Forum 2002-2013

Mari 26.9.2007 20:30 Savoy 26.9.2007 Varoitus: sisältää juonipaljastuksia!

Olen kotiutunut Savoyn Ile Kallio & vierailevat solistit -konsertista. Biisilista oli maittava:

1. Kitara vireeseen (Ile)
2. Mitä tapahtuu (Ile)
3. Eilisen sirpaleet (Anssi)
4. Uudet autot (Anssi)
5. Harhaa (Anssi)
6. Kuolematon laulaja (Anssi)
7. Miehen tie (Mikko)
8. Lupasin niin (Mikko)
9. Ainoain (Mikko)
10. Kirje (Anssi+Mikko+Ile+Jussi Aaltonen)
-------------------------väliaika
11. Hietaniemi (Mikko)
12. Aurora (Mikko)
13. Abrakadabra (Mikko)
14. Rakkaus on murhaa (Anssi)
15. Tutkimusmatkalla (Anssi)
16. 1972 (Anssi)
17. Kaktusviinaa (Mikko)
18. Taivas varjele (Mikko)
19. Nummela (Anssi)
20. Kesäyön unelmat (Ile+Anssi+Mikko)
--------------------------
21. I'm On Fire (Ile)
22. Darkness On The Edge Of Town (Anssi)
23. Everyday I Have The Blues (Mikko)

Printattuun biisilistaan oli merkattu Mikolle myös Taikuri-biisi, mutta jäi soittamatta. Mikko epäilikin nimmaria kärttäessäni, että mentiinköhän me tuon listan mukaan...

Kyllä! Hyvältä kuulosti ja mukavaa oli! Anssille pisteet erinomaisista biisivalinnoista. Oli ne muutkin solistit ihan hyviä, mutta kyllä Anssi vaan oli paras. ROM riehaannutti yleisön, ja syystä. Vaikka allekirjoittanut onkin erittäin vaativa kyseisen kappaleen suhteen, niin kyllä muuten kelpasi! Samoin Kuolematon laulaja! (Kerrankin oli kunnon pianisti! ;))

Ja ei! Anssi ei ole käynyt parturissa. :D Oli varmaan sijoitettu Anssi siihen keskimikkiin, että pysyi lava tasapainossa moshatessa.

Foorumilaisia paikalla havaittiin kolme, loput ilmeisesti keräävät voimia perjantaiseen Presidentti-keikkaan.

Kiitos ja kumarrus! (Kun ei taaskaan muistanut muuten itseään ilmaista, mutta onneksi on foorumi.)
Sami 26.9.2007 20:39 Ja tässä lisää rapsaa:

Ile Kallio ja vierailevat solistit esiintyi tänään Helsingin Savoyssa. Ile Kallio tosin taisi itse olla melkein sivuroolissa, mikä toki kohteliaalle isännälle on soveliastakin. Ehkä siihen kuitenkin eniten vaikutti se, ettei biisinkirjoittaminen ole Ilen vahvimpia puolia, joten hyvien biisien esittäminen lankesi Mikon ja etenkin Anssin harteille.

Anssin biiseistä kuultiin Uudet autot, Harhaa, Kuolematon laulaja, Rakkaus on murhaa, 1972 ja Nummela. Lisäksi useassa biisissä Anssilla oli keskeinen osuus, mm. Eilisen sirpaleet, Tutkimusmatkalla, Ainoain sekä IK & VS:n radiobiisit (?) Kirje ja Kesäyön unelmat.

Cover-puolelta kuultiin keikan lopuksi kahden biisin verran Springsteeniä (jolta tulossa uusi albumi ensi viikolla!): Ilen solisema I'm on fire ja Anssin jyrisemä Darkness on the edge of town. Mikon coverina kuultiin Everyday I have the blues. Yhtään surumielinen ei keikka kuitenkaan ollut, päinvastoin, erityisesti Mikko tuntui olevan hauskalla päällä.

