Insomnia olivat tietysti erityisen mieluisia kun en noita ennen ollut livenä kuullut.

Kitaratelineessä oli tuo valkoinen stratocaster, mutta täällä sillä ei soitettu. Olisko se ollut sitten varattu Kaunottareen ja basistiin? Jokereita ei käytetty, mikä nyt ei varsinainen ihme ollut.

Elintärkeät anekdootit
- Täällä tanssilattialla on hyvin tilaa, lattia tykkää kun sitä käytetään (Anssi kosiskelee yleisöä keikan alussa kun kaikki istuvat pöydissä ja tanssilattia on täysin tyhjä, tilanne korjautuu kuitenkin pian soiton alettua)
- Bassossa tänään Antti Karisalmi, bassonsoiton musta-aukko
- Rummuissa Kelly Ketonen, rumpujen Grand Canyon...viimeinen naula rumpujen arkkuun
- Täydellinen levy öiseen ajeluun Turo's Hevi Geen Santapaperia (nyt kaikki Anssi-fanit perehtymään artistiin suuresti vaikuttaneen Turo's Hevi Geen tuotantoon :) )
- Kahdessa sisaressa saaliiksi saatiin lähes täydelliset palomiehen varusteet
- Uusien autojen lopussa, Kelly vaihtaa kompin yllättäen humppaan (kirjoittajan tulkinta rytmistä), mikä alkuhämmennyksen jälkeen aiheuttaa suunnatonta riemua...


Karhusaari
Milla
BMW
Mies & Meri
Älä mene pois
1972
Parempi mies
Puistossa
Karhun elämää
Uudet autot
Nummela
---- (ei varsinaista encore taukoa)
Kaksi sisarta
Jennifer Aniston (biisilistassa Kaunotar ja basisti, mutta tämän sijasta soi JA)
Insomnia
a9800362 19.3.2006 14:36 Johnny siis pääsi kuin pääsikin perille...! :D

Olisin totisesti halunnut olla kuulemassa etenkin tuon Mies ja meri -biisin. Muistiko Anssi hyvin sanat, vai oliko haparointia? Koskakohan lienee tuotakin biisiä soitettu edellisen kerran. No, ehkä on toivoa vielä siitä Ensilumi-kappaleestakin jollain keikalla. :wink: Täytyy vaan toivoa, että meikäläinen sattuu olemaan paikalla sillä keikalla.
Anssi Kela 19.3.2006 15:51
Johnny Täydellinen levy öiseen ajeluun Turo's Hevi Geen Santapaperia (nyt kaikki Anssi-fanit perehtymään artistiin suuresti vaikuttaneen Turo's Hevi Geen tuotantoon :) )


Oikaisu: täydellinen levy Kivitipussa oli Turo´s Hevi Geen "Ei se mitn".

Oli kyllä keikkana sieltä erikoisemmasta päästä. Esim. salin valot pidettiin keikan aikana järjestäjän toimesta tiukasti päällä - siitä tuo viittaus iltapäivämatineaan. (Andy kävi tiedustelemassa, että eikö valoja voisi sammuttaa. Vastaukseksi tuli, että "tämä on meidän iltavalaistuksemme!") Keikan alku meni meininkiä ihmetellessä, mutta loppujen lopuksi esiintyminen oli hyvinkin hauska ja lähdimme hymyssä suin ajamaan yötä myöten kotia kohti. Hyvä keikka.
JMN 19.3.2006 18:28 Ja jälleen eräs suuri rock-klassikko (historia on tämän todistava) saa maininnan! Voivodia, Turoja...tuntuu, että nämä keikoilla heitellyt levynnimet ovat järjestään levyllä mainittua Harvest Moonia parempia. Mikä se on että se piti mennä siihen levylle laittamaan?
Mari 19.3.2006 18:29 Mahtavaa. :D Kiitokset Johnnylle raportista ja biisilistasta (jonka biisit näkyy olleen sieltä leppoisimmasta päästä). Kyllä Kivitippu on aina vierailun arvoinen! Tiesittekö muuten, että nimi tulee siitä, kun Lappajärven kohdalle tippui muinoin kivi taivaalta ja syntyi se järvi. Toivottavasti bändi kävi sivistämässä itseään aihetta valottavassa näyttelyssä! Ravintolan nimi (Tippukivi) on asiaan kuulumatonta sanahelinää.

Tunnettujen biisilistojen mukaan Mies ja meri on soitettu edellisen kerran Vetelin Foxmannissa 14.8.2004, joka oli keikka sieltä ankeimmasta päästä. Jostain syystä Veteli on ihan Lappajärven naapurissa...

Stratocasterin roolia olen itsekin tässä ihmetellyt, kun sellaista ei ole koskaan näkynyt missään biisissä. Telecasterilla on kyllä soitettu just tätä Mies ja meri -kappaletta.
Johnny 20.3.2006 8:33
Anssi Kela
Oikaisu: täydellinen levy Kivitipussa oli Turo´s Hevi Geen "Ei se mitn".
Jaa mistähän mää tuon santapaperin tuohon kehitin, onhan se vähä niinkuin ei yhtään sinnepäinkään.

Valaistuksessa ei tosiaan säästelty, vaikka näytti siellä katossa olevan jemmassa vieläkin tehokkaampia loisteputkia, ehkä ne oli varattu sitten tangokuninkaallisille.