Rytmikorjaamo, Seinäjoki 4.4.2014.

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:
Rytmit korjaava kokoonpano
Rytmit korjaava kokoonpano

Seinäjoki löytyi. Rytmikorjaamo on näköjään iso rakennus, joka on joskus toiminut postin varikkona. Hetken rakennusta kierrettyäni sisäänkäyntikin löytyy. Tilaa on hyvin esiintyjille ja yleisölle. Ihmisiä näkyy jonkin verran, enemmänkin mahtuisi olemaan. No ei ole mun eikä muiden paikalle tulleiden menetys, jos joku on valinnut illan ohjelmakseen mieluummin Sami Hedbergin show’n kuin Anssin keikan. Mikään ei tänään voi olla viihdyttävämpää, kuin Kelan poppoon esitys ja jos tätä ei ymmärrä niin voi voi oma on menetyksensä. Aika laittaa rytmit korjaten ja tutun Johnny Cashin MIB:n soidessa bändi ilmaantuu säteilemään silmiemme eteen. Anssihan fb:ssa aiemmin ilmoitti et pakollinen varuste iltaa varten on foliohattu. Suuret on kuviot alusta alkaen ja muutoin biisilista näyttää tältä:

Biisilista a'la Anssi
Biisilista a’la Anssi

1.Suuria kuvioita 2. Milla 3. Puistossa 4.Aamu 5.Miten sydämet toimii 6. Kevät tulee 7. Kaksi sisarta 8. Kaatua kuin puu 9. Karhun elämää 10. Levoton tyttö 11. Nostalgiaa 12. Mikan faijan BMW 13. 1972 14. Maitohapoilla 15. Nummela -encore-  16. Parasta aikaa 17. Matkalla Alabamaan.

Paidan kuva muistuttaa Anssia spiikissään kertomaan et tavataan kohta paitamyynti paikalla. Anthrax taas soittaa metallista musaa siitä tukkavammasta päästä ja täydentää Deep Purplen aloittamaa sarjaa biisilistoihin piirretyistä bändien nimilogoista.

rytmikorjaamo kolme
Tarttuvaa lavasäteilyä, teitä on varoitettu

Tuomas Wäinölä ei tällä keikalla ole mukana ja tuuraajaksi on saatu Marzi Nyman. Mahtavuutta päästä livenä tällainen ihme Kelan keikalla näkemään. Luvassa siis Antin ja Anssin tutummat kuviot sekoitettuna Marzin uusiin vaikutteisiin. Täytyy hämmästellä kuinka taidokkaasti Marzi ottaa haltuun biisin kuin biisin! Ilmeisen helppoa kun sen osaa ja aikamoinen taidonnäyte toteuttaa tuo vieläpä ilman yhteistä treenaamista. Respect. Marzi tuo hauskan lisänsä keikkaan omalla tyylillään. Netistä näkyi jo löytyvän videotallenne illan kitarabattlesta, kiitos Apollionaire! Kannattaa tsekata virtuoosimaista kitarointia ja Marzin omat kuviot You Tubesta, suosittelen.

Kevät tulee on ilmaantunut keikoille kuluvaa vuodenaikaa juhlistamaan ja miten voi ees olla noin voimakas tulkinta tästä. Kaiken kiireen, koko raskaan viikon taakkojen huomaan huuhtoutuvan musiikin mukana taivaan tuuliin. Lupa nauttia, elää tässä ja nyt ja unohtaa kaikki muu. Musiikki on taitolaji, jotkut sen osaa tarjoilla näin täydellisesti.

Kättelyä näkyy lavalla, lähinnä Karisalmi kättelee milloin ketäkin ja Anssi kättelee eturivin yleisöä. Anssi:”Onko Seinäjoella kaikki kohdallaan?” Kysymykseen on yksi ainoa oikea vastaus:”Kyllä” Jos olet päässyt A. Kelan konserttiin kaikki on kohdallaan. Kaksi sisarta ja Emilian laulua pääsee ihailemaan, muun ajan voi fiilistellä kosketinsoittimilla taituroinnistaan. Maitohapoilla ja rumpali esitellään meille, kiitos näiden rytmien sydämentahdistin on ihan turha kapistus. Nummelan huuliharppu osuus on jälkeen lumoava. Pienen hetken täydellinen hiljaisuus on vaikuttavaa, tällaisen hetken Anssi meille on Nummelan keskelle onnistunut loihtimaan. Kuitenkin harvalla yleisöllä musiikkiin keskittyminen on niin täydellistä että tämä mahdollistuu. Nyt hetki jää lyhyeksi, kun jollakin voimajuomaa nauttineella on kovasti asiaa, olisko ollut sama henkilö kun horjui aika voimalla päin mua jossain kohtaa ehtoota.

Anssi energiaa & Antin taustavoimaa

Nummelan piti olla viimeinen kappale, mutta eihän yleisö halua vielä luopua musiikin nautiskelusta. Bändi kipuaa takaisin lauteille ja saamme osaksemme Parasta aikaa ja samoihin löylyihin Matkalla Alabamaan. Esiintyminen alkoi 22.15 ja loppui n.24.

 

Keikan jälkeen aurinkoinen Maia hoitaa paita yms. oheistuote myyntiä ja samaisen pöydän äärellä Anssi kohtaa fanejansa, nimmaroi, poseeraa kaverikuvissa ja hymyillen vastailee kysymyksiin ja ottaa vastaan kiitokset illan esiintymisestä. Monet tahtovat kädestä pitäen käydä kiittämässä keikasta. Tätä seuratessa tällä kertaa saattoi bongata myös Sami Hintsasen ja Ville Pusan.

Levoton tyttö
Levoton tyttö

Kiitos sadun prinssi, kun musiikin voimalla riensit meitä jälleen pelastamaan. Mitä muuta voi elämässään toivoa, kuin tällaista jalat alta vievää Rock- show’ta.

Kommentit

  1. Hyvä raportti jälleen kerran! Toivottavasti Suuria kuvioita esitetään myös jollakin noista pk-seudun keikoista, ehdin sitä viime vuonnakin jo toivoa muttei napannut kohdille =)

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.