Forum 2002-2013

Mari 16.6.2010 9:36 Jack The Rooster 15.6.2010 Tervehdys Tampereelta, suoraan täältä tapahtumien ytimestä, hotellin aulan nettipisteeltä, josta on lähes näköyhteys eilisiltaiseen keikkapaikkaan! Jack The Roosterin sijainnista täytyy kyllä antaa plussaa, melkein Tammerkosken sillalla soitettiin!

Tässä Jack The Roosterin biisilista (22.46-00.31)
1. 1972
2. Karhun elämää
3. MIkan faijan BMW
4. Milla
5. Kevät tulee
6. Jennifer Aniston
7. Puistossa
8. Kaatuneiden muistolle
9. Rock-unelma
10. Aamu
11. Nummela
--- (kai tässä oli encoretauko)
12. Murhaballadi (Anssi & Marzi)
13. Child In Time

Kommenttini keikan kestosta: "Kyllähän se kestikin." (ennakkotiedon mukaan bändi oli treenannut vain 10 biisiä, mikä aiheutti lievää ahdistusta!) ts. "Kyllähän sen kesti, vaikka uhkasikin olla lyhyt."

Biisien lomassa Anssi jutusteli biisien taustoista ja muusta. Mm. paljasti joitakin todellisuuteen pohjautuvia juttuja eri biiseistä.

Hauska episodi oli heti 1972:n jälkeen, kun Anssi totesi, että seuraavaksi piti soittaa Milla, mutta koska hän on unohtanut huuliharppunsa takahuoneeseen, soitetaankin jotain muuta... Mitäs biisejä siellä listassa on? Soitetaan Karhun elämää... (tarinaa aiheesta ja samalla illan juontaja juoksuttaa harpun takahuoneesta) Mihis mä tän nyt laitan? (hosuu harpun kanssa ja saa sen johonkin) Itse asiassa mä tarttisin tähän biisiin capon, joka on myöskin siellä takahuoneessa... :D Bändin kitaristi ojentaa capon ja Anssi sanailee sen verran, että ehtii saada juontajalta toisenkin capon. Ehh.. mä laitan sen tähän... (nakkaa capon tuolinsa juureen)

Bändi solisteineen oli siis todella ammattitaitoinen. Itse asiassa niinkin ammattitaitoinen, että vaikka oma bändi onkin mainio, tämä kuulosti vieläkin paremmalta... Rummut, koskettimet, jopa Marzi... tai ehkä se johtui vaan uutuudenviehätyksestä? (Ei.) Biisien versiot kuulostivat jossain vaiheessa kovinkin humppaavilta. :)

Ja näin tuli kesäkuukin pelastettua, mistä aurinkoisimmat kiitokset. Lisää kommentteja paremmalla ajalla. Nyt tarttis keksiä, mitä täällä Tampereella voisi kesäisenä keskiviikkopäivänä puuhastella... Haastavaa tämä lomailu!
Rusakko 16.6.2010 10:56 Jep, hieno oli keikka. Pakko oli ihailla uusia sovituksia, erityisesti jäi mieleen banjovetoinen BMW, Dire Straits-Milla (kai se oli Sultans of Swing mitä Marzi soitti) ja Murhaballadi, johon osallistui toinenkin Anssi (Nykänen kapusi rumpujen taakse loppubiisistä).

Jaa niin, pakollinen uudelleensanoitus tuli 1972:ssa, jossa myös Nummelin ajoi päänsä kaljuksi ja asusti naisen kanssa.

Luvattuja tuubivideoita odotellessa :)

Edittiä sen verran, että jossain määrin kiehtoi ajatus neljän viikon päästä olevasta seuraavasta luvusta tuolla klubilla, jolloin tarinankerrontavuorossa on Mikko Alatalo. "Tule jä näe miten käy Marzilta Känkkäränkkä", vai miten se mainoslause meni. Alkais kesälomakin samana päivänä.
Hilu 16.6.2010 19:14 Oli hieno keikka! Minulla jäi mieleen Jennifer Aniston, joka kuulosti kovin kauniilta.

Tuubivideoita:
Mikan faijan BMW
Kaatuneiden muistolle
noora 17.6.2010 13:50 Siis niin suolaa haavoille katsella noita videoita, kun en itse paikalle päässyt! :( On teillä näköjään ollut siellä upea tunnelma ja loistavia tulkintoja! Oliko tuolla muuten minkä verran yleisöä paikalla?
Mari 17.6.2010 18:14 Hmm, Child In Time -video viipyy huolestuttavan pitkään, ei kai levylaulaja ole torpannut version julkistamista? Sehän oli keikan ehdottomia kohokohtia, toisaalta hilpeän hauska (kun Anssi lauloi tai yritti laulaa tai kieltäytyi laulamasta falsetissa) ja toisaalta täydellisen taivaallinen (kun Anssi lauloi). Muistelisin, että bändi revitti myös parastaan keikan loppuun. Videota kansalle!

Murhis oli ehkä keikan paras, todella räjähtävä versio. Kaikkien Murhisten sarjassa varmasti kiilaa sinne lähelle terävintä kärkeen, ellei parhaaksi saakka. Kuvitelkaa Marzi kurittamaan kitaraa, Anssi karjumaan kitarisojaan ulos ja siihen vielä terästyksenä loppumetreille tuo Nykäsen Anssi.