Siihen häntä oli innoittanut muun muassa Savoyssa edellispäivänä konsertoineen Kimmo Pohjosen ("Jätkä, joka revittelee maksusta hanuria…") takahuoneen jääkaappiin jättämä viesti: "Mikko, muista painonhallinta." Mikko olikin pukeutunut asianmukaisesti mustaan, väljään kauluspaitaan. Pukukoodi oli muutenkin musta, tosin rikkurikin löytyi joukosta. Huulta heitettiin läpi keikan, ja lähes jokainen muusikko "nolattiin" ainakin kertaalleen.

Ihan keikan lopussa, taisi olla ennen viimeistä biisiä, pärähti soimaan palohälytyskello. Nopeasti selvisi, ettei mitään vaaraa ole (ja keikka pääsi jatkumaan), mutta Mikko käytti tilanteen hyväksi ja puki päälleen keltaiset suojaliivit ja alkoi kuuluttaa turvaohjeita. Anssi näytti käsillään poistumisreittejä lentoemäntien tapaan.

Anssin faneille – ja toki muutenkin - keikka oli antoisa. Anssin biiseistä erityisesti Kuolemattomasta laulajasta ja ROMista oli poikkeuksellisen upeat versiot. Harhaasta oli ihan jännä versio, ei maailmoja mullistava, mutta hyvä. Tästä on hyvä jatkaa.
jassu 27.9.2007 13:59 Kuulostaa erittäin hyvältä! :D
Iiiks, nyt alkaa jo jänskättää... Enää 6 päivää :D
Mari 27.9.2007 21:00 Sanotaan vielä muutama sana ennen kuin tuo Presidentti Clubin keikka tulee ja vie kaikki ajatukset pois Savoysta. (On muuten hiukan kumma järjestely, että pääkaupunkiseudulla on kolme keikkaa neljän päivän sisällä, varsinkin kun puolen vuoden aikana ei ole muuten yhtään keikkaa. Eihän tollanen yliannostus ole ollenkaan terveellistä. Onneks liput on sentään niin tyyriitä, ettei ihan jokaiselle viitsinyt mennä.)

Muutama käytännön asia, jotka saattaa kiinnostaa muille keikoille menijöitä. Konsertissa oli väliaika tunnin kohdalla ja jälkimmäinen osa kesti noin 1,5 h, eli konsertti loppuu ennen kymmentä. Tauko oli ainakin tuolla keikalla 20 minuuttia. Ja Savoyssa otettiin hyvin huomioon nimmarien odottajat. En tiedä oliko se kiertueväkeen kuuluva heppu, joka tuli sanomaan Anssillekin, että tuolla salin ovella odottaa aika paljon väkeä ja antoi kynän. Kiitettävää toimintaa!

Keikalla silmiinpistävää oli yleisön keski-ikä. Selkeästi vanhempaa väkeä kuin Anssin keikoilla yleensä. Sali ei ollut ihan viimeistä paikkaa myöten täynnä, mutta väkeä oli paljon. Eturivissä oli vähän orpo olo ihan outojen ihmisten keskellä. Mutta sen mitä ihmisten kanssa muutaman sanan vaihdoin, niin tosi mukavaa väkeä olivat. Vaikea sanoa olivatko jotain Savoyn kantasakkia, satunnaisia konserttikävijöitä vai rock-, Ile-, Mikko- tai Anssi-faneja.

Bändi kuulosti tosi pätevältä, siinä oli viulistikin. Pekkaa kyllä hiukan ikävöin, mutta siitä voi syyttää vain Pekkaa. Bändissä oli tuplarumpalit. Siis kaksi rumpusettiä kuin vanhoina hyvinä aikoina, mikä oli kivaa. Lenni-Kalle oli yleisön suosikki, muun bändin mielestä ehkä liikaakin. Hän puolestaan irvaili, että Ainoain-kappaleessa lauletaan hänestä "jää väliin rivien tää taipale". Esitteli "laulutaitojaan", mikä lopetettiin aika pikaisesti. Toinenkin yllärilaulaja löytyi porukasta, nimittäin koskettimia ja haitaria soittanut Jussi Aaltonen. Itse olin hetken ihan hukassa, kun Kirje-kappaleessa päästiin J. Kääriäisen osuuteen, eikä sitä laulanut kukaan solisteista. Hetken olin jo ihan varma, että Jorma laulaa jostain haudan takaa, mutta sitten huomasin, että ääni tuli huivipäisestä miehestä oikealla. Hyvin lauloi.

