Forum 2002-2013

a9800362 27.3.2006 5:41 Tampere, Sorsapuistosali 31.3. Pakko alkaa hehkuttaa, tällä viikolla pääsee taas keikalle! :D Toivottavasti tosin tämä rajunpuoleinen flunssa hellittää ennen perjantaita. Vaikka koko viikonlopun lepäsin, ei tietoakaan mistään parantumisesta...

Tosi hauskaa lähteä ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseutua edemmäs keikalle. Tosin meikäläinen on vähän kuin "liikkuva katastrofi" automobiilin ratissa, mutta toisaalta siitä voi tulla aika jännittävää. Onneksi on pätevä kartanlukija vieressä. :wink: Toivottavasti on kelikin kohdallaan, eikä ainakaan ole rankkaa lumisadetta tiedossa. Jos vaikka olis vaihdettu jo kesäiset nopeusrajoitukset...

Mulla ainakin on nyt jo keikkafiilistä, vaikka on vasta maanantai ja keikkaan on 4 päivää!
Ilona86 27.3.2006 6:48 No juu! Tässä kyllä alkaa odotella Tampereen keikkaa jo oikein todenteolla! :D Sitä on kummasti jaksanut taistella tässä kaikenlaisen paskan yli kun tietää, että keikka on tiedossa!

Täytyy myöntää, että tässä vaiheessa ei vielä ole mieleen juolahtanut yhden yhtä kappaletoivomusta! En tiedä, tuleeko niitä koko viikkonakaan :roll: Se taitaa mennä nyt niin, jos vaan keikalle pääsee, niin muulla ei sitten ole väliä :D
a9800362 27.3.2006 7:25
Ilona86 Täytyy myöntää, että tässä vaiheessa ei vielä ole mieleen juolahtanut yhden yhtä kappaletoivomusta!


No mulla ei ole tota ongelmaa. :wink:

Toivon edelleen sitä Ensilumi-kappaletta esitettäväksi... Taidanpa tehdä tässä sellaisen periaatepäätöksen, että TOIVON SITÄ NIIN KAUAN, KUNNES SE ESITETÄÄN... (Ei mitään painostusta, eihän?) Toisaalta Mies ja meri -kappaleen kuuleminenkin hivelisi korvia ja se on ehkä jopa realistisempi toive kuin tuo Ensilumi, sehän soitettiin juuri hiljattain jollain keikalla!

En tiedä tarkalleen, millainen paikka Sorsapuistosali on soittaa ja esiintyä, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole ravintola (?), joten olisi ihanaa kuulla herkkä tulkinta Huoneessa-kappaleesta ja liikuttua oikein kunnolla (ihan vaikka vaan maaliskuun loppumisen ja kevään alkamisen kunniaksi).

Enkä pistä pahakseni, vaikka se Murhaballadi soitettais taas, vaikka Anssi soolona kuten Länkkärissä. Varsinkin, jos keikka loppuisi tällaiseen esitykseen, voisin kokea sen saman "hangonkeksi-efektin" kotimatkalla, ettei muuta pysty kuin hymyilemään ja virnuilemaan itsekseen.... Tällä tavalla 144,5 km menee aika nopsasti, näin voisin ainakin kuvitella.

Ja vielä, jos jotain toiveita ajattelee, nii miten ois HARHAA!? Mari varmaan tietää, koska se on soitettu viimeksi, mutta ei tarvitse olla mikään selvänäkijä todetakseen, että AIVAN LIIAN KAUAN SITTEN.

Tulikohan tässä nyt kaikki!? Loppuun jos vielä heittää jonkun ihan utopistisen toiveen ihan vaikka vaan levylaulajan päivää piristämään, niin jollain keikalla ois mahtavaa kuulla se cover-veto siitä Katri Helenan biisistä Vasten auringon siltaa. Mutta tuo taitaa olla puhdasta utopiaa, joten ei siitä sen enempää.
Nappisimmu 27.3.2006 7:49
a9800362 Onneksi on pätevä kartanlukija vieressä. :wink:


Hyvä läppä :D
Ilona86 27.3.2006 8:11
a9800362 Ensilumi, Mies ja Meri, Huoneessa, Murhaballadi, Harhaa, Vasten Auringon Siltaa

Kääk :D Pitänee varmaan sittenkin alkaa miettiä jotain toivomuksia :wink:

Ok, yks toive kyllä olis ainakin. Karhuli vois pysyis ohjelmistossa, joikujen kera :) Näin kevään kunniaksi olis kiva kuulla... Nythän se Karhun Elämä meinaan alkaa :D
jassu 27.3.2006 12:38 Minä olen ollut hervoton jo useamman kuukauden ja jännitys vaan tiivistyy, enää 3 päivää! :mrgreen:
Minä en uskalla lähteä toivomaan mitään biisejä, mennään sillä setillä mikä sattuu tulemaan.
Mukava nähdä myös "uusia" foorumilaisia ja tietysti niitä tuttujakin kasvoja :wink:
Trientale 30.3.2006 15:10 Ei ole vieläkään -taaskaan- yhtään keikkafiilis, mutta ehkä se sitten viimeistään junassa huomenna iskee. Tulee kyllä taas erittäin tarpeeseen tämä keikka, kun on jälleen sellainen olo, että ajatukset todellakin täytyy saada irtautumaan arjesta!

Biisitoiveitakaan ei juuri ole, mitä nyt se Harhaa olisi erittäin hauska kuulla (esitetty viimeksi 7.8.2004 Pyhä Unpluggedissa jousiorkesterin kanssa, bändin kanssa Järvenpäätalolla 19.11.2003!). Tämä taitaa kuitenkin olla valitettavan epärealistinen toive... :roll:
Sen sijaan voisin toivoa tällä kertaa aivan erityisen pitkää, imelää, kaunista ja koskettavaa (eli jokseenkin täydellistä) versiota ÄMP:stä, sillä minulla on keikkaa seuraavana päivänä synttärit, ja siinä olisi ihan mukava synttärilahja! :wink: Tämä toive ei myöskään liene mitenkään mahdoton, koska biisi mitä todennäköisimmin joka tapauksessa esitetään, ja uskoisinpa, että versio on joka tapauksessa hyvä! :D

Onko Anssilla muuten mitään tietoa, pitääkö lipussa mainittu keikan alkamisaika 21.00 edes suunnilleen paikkansa? Ja onko keikka sen mittainen, kuin tavallisestikin? Olisi aika tärkeä tietää, kun noita junia ei hirveästi yöllä tule takaisin, eli pitäisi ehtiä päivän viimeiseen... :roll:
jassu 30.3.2006 16:27
Trientale Tulee kyllä taas erittäin tarpeeseen tämä keikka, kun on jälleen sellainen olo, että ajatukset todellakin täytyy saada irtautumaan arjesta!


Todellakin ihan samaa mieltä! Nyt on niin kiire kevät koulussa ja kaikkea stressiä yms., joten tämä keikka tulee olemaan irtiotto arjesta!

En saa ensi yönä nukuttua varmaan silmäystäkään... :roll:
Hilu 30.3.2006 18:00 Toivottavasti settiin kuuluu Parempi mies, kun en ole sitä kuullut livenä koskaan! :D
Nappisimmu 30.3.2006 18:44
Hilu Toivottavasti settiin kuuluu Parempi mies, kun en ole sitä kuullut livenä koskaan! :D


Paitsi studiolla...
Hilu 30.3.2006 18:56
Nappisimmu
Hilu Toivottavasti settiin kuuluu Parempi mies, kun en ole sitä kuullut livenä koskaan! :D


Paitsi studiolla...

Niin, kirjoitinkin, että en ole kuullut sitä livenä... 8) Studioversion olen kuullut. En muista paljonkaan koko biisistä, siksi olisi hauska kuulla se.
Anssi Kela 31.3.2006 5:04
Trientale Onko Anssilla muuten mitään tietoa, pitääkö lipussa mainittu keikan alkamisaika 21.00 edes suunnilleen paikkansa? Ja onko keikka sen mittainen, kuin tavallisestikin?


Tuo klo 21 lukee omissa lapuissanikin, joten sen mukaan mennään. Katsotaan sitten, mikä on todellisuus...

Ymmärtääkseni kyseessä on aivan normaalimittainen keikka.
a9800362 31.3.2006 5:35 Ihmeellistä, mulla taas on ollu järjetön keikkafiilis koko viikon. En malta odottaa, että tämä työpäivä tästä päättyisi ja pääsisi suhaamaan kohti Tamperetta... Toivottavasti mulla ei nyt ole liian suuret odotukset tämäniltaisen keikan suhteen (mikä on kyllä aika ymmärrettävää sen Länkkärin keikan jälkeen.....).

Mulla ei mitään kummempaa stressiä ole ollut viime aikoina, (pikemminkin syytä todelliseen iloon ainakin sen puitteissa, että raastupa nyt vältettiin) mutta aina keikka tulee tarpeeseen. Siinä pääsee todellakin irti arjesta!

