Forum 2002-2013

Mari 6.8.2006 12:39 Siuntio Sunplugged 5.8.2006 Taisi jäädä mun vastuulle tämä Siuntio-jutun aloittaminen, kun paikalla oli vain kolme foorumilaista (eikä kukaan meistä ollut tullut kuuntelemaan keikkoja, koska meillä on aina muuta puuhaa :wink:). Palauduin tunti sitten reissusta ja on hyvin todennäköistä, että en ole nukkunut viime yönä yhtään, joten varsinainen raportointi taitaa jäädä myöhempään. Tässä kuitenkin biisilistat sen mukaan mitä muistimme ja mitä biisilistassa luki:

SIUNTIO SUNPLUGGED 5.8.2006
Eli Ile Kallion ja kumppaneiden kokoama (pääasiassa) akustisen musiikin festivaali Siuntion Hyvinvointikeskuksen mailla peltojen ja metsäsaarekkeiden keskellä ja järven rannalla.

PIKNIK-KONSERTTI järven rannassa n. klo 17.15-20.30
Esiintyjät: Jussi Syren & The Groundbreakers, Pentti Hietanen, Anssi, Ile & Kaija, Mikko Kuustonen (Piti hetken miettiä järjestystä, on näemmä muistista vastaava aivolohko hyytynyt jossain vaiheessa... korjatkaa jos olen väärässä. Korjasin jo itse kahteen kertaan järjestystä.)

Anssin osuus n. klo 18.29-19.11
1. Milla
2. Faijan haamu
3. Älä mene pois (yleisön toive)
4. Mikan faijan BMW (yleisön toive)
5. 1972
6. Puistossa (yleisön toive)
7. Ainoain (lavalle pelmahti Kuustonen ja Ilen bändi)
8. Nummela (Ilen bändin säestyksellä)

COVERCLUB hotellin loppuunmyydyssä ravintolassa n. klo 22.42-00.29
Laulusolistit: Anssi, Mikko, Ile, Kaija, Pentti - Anssi ja Ile bändeineen lavalla koko keikan ekaa biisiä lukuunottamatta

Tässä koko kattaus sen mukaan mitä listassa lukee:

ANSSI:
Smoke on the water
Heart of gold
Money for nothing

MIKKO:
Helpless
Railroad worksong
Jesus on the mainline
Everyday I have the blues
You gonna miss me

ILE:
I will stay
Hungry heart

KAIJA:
More over
Because the night
Love hurts
Runaway

PENTTI:
Smoke on the water
He ain't heavy he's my brother
Cottonfields
Party

KAIJA:
Proud Mary

PENTTI:
Have you ever seen the rain

KAIKKI (encore):
Knocking on heavens door
Tero 7.8.2006 14:21 Olin minäkin paikalla Sunplugged-festareilla ja ainakin minun muistini mukaan yllä oleva raportti pitää hyvin paikkansa...

Mielestäni tapahtuma oli erittäin onnistunut ja uskon että sekä yleisölle että artisteilla jäi erittäin hyvä fiilis päivästä. Tunnelma oli erittäin rentoa ja esiintymisestä paistoi läpi soittamisen riemu. Kappaleita ei oltu liiemmin harjoiteltu yhdessä vaan niitä soitettiin puolittain improvisoimalla mikä teki kappaleista mukavaa kuunneltavaa. Varsinkin illan CoverClub oli erittäin mieleenpainuva elämys.

Tahdon kiittää Anssia erityisesti Money for Nothing-kappaleesta, se oli erittäin mukava yllätys. En tiedä oliko se alunperin tarkoitus vetää akustisesti, mutta onneksi siitä tuli kunnon sähköinen versio...

Kiitoksia myös Piknik-konsertissa esitetystä Ainoain-kappaleesta. Kun kuulin tapahtuman esiintyjäkaartista, toivoin todella että kyseinen kappale kuultaisiin ja hieno versio se olikin!

