Forum 2002-2013

Mari 10.4.2010 17:52 Salo Rockin' Hood 9.4.2010 Kiitos, kiitos ja kiitos bändille ihan heti alkuun! Ettei vain tämä tärkeä asia unohdu. Ihanan hassuja ootte!

Juu, pitihän Saloon mennä, kun Hyvinkäällä niin uhosin. Eilisiltana linja-auton ikkunan takana uhkaavasti pimeneviä kevätmaisemia katsellessa tuli kyllä vahva epäilys siitä, että minkähän ihmeen takia tännekin piti lähteä, järkevämpää olisi ollut mennä vaikka nukkumaan. Lohduttauduin sillä, että kun nyt kerran hallussani on meno-paluu-lippu ja olen jo matkalla, niin kaipa sen keikan voi siinä ennen paluumatkaa käydä katsastamassa.

Selasin bussissa Express-lehteä, jossa julistettiin, että ihminen tarvitsee "positiivista, myönteistä ja vahvistavaa palautetta". Sopiva määrä on 3-5 kertaa enemmän kuin negatiivista palautetta. Tekstin mukaan suomalaisilla tämä kerroin tahtoo olla väärin päin, joten yritän ottaa heti opikseni ja noudattaa tässäkin raportissa tuota suhdetta oikein päin. :)

Salon maaperälle loikattuani totesin ensiksi, että Salon linja-autoasema on takuulla omituisin laatuaan. Eihän siinä ole asemaa ensinkään, vain kolkko betoninen alikulkutunnelia muistuttava rakennelma, jonka alla bussit käyvät kääntymässä. Viimeksi Salossa käydessäni olin hiukan eksyksissä, joten nyt kartan avulla suunnistaessa painoin kaikki mahdolliset maamerkit mieleen. Joki ei enää tulvinut, rannoilla oli isoja jäälohkareita. Keikkapaikka löytyi yllättävän suoraviivaisesti, eikä sadekaan ehtinyt kastella.

Puoli kymmenen aikaan Rockin' Hoodissa oli hiljaista, reilut kymmenen ihmistä. Se oli katutasossa oleva avara baari, jonka takanurkkaan oli rajattu kookkaahko lava. Kaikin puolin oikein mukava paikka ja mukavat punaiset sohvat, joilla istuskella ja ryystää teetä. Bongasin lavan kulmilta pinon biisilistoja ja vilkaisin niitä "ohimennen". Eka biisi oli "Riisu siipesi" - ooh, uutta tuotantoa?! Silmäsin listaa pidemmälle, siinä oli biisejä "Rakkaus on R.", "James Dean", "Sata vuotta"... ei tää kyllä nyt ihan täsmää... Oisko kenties Herra Ylppö esiintynyt lähiaikoina samalla lavalla? Puolenyön lähestyessä oli Salon koloista kaivautunut paikalle jo ihan kiitettävästi väkeä. Tilattuani kokiksen (johon baarimikko olisi halunnut laittaa puolet vodkaa), Antti ponkaisi ulos baaritiskin takana olevasta takahuoneen ovesta ja leveä virnehän siitä seurasi. Esitin Antille kainon pyynnön, että bändi soittaisi pitkän keikan, koska paluubussini lähtee vasta 2.50. Antti lupasi virittää munakellon soimaan 2.49.

Keikka pääsi alkamaan noin 0.25, jolloin bändi marssi jonossa lavalle. Tunnelma tiivistyi lavan edustalle parin ekan biisin aikana. Plussaa Rockin' Hoodille siitä, että lavan kulmalla päivysti järkkärimies, joka siivosi lavan edustan paria porrasaskelmaa turhan tunkeilevista henkilöistä (joista vallattomin varasti Antin mikin keikan alkupuolella tervehtiäkseen yleisöä). Harvinaisen vähän siellä oli mitään häiriöitä, varsin siivoa väkeä - mutta silti sopivan riehakasta!

Biisilistaa ei taaskaan ollut, vaan mentiin fiiliksellä ja kuunneltiin yleisön toiveita. Katsoin parhaaksi kirjata biisit muistiin:
1. Mikan faijan BMW
2. Jennifer Aniston
3. Kaivos (Kellyn ehdotus, joka kirvoitti Anssilta kysymyksen "Ootko ihan tosissas?")
4. Milla
5. Aamu
6. Puistossa (yleisön toive)
7. Nolla (Saaran toive - tai ainakin Saaraa vaadittiin keksimään toivebiisi, Anssi yleisöstä: "Älä kuuntele noita.")
8. Kaksi sisarta (yleisön toive)
9. Laulu petetyille
10. Älä mene pois (Facebook-toive)
11. 1972 (yleisön toive)
12. Kevät tulee (ajankohtaisbiisi, "koska olemme ajankohtainen bändi")
13. Rva Ruusunen
14. Nummela
---------- (bändi ei poistunut lavalta, koska olisi joutunut puskemaan yleisön läpi)
15. Suuria kuvioita
16. Karhun elämää (Facebook-toive)
17. Uudet autot (leppeä lopetusbiisi)

Musiikillisesti keikka oli perusmainio, itselleni ei ainakaan jäänyt mitään erityistä superversiota mieleen. Nolla ja Kevät tulee kuulostivat hyvin samalta kuin Hyvinkäällä. Nolla oli ehkä enemmän edukseen konserttisaliympäristössä. Yksi yleisön edustaja riehaantui täysin rempseästi soitetusta kevätbiisistä. Anssilla oli lunttilapulla kevätbiisin sanat ja yksi yleisön edustaja eturivistä sai toimia lunttilapputelineenä. Millan alkuun soitettiin jotain tuttua biisiä, joka ei ollut Trooper. Suuria kuvioita meni Gloria-tyylillä ja lyhennetyllä sanoituksella. Kahdessa sisaressa varastettiin Nosturin 2002 keikan tyyliin(!) "Redbullia ja ratsupiiska", se ei voinut olla puhdasta sattumaa. Rva Ruusunen tuntui loppuvan kesken, kun Anssi ohjeisti "soittamaan nätisti vähän aikaa", eikä lopun jyristelyjä sitten tullutkaan, vaan niihin nätteihin sointuihin lopetettiin - ja kohauteltiin olkia, että näin tällä kertaa. Antti kommentoi jossain keikan loppuvaiheessa, että nyt tuli spiikkien pohjanoteeraus. Tuo tilanne meni multa vähän ohi, mutten usko Anttia, sen verran hyviä spiikkejä on aikojen saatossa todistettu! Tällä kertaa kyynelkanavia koetteli eniten (ja yllättäen) Uudet autot. Keikka loppui noin klo 1.54.

Tähän saakka olen antanut ymmärtää, että ei tuo nyt mitenkään erityinen keikka ollut, MUTTA... keikkahan oli jopa harvinaisen erityinen! Pitkästä aikaa tuli täysin elävästi mieleen ne ajat kun (ja syyt miksi) on reissannut livemusiikin perässä eri puolille Suomea. Naamallani oli kestohymy keikan alusta loppuun, ja on edelleen! Tästä voidaan syyttää bändiä, jolla oli hymy tosi herkässä. Kelly nauroi leveästi noin puolet keikasta, heillä oli selvästi Saaran kanssa joku juttu meneillään. Villen ilmeistä mulla ei ole mitään havaintoa, koska hänen nurkkansa oli (harmi kyllä) näkövinkkelistäni Anssin takana. Antti virnusi (kuten aina) ja Anssista huokui rento soittamisen ilo. Tämä ilo heijastui yleisöön ja yleisöstä takaisin lavalle, ja kaikki nauttivat. Vaikka Anssi totesi keikan loppupuolella, että kitara on kuulostanut oudolta ja epävireiseltä koko keikan (syytti vasta huollettua vahvistinta), nämä "ongelmat" eivät kuitenkaan kuuluneet yleisölle saakka, eikä siitä jaksettu stressata bändissäkään. Sille vain naureskeltiin. Upea keikka!

Keikan jälkeen metsästin julistetta. Ovimies auttoi irrottamaan teipit ja kertoi samalla, että hän on nähnyt Anssin kerran aiemminkin keikalla ja näiden näyttöjen perusteella Anssilla on mahtava kyky luoda lämmin tunnelma yleisöön. Julisteen alaosa oli rumasti tuhrittu punaisella tussilla ja teippejä irrottaessaan ovimies repäisi (kovasti pahoitellen) Sony-tekstin irti alareunasta. Jes, ei taaskaan ehjää julistetta. Lopullinen niitti oli se, kun jätin julisteen Anssin ja Antin luovan tussityöskentelyn armoille. :D Kiitti vaan niin kauhian paljon, erityisesti niistä Anssin nenälle piirretyistä paksusankaisista silmälaseista. Narikassakin nauroivat.

Rockin' Hoodista poistuessa kello olikin jo puoli kolme ja Salon märät kadut olivat hiljentyneet tihkusateeseen. Sillalta näkyi joen suuntaan hienoja valoja. Linnut sirkuttivat puissa. Linja-autoasemalla poliisit tönivät väsynyttä nuorisoa hereille. Bussikuski sammutti valot ja minäkin vaivuin kynä ja paperi kädessä ihanaan unentapaiseen lepotilaan lämpimän takkini sisälle. Kotitalon jo näkyessä aloin kuunnella puissa laulavia mustarastaita(?) ja vakuutuin siitä, että Kevät tulee -bändiversioon on otettu vaikutteita keväisiltä laululinnuilta. Saattoi johtua siitäkin, että kello oli jo viisi ja taivaanranta alkoi vaaleta.
Johnny 11.4.2010 16:45 "Positiivisella asenteella ja hyvällä sykkeellä" pääsee pitkälle :) Eihän Anssilla pitäisi olla hätäpäivää keikkaympyröissä noin "niinku" periaatteessa. Harvalla keikkailevalla artistilla on tuollaista määrää omia hyviä biisejä ja useita isoja hittejä. Lisäksi soitto toimii loistavasti ja Anssi on karismaattinen esiintyjä.

Salosta on lämpimiä muistoja. Useasti olemme käyneet soittamassa Paradise Garden ravintolassa. Erityisellä lämmöllä muistelemme roudausta takapihalta kapeita mutta jyrkkiä portaita pitkin suoraan toiseen kerrokseen :)