Todetaanko nyt vielä tähän koomiseksi lopuksi, että näin tosi omituista unta viime yönä. Unessa tanssin valssia Anssin kanssa jollain keikalla. :lol: :lol: Enneuni??? Ehkei sentään....

Näkemäni unen perusteella mun täytyy kuitenkin ehdottomasti toivoa Puistolaa soitettavaksi Tampereen-keikalla! :D Ei ehkä kovin realistinen toive näin etukäteen ajateltuna, mutta Anssihan sen päättää, mikä on realistista ja mikä ei! Puistolan myötä pääsisin näihin valssitunnelmiin... :lol:
a9800362 31.3.2006 23:03 Perinteinen aika kirjotella keikkakuulumisia ja fiiliksiä. Ei pahemmin nukuta, sai kai olla niin skarppina tuolla lumituiskussa sohjoisella moottoritiellä, et uni meni lopullisesti ohi. Ei ole nyt yhtä sanaton olo kuin Länkkärin-keikan jälkeen, joten tuli sellainen olo, että haluan heti istahtaa koneen ääreen ja kirjoitella jotain...

Anssin fraasia käyttäen totean näin kärkeen, että "keikka oli hyvä". Liekö johtunut siitä Anssin päällä olleesta Keke-paidasta, joka kuulemma antoi hyvät lähtökohdat illan keikalle?

Erityisen mieleenpainuvaa oli kuulla Tähtilaulu, joka sieltä hyvin tulikin alkuhapuilusta huolimatta, ekaa kertaa nykyisellä kokoonpanolla soitettuna. Hauskaa oli, että keikalla soitettiin myös biisejä itse biisilistan ulkopuolelta, kuten ylimääräinen jokeri, josta Karisalmi oli kuulemma päättänyt, että se on Parempi mies. Antti siinä jotain selitti kyseisestä biisistä, johon Anssi tokaisi, että "sähän voit spiikata seuraavan biisin, kun se sujuu sulta noin hyvin". Siihen Karisalmi totesi tyynesti:"Spiikkaa ite omat biisis." :lol: Biisilistan ulkopuolelta oli myös viimeinen biisi Kipinöitä.

Rakkaus on murhaa -kappaleesta esitettiin Tulisuudelmassa niin järisyttävä versio, että sen jälkeen tämä Tampereen versio ei tuntunut oikein miltään... Mutta mikä oli tosi hauskaa seurattavaa, oli Anssin vallaton ja vallan energinen lavaliikehdintä. Mieshän pomppi tasajalkaa niin, että koko lava tärisi. :D Tätä oli ilo katsella. Kiitos jälleen Rva Ruususesta, on se kyllä mainio keikkabiisi. Ehdottomasti pitäisi soittaa useammin.

Oli muuten mukava nähdä sellaisia kasvoja, joita en ennen ollut tavannut, kuten Jassu, Hilu ja Hilkka. Terveisiä vaan.

Lopuksi vielä ilmaistaan suuret kiitokset Karisalmelle oikein mukavasta juttutuokiosta! :D Pitäisköhän mun nyt sit ihan oikeasti uskoa, että on turha toivoa sitä Ensilumea!? Ja mä kun menin vannomaan, että toivon sitä niin kauan, kunnes se esitetään... Ei kuulemma kannata, kun ei biisiä saada toimimaan musiikillisessa mielessä (Antin ja Kellyn mielestä), tai jotain sinne päin se meni. Mutta Harhaa saatetaan kuulemma hyvinkin esittää jossain vaiheessa, eli toivoa on vielä sen suhteen. Ai niin, ja pitäis kuulemma ostaa Lemonatorin uus levy, on kuulemma parempi kuin Anssin levy.... :P Ja tietysti Anssillekin kiitokset kuvasta ja raapustuksista....

Pahimmat kauhuskenaariot muuten toteutu sen kotiintulomatkan suhteen, eli räntää oli satanut niin paljon, et ei motarilla oikein nähny kaistaa ja sai ajaa hartiat korvissa... Mutta takasintulomatkalla ei sentään eksytty kuten menomatkalla, ja jos Nappisimmu ei sit kovin yksityiskohtaisesti kertoilis meikäläisen töttöilyistä, please!

Tosi hyvä fiilis jäi keikasta, vaikka ei se mikään tajunnanräjäyttävä kokemus ollut (joita oli Awalon ja Länkkäri). Todettakoon vielä, että olin etukäteen varautunut siihen, että esim. tätä toivomaani Puistolaa ei soiteta keikalla, niinpä kuunneltiin sitä levyltä pariinkin kertaan automatkalla sekä Tampereelle että takaisin! Näin pääsin mukavasti viimeöisiin valssin tunnelmiin. :) Kiitos vielä Anssille ja bändille hienosta keikasta!
Hilkka 1.4.2006 7:25 Kiitos, Anssi ja bändi, mieleenpainuvasta keikasta. Ensimmäistä kertaa seisoskelin ihan ensi rivin lähettyvillä ja oli mukavaa nähdä Anssi kumppaneineen lähietäisyydeltä! Anssin ja bändinsä soitannasta paistoi ihka soittamisen riemu ja Anssin tasajalkahyppely :!: :lol: :lol: Ja sainpa kuulla ROM:n lisäksi toivomani Rock-unelman! Todella mukavaa lisäksi oli saada kasvot Hilulle, Trientalelle, Jassulle, 09800362:lle (kiitos terveisistäsi) ja Nappisimmulle :lol: :lol: Terveisiä kaikille! Aikaisemmin en ketään ole tuntenutkaan ja Hilun aloitteesta nyt pääsin tuntemaan monta foorumilaista. Kiitos, Hilu! Junassa takaisin kotiin päin ehdimme Trientalen kanssa analysoida Anssin taitoa aina uudestaan säveltää ihania sävelkulkuja ja tehdä mestarisanoituksia :D Tämän paremmin en nyt aamutuimaan osaa hehkuttaa, mutta vielä kerran kiitos, Anssi, ensi viikolla taas Savoyssa! :lol: :
jassu 1.4.2006 7:26 Oli kyllä sellanen nitrokeikka, että huh huh! Mitähän tässä osaisi sanoa?

Kotona olin noin 0:45, olisin halunnut laittaa kuvat konelle heti kun saavuin kotiin, mutta ajattelin että on kuitenkin parempi nukkua vähän ensiksi. Olen nukkunut 7,5 h yöunet, eikä väsytä yhtään, on todella energinen olo! :) Olen koko aamun laittanut niitä keikkakuvia koneelle, tulihan niitä kuvia otettua jokunen kappale, tarkemmin 121 kuvaa. Joukossa oli muutama ihan onnistunut kuva. Kun otin keikan loppupuolella kuvia Antista, niin Antti päätti alkaa irvistelemään mulle, en kyllä saanut siitä irvistyksestä kuvaa...

Tällä keikalla olisi todellakin pitänyt olla ne korvatulpat mukana, minun piti ottaa ne mukaan, mutta muistin ne vasta kun saavuin Tampere-talolle ja linnottauduin lavan eteen, silloin välähti, "ne korvatulpat!" :x Keikan alussa korviin sattui, mutta kipu unohtui siinä meningissä, todella terveellistä?! :roll:

Täällä foorumilla on monet ja Anssi itsekin on sanut, että bändi on aikamoisella vedossa, se tuli kyllä huomattua eilisellä keikalla! Voisi sanoa näin, että bändi on puhjennut kukkaan! :lol: Menoa ja meininkiä riitti keikan alusta loppuun, TODELLA energinen keikka! Oikeastaan yhdestäkään kappaleesta ei kuultu ns. rauhallista versiota, reviteltiin siis oikein kunnolla! :wink:

En ottanut edes levynkansia enkä nimmaritussia mukaan, kun ajattelin että minun on lähdettävä heti keikan jälkeen, ei viitsinyt antaa kyydin odottaa kovin kauan. Mutta Anssi ja bändi jäikin lavan "taakse" keikan jälkeen, niin siinä ehti sitten hakea nimmarin Anssilta. Jos olisin ottanut valkoista paperia mukaan (olisin voinut tietysti pyytää Anttia kirjoittamaan nimmarinsa mun käteen, mutta käteen on tyhmä pyytää nimmari kun se lähtee niin äkkiä pois), niin olisin voinut pyytää Anttia piirtämään jotakin kivaa mulle, mutta tälläkertaa paperit jäi kotiin, ehkä ensikerralla sitten...
Trientale ja Karisalmi jutteli jotain jostain miehestä, sitten Antti katsoi minua ja kysyi ai toiko? Hetkenpäästä Antti sanoi, mutta tuohan on nainen! Hyvä huomio Antti! :D

Lisää keikasta ja biiseistä vähän myöhemmin, pitää vähän toipua ensiksi...

Kiva oli nähdä uusia foorumilaisia :)
Nappisimmu 1.4.2006 8:00 Kiva oli taas saada yhdelle nimimerkille kasvot :)

Matkat suju rattosasti, kun sai kuunnella Anssia ihan rauhassa (tääl 30neliön yksiössä joku 2lahkeinen alkaa jorisemaan aina just sillon kun haluis fiilistellä). Tosin vielä on totuttelua jonkun hermoiluun liikenteessä, ite kun on tottunu siihen, että aina sitä tuppaa perille löytämään ja vaik menee harhaan ni aina voi ajaa takasin.

