Forum 2002-2013

Hilkka 12.9.2006 21:13 Henki kulkee -konsertti Kiitos, Anssi, erinomaisesta esityksestäsi tänään Tampere-talolla! Ensimmäisestä laulusta vahva ja todella hieno tulkinta! Kaksi muuta esittämääsi laulua myös hyvin nautittavia. Yleisökin heräsi eloon vasta Anssin ensimmäisen laulun jälkeen, sitä ennen oli kyllä kohteliaasti aplodeerannut aikaisemmille esiintyjille.

Muutoinkin konsertti oli mieleenpainuva, kannatti mennä silläkin uhalla, että on kotona vasta puolilta öin. :!: :D :P

Meitä oli konsertissa ainakin kaksi foorumilaista, ehkä useampikin. Hilulle kiitos mukavasta seurasta. Ehdinköhän ensiksi kirjoittamaan kommenttia?! :P
Hilu 12.9.2006 22:33 Konsertti oli hyvä! :D Anssin lisäksi esiintyivät Irina Björklund, Jore Marjaranta, Anna Eriksson, Petra Tiktakista, Mikko Kuustonen ja trio Kaartamo - Kettunen - Kuustonen. Konsertin juontajana oli Peltsi, joka alussa sanoi, että kuvaaminen on suotavaa, jos on digikamera mukana. Minä tietysti jätin omani kotiin kun ajattelin, että täällä ainakaan ei saa kuvata... :roll:

Anssin esittämät laulut olivat Rukous, Rannalla virran ja Meidän mies, joka on Edu Kettusen suomennos Joan Osbornen tunnetuksi tekemästä biisistä One of Us. Se oli hauska kuulla Anssin esittämänä, kun aikoinaan pidin alkuperäisestä kovasti. Kahdessa jälkimmäisessä biisissä Gretsch oli mukana lavalla.

Rukous sai varmaan illan parhaat aplodit. Anssi vetikin sen täysillä, en ole moista ennen kuullut! Siis todella hyvä esitys!

En usko, että Rannalla virran -laulussa kerrotaan Elviksestä... 8)

Anssi ja Mikko Kuustonen olivat ainoat, jotka puhuivat yleisölle, mikä oli mukavaa. Tosin Anssin vitsi ei kirvoittanut kovin suurta naurua. Muista esiintyjistä ei puhetta juuri irronnut. Anssi muisti laulujen sanatkin, mutta Jore Marjaranta ei!

Kaikki esiintyjät olivat erittäin hyviä, tosin Joresta jäi vähän kylmä kuva. Olin yllättynyt, että Irina Björklund osaa oikeasti laulaa.
piia65 13.9.2006 20:08 Tampere kiittää - tai ainakin minä ! 8) Aika huima esitys Anssilta, varsinkin se Rukous. Joutui itsekin ihan jännittämään sen biisin aikana, että miten se ääni kestää ja kantaa (oli meinaan kohtuullisen vaikea kappale laulettavaksi). Ja kantoihan se. Wau! :) Muutenkin Anssin biisit oli ehdottomasti illan parasta antia.

Muuten konsertti oli melkoinen sillisalaatti hautajaisvirsineen ja joululauluineen (ainakaan itsellä ei kyllä tippaakaan joulufiilistä vielä irronnut valoista ja "tuikuista" huolimatta... :) ) Irina Björklund tosiaan yllätti positiivisesti, eikä muutkaan huonoja olleet. Kuustonen oli yhtä sympaattinen, kuten aina, vaikka osanaan olikin joutua/päästä esittämään illan vakavimmat laulut...

Olisi kiva kuulla myös Anssin omia kommentteja konsertista..?!
piia65 17.9.2006 20:09 Aamulehti (Su ihmiset) tänään:

[quote:1vnmywbp]Kuinka upeasti virsi soikaan
TAMPERE

Mahtavan kaartin kera soinut Henki kulkee -konsertti sulatti sydämet.

Vihdoinkin, todellakin vihdoinkin, hengellinen laulu nosti tunnelman kattoon täällä Hämeen perukoillakin. Jos kappaleet olisivat soineet tällä tavalla jo koulujuhlissa ja kirkkotilaisuuksissa, niin vuosikaudet virsien parissa kärvistellyt kasvava nuori olisi osannut ottaa ilon irti tutuista kappaleista. Jospa painostava alakulo olisi aikoinaan vaihtunut tiistain kaltaiseen riemuun ja inspiraation määrään.

Tampere-talossa kuultu Henki kulkee -konsertti näytti, kuinka ennen niin maata myöten viistänyt virsi voi herätä uudelleen loistoon.

Anssi Kela, Irina Björklund, Mikko Kuustonen, Anna Eriksson, TikTakin Petra, Jore Marjaranta ja upea bändi loivat yleisölle piristävän parituntisen. Tulkinnat liikuttivat ja monta kertaa ihan itkettivät kuulijoita.

Sähkökitaroiden, rumpujen, bongojen ja viulun tahdissa edenneet, välillä viehkeältä bluesilta maistuneet kappaleet valoivat uskoa myös tuleviin tilaisuuksiin. Kunpa meillä joskus joulu- ja kevätjuhlatkin kulkisivat tällä tavalla: suurella tunteella, jalan polkemaan laittaen ja sydämen pamppailemaan puskien.

Tommi Valkokari Kuvat: Sampo Rautamaa

ARVIO:
- Tykkäsin tosi paljon, onneksi lähdettiin. Anssi Kela yllätti aivan täysin, miehen esitys oli illan parasta tarjontaa. Ennakkokäsitys oli jotain ihan muuta, mutta Anssillahan oli hirveän voimakas läsnäolo ja ääni. Meistä tuli työtoverin kanssa yhdessä yössä Kela-faneja. Konsertti ei todellakaan jättänyt kylmäksi.
(Johanna Alhosaari)[/quote:1vnmywbp]

Ja kuvatekstinä:
"Anssi Kela nousi Henki kulkee -konsertin johtotähdeksi kolmella upealla kappaleella. Ei mies levyllä ole koskaan näin uljaasti ääntään käyttänyt."
8)
jassu 24.12.2006 15:43 Hieno esitys! :D Pidin erityisesti Rukous ja Meidän mies kappaleista ja näistä kahdesta vielä erityisemmin jälkimmäisestä. Hienoa! :D
Hilkka 25.12.2006 10:03
piia65 Aamulehti (Su ihmiset) tänään:

"Anssi Kela nousi Henki kulkee -konsertin johtotähdeksi kolmella upealla kappaleella. Ei mies levyllä ole koskaan näin uljaasti ääntään käyttänyt."
8)


Anssin esityksen itse paikanpäällä nähneenä koin koko konsertin voimakkaimmin vaikuttaneeksi esityksesi. Ja nyt uudelleen TV:stä nähtynä sanon ihan saman uudelleen. Tämä ja Ylöjärvi parasta Anssia vuonna 2006!! :)
Mari 25.12.2006 12:48 Ihan kiva shöy, paitsi että esitysten odottaminen oli pahempaa kuin joulupukin odottelu yleensä. Eräiden tulkinnat laahasi aika pahasti, saan A. Erikssonista aina yökötysväristyksiä ja Jorekin saa lähinnä vaihtamaan kanavaa. Anssin osuudessa huvitti eniten se vilkuilu lunttilappuun Rukouksen aikana. Eniten ärsytti se, että miksei One of Us -ihanuutta voitu esittää alkuperäistekstillä. Suomalainen käännös kuulosti aika omituiselta ja kököltä. Kyllähän sen nyt järkikin sanoo, että siitä ei mitään hyvää seuraa, jos biisin avainsana on God, joka on suomeksi käännettynä kolmitavuinen ju-ma-la. Musiikki oli ihanaa, kitarasoolo ja viulu erityisen kivoja. Tiedänpä nyt, mitä kannattaa toivoa tulevilla keikoilla coverina. Tulostan sanat mukaan riittävällä fontilla ja lupaan toimia lunttilapputelineenä. :P
Hilkka 8.4.2007 18:29 TV2:n pääsiäispäivän 8.4. uusinta Henki kulkee -konsertista: Anssi on HYVÄ! Muistan konsertin livenä kuulleena, kuinka konsertin vaisuhkon alun jälkeen kuulijakunta aivan kuin heräsi Anssin tultua estradille ja esitettyä hienon ja voimakkaan tulkinnan kappaleesta Rukous.
balisa 9.4.2007 6:05 Kiitos työtoverini joka sanoi, että Anssi Kela esiintyy 08.04. ohjelma uusinnassa laulaen hengellisiä lauluja muiden artistien kanssa.
No siinä sitten asiakkaitten kanssa katsottiin silmä-ja korva tarkkana kaikkia lauluja.

Voin sanoa, että vanhojen virsien uudelleen sovituksessa oli osittain onnistuttu ja osittain ei. Reggei? tyyliin sovitettu virsi, oliko se nyt matkamies maan tai jotain en muista , ei kolahtanut.

Laulettiin karaokea tuttujen virsien kohdalla kuka milläkin nuotilla.(siis me)
Huvittavan yksityiskohdan hoksasi mummo. Hän ihmetteli, että miten ihmeessä laulajat pääsiäisenä laulaa joululauluja. Kyllä ne ovat menneet sekaisin ja toivotti meille Hyvää Joulua. :wink:

Anssin esitykset olivat hyvää tasoa, kitaratta ja kitaran kanssa. Kaikinpuolin katsomisen arvoinen uusinta.
Kitara näyttää kyllä antavan Anssille turvallisuutta. Sanottakoon, että kitaratta artisti näytti puolialastomalta.
Marille tiedoksi, että Kuustonenkin vilkuili aika ahkeraan lunttilappua.

En tiedä, mutta minua ärsytti juontajan vedätys Irinan kohdalla. Kehaisi, että nyt esiintyy erittäin kaunis nainen. Olihan siellä muitakin kauniita naisia eikä pelkästään Irina. Väärä lause väärässä paikassa.

Yleisö oli keski-ikäistä suurelta osin jne. Huom. ei liity mitenkään Irinaan...

Kyllä siellä taputettiin kunnolla muillekin kuin Anssi Kelalle.