Kiusallinen hetki

| Aiheet: Tarkkailu | Kirjoittaja:

Helmat korviinMaaliskuinen aamu. Lämpötila on nollassa ja harmaa taivas sylkee vaakasuorassa räntää. Katselen keittiön ikkunasta kuinka sisäpihan toisella puolella neljännen kerroksen tuuletusparvekkeen ovi avautuu. Koiranilmaan astuu vaaleatukkainen keski-ikäinen mies, yllään ainoastaan valkoinen kylpytakki ja ruudulliset tohvelit. Hän sytyttää jo valmiiksi suussaan olevan tupakan ja laittaa sytyttimen kylpytakin taskuun.

Tuulenpuuskat riepottelevat valkoisen kaavun helmoja miehen imiessä kiivaasti nikotiinia elimistöönsä lyhyin, huohottavin vedoin. Suusta puhaltuva savu hajoaa hetkessä rännän sekaan. Mies ristii käsivartensa rinnalleen ja siirtelee hyisellä parvekkeella tohveleitaan kuin tapailisi ylinopeudella soitetun valssin askelia.

Äkkiä sisäpihalla villisti pyörteilevä tuuli tekee yllätyshyökkäyksen ja syöksyy kylpytakin kimppuun alhaalta päin: se heittää silmänräpäyksessä helmat ylös, lyö ne kädet puuskassa seisovan miehen kasvoille.

Hän on takkinsa alla munasillaan.

Mies repäisee kurittomat helmat nopeasti takaisin polviin, mutta vahinko on jo tapahtunut. Epätoivoisena hän kääntää päätään skannaten pihapiiriä. En ehdi vetäytyä ikkunasta. Miehen katse pysähtyy ja hän nauliintuu tuijottamaan minua alaspäin riippuva tupakka suupielessään. Katsomme toisiamme.

Jotain on pakko tehdä.

Nostan tupakkamiehelle peukalon pystyyn.

 

Kommentit

 1. prskl… ja mä kun luulin, että se sun peukalon näyttö tarkoitti, että tämä episodi pysyy sitten meidän välisenä…

 2. Kun mies näki peukalon hän osoitti takapuoltaan?

  Anssi, olisit iskenyt silmää ja liponut kieltäsi 😀 Vitsi vitsi! Ei saa suuttua 🙂

 3. Heh heh,… NIIN totta! Mitä ihmettä sun suomen kielen kanssa on tapahtunut?? JEEES, plussia, mut mä en löydä sitä tältä uudelta miniminikoneelta. Hmmm, eka neg., tätä blogia seuraan jatkossa milelenkiinnolla!! JA taidan käydä ostaa sen sun kirjankin 🙂 Terkuin Ulla- kielipoliisi ( ps. virkavapaalla) :))

 4. ei vitsit.. löysin tieni tälle blogille ja ei täältä meinaa pois malttaa lähteä, vaikka nukkumaanmeno olisi järkevää, kun töitä olisi taas huomenna. Tälle peukunnostolle olen tässä hihitellyt viimeiset 15 minuuttia 🙂

  Törmäsimme muuten sattumalta kuukausi sitten Finnvoxin studiolla. Olin kuvaamassa levynkansimateriaalia erään artistin levynkansia varten. Kahvitauolla otin taas kamerani esille ja poistuit kahviosta nopeasti kun otin kamerani esille. Soittajat miettivät pelästyitköhän kameraa, minä ajattelin että tuskinpa nyt sentään, kun kuulin että studiosessiotasi kuvataan melko intensiivisesti.

  Mutta minähän olin kuin lapsi karkkikaupassa. Herranen aika, pääsin kuvaamaan finnvoxille ja B-studion äänittämöön asti.

  Tällainen kohtaaminen kevätpäivälle. Arvostan aikaansaannoksiasi musiikin parissa ja hyväntekeväisyysjärjestöille. Kiitos blogikirjoituksista!

 5. Joo, epäilempä oisko tossa voinut enää tehä mitään. 😀 Hyvä pelastus! XD

Roskapostin vuoksi vanhoista artikkeleista on kommentointi suljettu automaattisesti.