121 kuvaa? Mä otin tasan 4 :D ja korvatulppia oli tarjolla lähimmän narikan luona... mut onneks oli omat mukana, ihan positiivista kun ei soinu korvat jälkeenpäin. Vaik onhan noi tollaset keltaset tulpat tosi pöljän näköset :? mut niiden avulla kuuli eri instrumentit paljon paremmin. Rupesin vaan kelailemaan, et miten päin Anssi leikkaa ne puoliksi; pituussuunnassa, leveyssuunnassa vaiko poikittain :D veikkaan, et jos mä alan niitä pätkimään niin teen vielä Ketoset ja löydän itteni jostain tk:sta keikan jälkeen.

Niin ja mainittakoon nyt sekin, että intouduin eilen juna-assalla niin, et revin pelihousuni! (siis vyölenkki vähän repes)

Mutta siis kaikenkaikkiaan ei sen ihmeemmin keikkafiilistä ollu (ja paniikkihäiriön kannalta ihan hyväkin olla hehkuttelemati etukäteen kauhiasti), kun on menoa tässä kuun vaihteessa muutenkin ihan riittämiin... ilonen yllätys olikin, kun muistin Savoyn keikan. Olin meinaan unohtanu sen ihan täysin.

Kiitos listan ulkopuolisista biiseistä, ne on aina kiva ylläri :) ja keikka oli mun mielestä muutenkin paljon parempi kuin esim. Awalon. Sai ihan rauhassa nautiskella eikä tarvinnu kestää kännisiä ihmisiä tönimässä. Ja ne korvatulpat autto kans ettei korviin sattunu ja lavakin oli ihan kunnollinen! Piti välillä vetää Anssin tahtiin pomppinu reppuni takas mun kohalle siinä lavan reunalla. Vaikea ajatella, että levylaulajaa joskus ujostuttaisi esiintyä...

Suuri kiitos Antille jutustelusta&yhteiskuvista. Se oli just sellasta, et siihen ois voinu jäädä rupattelemaan koko yöksi :) mut missä oli yhteiskuvista se vallottava hymy? :) Yhteiskuvista tulikin mieleeni, et koskakohan Anssiki kyllästyy niihin iänikuisiin halikuviin :D mut kaiken kaikkiaan kiitos bändille&Anssille tosi mukavasta illasta :)
a9800362 1.4.2006 12:18
jassu Tällä keikalla olisi todellakin pitänyt olla ne korvatulpat mukana, minun piti ottaa ne mukaan, mutta muistin ne vasta kun saavuin Tampere-talolle ja linnottauduin lavan eteen, silloin välähti, "ne korvatulpat!" :x Keikan alussa korviin sattui, mutta kipu unohtui siinä meningissä, todella terveellistä?! :roll:


Onkohan mun korvistani joitain soluja jo peruuttamattomasti tuhoutunut, kun mulla ei ottanut volyymit yhtään korviin enkä kaivannutkaan tulppia? Tai ehkä volyymit tuntuivat sen takia varsin kohtuullisilta, kun Awalon on vielä niin tuoreessa muistissa.

Eipä meikäläiselläkään tullu otettua keikalta kuin 20 kuvaa. Jotenkin oli sellanen fiilis, et halus enemmän keskittyä fiilistelyyn ja kuunteluun ja kuvaaminen selkeästi häiritsi niitä. Mutta silti tuli ihan kelvollisia otoksia, vaikka hieman pelkäsin, että ne valot saavat kuvat muuttumaan ihan sumeiksi... Yksi tosi hauska irvistelykuva on Anssin ja Antin yhteissoitosta, sille nauroin ääneen, kun siirsin kuvia. :lol: Oli vähän punasilmäisiä yhteiskuvia, mutta eipä tuo haitannut, kun silmät voi korjata jälkikäteen (vaikka Antti sanoikin, että Anssilla on luonnostaan punaiset silmät :D ).

Menin nukkumaan hieman ennen puoli kolmea ja heräsin yhtäkkiä klo 6.38 virkeänä. En saanut unta. Mieleeni iskostui kolme riviä, jotka oli pakko käydä kirjoittamassa ylös. Sen lähitulevaisuudessa valmistuvan runon on inspiroinut Antti Karisalmi ja sen nimi on "Maailman valloittavin hymy." :lol: :lol:
Trientale 1.4.2006 12:20 No niin, jospa nyt jonkinlaista raporttia kirjoittelisin näin synttärikakun syömisen jälkeen. Kirjoitin tosin jo aiemmin pitkän pätkän, mutta minusta riippumattomista syistä se hävisi täältä koneelta ennen kuin ehdin lähettää sitä... Aaargh!

No, siinä vaiheessa minulla ei vielä edelleenkään ollut yhtään keikkafiilis kun astuin junaan. Jouduin sitäpaisti jonottamaan tuhottoman kauan niin junalippua kuin sen jälkeen kaupan kassalla eväsostosteni kanssa. Olin jo varma, että myöhästyisin koko junasta, mutta ehdinpäs kuitenkin ihan hyvin. Matka sujui nopsasti eväistä nauttien ja lehtiä lueskellen, ja kohta jo tajusinkin seisoskelevani Tampereen asemalla. Aikaa oli sen verran, että kerkesin käydä paikallisella Stocmannilla ennen kuin kävelin aseman toiselle puolelle ja Tampere-talolle. Taivaalta tihkui vettä, ja sisälle päästyäni oli olo jokseenkin kuin uitetulla koiralla. Ja kuumakin oli.
Tampere-talon aulassa tapasin sovitusti Jassun, joka heti tyrkytti minulle muovikassia, jossa oli valtava lahjapaketti... En meinannut kehdata ottaa sitä edes vastaan, mutta hyvä kun otin, lahja oli mieluisa. :)
Seuraavaksi veimme takit narikkaan. Huolestuin jo, etteikö paikalla olisi ollenkaan vartioitua narikkaa, mutta löytyihän sellainenkin lopulta. En olisikaan mielelläni jättänyt pakettiani ja reppuani ilman vartiointia.

Sitten päästiin vihdoin sisälle Sorsapuistosaliin, missä tietenkin suunnistimme suoraan vakipaikoillemme lavan eteen. Villen kulkiessa ohi (aiemmin bongasimme tämän jo narikalla) kysyin, alkaako keikka yhdeksältä kuten oli luvattu, ja Ville kertoi näin olevan. Helpotus. Odottelimme malttamattomina keikan alkua (tässä vaiheessa minuunkin oli viimein taas iskenyt oikea keikkafiilis) ja tutustuin taas yhteen uuteen foorumilaiseen, eli Hilkkaan. Terveisiä vaan sinnekin päin. :)
Vähän ennen keikan alkua bändi kiersi lavan takaa sen toiselle puolelle, jolloin minä tietysti vilkuttelin iloisesti Antille ja tämä nosti peukalon pystyyn. Jassun toiselta puolelta sitten kyseltiinkin, kuinka monta keikkaa olemme nähneet, kun Antti noin tuttavallisesti käyttäytyi...

Keikka alkoi pian kello 21 jälkeen, ja biisilistasta muotoutui tällä kertaa seuraavanlainen:

1. Joki
2. Milla
3. Karhusaari
4. Mikan faijan BMW
5. Jennifer Aniston
6. Tähtilaulu
7. Puistossa
8. Älä mene pois
9. Laulu petetyille
10. Nummela
11. Parempi mies
12. 1972
--------------------
13. Kaksi sisarta
14. Rakkaus on murhaa
15. Rva Ruusunen
--------------------
16. Rock-unelma
17. Kipinöitä

Keikka oli jälleen taattua viimeaikaista laatua, Anssi ja bändi edelleen mahtavassa iskussa, joten lienee turha luetella erikseen jokaisesta biisistä, miten erinomaisia ne olivat... :roll: Pari kohokohtaa on kuitenkin syytä nostaa esille.
Ensimmäinen näistä (ja ehdottomasti suurin yllätys piiiiiitkiin aikoihin!) on tietenkin Tähtilaulu. Ja nimenomaan bändiversio siitä! Tämä olisi epäilemättä kruunannut minun iltani, olisi biisi esitetty ihan miten tahansa... Biisin kuulumisesta illan settiin sai ilmeisesti kiittää Anttia. Anssi kertoi tämän hyräilleen keikkabussissa matkalla Tampereelle Tähtilaulun kertsin melodiaa, joskaan Antti itse ei tätä suostunut myöntämään. Biisi kuitenkin päätettiin esittää illan keikalla, ja Anssin mukaan sitä harjoiteltiin soundcheckissä ehkä minuutti. :lol: Bändi alkoi tapailla biisin ensimmäisiä sointuja, ja jossain vaiheessa Antti opasti Anssia, että rytmin pitäisi olla nopeampi. Alku oli pientä hapuilua ja Anssi kehottikin yleisöä, että "Hakekaa jotain juotavaa, me treenataan!" Ensin Anssi ei myöskään meinannut muistaa, miten biisin sanat alkoivat... Mutta kun vauhtiin päästiin ja Anssi pääsi aloittamaan laulun, niin hommahan toimi! Onhan se myönnettävä, että varsinkin siinä alussa huomasi, ettei biisiä ole aikoihin soitettu, eikä tosiaan koskaan ennen bändin kanssa, mutta hyvinhän se sujui, todella hyvin! Toivon hartaasti, että Tähtilaulua saadaan kuulla jatkossakin keikoilla bändiversiona, johan tätä olikin toivottu kauan ja hartaasti! :D