Tästä voikin sujuvasti siirtyä kehumaan Kuolematonta laulajaa. Mietin juuri, että jos huonosti käy niin Presidenttiin kavennetaan hiukan biisilistaa, mikä on tavallaan ymmärrettävää, mutta synti ja häpeä. Ekana lähtis varmaan keikan paras tunnelmapala! Lenni-Kallen pianonsoittoa on vaikea kuvata sanoin, se oli niin hienoa. Anssi lauloi kauniisti ja Jussi lauleli taustoja. En mä hirveesti muuta siitä muistakaan. Oiskohan ollut hienoin versio ikinä? Vaikka ei tietenkään Semifinalin voittanutta voi olla.

Anssin biisit oli siitä hauskoja, että niitä on tottunut kuulemaan tietynlaisina sovituksina ja sitten kun niitä soittaakin ihan uusi bändi, introjenkin tunnistaminen menee hankalammaksi. Esim. Harhaa kuulosti kovasti tutulta, mutta ei vaan auennut ennen kuin laulu alkoi. Se oli aika samantyyppinen versio kuin kevään akustisilla keikoilla, sellanen rempseä. Uudet autot, Nummela ja 1972 meni aika samoja linjoja kuin Anssin keikoilla. (Uusia autoja ei kylläkään ole soitettu aikoihin, mistä muistan useamminkin valittaneeni.) Hyvin oli bändi opetettu, varsinkin Nummelaan, jossa Mikko oli koulutettu soittamaan huuliharppuosuudet.

Eilisen sirpaleet kuulosti jostain syystä tosi pysäyttävältä versiolta. Johtuisko osin siitä, että se oli eka kuulemani Anssin livebiisi neljään kuukauteen? Tutkimusmatkalla meni lunttilapusta laulamiseksi. Keikan jälkeen joku bändin jäsen huomautti, että älä vie Anssin sanoituslappuja. En todella vie, älkääkä muutkaan, muuten joku on pulassa! :wink:

Mietittiin sitäkin, että mitenkähän tuo biisilista mahtaa vaihdella vai vaihteleeko ollenkaan. Kokemuksen perusteella on niin, että jos biisilista on tehty tietokoneella kiertuetta varten, siinä ei hirveästi muutoksia tule. Mutta toisaalta, eipä sitä ikinä tiedä. Onhan moni noista tyypeistä soittanut esim. Springsteen-kappaleita enemmänkin. Niin, niistä encoreista piti tosiaan mainita, että tulipa hetkeksi sellanen olo kuin ois siirtynyt aikakoneella GFNJ-kiertueelle, ja siitä tunnelmasta ei voi paljon pistää paremmaksi!

Ja sitten vielä iloinen ylläri: keikan aikana lavan edessä pyöri pari heppua, jotka kuvasivat keikkaa videolle. Keikan jälkeen selvisi, että kyseiset heput olivat Anssin YouTube-kanavan asialla! Ihailtavaa toimintaa! Mutta iloita kannattaa ehkä vasta sitten, jos joku pätkä joskus nettiin paukahtaa.

Ajattelin, että oisin ehtinyt tänään kirjoittaa raportin harhaa.comiin, mutta ei mitään toivoa. Ehkä viikonloppuna. Linkitän sen sitten tähän. (Tänne näköjään jaksoi jorista näinkin pitkästi... :roll:)
Hilu 28.9.2007 21:21
Mari Ja sitten vielä iloinen ylläri: keikan aikana lavan edessä pyöri pari heppua, jotka kuvasivat keikkaa videolle. Keikan jälkeen selvisi, että kyseiset heput olivat Anssin YouTube-kanavan asialla! Ihailtavaa toimintaa! Mutta iloita kannattaa ehkä vasta sitten, jos joku pätkä joskus nettiin paukahtaa.