Kiitokset tätä kautta myös Ile Kalliolle festivaalien järjestämisestä, toivottavasti tätä herkkua saisi nauttia vielä monta kertaa uudestaan. Tällaista musiikin juhlaa kannattaa tulla kuuntelemaan kauempaakin saakka.
Johnny 8.8.2006 15:48 Pelkän biisilistan valossa tuo tapahtuma ei kovin ihmeelliseltä vaikuttanut, mutta Teron ja Marin (Harhaa.comin) raporttien perusteella päivä oli ilmeisen onnistunut. Onneksi pohojalaasiakaan ei unohrettu, kyllä tännekin päin soisi järjestettävän vastaavanlaista hupia.
Mari 8.8.2006 17:42 Aaaaarghhhhh! Kirjoitin just järjettömän pitkän ja harhaa.comin raporttiin verrattuna vähemmän kuivan keikkakuvauksen tänne, mutta minä onneton unohdin copy-pasteta sen ennen esikatselua. Niinpä se katosi bittiavaruuteen. :x Noh, ehkä joskus paremmalla onnella ja paremmalla ajalla...

Ja kyllä se oli loistava tapahtuma, vaikkakin Anssin osuudet olivat turhan typistettyjä. Leppeä meininki. Ja näemmä siellä olikin sit neljä foorumilaista, joista yksi jopa päätoimisesti kuunteli musiikkia.
Tero 8.8.2006 19:17 Eikös konsertteihin yleensä mennä kuuntelemaan musiikkia... :wink:

Sitä piti kysyä, että kun siellä joku nauhoitti video-kameralla Piknik-konserttia niin se meni varmaan vaan jonkun yksityiskokoelmiin, eikä siitä ole mahdollista saada omaa versiota?
Mari 9.8.2006 17:13 Eipäs, konsertteihin mennään joko soittamaan, äänittämään tai kuvaamaan. ;) Itse harrastin viimeiseksi mainittua. Ja tuo videokamera oli todennäköisesti pois päältä Anssin keikan aikana. Kameran omistaja nimittäin näytti roudaavan sen myöhemmin keskeisemmälle paikalle... olikohan se Ilen ja Kaijan aikana. Ja pisti sen päälle. Ehkä. Niin ja Sävelradio on ilmeisesti taltioinut keikat ja saattaa esittää niistä jotain joskus.

Oisko nyt yritys kakkonen, tällä kertaa ainakin kopioin juttuni ennen minkään napin tökkäämistä. Ehkä hieman tiiviimpi raportti kuin eilen bittiavaruuteen lentänyt. Ehkä?

Siuntiossa oli kuuma, siis oikeasti KUUMA. Esim. ilmaisessa autokyydissä junalta hotellille oli 6 ihmistä samassa n. 50-asteisessa henkilöautossa. Piknik-paikalla oli läkähdyttävää puolen päivän aikaan, varsinkin kun käveli sinne melkein kilometrin suorassa auringonpaahteessa. Se katsomorinne oli vielä etelän suuntaan. Mutta onneksi oli järvi, jossa uittaa jalkoja, ja ne uima-altaat (jossa muuten törmäsin foorumilaiseen!). Varsinkin aamulla oli kiva pullikoida poreiden seassa huonosti nukutun yön jälkeen, tuli oikein hyvälle tuulelle. Ja toinen erityismaininnan ansaitseva juttu oli kaikki ihmiset - jokainen oli bussikuskia myöten tosi mukava! Ilo oli käydä Siuntiossa. Kiitettävä arvosana tapahtumalle!

Siitä Piknik-konsertista mulla meni oikeastaan muut esiintyjät enemmän tai vähemmän kuulemiseksi (ei kuunteluksi) Jussi Syren & The Groundbreakersia ja Anssia lukuunottamatta. Hietasen aikana nauratti liikaa ja keksin muuta tekemistä, Kaijan ja Ilen aikana raplasin kuvia läpi ja Kuustosen aikana käveleskelin ympäriinsä uusien kuvauskohteiden toivossa. Mut hyvää musiikkia kaikki! Oltiin tietysti leiriydytty oikeaoppisesti miksauspöydän eteen (vai viereen?) ja siinä oli leppoisaa istuskella ja kuunnella.

Anssi tuli lavalle ihan yllättäen. Kun juontaja alkoi puhua Millasta, aloin sadatellen kaivaa kameraa laukustani - nyt jouduttiin hommiin - eikä ole edes ehtinyt kunnolla miettiä kuvakulmia! Lähdin siinä sit kiipeilemään mäen päälle, josta tuli hienoja yleisömassakuvia ja istahdin sitten kuuntelemaan keikkaa lavan lähituntumaan. Hyvin oli tilaa liikkua, mikä oli mukavaa vaihtelua noihin klubikeikkoihin.

Keikassa tykkäsin ehdottomasti eniten Puistossa-kipaleesta. Olin pariin kertaan yrittänyt huutaa Karhun elämää toivebiisiksi (ja saanut hämmästyneitä mulkoiluja edessäni istuvilta tytöiltä), mutta sitten vaihdoin taktiikkaa ja kiljaisin "Puistossa", ennen kuin kukaan muu ehti edes äännähtää. Oli kyllä mahtavan komea versio, kiitos siitä. Piti ihan silmät kiinni kuunnella. Seuraavaksi parhaat olivat Faijan haamu ja BMW, tosin BMW:n aikana huomioni kiinnittyi aika vahvasti siihen lavan edessä kömpelöä balettia esittäneeseen pikkutyttöön, joka oli aika söötti ja hauska ilmestys. ÄMP oli yhtä tylsä kuin aina ennenkin, plaah. 1972:sta muistan vaan uuden sanoituksen: "Jos ei ois kännipäissään kadonnut louhokseen". Aika meni nopsaan ja keikka loppui ihan liian nopeasti, en ehtinyt edes sinne lavan takaovelle kuvaamaan Anssin selkää ja yleisömerta.

Lähdin paikalta hyvissä ajoin (kun koko Piknikin viimeinen biisi alkoi) ja musiikki kuului tosi hyvin sinne metsikköön. Kuulemma joidenkin satojen metrien päässä olevassa lintutornissakin oli kuunneltu sujuvasti Pentti Hietasta... ei mikään ihme. Respaan tuli jo tuossa vaiheessa jatkuvana virtana coverclubin lippuja kyseleviä ihmisiä, eli varmasti paljon enemmänkin ois tullut väkeä, jos vaan tilaa ois ollut.

Se ravintola oli siitä huono, että siellä oli noin neljä riviä pitkiä ja leveitä pöytiä päädyt lavalle päin, ilmeisesti ne 300 istumapaikkaa. Mut käytännössä en tiedä moniko siellä pöydissä lopulta istui. Varmaan ne kaikista mukavuudenhaluisimmat. Itse siirryin jo ekan biisin alkaessa toisaalle (oman paikkani edessä oli joku hölmö pylväs) ja siitä sit kyykkimään tanssilattialle (kun sinnekin tuli väkeä peittämään näkyvyyttä) ja sinne jäin seisoskelemaan loppukeikaksi väistelemään tanssivia (lue: varpaita tallovia ja tuuppivia) pariskuntia.

Anssin biisit oli aika konservatiivisia valintoja (ei edes yhtään Katri-Helenaa) ja niitä ois voinut olla enemmänkin. Ja koska tunnelma nousi kattoa kohti koko ajan, ois ollut varmasti kivempaa esiintyä siellä loppupäässä. Mut olipa ainakin lavalla koko ajan. Anssin soittotaidot ois varmaan päässeet paremmin esille, jos lavalla ei ois ollut välillä jopa neljää kitaraa.

Pentti Hietanen oli kyllä melkoinen ilmestys lavalla. Hän näytti vähintään päätä pidemmältä kuin muut soittajat ja kun hän huitoi valtavilla käsillään, niin kaikki näyttivät perääntyvän vielä hiukan etäämmäs. Ja se ääni! Tykkäsin kovasti Kaijan lauluosuuksista, osin varmasti myös siksi, että hänestä saa helposti upeita kuvia toisin kuin rumista kitaraa rämpyttävistä äijistä. Tääkin keikka loppui turhan lyhyeen, vaikka kestoa oli yli tunti ja kolme varttia.

Keikan jälkeen Mikko piirsi mulle hienon omakuvan, mutta kun menin kyselemään Anssia siltä Jozin näköiseltä roudarilta, kuulin että hän oli jo lähtenyt. Harmi. Ois ollut tosi komea Sunplugged-juliste nimikoitavana. Ja ois ollut mukava kuulla joitain kommentteja artistilta itseltään. Anssi näytti tuskailevan muutamaan kertaan Gretschinsä kuuluvuuden kanssa, jos jotain siitä kyykkisestä osasin päätellä. Liekö johtunut vieressä melskaavista rummuista? Mut hauskaa näkyi olevan, kuten koko poppoolla. Ihmettelin myös sitä, että miten tuollaisen määrän biisejä pystyy soittamaan (todennäköisesti) ilman mitään harjoittelua...

Ainiin, pahoitteluni sille söpölle nuorelle miehelle, joka yritti lähestyä mua kahteen otteeseen illan aikana. Toivottavasti ei näe painajaisia jälkimmäisistä pakeista... Sori vaan, ei ollut tarkoitus.