Yleisesti ottaen minusta tuntui, että keikka parani mitä pidemmälle se eteni. Hitaita hämäläisiä joko bändissä tai yleisössä? Kaikki versiot kuulostivat enemmän tai vähemmän erilaisilta. Varmaankin selkeimmin uusi asu oli 1972:lla, josta soitettiin "tervetuloa viihtymään tänne seiskakannelle" -versio, joka ei ollut ihan yhtä juustoinen kuin Kosketuksessa-versio (joka muuten sekin soitettiin Tampereella!), ei ollut niitä huokailuita tai helistimiä. Karhun elämää oli ehkä hiukan riisutumpi - tai keskinkertaisempi - Anssi nimittäin spiikkasi sen kertomalla Pekan ja Suden edesottamuksista (myöskin Tampereella järjestetyissä) Rockin SM-kisoissa, jossa he voittivat olemalla äärimmäisen keskinkertaisia. Bemarissa oli se maukas banjo, kuten youtubesta on kuultavissa. Millan perään Marzi vetäisi perinteisen Trooperin sijasta Sultans of Swingiä (mäkin jopa tunnistin, vaikka oon erityisen huono tällaisissa tunnistuksissa, kun mulle jää päähän vain se kitara, ei sanat eikä varsinkaan biisin nimet). Kevät tulee -versiosta puuttui ne ns. titityy-linnut, eli ne tilutukset, mitä oman bändin keikkaversioissa on ollut. Hyvältä kuulosti ja Anssikin osasi melkein kaikki sanat ulkoa.

Jennifer Anistonin tienoossa alkoi tulla jo parhautta, se oli normaalia huomattavasti hitaampi versio, lähes mietiskelevä. Yritti jo tiristää kyyneleitä silmistä. Puistossa päätettiin komeasti Marzin vingutuksiin biisistä, jonka nimen jopa muistan jo (Sometimes I Feel Like Screaming), se kitara on soinut tänään puoli päivää päässäni, kiitos siitäkin. Ennen biisiä Anssi esitti mielenkiintoisen teorian sinisten valojen välähtämisestä - tämä jättää sellaisen option, että ehkä poliisit eivät olleetkaan kaverusten perässä, joten pako olikin ehkä turha? Kaatuneiden muistolle -idea oli kuulemma syntynyt jossain Kiteen Pub Karhussa, jossa joku äijä oli ehdottanut biisiaiheeksi veteraaneja. Tuo biisi on aina mukavaa kuulla, kun sitä ei ole soitettu viime aikoina juurikaan. Rock-unelmassa korostui erityisesti bändin taito, Anssi Nykänen kuulosti ihan erilaiselta kuin Kelly Ketonen, biisi svengasi ihan eri tavoin, kun bändi ei kiihdytellyt tuhatta ja sataa. Todella laadukas versio, mutta hauskaa oli silti! Aamusta ja Nummelasta mulle ei jäänyt erityisiä mielikuvia, ehkä ihmettelin vaan bändin soittoa, hyviä versioita joka tapauksessa, koska keikka tosiaan tuntui paranevan loppua kohti.

Encoretauolla soittajat hajaantuivat eri ilmansuuntiin ja juontaja pälpätti ja huudatti yleisöä niin, että pienen mutkan baarissa tehnyt Marzikin palaili lavalle Anssin seuraksi. Keikan muuten aloitti lämppäri "Tampere All Stars" noin kuudella biisillä, en hirmuisesti seurannut. Juontaja aloitti Anssin osuuden kysymyskimaralla, jossa piti täydentää ilmaisuita. Jotain tähän tyyliin: "kuusi heistä pistettiin vankilaan... loput kuolivat" ja "kahdentoista vuoden jälkeen... edelleen lähtöpisteessä". Yleisöstä kysyttiin ainakin sitä, milloin tulee seuraavia youtube-videoita (ideoita on kuulemma, muttei ole tullut tehtyä) ja jos Anssin ja Harri Rantasen välillä järjestettäisiin bassosota, kumpi voittaisi (Harri, koska hänellä on ollut kaksi Pedulla-bassoa, Anssilla vain yksi).

Nyt sanainen arkkuni on taas tyhjentynyt hetkeksi. Ainiin, sitä väkimäärää... vaikea sanoa, se oli sellainen pienenpuoleinen baari-ravintola, jossa vaikutti olevan joka tuoli täynnä väkeä. Seisomakatsomoa oli varmaan jossain taka-alalla baaritiskin tienoossa. Siellä pörräsi jotain hevihemmoilta näyttänyttä porukkaakin (ja keikan jälkeen dj soitti ainakin pari biisiä heviä), selvästi varsin rock-uskottava paikka. Ja ties mitä elvisten kitaroita ja vaatekappaleita lasivitriineissä. Kaikkien aikojen tampereelaisin sisustuselementti oli baaritiskin vieressä ollut seinä, joka oli tapetoitu käytetyillä farkuilla! Siis kokonaisilla housuilla ja ainakin yhdellä takilla! Wautsi. :)
Mari 30.6.2010 18:20 Pistetäänpä tänne linkki tuohon edellä vouhkaamaani Child In Timeen, kiitosta ja kumarrusta youtubeen laittamisesta!
http://www.youtube.com/watch?v=6e6xbwtDi48

Nämä (hevi)coverit on siitä kivoja, että Anssi pääsee revittelemään äänellään. Ehkä menee hiukan korkealle tässä kyseisessä kappaleessa, mutta kyllähän tuo muuten on aika oksat-pois-meininkiä. Aijjettä.
Anssi Kela 30.6.2010 18:54 Tuo Child In Time olikin nähtävästi ihan hirveän kuuloista alavireistä ininää, hyh hyh. Laulaessa jotenkin luulin, että se olisi kuulostanut ulospäin paremmalta.
Mari 2.7.2010 8:02 Käytä ohvia!!! Jos ininä ei sittenkään lopu, mene korvalääkäriin. Hmph!