Tässä jatässä.
jassu 29.9.2007 6:47 Tuo Kuolematon laulaja nostatti minulle kyyneleet silmiin, se on vaan niin kaunis kappale ja tuo oli hieno versio siitä. Kiitos!

Tuosta jälkimmäisestä vedosta ei voi sanoa ihan samaa, pientä harjoittelua pojat vielä, niin kyllä se siitä! :D
Mari 30.9.2007 14:32 Nyt on Savoy-raporttia tarjolla. Kuvia en Savoyn keikalta ottanut, oli siinä eturivissä sen verran pelottavia ihmisiä molemmin puolin ja ovessa se perinteinen kieltolappu. Väliajalla kylläkin ehdin kiivetä parvelle vähän kartoittamaan maastoa.

jassu Tuo Kuolematon laulaja nostatti minulle kyyneleet silmiin, se on vaan niin kaunis kappale ja tuo oli hieno versio siitä.

Suosittelen ottamaan nenäliinoja mukaan Suolahtisaliin... varsinkin kun se Lenni-Kalle on niiiin ihana! ;)

Kiitokset minunkin puolestani tuosta videosta. Jännityksellä odottelen ROMia. Ja jos tuo "jamisessio" oli lähtötilanne Sellosalin "treenien" jälkeen, niin aika huimaa edistystä oli tapahtunut illan keikkaan mennessä!
marire 4.10.2007 6:41 Nyt YouTubesta löytyy myös Rakkaus on murhaa:http://www.youtube.com/watch?v=21sIZKlBBo0 .
Uskomattoman hieno versio.
jassu 4.10.2007 12:49 Meinasin sanoa, että tuosta biisitä puuttui se tietynlainen agressio (johon olen tottunut), mutta biisin lopussa kaikki muuttui, hui! :twisted:
Todella vaikuttavaa! :D
Johnny 4.10.2007 15:12 Aika messevät nuo tuomiopäivän tunnelmat tuossa lopussa. Ilen ilme on hyvä tuossa taustalla.
Mari 4.10.2007 21:02 Ihana video!!!

Silti täytyy sanoa, ettei se kuitenkaan vedä vertoja livelle. Tuo Kuolematon laulaja toimi hiukan paremmin, koska melutaso on pienempi. En tiedä mistä ääni on otettu, mutta siinä on kyllä puutteita verrattuna saliääneen. Livenä bändin jykevä soitto korostui, tuossa sitä (esim. bassoa) ei juurikaan kuule vaan lähinnä kuuluu Ilen kitaran rämpytys. (Saliääniversio on myös visusti tallessa, joten... ;))

Muistini mukaan sen pitäisi kuulostaa enemmän siltä kuin keskisuuri lentokone lentäisi yli vanhassa teatterisalissa, jossa on loistava akustiikka. Volyymit ainakin kymppiin. Ja tuossa Anssin stratorevittelyssä oli jotain yhtä pelottavaa kuin siinä, kun Pekka soittaa viulua - joku eloton instrumentti herää henkiin.

Presidentti Clubissa ROM oli viety vielä vähän raskaampaan suuntaan. Savoyn versio oli myös näin jälkeenpäin nähtynä hitusen villimpi, mutta Presidentissä koko bändi jyräsi lopun Anssin mikkiin huutamien sointujen mukaan. Ja viuhtominen oli sitä luokkaa, että siinä reilun metrin päässä itsesuojeluvaisto ehdotti peruuttamista, turhaan tietysti.

Toivotaan, että jassu toipuu pyörtymykseltään Suolahdesta ja kertoo mitä siellä tapahtui. :)
jassu 5.10.2007 14:53 Pistetääs tämä, nyt tänne kun en viitsi tälle tehdä omaa aihetta...

Huh huh, eipähän tässä oikein ole vielä toipunut, mutta yritetään nyt jotain. Marille: en pyörtynyt! :D

Biisilista oli ihan sama kuin Savoyn keikalla, joten en ala kirjoittamaan sitä enää uudelleen...