Lienee turha mainita, mutta mainitsen silti, että Älä mene pois oli jälleen kerran loistava, sain kuulla siitä sellaisen version kuin toivoinkin. Jotkut onnettomat jossain minun takanani meinasivat tosin ruveta pölisemään biisistä jotain, mutta onneksi tajusivat lopulta olla hiljaa! Kukaan ei saa pilata minun nautintoani kun kuuntelen sitä biisiä!
Seuraavana soitettu Laulu petetyille sen sijaan on syytä mainita, sillä sitäkään en ollut taas ihan vähään aikaan keikalla kuullut. Olin jo suorastaan unohtanut, miten mahtava keikkabiisi se on. Ihan järisyttävä meininki, hienoa!
Nummelassakin meno äityi hurjaksi, Anssi mm. kipusi Kellyn rumpujen päälle ja hyppäsi siitä takaisin lavalle. Muutenkin Anssilla oli taas kova vauhti päällä, hyppimistä ja pomppimista nähtiin lavalla todella paljon ja monessa biisissä.
Nummelan jälkeen oli jokerin vuoro, siinä oli sellainen optio. Jokerikuoret tosin olivat unohtuneet jonnekin, mutta bändi oli ilmeisesti jo ennen keikan alkua miettinyt jokeribiisin valmiiksi. Tai ainakin Karisalmi oli ja totesikin, että "oli se mikä vaan, ni se on se". Anssi tosiaan sitten kehotti Anttia spiikkaamaankin biisin, mutta ei tämä suostunut, totesi vaan että "Spiikkaa ite biisis, perkele!" ja sai aikaan hyvät naurut. :D Anssi joutui sitten itse spiikkaamaan Paremman miehen. Siitäkin muuten kuultiin vähän tavallista pitempi intro, kun Anssi ei ensin muistanut, miten sanat alkoivat... Kiva oli sekin biisi taas kuulla, ja nyt sain selvyyden niistä parista kohdasta, jotka olivat vielä jääneet epäselviksi. Muuten pystyinkin jo hyvin senkin biisin mukana laulamaan.

Kahden sisaren jälkeen Kelly kummasti katosi rumpujensa takaa jonnekin, jolloin Anssi jo epäili miehen eronneen bändistä ja joutui kysymään yleisöltä "Tunteeks kukaan hyvää rumpalia?" Tämän jälkeen Kelly kuitenkin tuli takaisin ja keikka pääsi jatkumaan.
Rva Ruusunen oli jälleen hieno esitys, on tosi hieno juttu, että se on nyt ollut setissä niin usein! Ruususen jälkeen Anssi poistui lavalta ennen muuta bändiä ja jätti Gretschinsä lojumaan yksinään lavalle, jolloin Ville tuli mukamas vähän polkemaan sen päälle.
Toisen encoren aluksi Anssi ilmestyi rumpujen taakse ja saimme kuulla lyhyen rumpusoolon, johon myös Ville lopuksi hetkeksi yhtyi. Tämän jälkeen veljekset siirtyivät omien soitintensa luo ja Rock-unelma saattoi alkaa. "Tampere, oottekste valmiit rokkaamaan?" lauloi Anssi.
Rock-unelman piti olla illan viimeinen biisi, mutta koska lavalla oli jälleen niin hyvä meininki, soitettiin illan päätteeksi vielä Kipinöitä. Makoisa versio siitäkin.

Keikka kesti melko tarkalleen 1,5 tuntia ja rupesin jo miettimään, että tällä kertaa taitaa täytyä lähteä suoraan junalle. Mutta kävi tuuri, kun bändi jäi siihen lavan reunustalle. Sain siis sittenkin nimmarini ja juttutuokioni! Antti sai jälleen piirustella biisilistaani ja samalla ehdittiin taas jutella kaikenlaista. Tämä mm. otti osaa synttäreideni johdosta ja ihmetteli, olenko vihdoinkin kasvanut aikuiseksi ja tullut järkiini, kun en tällä kertaa halunnutkaan käteeni mitään tussauksia. Mutta en sentään, pidän nyt vaan tässä pientä väliä, kyllä niihin käsiinkin sitten taas jossain vaiheessa joutuu raapustelemaan. Antin piirustuksessa on muuten henkilö, jolla on Harhaa-paita päällään! :D Antin mukaan siinä ei kuitenkaan ole mitään taka-ajatuksia, hmm... Anssi jatkoi sitten piirustusta piirtäen siihen puhekuplan ja kirjoittaen nimmarinsa sitten siihen. Ilmeisesti kuvassa näin ollen on Anssi. Kehuin keikkaa ja sanoin erityisesti Tähtilaulun olleen loistava (Antti: "No ei se kyllä loistava ollu!"). No, meni se läpi kuitenkin! :wink:

Seuraavaksi pitikin sitten hakea kamat narikasta ja kiiruhtaa kohti junaa. Ehdin asemalle lopulta nopeammin kuin olin kuvitellutkaan, ja junaa sai näin ollen odottaa hyvän tovin. Törmäsin kuitenkin uudelleen Hilkkaan asemalla, joten ei tarvinnut yksin odotella. Se oli hyvä, koska juna oli kaiken lisäksi myöhässä ja ilma oli vielä kurjempi kuin päivällä, sakeasti sateli jotain rännän tapaista, yök! Ei sitä tosin juurikaan edes huomannut, koska oli taas niin hyvillä mielin keikasta! Niinhän siinä taas kävi, että keikka sai ajatukset pois arjesta, juuri kuten toivoinkin käyvän.
Vähäksi aikaa sain Hilkasta seuraa vielä junaankin, loppumatkan taas lueskelin lehtiä. Joutuisasti se matka sujuikin, eikä juna enää Helsingin päässä ollut myöhässä kuin muutaman minuutin. Ehdin loistavasti kotiin illan toiseksi viimeisellä junalla, ja kotona olin joskus 01:40 aikoihin. Hassua sinänsä, monesti Helsingin keikkojen jälkeen olen kotona paljon myöhemmin!

Valokuvia tuli minullakin otettua suunnilleen 120 kappaletta, on siellä ihan hauskoja kuvia joukossa, vaikka kuvausolosuhteet eivät ihan kaikkein optimaalisimmat olleetkaan. Mutta monet asennot ja ilmeet ovat kuvissa hauskoja.

Keikka oli jälleen kerran matkustamisen arvoinen kokemus, kiitokset! :D
a9800362 1.4.2006 12:25 ONNITTELUT TRIENTALELLE SYNTYMÄPÄIVÄN JOHDOSTA! :D
Trientale 1.4.2006 12:37 Kiitos! :D
Aiheuttaa muuten välillä ihan hauskoja tilanteita, kun on syntynyt aprillipäivänä, ja kaiken lisäksi äidilläni on myös tänään synttärit. Välillä ihmiset kuvittelevat, että tämä on vain aprillipila, mutta kyllä meillä ihan oikeasti näin on. :)
jassu 1.4.2006 13:05 En minä mitään korvatulppia huomannut! Voi piip! :x

En tajunnut ottaneeni niin montaa kuvaa, huomasin kotimatkalla kun selailin niitä kuvia, että ei helvetti 121 kuvaa, sillee että mites niitä niin paljon tuli otettua… :roll: Ottamissani kuvissa on muutamia aika veikeitä ilmeitä :wink:

Pitäisi varmaan yrittää kertoa jotakin myös biiseistä...

Joki oli rokkaava aloitus ja hyvä alku keikalle, mukavaa vaihtelua yleensä kuulemilleni Kuolematon laulaja tai Kaksi sisarta aloituksille. Milla oli ihan hyvä veto samoin kuin BMW, Laulu petetyille ja 72. Karhusaari oli mukavan rokkaava, kiva kuulla vähän erilainen versio kuin levyllä. Pidin Anistonista paljon, loistava keikkabiisi. Sitten tulikin Tähtilaulu, en ole kuullut sitä aikaisemmin keikalla ja bändin kanssa esitettynä sitä ei olekkaan koskaan aikasemmin kuultu. Itse tosin pidän Karhun elämää kappaleesta enemmän biisinä, mutta mukavaa että bändi päätti soittaa välillä muutakin Pekka ja Susi tuotantoa.

