Forum 2002-2013

Anssi Kela 21.5.2008 11:03 UNICEF-ILTA TAVASTIALLA 12.6. Tämä mainittiinkin jo tuolla "Tulevat keikat" -ketjussa, mutta perustetaanpa myös oma otsikko – kyseessä on kuitenkin jälleen melkoinen spektaakkeli. Lehdistötiedote lähti julkisuuteen tänään ja se kertoo seuraavaa:

TÄHDET ROKKAAVAT RAHAA UNICEFILLE TAVASTIALLA 12. KESÄKUUTA!

Anssi Kela järjestää 12. kesäkuuta yhteistyössä Live Nationin kanssa Helsingin Tavastia-klubilla hyväntekeväisyyskonsertin, jossa Anssin seuraksi lavalle kiipeää näyttävä joukko suomalaisia eturivin artisteja sekä afrikkalainen supertähti, Suomessa ensimmäistä kertaa vieraileva reggaelaulaja Rocky Dawuni.

Konsertissa artistit esittävät itse valitsemiaan coverbiisejä Anssi Kelan ja hänen yhtyeensä säestämänä. Tarkoituksena on antaa solisteille mahdollisuus irroitella ja esittää musiikkia, jollaista heiltä ei normaalisti odottaisi kuulevan. Luvassa on siis yllätyksellinen ja musiikillisesti monipuolinen ilta. Artistit esiintyvät palkkiotta ja illan tuotto tilitetään UNICEFille.

Puuhamiehenä toimiva Anssi Kela kertoo konsertin taustoista:

"Idea syntyi kuultuani Rocky Dawunin saapuvan vierailemaan Suomeen. Tutustuin häneen käydessäni UNICEFin Tukijoukko-kampanjan yhteydessä Ghanassa ja päätin, että kun kerran tuollainen kaveri saadaan Suomeen, niin pitäähän hänelle jonkinlainen keikkakin järjestää. Aluksi tavoitteena oli jotain huomattavasti pienimuotoisempaa, mutta pian mopo karkasti käsistä ja homma paisui hyväntekeväisyyskonsertiksi.”

“UNICEFin tekemä työ on äärimmäisen tärkeää ja Ghanassa käydessäni vakuutuin siitä, että Suomesta käsin annettu apu menee konkreettisesti perille. Täältä pohjolasta käsin on toisinaan vaikea ymmärtää kuinka pienillä summilla voidaan käytännössä tehdä todella paljon hyvää. Yhden leffalipun hinnalla voidaan ostaa kehitysmaan tai kriisialueen lapselle mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Muutaman keskioluen hinnalla voi lunastaa palan toivoa."


Illan aikana on myös mahdollisuus tukea UNICEFin toimintaa liittymällä kuukausilahjoittajaksi tai tekemällä keräyspisteissä pienempiä lahjoituksia.

Lippujen ennakkomyynnistä vastaava Tiketti lahjoittaa palvelumaksunsa kokonaisuudessaan keräykseen.

Tähän mennessä konserttiin ovat lupautuneet seuraavat kotimaiset huippunimet:

Hanna Pakarinen
Jenni Vartiainen
Ilkka Alanko
Jippu
Mariko
Jonna Kosonen
Lasse Kurki
Siiri Nordin
Tidjan Ba
Kim Herold

Liput: 12€ ennakko / 14€ ovelta
Ennakko: Tiketti
Ovet: 20.00
Showtime: 21.00
Ninnukka 25.5.2008 7:59 Ilmeisesti kyseessä on k-18 keikka?
Anssi Kela 25.5.2008 10:20 Normaali Tavastia-ilta, joten valitettavasti myös normaalit ikärajat.
yori 11.6.2008 10:08 Hmm...ko. keikka on jo huomenna, eikä yhtään hypetystä? :wink: Itse ainakin odotan suurella mielenkiinnolla minkälainen musiikillinen kattaus on tulossa. Lipunkin jo hankin, jotta tulee varmasti mentyä. Keikka viikolla kun aiheuttanee väkisinkin lievää väsymystä seuraavaan päivään.

Vaikken näistä artisteista lähtisi katsomaan montaakaan soolokeikalle, niin luulisin, että tällainen kokonaisuus on toimiva. Lisäksi voi jännittää kaivetaanko takahuoneesta vielä jotain ekstrayllätyksiä lavalle...! :)
Anssi Kela 11.6.2008 19:49 Hiljaista on tosiaan tällä osastolla ollut. Toivottavasti huomenna ihmiset olisivat kuitenkin liikenteessä hyvän asian puolesta.

Palauduin juuri viimeisistä harjoituksista. Tällaiset hankkeet kuulostavat aina ideavaiheessa erittäin hyviltä, mutta sitten kun niitä alkaa toteuttaa käytännössä, niin realiteetit iskevät kuin jalkapallomaila nivusiin. Huomenna tulemme esittämään yhtyeeni kanssa kaikkiaan 24 musiikkikappaletta – joista ainuttakaan ei ole tullut soitettua aikaisemmin. Aikaa biisien treenaamiseen oli ruhtinaalliset kolme päivää. Kutsuisin tätä tietynlaiseksi savotaksi.

Toivottavasti selviydymme konsertista kunnialla. Musiikkia kuullaan Madonnasta Metallicaan, reggaesta ranskalaiseen laulelmaan. Ohjelmisto on siis erittäin monipuolinen ja vaatii venymistä meiltä soittajilta. Haaste on kuitenkin otettu ilolla vastaan – on mukavaa päästä soittamaan musiikkia ns. laidasta laitaan. Onhan tuossa kuitenkin ollut hieman sulateltavaa. informaatiota on tullut sen verran, että pelkään pään sisäisen kovalevyn kaatumista.

Tiedossa on joka tapauksessa sen verran ainutlaatuinen ilta, että sen missaamista en toivoisi edes pahimmalle vihamiehelleni.
yori 13.6.2008 6:01 Laitetaanpa jotain kommenttia, ennen kuin muut ehtivät tehdä luotaavan syväanalyysinsa. :wink:
Monipuolinen ilta oli tosiaan. Itselle tutut biisit kolahtivat tietysti parhaiten. Hienoja tulkintoja, illan cover-bändi hoiti hommansa mielestäni oikein mallikkaasti ja hauskaakin näytti olevan. Moni oli varmasti "mukavuusalueensa" ulkopuolella, joten siitä vielä erityispinnat kaikille artisteille!
Illan soittolistakin varmaan ilmestyy tänne jossain vaiheessa, niin voi muistella itsekin tarkemmin...

Kiitokset!

love love love love.... :D
Hilu 13.6.2008 20:16 :)
Anssi Kela 14.6.2008 0:39 Esitinkö minä Tavastialla heviä?
Mari 16.6.2008 16:00 Vihdoinkin on aikaa kirjoittaa tänne jotain! Viime viikolla oli 7 päivää töitä ja vapaa-ajalla ehdin katsastaa 5 täyspitkää keikkaa, muutamia muita musiikkiesityksiä sekä yhden Götheborg-laivan. :P Torstaina ennen Tavastialle lampsimista nautiskelin Apulannan komean puistokeikan, esittivät mm. Pitkän kuuman kesän, Madon ja napakan viiksiä hehkuttavan lurituksen (ennen siirtymistä Viikset ei asu meissä -biisiin).

Unicef-iltana Tavastian salin suljetulta ovelta löytyi yhteensä neljä foorumilaista ja erinäistä muuta porukkaa. Puheista päätellen muut fanittivat Hanna Pakarista ja Jenni Vartiaista. Bändi treenaili lavalla ehkä 20 vaille yhdeksään (en katsonut kelloa), kun keikan piti alkaa yhdeksältä. Ryhmityimme salin ovelle odottelemaan sisäänpääsyä ja pohdimme hyviä kikkoja valloittaa eturivin parhaat paikat meitä edellä seisovilta, kuten tietovisa lavalla olevien bändiläisten henkilöllisyyksistä. Ovi aukenikin yllättäen, otimme hyvän spurtin ja päädyimme eturivin keskelle. :) Ei paha. Väkeä tuli ihan mukavasti, en sitten keikan aikana enää vilkuillut ihmeemmin taaksepäin.

Keikka alkoikin aika nopsaan ovien avautumisen jälkeen (hyvä kun ehti juomansa käydä ostamassa) klo 21.10 ja kesti klo 23.25:een. Eli siis 2 h ja vartti. Saalistimme biisilistoja keikan jälkeen ja siinä oli ainakin osin biisit väärässä järjestyksessä. Jotenkin näin se kuitenkin meni:

1. Maniac (Anssi)
2. Let's Dance (Ilkka Alanko)
3. The Way You Make Me Feel (Ilkka Alanko)
4. Vogue (Jonna Kosonen)
5. River Deep, Mountain High (Jonna Kosonen)
6. Nothing Compares 2 U (Siiri Nordin)
7. Scatman (Siiri Nordin)
8. Jessie's Girl (Lasse Kurki)
9. Surrender (Lasse Kurki)
10. Everybody Got Their Something (Mariko)
11. Big Spender (Mariko)
12. Enter Sandman (Tidjan Ba)
13. To Love Somebody (Tidjan Ba & Kim Herold)
14. Don't Fear The Reaper (Anssi)
15. "Kähärä" (Jenni Vartiainen)
16. La Mer (Jenni Vartiainen)
17. Never Say Goodbye (Hanna Pakarinen)
18. Open Your Heart (Hanna Pakarinen)
19. Tuonelan koivut (Jippu)
20. Puhu hiljaa rakkaudesta (Jippu)
21. Jerusalem (Rocky Dawuni)
22. My Love (Rocky Dawuni)
23. No Woman, No Cry (Rocky Dawuni)
24. Get Up, Stand Up (Rocky Dawuni)
25. "Love" (Rocky Dawuni)

Korjatkaa, jos huomaatte virheitä... "Kähärä" oli joku Anna-Mari Kähärän tekemä biisi, jota ei ole ilmeisesti ikinä esitetty missään. Nimestä ei tietoa. Viimeinen biisi oli Rockyn ja Unicef-nelikon Ghanan matkalla kirjailema yhteisbiisi, jonka nimeä ei taidettu missään välissä sanoa.

Antti, Kelly, Ville ja Saara sekä taustakitaristi Anssi soittelivat omia soittimiaan koko keikan ajan, paitsi Tidin ja Kimin yhteisbiisissä, jossa vain Kim säesti akustisella kitaralla. Vikassa biisissäkin (encore) taisi olla pelkkä kitarasäestys (Anssi ja Kim)? Mun muisti on todella rajallinen, eikä kuvistakaan selviä hirveästi, kun oli niin paljon väkeä lavalla... Get Up Stand Upissa varsinkin oli niin paljon väkeä, että vaikea sanoa ketä kaikkia siellä oli mukana laulamassa. Esim. Lasse Kurkea en muista lavalla nähneeni, mutta kuvassa hän kyllä näkyy... Ainakin siis Jippu, Hanna, Tidjan, Kim, Jonna, Jenni ja Lasse olivat siinä mukana Anssin ja Rockyn lisäksi, ja bändi vielä siihen päälle.

Kokonaisuutena kattaus oli luvatusti hyvin laaja ja se olikin suurin miinus. Olihan se hauskaa, kun ei todellakaan voinut ennalta arvata mitä oli seuraavaksi tulossa, mutta jotenkin siitä ei tullut sellaista kunnon jatkumoa. Joukossa oli useita sellaisia artisteja, joita en normaalitilanteessa menisi kuuntelemaan keikalle ja kun loistavien esitysten väliin tuli näitä vähemmän loistavia, niin kyllähän se aina vähän tasasi tunnelmaa. Toisaalta päätarkoitushan taisi olla kerätä mahdollisimman monta esiintyjää houkuttelemaan mahdollisimman paljon lipun ostajia, kun kaikilla kuulijoilla on vähän erilainen maku. Eli kyllä tämä hyväntekeväisyyskeikaksi oli todella paljon enemmän kuin hintansa väärti!

Ilkan osuus meni multa siihen, kun yritin jahdata villisti ympäriinsä pomppivaa artistia kameran eteen. Ylinopeutta!!! (Olen myös ollut huomaavinani kahden Tavastian keikan perusteella, että siellä on tehty jonkin sortin remppaa viime kuukausina ja epäilen vahvasti, että myös lavavalaistuksesta ois otettu tehoja pois... erityisen katkera olen vessan legendaarisen shakkilaatoituksen uusimisesta!)

Jonnan, Lassen, Marikon ja Hannan esityksistä ei jäänyt oikein mitään käteen. Valitettavasti myös Anssi kuuluu tähän kategoriaan. Eka biisi oli ok, toisesta en muista mitään (johtuen siitä, etten tunne koko kappaletta). Kaksi biisiä oli kovin vähän, mielellään olisi kuullut muutaman enemmän, mutta toisaalta illan isännän pitää olla kohtelias vierailleen. Bändin soittotaidot kyllä hämmästyttivät, kummasti se vaan taipuu kaikenlaiseen musiikkiin, vaikka välillä erinäiset henkilöt raapivatkin päitään. ;)

Jipun ekasta biisistä ei myöskään löydy väsyneistä aivolohkoistani mitään muistikuvaa, mutta Puhu hiljaa rakkaudesta oli melko yllättävä valinta ja hieno tulkinta. Suurin positiivinen yllättäjä oli Siiri Nordin, jolla oli kaksi loistavaa ja erilaista biisiä. Tämä kehuminen ei tietenkään johdu mitenkään siitä, että hän ryysti biisiensä välillä kokista mun lasista, pyysi tietysti kohteliaasti lupaa ensin. :D Scatman oli ehkä hauskin keikalla esitetty vetäisy, ainakin jos bändin ilmeistä voi jotain päätellä. Jennilläkin oli nätti lauluääni, mutta se ei ihan riittänyt vakuuttamaan. Parhaat pisteet vei Tidjan Enter Sandmanillaan. Wau mikä esitys! Enpä muista milloin viimeksi tuo bändi olisi kuulostanut NOIN hyvältä! Namnam. (Ja juu, Anssi ois mieluusti voinut esittää myös heviä!) Kimin ja Tidjanin hempeilybiisi ei ollut Metallica-revittelyn rinnalla kovin kummoinen.

Rocky oli silkkaa stara-ainesta ja häntä olisi mieluusti kuunnellut enemmänkin. Kun siellä Ghana-videoilla Anssi jossain kohtaa mainitsi, että "ihan kuin ois Mikko Kuustosen kanssa reissussa" niin mullekin tuli jostain syystä Rockysta hetkellisesti mieleen Mikko Kuustonen. Ei kylläkään ollut mitään tekemistä lauluäänen saati lavaliikehdinnän kanssa! (Tälläkin herralla lievää ylinopeutta havaittavissa, ei tullut yhtään kokonaan terävää kuvaa...)

Tulipas jaariteltua... Mun piti kirjoittaa tähän vain muutama sana ja tehdä isompi kommentointi Harhaan puolelle. Kuviakin on jossain vaiheessa tulossa sinne kunhan kerkiän valikoida vähiten suttuisia otoksia.

Kiitos järjestäneelle taholle!
a9800362 26.6.2008 22:08
Anssi Kela Tiedossa on joka tapauksessa sen verran ainutlaatuinen ilta, että sen missaamista en toivoisi edes pahimmalle vihamiehelleni.


Levylaulajalta itseltään ei ole kuulunut mitään kommenttia illan onnistumisesta, joten olisi kiva kuulla parilla sanalla, menikö se niin putkeen kuin mitä yllä olevasta kommentista voisi päätellä että oli tarkoitus?
Anssi Kela 27.6.2008 4:41 Ajatuksissa on ollut laatia aiheesta jonkinlainen raportti. Kirjan viimeistelyn kanssa on vain riittänyt niin paljon hommaa, ettei sen ulkopuolisiiin kirjoitushommiin ole riittänyt aikaa – eikä varsinkaan energiaa. Jahka tilanne rauhoittuu, niin yritän hiukan muistella UNICEF-iltaa.