Musiikkihetkien helmiä kevät 2014

| Aiheet: Yhteisö | Kirjoittaja:

Ennen kuumaa kesää 2014 sukellan hetkeksi huikeisiin hetkiin kevään keikkakierrokselta. Nostan esiin muutamia biisivalintoja ja live helmiä, jotka viitoittivat tätä kevättä. Järjestelin kappaleiden you tube videot siten, että voit katsella osan suoraan raportin yhteydessä, mutta helpottaakseni tekstin luettavuutta muutama tallenteista löytyy klikkaamalla alleviivattua sanaa.

Anssi ja Ville ikuistettu Lohjan Iskelmäbaarissa

Soolohelmet

Superkuu akustisesti. Tämä kappale on omasta mielestäni parhaimmillaan esitettynä akustisesti.

tai live asetelmassa Kuopion Henry’s Pub:ssa taltioituna tästä.

Holy Diver, versio on viime vuodelta, mutta äänenlaatu on tässä kohdillaan.

 

Karatalo

Tauko esiintymisissä vuodenvaihteessa oli tuonut salin täyteen viimeistä tuolia myöden. Ilta oli hieno, jonka joku tallensi tuubi arkistoon. Tätä Anssi on soolona juuri parhaimmillaan. ”Raakana” ja vastaanottavaisena hyppäämään mitä ihmeellisimpiin yleisön biisitoiveisiin. Mukana harvoin livenä kuultuja kappaleita kuten Hakaniemen Harmaa mies 0:36:30 ja Huoneessa 0:19:50 (kiitos artistille toiveeni toteuttamisesta).

 

Kaksi sisarta kappale ei ole uusi, mutta on otettu mukaan siksi, että Meidän soitin hyväntekeväisyys tapahtuma on hyvä muistaa läpi vuoden. Käyttämättömänä lojuvat soittimet ansaitsevat tulla uuteen niitä soittaviin kohteisiin. Soolona erilaisissa vastaavissa tilaisuuksissa artisti on tänä keväänä esiintynyt useissa. Toukokuuhun niitä on mahtunut kaksi Yöjalka tapahtuma ja Glorian soolokeikka .

Bändihelmet

Nostalgiaa. Kuopion Henry’s Pub:in keikalla tapahtui paljon. Tämä uusi tuotanto näki kuulokuvana päivänvalon. Hipihiljaa me kuuntelimme sen. Taltiointi on Tampereelta Tähtiareenalta.

 

Pressa

Improvisaatiota ja hullua heittäytymistä demonstroivin bändikeikka tänä keväänä.

 

Erikoisemmat helmet

Helsingin poliisisoittokunnan yhteiskonsertti. En tiennyt mitä illalta olisin odottanut, mutta olin onnekas päästessäni nämä kappaleet tällaisella volyymillä esitettynä kuulemaan. Videot ovat esitysjärjestyksessä.

Miten sydämet toimii

Levoton tyttö

Insomnia

Nummela 

Oma suosikkini tämän kappaleen versioista. Puhallintaidokkuutta ja sovitus, joka mykistää kuulijan.

Anssi Kela & Jonna Tervomaa yhteiskonsertti Kuopiossa kaupunginorkesterin kanssa. Tästä setistä en löytänyt video tai kuvatallenteita.

Keikkasettien uudet tulokashelmet

Suuria kuvioita  Tunnusomaista tälle keväälle on ollut aloittaa setti tällä reippaalla mukaansa tempaavalla vedolla.

Matkalla Alabamaan.

Vaatii jonkin verran nivusvoimaa vetää omien biisien lisäksi Popeda cover. Tämä sujuu vaivaantumatta niin bändiltä kuin akustisestikin Anssilta. Sain olla todistamassa hetkeä jolloin tämä helmi näki päivänvalon livenä kun bändi veti sen Kuopiossa. Oheinen veto on kuvattu Tampereella, jossa biisi oli vaivattu viimeistä myöden valmiiksi.

 

Tärkein helmi viimeisenä

Parasta musiikki on koettuna livenä ja olemassa läsnä hetkessä. Näistä videoista on aistittavissa häivähdys tunnelmaa siihen verrattuna mitä voit kokea paikanpäällä.

Toukokuussa Anssin voi vielä kokea soolona Vaajakoskella Vaajakoski Unplugged tapahtumassa lauantaina 31.5 ja keikat ajankohtaisimmin kannattaa tarkistaa keikkakalenterista.