Puistossa, Kaksi sisarta ja BMW on loistavia keikkabiisejä, ne on keikan peruspilarit! On hankala kuvitella keikkaa ilman niitä biisejä tai sillee, että keikalla ei soitettaisi yhtäkään noista biiseistä. Älä mene pois biisistä kuultiin myös mielestäni aika rokkaava versio, itse pidän mielummin rauhallisemmasta versiosta. Nummela oli erittäin rokkaava, oli outoa kuulla biisi keikan keskipaikkeilla, ei siihen oikein suostunut tottumaan, jotenkin kummallista. En oikein tottunut myöskään siihen, että biisi on niin rokkaava, kai sekin on tottumiskysymys, pidän kyllä enemmän ns. "tavallisesta versiosta", tosin vaihtelu virkistää. Ikiihana Rakkaus on Murhaa, se on vaan NIIN hyvä! :wink: Mukava oli kuulla myös Rva Ruusunen, se on myös loistava keikkabiisi, siitä onkin aikaa kun olen sen viimeksi kuullut, ihan liian kauan... Rock- unelmasta kuultiin myös rokkaava ja nopea versio, tosin eihän se levyversiokaan ole mistään ihan hitaimmasta päästä. Lopuksi vielä Kipinöitä, hyvä veto sekin. Toisaalta jäin kaipaamaan edes yhtä vähän rauhallisempaa versiota jostakin biisistä esim. ÄMP tai Nummela, bändillä oli kyllä sellainen meno päällä ettei siinä tilanteessa välttämättä olisi voinut soittaa rauhallisemmin.

Keikan loputtua tuntui ettei jalat kanna, jotenkin heikotti, enkä yhtään ihmettele kun nähtiin ja kuultiin noin komia keikka! :D
Olisi kiva kuulla myös Anssin kommettia keikasta...

Kiitos Anssille ja bändille keikasta ja Anssille nimmarista!

Annoinko minä sen tussin sinulle takaisin Trientale? Tuli vaan mieleen, että mihinköhän minä tyrkkäsin sen, jos en antanut sitä sinulle takaisin...
Nappisimmu 1.4.2006 14:24 a9800362: jään odottelemaan hengentuotostasi. Mun hehkutus tuotti tulosta :D

Korvatulpista viel sen verran, et mäkin huomasin ne kyl vast keikalt poistuessa... ja kyl oli outoa, et Trientale lähti keikalta niin nopsaan (samoin ku se ettei miekkosia tarvinnu ootella kauhian kauaa keikan jälkeen juttelemaan, kun se takahuone oli siinä lavan sivussa)! Mut niin vaan mekin oltiin himassa jo siihen aikaan, kun yleensä keikka ois vielä käynnissä.

Niin ja Anssi kysy Kellyltä, sen hetkeksi kadottua, et mikä oli kadoksissa tai mitä puuttu niin Ketonen tokas lyhyesti ja ytimekkäästi: "Olut."

Rumpusoolo oli kuulemma väsyneen miehen rumpusoolo ja Anttikin kysy, et kuin kauan he oikeen soitti, et ku jossain vaiheessa oli alkanu miestä väsy painaa. Ja a9800362:n toivomaa Ensilumea ei tulla soittamaan (liian "vaikea"), mutta Harhaalla on mahiksia vielä... Mä olin kyl sitä mieltä ettei kantsis kertoo ettei niit biisei osaa (esim. Tähtilaulu), kun hyvin ne kuitenkin näyttää sujuvan, Antti oli eri mieltä.

Rva Ruususesta soitettu versio muuten osu ja uppos meikäläiseen :)
Trientale 1.4.2006 14:30
jassu Annoinko minä sen tussin sinulle takaisin Trientale? Tuli vaan mieleen, että mihinköhän minä tyrkkäsin sen, jos en antanut sitä sinulle takaisin...

Joo, annoit sen takaisin. Tää on niin uusi tussi, että siitä pitää huolehtia hyvin, ettei joudu heti taas ostamaan uutta.
jassu 1.4.2006 14:42
Trientale Joo, annoit sen takaisin. Tää on niin uusi tussi, että siitä pitää huolehtia hyvin, ettei joudu heti taas ostamaan uutta.


No hyvä, että se on turvallisesti omistajallaan! :D

Taitaa kyllä mennä useempi viikko tästä keikasta toipumiseen.... :roll:

Pitää vielä oikein sanoa erityismaininta keikkapaikasta. Keikkapaikka oli mielestäni loistava, kävisin paaaaljon mielummin vaikkapa tuolla keikalla kuin jossakin räkälässä. Sorsapuistosalissa ei ollut kännisiä örvetäjiä jotka olisivat häirinneet keikan seuraamista (ainakaan minua ei häirinnyt kukaan), tosin keikan aikaisella alkamisajankohdalla oli varmasti oma osuutensa siihen ettei niitä örveltäjiä ollut.
Hilkka 1.4.2006 16:13 Trientale, parhaimmat onnittelut Sinulle tämänpäiväisen synttärisi johdosta! Ja lisäksi, toivottavasti sait hieman nukuttua yöllisen junamatkan aikana! :D
Mari 1.4.2006 16:50 Näitä keikkaraportteja on tosiaan mukava lukea, tattikset kaikille! (Ja osanottoni Trientalelle!)

a9800362 Mutta Harhaa saatetaan kuulemma hyvinkin esittää jossain vaiheessa, eli toivoa on vielä sen suhteen.

Kyllä tässä alkaa odottavan yleisön päreet olla vähitellen loppuun kärventyneitä, joten Karisalmelle varataan A1-kokoinen piirustuspaperi Tapiolaan, ja sen joutuu piirtämään täyteen jos kyseistä biisiä ei soiteta. Itse olen muuten kuullut Harhaan viimeksi Savoyssa 7.10.2003...

Nappisimmu Rupesin vaan kelailemaan, et miten päin Anssi leikkaa ne puoliksi; pituussuunnassa, leveyssuunnassa vaiko poikittain

:D Olen pohtinut samaa, koska olen nähnyt sekä pituus- että leveyssuunnassa saksittuja tulppia. Veikkaan leveyssuuntaa.

Nappisimmu mut missä oli yhteiskuvista se vallottava hymy?

Siis Antin hymy? Sanoisin, että jos saat sen hymyilemään poseerauskuvassa, niin jotain on pahasti vialla! :lol:

Trientale Antin piirustuksessa on muuten henkilö, jolla on Harhaa-paita päällään! :D Antin mukaan siinä ei kuitenkaan ole mitään taka-ajatuksia, hmm... Anssi jatkoi sitten piirustusta piirtäen siihen puhekuplan ja kirjoittaen nimmarinsa sitten siihen. Ilmeisesti kuvassa näin ollen on Anssi.

Täähän ei ollenkaan täsmää... Mutta ota ihmeessä tuosta teoksesta kuva ja pistä johonkin näytille.

jassu En tajunnut ottaneeni niin montaa kuvaa, huomasin kotimatkalla kun selailin niitä kuvia, että ei helvetti 121 kuvaa, sillee että mites niitä niin paljon tuli otettua…

Nou hätä, se on ihan normaalia. Ainakin minulle. Varsinkin silloin tulee otettua paljon kuvia, kun päättää keskittyä kuuntelemiseen. (Kontrolli pettää?) Mä en tiedä mitä pitäis tehdä. Ehkä jonkun pitää ottaa multa Savoyssa kamera pois.

a9800362 Mieshän pomppi tasajalkaa niin, että koko lava tärisi. :D Tätä oli ilo katsella.

Nappisimmu Piti välillä vetää Anssin tahtiin pomppinu reppuni takas mun kohalle siinä lavan reunalla.

Montako prosenttia Anssista otetuista kuvista on teräviä tällä kertaa? Ei kovinkaan monta? Noh, hyvä että on haastetta...
Ilona86 1.4.2006 17:14 Kiitokset Anssille ja bändille mahtavasta keikasta Tampereella. Sitä odotettiin pitkään ja kyllä tuntui hyvältä päästä "tuulettumaan" pitkästä aikaa! Sinällään keikka meni vähän ohi, yritin ottaa kuvia järkkärillä jossa oli filmi!!! :) Eli kuvaaminen oli melko tarkkaa hommaa.

"Joki" tuntuu rokkaavan kuin hirvi, toimii keikan aloituskappaleena loistavasti. Kovasti kolahti myös "Mikan Faijan BMW:n" jälleen uudehko versio. Myös positiivinen yllättäjä oli "Tähtilaulu", joka kaikesta huolimatta oli mukava kuulla livenä! Vau.

"Älä Mene Pois" on kestosuosikki, meni se sitten miten vain :D Eilinen veto oli komia, jälleen kerran! Kieltämättä siinä jälleen kostui pienen ihmisen silmäkulma. Toinen silmän kostuttaja oli ehdottomasti spesiaalina otettu "Kipinöitä", jonka kipeä loppusoitanta oli kerrassaan mahtava. Sellaista kitararevitystä olisi mahtava kuulla jatkossa enemmän levyillä.

Ai niin... Se "Parempi Mies" on myös mukava biisi. Kuulin ensimmäistä kertaa sen eilen. Toivottavasti kuullaan myös jatkossa ;)

Keikan jälkeen rohmuttiin seuralaiseni kanssa Anssin biisilista :D Oli sinällään ihan hauskaa mennä pyytämään (ja tapaamaan) Anssia livenä ensimmäistä kertaa eläessään, kun ei ensinnäkään muistanut omaa nimeään. Jotenkin tuo Ilona on iskostunut liiankin hyvin mieleen. :wink:

Tattikset!
Nallu 1.4.2006 17:29 Kiitos orkesterille.

Mukava paikka ja bändikin oli hienossa vedossa. Uudet sovitukset pelasi loistavasti.

Tähtilaulu oli mukava yllätys, olkoonkin vielä raakile tämän orkesterin kanssa, voisi suoda jatkavan setissä. Kuulin ensimmäistä kertaa nyt Parempi mies -kappaleen, ymmärrän kyllä miksei päätynyt levylle..

Voi, kunpa Älä Mene Pois vielä kuultaisiin Tuusulan tapaan pelkällä pianolla säestettynä, bändiversio ei oikein toimi.

Rva Ruususesta on näköjään tulossa eräs keikkojen kohokohta, eilinen versio veti melkeinpä vertoja Tavastian versiolle! Kiitos myös Kipinöistä! Hieno kappale ja sopii hienosti lopetukseen. Gretch soikoon.

Keikan jälkeen kävin kiittämässä Levylaulajaa kädestä pitäen hienosta keikasta ja kehuin Gretch:in sointia, peukaloita nosteltiin toisillemme..:D
jassu 1.4.2006 17:49 Unohdin kokonaan mainita Parempi mies biisin, kerrassaan loistava veto. Tykkäsin kovasti!

Anssista oli tosiaan ajoittain hankala ottaa kuvia, kun mies vaelteli pitkin lavaa ja välillä innostui pomppimaan ympäriinsä. :wink:
Nappisimmu 1.4.2006 18:06
Mari
:D Olen pohtinut samaa, koska olen nähnyt sekä pituus- että leveyssuunnassa saksittuja tulppia. Veikkaan leveyssuuntaa.

Siis Antin hymy? Sanoisin, että jos saat sen hymyilemään poseerauskuvassa, niin jotain on pahasti vialla! :lol:


Hyvä, et joku muukin on pohtinu tota korvatulppa-asiaa, aloin tuntea itteni jo erittäin oudoksi kun mietin tota asiaa TRElla ääneen :? ja mitä Antin hymyyn tulee yhteiskuvassa niin onpahan meillä siinä sitten haastetta ainakin :wink:

Niin ja sitä piti vielä sanomani, et keikalla kattelin noita Kelan veljeksien housujen lahkeita... Ei taida poijaat osata ostaa oikeen kokosia pöksyjä, kun kummallakin on suuntaan jos toiseen lahkeet käännettynä :wink: ja sekin tuli vielä mieleeni, et alko jossain vaiheessa hieman hämäämään itteänikin, kun just seisoin siinä Anssin kohdalla ja niskahan siinä ois kipeytyny jos levylaulajaa ois koko ajan tuijottanu, niin katseeni osui suoraan tämän haarojen väliin... mut minkäs mä sille voin jos Kelly näky vaan just siitä :D
a9800362 1.4.2006 18:39
Mari
a9800362 Mutta Harhaa saatetaan kuulemma hyvinkin esittää jossain vaiheessa, eli toivoa on vielä sen suhteen.

Kyllä tässä alkaa odottavan yleisön päreet olla vähitellen loppuun kärventyneitä, joten Karisalmelle varataan A1-kokoinen piirustuspaperi Tapiolaan, ja sen joutuu piirtämään täyteen jos kyseistä biisiä ei soiteta. Itse olen muuten kuullut Harhaan viimeksi Savoyssa 7.10.2003...


Ajattele Mari positiivisesti, ei saa luovuttaa! Jotain suurempaa, jotain parempaa odottaa... Musta se on jo paljon, että Karisalmi ei suoraan tyrmännyt koko Harhaa-biisiä, mitä se ikävä kyllä teki sille mun suuresti toivomalle Ensilumelle. Se kun ei kuulemma edes kuulostais musiikilta, nii onhan tuo aika voimakkaasti sanottu. Eikä auta yhtään, vaikka keksis kuinka hienot & hyvät perustelut biisin esittämiselle...! Karisalmea voi aina säännöllisin väliajoin muistutella, mitä tuli sanottua Tampereella, eli että Harhaa saattaa joku kaunis keikkapäivä olla setissä mukana. Täytyy vaan toivoa hartaasti, että sattuu ite olemaan just sillä keikalla sit paikalla! :wink:

Ja hei, täytyy todeta erittäin positiiviseen sävyyn, että ilmeisesti kuitenkin näistä foorumilla esitetyistä toivebiiseistä edes keskustellaan bändin keskuudessa, ainakin tuosta eilen käymästäni keskustelusta päätellen....!
marire 2.4.2006 6:31 Vähän myöhästyneet synttärionnittelut Trientalelle!!

On kyllä paljon hauskempaa lukea näitä keikkaraportteja kun useampi foorumilainen on ollut mukana. Saa paremman kuvan keikasta ja tuntuu melkein kun itekin olis ollu mukana.

[quote:3iaqgryd]sekin tuli vielä mieleeni, et alko jossain vaiheessa hieman hämäämään itteänikin, kun just seisoin siinä Anssin kohdalla ja niskahan siinä ois kipeytyny jos levylaulajaa ois koko ajan tuijottanu, niin katseeni osui suoraan tämän haarojen väliin... mut minkäs mä sille voin jos Kelly näky vaan just siitä [/quote:3iaqgryd]

:D :D
Mari 2.4.2006 7:58
a9800362 Ajattele Mari positiivisesti, ei saa luovuttaa! Jotain suurempaa, jotain parempaa odottaa...

:lol: Yeah right... mä olen erittäin huono ajattelemaan positiivisesti. Tässä on jo yritetty vuosien varrella hyvällä ja pahalla, mutta basistin uhkailua ei olekaan vielä tätä ennen kokeiltu. Toisaalta, jos positiivisesti ajatellaan, niin bändi pudotti jossain vaiheessa suuren suosikkini Rva Ruususen pois ohjelmistosta ja loputtomaan turhaan toivomiseen kyllästyneenä tein Tavastialle (heinäkuu 2004) ison Ruusus-lapun, joka lopulta tuotti tulosta. Sen jälkeen biisi katosi taas pitkäksi aikaa keikkasetistä, mutta nyt sitä soitetaan melkein joka keikalla. Eli ehkä tässä on toivoa... mut vähempikin toivominen alkaa väsyttää.

a9800362 ilmeisesti kuitenkin näistä foorumilla esitetyistä toivebiiseistä edes keskustellaan bändin keskuudessa

Tai sitten Antti vaan lukee näitä tietokoneeltaan ja nauraa partaansa! Mut ihan positiivista, että sentään hyräilee bussissa.

Nappisimmu niskahan siinä ois kipeytyny jos levylaulajaa ois koko ajan tuijottanu, niin katseeni osui suoraan tämän haarojen väliin... mut minkäs mä sille voin jos Kelly näky vaan just siitä

Ei siinä vielä mitään, mutta alapas ottamaan kuvia Kellystä... :roll:
piia65 2.4.2006 9:04 Aamulehti tänään:

[quote:jr329h37]Samaa Kelaa hyvässä ja pahassa
Anssi Kela yhtyeineen


Musiikki

Anssi Kela yhtyeineen

Paikka ja aika: Tampere-talon Sorsapuistosali perjantaina 31.3.


Tampere-talon Sorsapuistosalia käytetään musiikkikuvioissa todella harvoin. Johtuneeko hinnasta? Puitteiltaan Pakkahuoneen viihtyisämpi versio olisi hyvin käyttökelpoinen tila.

Kumman harvoin keikkaileva Anssi Kela veti sinne arviolta 250 ihmistä. Ei valtavasti tähdeltä, joka kolme vuotta sitten täytti minkä salin hyvänsä. Niin katoaa mainen kunnia, jollei - tavalla tai toisella - ole tapetilla. Siitä toisesta tavasta Kela tosin sai jo tarpeekseen, kun hänen eroaan reposteltiin tabloideissa.

Mies oli liikkeellä samalla bändillä kuin pari vuotta sitten Isossa salissa eikä meininki ollut siitä mihinkään muuttunut, vaikka vähän kiirehtivän oloisessa setissä luonnollisesti oli viimevuotisen Rakkaus on murhaa albuminkin piisejä.

Hyvät ja huonot puolet olivat tasan samat.

Ikävä kyllä soundit saatiin kohdalleen vasta kahdella encorella puolitoistatuntiseksi yltäneen setin lopussa.

Alkupuolella sointia hallitsi juuri loistavan kiekon pyöräyttäneestä Lemonatorista tuttujen Kelly Ketosen ja Antti Karisalmen rytmiryhmä ja Anssin laulu, josta sai koko ajan selvän, kuten hänen kaltaisellaan tarinoitsijalla täytyykin.

Maestron ja Ville Kelan kitarat kuuluivat pitkään kuin maton alta. Saara Metsbergin koskettimet erotti ylipäätään vasta aivan lopussa. Soundien ontuminen on Kelalle kohtalokasta.

Ensinnäkin hän, kuten sen puoleen Villekin, on pätevä (sähkö)kitaristi. Särö ja feedback tulevat suoraan Neil Youngilta, mutta toimivat hyvin. Tätä kykyään Anssi vilautti turhan nuukasti.

Toiseksi Kelan sävelmät toistavat samoja sointuvaihtoja ja laulussa samaa fraseerausta niin tiuhaan, että soinnillisten koukkujen ja sävyjen merkitys kasvaa keskimääräistä merkittävämmäksi. Nummelan pinnanalainen funk-viritys edusti sitä osastoa, jota Kelan kannattaisi viljellä.

Avausraita Joki oli nimeä myöten niin springsteeniä kuin olla voi, mutta suvussa kulkeneen maatilan ainoan mahdollisen (haluttoman) jatkajan turhautumisen se välittää sattuvasti siinä kuin heti perässä seurannut Milla teinisekoiluihinsa juuttuneen nuoren naisen umpikujan.

Tähtilaulu muistutti Pekasta ja Sudesta.

Perussetin päätti 1972, joka maalaa väkevästi todellisuutta samalla kun herättää ärsyttävän kysymyksen: siunaako se sittenkin unelmista ja ihanteista luovuttamista? Sama asetelma toistui toisen encoren Rock-unelmassa.

En halua usko ystävääni, joka ilkeästi huomautti Kelan tekevän lauluja imperfektissä ihmisistä ja ihmisille, joiden elämä on myös imperfektissä.


Jussi Niemi [/quote:jr329h37]

Turhan kriittinen arvio minusta. Ei ainakaan tällainen amatööri kuin minä, huomannut niitä soundiongelmia missään vaiheessa. Sorsapuistosali keikkapaikkana oli ihan positiivinen kokemus. (Enemmän se on kai vain kokouskäytössä ollut aikaisemmin.)

Kiva oli nähdä pitkästä aikaa Anssia livenä. :) Tähtilaulu oli mukava yllätys. Ja uuden levyn biisit kuulostivat livenä paremmilta kuin levyltä, myös ÄMP, mitä en muuten kestä kuunnella ollenkaan... :wink:
Kiitos!
Hilkka 2.4.2006 10:53 Turhan tyly oli Aamulehden arviointi Anssin keikasta. Emme me musiikin amatööriläiset kuuntele esityksiä samalla tavoin kuin esim. tämä Jussi Niemi. Me kuuntelemme ja samalla silmillämme näemme Anssin ja bändin esityksen ja nautimme kokonaisuudesta. Mitä tulee siihen Niemen mainitsemaan hyvin kyyniseen ystävään, ystävä elänee kenties itse jo menneisyydessä :twisted: :mrgreen: Muistelkoon meitä yleisöä, näytimmekö siltä, että elämä on meillä jo takana päin. Ei todellakaan :!: :!:

Itse ainakin nautin Anssista ja bändistä ihan mahdottomasti. Keikka on ollut perjantai-illasta alkaen mielessä jatkuvasti, varsinkin, kun olen foorumilta lukenut muiden analyysejä siitä. Odotan Savoyta :) :!:
Anssi Kela 2.4.2006 11:24 Keikkoja voi näköjään katsella aika monenlaisten silmälasien läpi. Jussi Niemi oli nähtävästi saapunut paikalle ruotimaan soundeja ja sanoituksiani. Omasta vinkkelistäni katsottuna soittaminen sujui mallikkaasti ja yhtye nautti esiintymisestä - lavalla oli todella hauskaa.

Noihin soundeihin täytyy kommentoida sen verran, että hovimiksaajamme Ame ei päässyt Tampereen keikalle, joten tiskin takana seisoi tuuraaja. Itse sain kuitenkin keikan jälkeen paikalla olleilta musiikkimiehiltä kehuja miksauksesta.

Eihän tuo kuitenkaan mitenkään tyrmäävä arvostelu ollut. Juuri tällaisiin kritiikkeihin tässä on vain viime vuosina saanut tottua: ihan kiva - pistetään vaikka kolme tähteä. Olen kai sitten kriitikoiden silmissä parhaimmillani keskinkertainen.
a9800362 2.4.2006 12:54
Anssi Kela Eihän tuo kuitenkaan mitenkään tyrmäävä arvostelu ollut. Juuri tällaisiin kritiikkeihin tässä on vain viime vuosina saanut tottua: ihan kiva - pistetään vaikka kolme tähteä. Olen kai sitten kriitikoiden silmissä parhaimmillani keskinkertainen.


No eikö ole kiva kuitenkin, että joltain muilta tahoilta on tullut ja tulee sitten ihan erilaista palautetta ja jopa niin paljon, että joitain on alkanut hehkutus ärsyttää? En tiedä, millä tavalla levylaulaja saamaansa palautetta arvostaa (eli sitä, mistä suunnalta tai miltä taholta palaute tulee), mutta yhden ja saman keikan voi todella kokea monelta eri kantilta riippuen ihmisestä. Se on nähty.

Olin jollain tavalla tyrmistynyt tuosta Niemen arvostelusta. Musta keikka oli jälleen mainio ja se todella näkyi, että bändillä oli lavalla hauskaa ja hyvä meininki. Tämän sanoin myös Karisalmelle keikan jälkeen hänen pyytäessään meikäläisen mielipidettä keikan tasosta.

Älä anna Anssi tuollaisten kriitikoiden kuten Jussi Niemi arvostelujen latistaa sinua. Et missään nimessä ole keskinkertainen edes huonoimmillasi, vaan olet ihan huippujätkä! :D :P :)
Hilkka 2.4.2006 13:42 Vielä Sorsapuistosta:

Olen täysin samaa mieltä 09800362:n kanssa, "yhden ja saman keikan voi todella kokea monelta eri kantilta riippuen ihmisestä. Se on nähty."

Ja Anssille sanoisin keikasta: Bändisi soittamisen ilo ja kemioittenne yhteensopivuus välittyi täysin kuulijoillenne. Siinä välillä katsellessani esiintymistänne ajattelinkin, että teillä menee varmaan hyvin keikkojen ulkopuolellakin.

Lisäksi: Niemen arvostelussa provosoiduin eniten siitä Niemen kyynisen ystävän lausunnosta ja sanoinkin oman mielipiteeni hänestä. Se kuitenkin oli varmaan turhaa, koska tuollaisia mainitun henkilön kaltaisia ihmisiä nyt vain aina on olemassa, mitään ei mahda. Joten se siitä :x

Ja vielä kerran: Odotan Savoyta :lol:
Hilu 2.4.2006 15:04 Olipas nuiva lehtiarvostelu. :roll: Se ei mitenkään vastaa sitä kokemusta, joka minulla oli paikan päällä. Keikka oli todella hyvä! Heti tuli hinku uusille keikoille. Oli hauska seurata Anssin lavahyppelyä! :lol:

Olipas kiva kuulla Tähtilaulu, saa esittää useamminkin. Kiitos pyytämästäni Parempi mies –biisistä. Tosin studiossa kuultuna pidin siitä enemmän kuin nyt. Rva Ruususen energinen versio oli hieno! Laulu petetyille osui ja upposi. Kaikki ne tosin kolahti, jopa Puistossa, josta en niin kovasti yleensä pidä.

Kiitos Anssille nimmareista!
jassu 2.4.2006 15:21 Olen vieläkin ihan fiiliksissä! :D Tuo keikka antoi kyllä huimasti lisäenergiaa tähän kevääseen. Nyt jaksaa tehdä päättötyön loppuun ja lukea tentteihin. :wink:
Johnny 2.4.2006 15:44 Jussin olis varmaan kannattanut mennä eturiviin, sehän on tutkitusti paras paikka niin tunnelman kuin soundienkin puolesta. Ei tule kitarasoundit maton alta kun tulevat suoraan kitaravahvistimista.

Eihän tuo muuten mitenkään kauhean negatiivinen arvostelu ollut, vaikka aika mielenkiintoinen näkökulma arvostella keikkaa sanoitusten perusteella (onhan Anssilla tosin tapana hieman värittää noita sanoituksiansa levyversioista). Muuten arvosteluna aika keskinkertainen, laadukkaampia arvostelujahan (ja objektiivisempia ;) ) saa lukea täältä foorumilta.

Laulu petetyille sai täälläkin hehkutusta, sama biisi yllätti allekirjoittaneenkin Kurikassa, veret seisauttava esitys.
Nappisimmu 2.4.2006 16:25
Johnny Jussin olis varmaan kannattanut mennä eturiviin, sehän on tutkitusti paras paikka niin tunnelman kuin soundienkin puolesta.


