Forum 2002-2013

marire 5.10.2007 14:06 Lappeenranta 6.11 Uskaltauduin nyt aloittamaan jo tämän aiheen. En alunperin ajatellut mennä tänne keikalle, mutta tuo Savoyn keikka sai niin hyvät kehut että pakko oli liput hankkia.
Se keikan alkamisaika on kuitenkin vähän itsellä epäselvää. Sekä lippupalvelussa että paikallislehdessä luki klo 19.00, mutta lipussa alkamisajaksi on pantu 20.00. Osaakohan Anssi sanoa milloin bändi nousee lavalle? Ei hirveästi huvittaisi tulla 1 1/2 tuntia liian aikaisin.
Anssi Kela 6.10.2007 11:02 Keikka alkaa klo 20.
marire 7.10.2007 10:10 Eipä tässä voi muuta kuin todeta että oli todella hieno keikka! Sali ei ollut varmaan edes puolillaan, mutta ei se tunnelmaa ainakaan haitannut. Vielä kun Räikkönen voitti Formuloissa, niin tämähän oli aika täydellinen viikonloppu.

Biisilistaa en nyt valitettavasti muista ulkoa, mutta kun katselin tuota Savoyn biisilistaa, niin varmaan muuten tuli aika lailla samat biisit, paitsi Anssilta jäi Uudet autot puuttumaan. Järjestyskin taisi olla hiukan eri...

Keikan alussa lavalle tuli vain Ile ja pari soittajaa. Ilen mukaan bändi oli riitautunut matkan aikana ja seuraavat kaksi tuntia kuunneltaisiin vain yksi biisi. :D Kappaleen aikana loputkin soittajat kuitenkin ilmestyivät lavalle ja Ile totesi että riidat on ilmeisesti sovittu. Toisen biisin jälkeen saatiin sitten Anssikin lavalle ja kuultiin Eilisen sirpaleet ja jokin toinen biisi yhteislevyltä.
Harhaa oli seuraavaksi vuorossa, ja täytyy kyllä sanoa että jos en olisi sitä osannut odottaa, niin en olisi varmaan tunnistanut. Se rokkiversio toimi kuitenkin erittäin hyvin, ja vaikka levyversiostakin pidän, niin kyllä tämä oli ehkä parempi.

Välissä Kuustonen kävi soittamassa pari kappaletta,ainakin Ainoain ja tämän jälkeen kuultiin Kuolematon laulaja. Anssi kertoi että kappale on hänen aikaisemman bändinsä Pekan ja Suden tuotantoa ja että se löytyy heidän levyltään. Anssi kuitenkin väitti että levyversio on hirveä ja kielsi ostamasta tuota levyä. :D Nyt esitetty versiota oli kyllä ihana kuunnella ja pitääkin antaa erityiskiitos Lenni-Kalle Taipaleelle hienosta soitosta ja erityisesti introsta.
Ensimmäisestä osiosta on vielä hyvä mainita Lenni-Kalle taipaleen hieno sooloesitys. Tilanne alkoi kun Lenni-Kalle lauloi yhden biisin mukana, vaikka se kuulemma oli erikseen kielletty. En nyt muista tarkkaan mitä Kuustonen sanoi, mutta hän kuitenkin ehdotti että Lenni vetäisi jonkin oman soolo-kappaleen. Lenni vetikin sitten Viikonloppu-laulun alun, hiukan omilla sanoillaan. :) Yleisö taputti tietenkin tahtia ja joku artisteista ehdottíkin että muut soittajat voisivat lähteä ja Lenni voisi jäädä yksin esiintymään. Siihen Lenni totesi että tuollaisia vaatimuksia onkin jo kuultu.:D

Toisessa osiossa Mikko soitti ensin pari omaa kappaletta ja kuultiin yksi yhteislaulu. Sitten olikin vuorossa ROM.Lappeenrannassakaan ei ollut viulistia mukanaan,mutta muu bändi korvasi ne osuudet hienosti(erityiskiitos taas Lenni-Kalle Taipaleelle) enkä sitä oikeastaan osannut kappaleen alettua edes kaivata, niin upealta se kuulosti. Siitä oli tehty enemmän rock-tyylinen, ja voisin jopa uskaltaa väittää että se oli parempi kuin Savoyn versio. Vaikka eipä videolla se äänimaailma kuulosta ihan samalta kuin paikan päällä.
Heti perään tuli -72. Anssilta meni hiukan sanat sekaisin :) , mutta sai kyllä korjattua tilanteen sen verran nopeasti, ettei kamalan moni tainnut sitä huomata. Esitys oli sen verran mukaansa tempaava että oli pakko loppusäkeistössä hiukan laulaa mukana,tosin erittäin hiljaa. Vieressä istunut nainen ei nimmitäin hirveästi tuntunut kappaleesta pitävän.Lopussa Anssilta kuultiin vielä Nummela, ja toinen osio loppui Kesäyön unelmaan.
Yleisö tietenkin taputti bändin takaisin ja kuultiin Springsteenin kappaleita. Ilen veti I'm on Firen todella hienosti ,mutta Anssin soittaessa Darkness on the edge of townin en oikein meinannut saada selvää sanoista. Enpä sitten tiedä oliko vika mun korvissani vai missä. Mikon kappaleessa bändi veti vielä kunnon loppusoolot yksi kerrallaan. Esiintyjät saivatkin sitten suosionosoitukset seisten.

Bändillä oli koko keikan ajan hyvä tunnelma ja juttelua kuunnellessa sai nauraa vatsalihakset kipeiksi. :) Tunnelma välittyi ainakin ensimmäisiin riveihin ja eikä kyllä päässyt kertaakaan tylsistymään, vaikka en tuntenut kappaleista puoliakaan etukäteen. Joten jos bändillä on vielä halua esiintyä tulevaisuudessakin yhdessä,niin minä ainakin lupaan tulla katsomaan.