Eli siis keikan alussa Ile asteli lavalle ja soitti ja lauloi Kitara vireeseen ja Mitä tapahtuu. Ne kuulosti ihan hyvältä.
Sitten lavalle astui Anssi ja aloitti laulamalla Eilisen sirpaleet, tykkäsin!
Seuraavaksi vuorossa oli iki ihana Uudet autot, aivan mahtavaa oli kuulla tämä biisi, kerrassaan ihana!
Sitten tarjoiltiin Harhaasta sama versio kuin YouTubessakin on näytillä, tietysti ilman viulua. Jah täytyy myöntää, että parempihan tuo on nimenomaan sen viulun kanssa, mutta ei tuokaan versio huono ollut.
Seuraavaksi tuli koskettava Kuolematon laulaja ja tätä kuunnellessa tuli arvatenkin ne kyyneleet silmiin. Todella ihana oli kuulla piiiiiitkästä aikaa tästä taas tämä "mies ja piano versio", ihana biisi!
Myös Mikko päästettiin lavalle ja seuraavaksi kuultiinkin Miehen tie, tykkään kovasti tästä biisistä.
Ilmoille kajahti seuraavana Lupasin niin, tämä on kanssa ihan huippu biisi, oikeastaan vielä parempi kuin tuo Miehen tie.
Seuraava tuli biisi, jota en ole aikaisemmin keikoilla kuullut laulettavan (yllätys, yllätys) oli Ainoain. Hienoa oli kuulla tämä biisi livenä, hieno esitys.
Ensimmäisen puoliskon viimeisenä biisinä kuultiin Kirje, josta kuultiin tietysti kolmikon yhteisesitys. Hyvä biisi ja esitys.

Väliajan jälkeen Mikko lauloi Hietaniemen, tämähän on mielestäni yksi Mikon parhaista biiseistä, joten eihän tästä voinut olla tykkäämättä.
Seuraava oli vuorossa myös yksi suosikeistani, eli Aurora, kerrassaan ihana kappale.
Sitten tuli Abrakadabra, ihan hyvä tämäkin.
Seuraavana tuli AIVAN IHANA Rakkaus on murhaa, siis mikä aloitus tässä biisissä olikaan! WAU! Anssi oli aivan tulessa laulaessaan tätä, fiilikset nousi kattoon! Todella mahtava veto!
Sitten esitettiin Tutkimusmatkalla, erittäin rokkaava versio, tykkäsin kovasti!
Seuraavaksi 1972, Anssi oli taas ihan tulessa! Kuultiin siis nopea ja rokkaava versio, ei puuttunut ainakaan vauhtia tästä biisistä!
Mikko tuli taas lavalle ja esitti biisin Kaktusviinaa, rempseä ja hauska biisi!
Seuraavana biisi Taivas varjele, pidin tästäkin.
Ihana Nummela kuultiin seuraavaksi, tästä ihme kyllä rauhallinen versio, paitsi loppu. Kyllä tätä biisiä kuunnelessa taas herkistyi ja kyyneleet tuli selmiin, TÄMÄ ON NIIN IHANA!
Viimeisenä biisinä kuultiin Kesäyön unelmat kaikkien kolmen yhteisesityksenä. Eipä puuttunut vauhtia tästäkään biisistä.

Keikkahan varsinasisesti loppui tähän, mutta heidät taputettiin tietenkin lavalle uudestaan. Ile tuli laulamaan I'm On Fire. Seuraavana kuultiin ilmeisesti Darkness On The Edge Of Town? Anssin esittämänä. En tunnistanut tätä biisiä, mutta ilmeisesti se on tuo biisi, kun biisilista oli kuitenkin sama kuin edellisillä keikoilla.
Viimeisenä kuultiin ilmeisesti Everyday I Have The Blues? (en tunnistanut myöskään tätä) Mikon esittämänä. Tämän biisin aikana tuntui, että Suolahtisalin seinät alkoivat halkeilemaan, niin vauhdikas ja rokkaava tämä oli! Anssi innostui avaamaan paitansa napit! :D

Selvästi huomasi, että tuon väliajan jälkeen alkoi biiseissä vauhti lisääntymään ja mitä enemmän kello tuli sitä vauhdikkaammaksi meno yltyi! Tuo ihan viimeinen biisi oli kyllä aika huikea!
Keikan aikana kuultiin Anssin hienoa kitarointia ja kitarasooloja, mahtavaa!
Lavalla tuntui olevan hauskaa ja se tarttui myös yleisöön!
Myös hauskoja spiikkejä ja letkautuksia keikalla kuultiin, tietenkin olisi ollut outoa jos ei oltaisi kuultu.


Keikan loputtua jäin odottelemaan josko Anssi ilmestyisi jakamaan nimmareita ja sieltähän se kolmikko pian saapui. Ihmeen paljon siihen aulaan jäi notkumaan niitä nimmareiden pyytelijöitä, ajattelin ennen keikkaa, että ei siellä varmaan ole muita nimmareiden pyytäjiä, kuin minä, mutta erehdyin. Vaihdoin Anssin kanssa muutaman sanan ja pyysin tietty parit nimmarit. En kuitenkaan viitsinyt jäädä pitkäksi aikaa notkumaan, koska aulassa tosiaan oli muitakin nimmarin pyytäjiä ja kuten Anssillekin mainitsin, niin minulla soi tänä aamuna herätyskello 6, eli lopulta en nukkunut kuin noin 6 h yöunet. Ja voin sanoa, että ne ei todellakaan riitä minulle! Matka Jyväskylästä Suolahteen kesti noin 45 minuuttia, eli ihan sopiva keikkamatka.

Kuvien en keikalla ottanut, syystä että mulla meni hermo niihin kameran säätöihin, enkä jaksanut alkaa venkslaamaan sen kanssa. Katsoin paremmaksi keskittyä keikkaan ja antaa sen kuvaamisen kerrankin olla. Videonpätkiä tuli kyllä otettua useampiakin. Tuo videokuvaus on paljon hauskempaa, kun siinä ei tarvitse keskittyä siihen tekemiseen, vaan voi vaan keskittyä musikkiin.

Keikka oli siis todellakin huikea, sen huomasi mm. siitä, että keikan loputtua, kun kävelin salista aulaan, niin tuntui että jalat ei kanna. Jalat alkoi vapisemaan, joten piti mennä tuolille hetkeksi istumaan.

Suuret kiitokset Anssille ja muille esiintyjille, ilta oli todella upea!
Kiitos Anssille myös nimmareista ja juttutuokiosta! :)
Mari 6.10.2007 18:12 Kiitokset raportista! Varmaan kiertue paranee vanhetessaan ja vauhti kiihtyy, harmi että tämän illan Lappeenrannan keikka on jo viimeinen. Mut onneksi foorumilta on sielläkin edustaja.

Ymmärsinkö oikein, että Suolahdella ei ollut viulistia ollenkaan? Omituista. Muistatko miten ROMissa soitettiin ne Pekan osuudet? Niin ja mitä mieltä oot nyt keikan jälkeen siitä youtubessa olevasta ROMista, vastaako se todellisuutta vai selitinkö tuolla edellisessä viestissä ihan väärin?

jassu Anssi innostui avaamaan paitansa napit! :D

Tää on jo huolestuttavaa, täytyy olla Mikon tai Lenni-Kallen huonoa esimerkkiä! :lol:

Ja se oli minustakin hiukan yllättävää, että nimmarinpyytäjiä on tuolla kiertueella paljon liikkeellä. Mutta hyvä vaan, että saa äijät takahuoneesta ulkoilemaan. Savoyssakin joku pyysi joihinkin muinaisiin LP-levyihin nimmareita Ileltä, jonka teki pahaa kirjoittaa niihin mitään.
Hilu 6.10.2007 19:23
Mari Ymmärsinkö oikein, että Suolahdella ei ollut viulistia ollenkaan? Omituista.

http://www.ilekallio.com/blogi/2/rundi_lahestyy/
"Ja ensimmäisen viikon keikoille on vielä extrasointia tiedossa, mutta se selviää sitten, kun kävellään estradille."
jassu 7.10.2007 7:40 Suolahdessa ei tosiaan ollut viulistia mukana.
Mun piti oikein tarkistaa videolta (en nauhottanut kyllä kun ensimmäiseen kertsiin asti), että miten se nyt oli, mutta siis kertsissä ei tietenkään kuultu viulua, Lennin soitto kuului selvemmin, kun ei ollut sitä viulua. Äh, hitto en minä osaa vastata tuohon, älä Mari kysele noin vaikeita! :D

Selitähän Mari nyt vielä tälläiselle blondille uudestaan tuo kysymys, eli Niin ja mitä mieltä oot nyt keikan jälkeen siitä youtubessa olevasta ROMista, vastaako se todellisuutta vai selitinkö tuolla edellisessä viestissä ihan väärin?