Nimenomaan tunnelman puolesta, mutta Anssipa kommentoi soundeista näin tuolla Tavastia 8.12.2005 -osiossa: "Kyllähän siitä tietysti näkee hyvin, mutta keikan kuuntelemisen kannalta eturivi on varmaankin huonoin mahdollinen valinta. PA-laitteiden puhaltaessa korvienne ohi, kuulette lavan edestä oikeastaan vain sen mitä suoraan lavalta tulee" että näin. Mutta minäpäs pysynkin kuolaamassa siellä eturivissä ihan levylaulajan (ja Antin) kiusaks asti hehkeiden korvatulppieni kera :D
Johnny 2.4.2006 17:03
Nappisimmu -> Anssi Kela PA-laitteiden puhaltaessa korvienne ohi, kuulette lavan edestä oikeastaan vain sen mitä suoraan lavalta tulee

Eihän levylaulajakaan täysin erehtymätön ole, Anssi tuskin on ollutkaan kuulemassa keikkaansa eturivistä saati takarivistä :wink: . No tämäkin on varmaan makuasia, mutta itse pidän nimenomaan siitä soundista, joka tulee suoraan noista instrumenttivahvistimista (kitarat+basso) sekä rummuista. Lauluakin on kuulunut yleensä sopivasti. Lisäksi äänenvoimakkuus on ollut kohtuullisempi, syystä että PA laitteet ovat puhaltaneet korvien ohi.

Luin äskettäin tutkimuksen aiheesta, jossa selitettiin kuinka ihmisen aivot pystyvät paremmin käsittelemään ääntä kun ne pystyvät yhdistämään sekä kuulo- että näköhavainnon oikesta suunnasta. Eli jos esim. haluaa keskittyä Villen soittoon, niin kun sekä näköhavainto että ääni tulevat samasta suunnasta niin aivot pystyvät erottelemaan äänen muun seasta. PAn kautta kuunneltaessa aivot eivät kykene tähän koska samaa suuntavaikutelmaa ei synny.

Ainoa mitä tuohon eteen ei yleensä erityisesti erota on Saaran soitto, mutta ei se ilmeisesti erotu juuri taaksekkaan. Tämä tietysti voi olla tarkoituksellista, eli soitto sulautuu eleettömästi muun bändin soundiin niin, että sen huomaisi vasta jos se puuttuisi.
Mari 2.4.2006 18:43
Anssi Kela Olen kai sitten kriitikoiden silmissä parhaimmillani keskinkertainen.

Aloin miettiä, että milloinkahan foorumilta on tullut lausunto, että keikka tai levy oli keskinkertainen? Tuo Aamulehden keikkaraportti kertoo vaan siitä, että Jussi Niemi on leipääntynyt ammattinsa harjoittaja, joka ei enää näe metsää puilta. Todennäköisesti on roikkunut jossain takavasemmalla vain siksi, että saa siitä palkkaa. Lainaillut sitten kaverinsa sanomisia, kun ei omasta takaa ollut edes sitä yhtä typerää ajatusta. Mun mielestä ehdottomasti huvittavin lause tuossa arviossa on "Tähtilaulu muistutti Pekasta ja Sudesta." Mitähän silläkin lauseella oli tarkoitus sanoa? :D

Tähän väliin pieni ajatus, jonka tuo arvio sai aikaan. Tää foorumi taitaa olla ihan oma sisäänlämpiävä maailmansa Anssin musiikin suhteen. Ulkopuoliset on väärässä ja meikäläiset on oikeassa. Täällä voi vaihtaa mielipiteitä järkevien ja asiantuntevien ihmisten kanssa. Eikös se ole aika hauskaa! Siis tuohan kuulostaa tosi epäilyttävältä, mutta kyllä jokaisella itseään kunnioittavalla artistilla/bändillä on omat "taustajoukkonsa". Jos ei sellaista ole onnistunut saamaan tai on onnistunut sellaisen hukkaamaan, niin leikin voi ihan hyvin jättää kesken.

Johnny Jussin olis varmaan kannattanut mennä eturiviin, sehän on tutkitusti paras paikka niin tunnelman kuin soundienkin puolesta. Ei tule kitarasoundit maton alta kun tulevat suoraan kitaravahvistimista.

:D Jepjep! Omaa tyhmyyttään saa syyttää, jos ei tajua seurata keikkaa oikeasta paikasta. Mut ihan hyvä niin, jää pätevämmille ihmisille enemmän tilaa eturiviin.
balisa 3.4.2006 5:58 Naurattaa..... hauska kirjoitus Aamulehdessä. Tähtilaulu muistuttaa Pekasta ja Sudesta juuri niin , eikös se ollut Pekan ja Suden kappale?
Ja koko Rakkaus on murhaa muistuttaa Nummelasta ja Joki Brucesta jne... Imperfektissä... Vastataukset. joo, olihan viime vuoden Rakkaus on murhaa seedeessa lainauksia Nummelasta, Kyllä , Brucella oli jossain tuotannossaan River -laulu, missä lie, hehehe, Ainoa perijä... pojat perii maan ei tyttäret Huvä hyvä.
Sama se jos yhtyeellä on hauskaa pelleillä lavalla ja ihan sama miten niillä menee siviilissä, pelleilevät niin paljon, että soittavat pieleen.
Anssihan ei muista laulujensa sanoja. Musiikki maton alta, voi jumalauta. Parhaimmat naurut tälle aamulle.
Ei helevetti 250 kuuntelijaa, Ropsin peleissäkin on enemmän katsojia! No nyt en ihmettele jos tänne ei Anssi tule eikä Ouluun siellä olisi tasan tarkkaan kolme kuuntelijaa ( minä, Spiraali ja koku muu) ja Levillä ei yhtään. Pyhällä onnistuisi kun olisi muitakin esiintyjiä. Mitä vielä jatkan kun keksin.
Mari harrastaa sarkasmia.
Hilkka 4.4.2006 8:45 Tampere-talolla alkoi samana päivänä 31.3. klo 19.00 isossa salissa konsertti, jossa Lahden sinfoniaorkesterin vieraana olivat Jaakko Kuusisto ja Iiro Rantala. Kun olin talolla jo ennen klo 19.00 ja katselin aikaa kuluttaakseni konserttiyleisöä, siinä oli paljon Anssinkin potentiaalisia kuulijoita. Samana iltana kuitenkin kaksi konserttia olisi varmaan ollut liikaa, joten Kuusisto ja Rantala ja vielä sinfoniaorkesteri päälle vetivät konserttiyleisön keskuudessa nyt pitemmän korren. Lisäksi Anssin keikan loputtua junalle mennessä läheiseltä (onko se nyt jokin Pakkahuone vai mikä, kun en tunne Tamperetta niin hyvin) kuului ihan kauhea mökä, jotain heviä, sinne oli varmaan pakkautunut paljon väkeä. Yhteensattumia, joka paikkaan väkeä ei Tampereellakaan riitä. :shock:
Ilona86 4.4.2006 10:51 Mä en aina käsitä tän maailman menoa... Onko 250 kuuntelijaa ollenkaan huonommin? Olihan siellä tyhjääkin, mutta tarviiko joka keikalla olla ihmisten hitsautuneena toisiinsa kiinni. Liikkumavara on ihan kiva juttu.

Ja vaikutti, että tilaa oli kuitenkin liian vähän kun yksikin mies tuli videokameralla kuvaamaan lavan viereen ja kiilas mut jonnekin sinne vasemman kajarin uumeniin. :x Onneks se huomas, että vähän närkästyin asiasta.

Pitäähän se tietysti paikkansa, että kaksi konserttia samanaikaisesti on vähän huono juttu. Pakkahuoneella oli muuten mun mielestä joku ulkomaalainen orkesteri. Katselin vaan niiden keikkabussin rekkareita. Olisko ollut Tanskasta tai Saksasta.
BobbyJean 19.4.2006 9:19 Erään kriitikon näkemys keikasta sekä muutama kuvatus:

http://www.cinemasf.net/view.shtml?kst/a_0005

M
1992 19.4.2006 13:48 Tuosta yhdestä kuvasta päätellen, on tainnut olla varsinainen kenguru meininki päällä. :lol:
jassu 19.4.2006 17:34
1992 Tuosta yhdestä kuvasta päätellen, on tainnut olla varsinainen kenguru meininki päällä. :lol:


No niimpä! Harmi vaan etten saanut ikuistettua Anssin hyppimistä...
Hilu 10.8.2006 10:45 Täällä on esillä ottamiani kuvia tältä keikalta...

http://www.harhaa.com/galleria.php?kuva ... ali_310306
turtsic_84 10.8.2006 11:27 Aika onnistuneitä kuvia :)
iloa silmille katsoa Että kunnon kuvia on saatu.
jassu 10.8.2006 12:16 Hyviä kuvia, kiitos niistä!
On se hyvä, että joku osaa kuvata! :D
Hilkka 10.8.2006 12:59 Hyviä kuvia, liikehtiminen ym. on hyvin saatu esille. :D Kiitos Hilulle! :lol: