Forum 2002-2013

Mari 23.5.2010 17:23 Käpylän Kyläjuhlat 23.5.2010 Pistetäänpä tästäkin muutama sana ihan tuoreeltaan. Muutama muukin foorumilainen oli paikalle eksynyt, tosin väkeä oli niin paljon, että saattoi olla useampiakin siellä jossain seassa. Naurettiin jo sille, miten Käpylä All-Starsin keikan aika ja paikka muuttuivat viime tingassa ja se aiheutti kaikille erinäisiä täpinöitä. Keikka oli lopulta klo 13.30 (tai ainakin vartin myöhässä) Kenttälavalla eikä klo 14.30 Telttalavalla. Kaikki, jopa Anssi, näyttivät silti löytäneen paikalle.

Keikan aloitti joku mies, sitten tuli joku nainen, joku Yona kenties... :D (tästä tulee selvästi laadukas raportti) Molemmat esittivät kolme biisiä, vanhahkoa suomalaista musiikkia tyyliin Leijat. Sitten Anssi näkyi kokoavan lunttilappunsa ja riensi lavan taakse huomattavan freesin näköisenä siitä huolimatta, että oli ilmeisesti jäänyt yöunet vähiin Eurasta palatessa. Anssin biisit olivat (nyt täytyy googlata oikeat nimet) Avaruuden ikkuna (J. Karjalainen), Kesäkatu (se Dannyn biisi) ja Njet Njet (Eppuja, "tämä on melkein raiskaus" sanoi joku muusikoista ennen biisiä). Totesimme yksimielisesti keikan jälkeen, että Anssi lauloi ihan tajuttoman hyvin! Olin kuulevinani aavistuksen normaalia enemmän raspikurkkua. Ei ollut mitään läpilaulua vaan silkkaa eläytymistä ja reilua äänenkäyttöä. Kitaraa ei ollut, joten mustiin lämpimiin vaatteisiin kietoutunut Anssi näytti hiukan orvolta keikkuessaan siellä liehuletteineen muiden soolojen tahtiin. Mutta kyllä oli taas tyyliä niin että oksat pois! Jossain ehkä ekan biisin aikana tuuli tarttui telineessä olleisiin lunttilappuihin ja yritti lennättää ne levylaulajan ulottumattomiin, mutta Anssipa pyydysti ne ilmasta kiinni ilman että laulu katkesi ja piti laput lopulta turvallisesti kädessään. Lausui sitten biisin jälkeen: "Sori nää partituurit, mut tämä keikka tuli aika nopeesti."

Kun Maija Vilkkumaa ja Ismo Alanko olivat lurauttaneet omat biisinsä (omituisia valintoja?), Anssi ja kumppanit pomppasivat takaisin lavalle laulamaan taustoja kappaleeseen, joka oli kaikesta päätellen "Joosef, Joosef". Anssikin lauloi pätevästi "Joosefia" useaan kertaan, vaikkei kuulemma etukäteen tiennyt, mikä tuo mahdollinen yhteisbiisi tulee olemaan. Hyvin improvisoitu. :D

Keikan jälkeen teimme parhaamme nostaaksemme Anssin jalkoja ilmaan taas mahdollisimman pitkäksi aikaa. Kehuimme kaikkea maasta taivaaseen, se tosin keskeytyi virallisen yhteiskuvan ottoon. Alanko taisi katsoa meitä hiukan oudosti, kun kurkimme teltan kulman takaa. Ei mikään ihme.

Käpylän Kyläjuhlat vaikutti kyllä todella mukavalta tapahtumalta. Yksi tie oli suljettu kokonaan autoliikenteeltä ja sinne oli levittäytynyt kovin epäsuomalainen kirpputorialue. Iloisia ihmisiä, ilmapalloja, telttoja, hippejä, kotikutoisia kahviloita, katusoittaja... Kulissitkin olivat upeat: vanhoja erivärisiksi maalattuja puisia omakotitaloja ja "bulevardin" kattona keväänvihreät lehdet, joita puut ojentelivat molemmin puolin tietä. Pihoilla kukkivia istutuksia, kirsikka- ja omenapuita, jopa syreeneitä. Koska ilmakin oli ihan kelvollinen (ts. vettä ei satanut, eikä ollut kylmä), tein pienen kävelylenkin tuon sympaattisen alueen kevättä ihaillakseni. Lopuksi kiipesin vielä "karttani" laitamille merkatulle Taivaskalliolle, jonka ympärillä tuntui aukeavan erämaata. Melkoinen paikka tuo Käpylä ollakseen 8 minuutin päässä Helsingin rautatieasemasta.

EDIT: Hups, tuli väärä pvm otsikkoon, ei se oo helppoo, ei.
jerzi 23.5.2010 17:58 Kuvia tuosta kyläjuhlasta.

http://jerryn.kuvat.fi/kuvat/K%C4PYL%C4 ... HLAT+2010/

Jerzi