Eli tarkoititko, että vastasiko tuo sinun analyysisi mielestäni tuota YouTuben ROM:ia? Menipäs tämä nyt vaikeaksi! :lol:

Siis eihän niitä nimmarin pyytäjiä nyt niin paljon kuitenkaan ollut, ehkä parisenkymmentä. Olli niitä paljon siihen verrattuna, kun mietin ennen keikkaa, että josko pari muuta minun lisäkseni pyytäisi nimmareita.
Mari 7.10.2007 9:30 Näemmä tuolla YouTubessakin on Suolahdessa olleen kommentti:
[quote:asvh9c56]Juu, minäkin olin Suolahtisalissa kuulemassa kyseistä kokoonpanoa (tosin ilman viulistia ja Nykästä)ja sanoisinpa, ett siellä oli vielä kovempi veto tästä biisistä, noh livetunnelma on tietysti livetunnelma...[/quote:asvh9c56]

Just tätä hain tuolla liian kryptisellä (se on ihan normaalia että meikäläisen ulosantia ei ymmärretä :D) kysymyksellä jassulta, että oliko Suolahden versio ROMista parempi kuin YouTubessa oleva Savoyn versio? Niitä on tietysti vaikea verrata, kun toinen on live ja toinen video.

jassu Mun piti oikein tarkistaa videolta (en nauhottanut kyllä kun ensimmäiseen kertsiin asti), että miten se nyt oli, mutta siis kertsissä ei tietenkään kuultu viulua, Lennin soitto kuului selvemmin, kun ei ollut sitä viulua. Äh, hitto en minä osaa vastata tuohon, älä Mari kysele noin vaikeita! :D


No juu, enpä kyllä muista miten Anssin bändikään hoitaa ne Pekan osuudet. Enkä edes muista, milloin viimeksi olisin kuullut ROMin Anssin bändin soittamana... oisko Kosketuksessa vajaa vuosi sitten? Onneksi tulee telkkarista pian, niin selviää tuokin. Selkeimmät Pekan osuudet on kai kertseissä, ekan kertsin jälkeen ja vikan kertsin jälkeen se kakofonia, joka soitettiin Savoyssa intronakin. Juu, nyt viimeistään näiden jorinoiden jälkeen tippuu kärryiltä...

Ainiin, onnittelut tännekin 500. keikasta!
jassu 7.10.2007 15:22 Noh sanotaan näin, että molemmissa on hyvät puolensa. Savoyn versiossa on viulu mukana, jota Suolahdessa ei ollut. Mutta Suolahti oli kuitenkin live. Hankala oikeasti sanoa, mutta sanotaan nyt vaikka tuo Suolahti, kun se oli kuitenkin live.

Tuli muuten mieleen vielä pari juttua tuolta Suolahdesta. Basistilta katkesi bassosta kieli keikan alkupuoliskolla ja myös Anssilta katkesi kieli keikan alkupuolella. Lenni tippui tuolilta soittaessaan pianoa ja viimeisessä biisissä Lenni soitti pianoa, niin että hän seisoi tuolilla ja soitti. Viimeisen biisin aikana Ile riehui kitaransa kanssa ja kaatoi vanhingossa takana olevan kitaran joka oli telineessä.
Suolahdessa oli tuo sama juttu, että Lenniä oli kuulemma kieletty laulamasta ja hän kuitenkin lauloi, joten Mikko käski häntä sitten esittämään jotakin. Lenni esitti Sininen uni lastenlaulusta oman versionsa... :lol: