Forum 2002-2013

Turo 26.9.2003 16:48 Se biisi papista, joka tappoi vaimonsa? Moro. Rekisteröidyin tänne ihan vartavasten jättääkseni tämän viestin. Hyvä että tänne pääsee samantien kirjoittamaan.

Olen tässä miettinyt yhtä biisiä joka on jäänyt mieleeni. Kuulin sen luultavasti pari vuotta sitten Kukkaisrockissa Tampereella.
Se oli muistaakseni noin niinkuin biisinäkin hyvä, mutta etenkin sanoitus jäi mieleeni. Siinä oli joku pappi tai saarnamies tms. , jonka vaimo kai petti sitä tai sitten se luuli vaan. Ja sitten tää pappi katsoi että mokoma joutaa hengiltä ja se ajoi kai sen yli autolla - pitäähän syntisen saada rangaistus.

Mikä tän biisin kohtalo on? Onko sillä nimeä? Onko tämmöistä edes olemassa? Jos on niin missä? Muistaako kukaan?

Muistikuvieni perusteella oli hyvä tsipale ja olisi sääli, jos tämä biisi jonnekin unohtuisi.
Rosso 26.9.2003 16:54 Biisin nimi on Murhaballadi. Harhaa.comista lainattua: "Kappaleen nimi oli aluksi Kyy (ei pidä sekoittaa Pekan ja Suden samannimiseen kappaleeseen). Laulun innoittajina ovat toimineet muun muassa Johnny Cash ja Hank Williams. Laulua harkittiin Nummela-albumille. Monet vuoden 2001 keikoista aloitettiin tällä kappaleella. Laulu oli kakkosalbumin teon jossain vaiheessa jonkinasteisessa harkinnassa kakkosalbumille. Fanien keskuudessa biisi tunnetaan myös lempinimellä Murhis."
Turo 27.9.2003 7:31 Jaahas. Että murhis. Kiitksia Rosso vastauksesta. En ollut älynnyt lukea Harhaa.comia tarpeeksi tarkkaan.

Toivottavasti tätä murhaballadia on vielä joskus jossakin mahdollista kuulla!
jassu 30.9.2003 15:48 no joo mäkin haluun kuulla kyseisen biisin :D ehkä saan kuullakin sit keikalla :D
Blonti[n] 4.10.2003 16:32 Ainakin minä löysin tämän kyseisen biisin ihan vahingossa, kun imppailin Kazaa Lite:llä Anssin biisejä. Tosin se oli joku keikka versio, Tavastialta muistaakseni?
Turo 7.10.2003 13:57 Satuin muuten minäkin kuulemaan tämän Murhaballadin. On siinä aika hätkähdyttävät sanat.

Aloin tässä pohtimaan näitä "bootleg" äänityksiä. Ajatellaanpa nyt vaikka ihan tämmöistä kuviteltua tilannetta, että jossakin keikalla jonkun taiteilijan tekemä biisi vaikuttaa kuuntelijaan niin että se kuulija sitä vielä muutaman vuoden päästä miettii. No sitten käy niin että se kuulija sitä artistia diggaillessaan haluaa kuunnella sen musiikkia ja vaikka myös tätä keikalla kuultua biisiä, jota ei ole kuitenkaan julkaistu.

Niin jos se kuuntelija sitten jollakin P2P-ohjelmalla esim. hankkii jonkun piraatti, -keikkanauhotetun bootleg-version siitä biisistä, niin oliskohan se artisti semmoisesta kauhean pahoillaan? Kyllähän se varmaan olisi. Semmoinen netistä imutteluhan on laitonta ja kauheeta.
Anssi Kela 8.10.2003 12:41 Itse en pane bootleg-äänityksiä lainkaan pahakseni. Ne ovat mielestäni hyvä lisä fanikulttuuriin enkä usko, että kukaan jättää levyjäni ostamatta siksi, että netistä saa ladattua biisit vaihtelevan tasoisina liveversioina. Eivätköhän noista kiinnostuneet ole juuri niitä diggareita, jotka ostavat levyt joka tapauksessa. Vain siinä tapauksessa älähdän mikäli joku alkaa harrastaa tällaista toimintaa taloudellisen edun nimissä.

Se, että levytettyjä biisejä ja kokonaisia albumeita levitetään ilmaiseksi netissä onkin sitten kokonaan toinen juttu...
AK 13.10.2003 16:05 no miks sitä ei laitettu levylle? Se meinaan on älyttömän hyvä kappale!
marire 15.10.2003 15:27 Nyt mäkin haluaisin kuulla sen!
Laukkis 15.10.2003 17:42 Laita Murhis seuraavalle levylle!!! Mä haluun kuulla sen. Se kuulostaa aika milenkiintoselta! :)
AK 16.10.2003 13:06 siitä saa live version kazaalla...
crazygirl 18.10.2003 17:36 Olen kuullut sen myös kukkaisrokissa. Olin kanssa siellä.Olen myös kuullut monilla muilla keikoilla.Oli aivan kauheat sanoitukset.
AK 19.10.2003 8:52 Murhaballadi


Olin saarnamies teille toin pelastuksen, pimeyteen valon ja vapautuksen. Vaan itseäin pysty en armahtamaan, jotain tehnyt oon mitä ei anteeksi saa. Vaimoni Saara oli nimeltään, kaunis kuin enkeli kyy mieleltään. Ja kun saarnasin iloista paratiisin, teki vaimoni elämästäin helvetin.

Tuo nainen kuin kyy, kaikkeen pahaan on syy, ja syntistentuomio se lähestyy. Tuskallinen muisto Saarasta on, oli rakkautein vaimooni viittaamaton. Vaan ei loputon...

Oli alussa tarina täydellinen, morsian kaunis ja onnellinen. Mua lupasi totella ja rakastaa, ne pian sain huomata valheeksi vaan. Ei ollut hän minulle uskollinen, kaikki kylässä pienessä tiesivät sen. Ja tottakai itsekkin näin totuuden, mutta vaikenin nielin vain nöyryytyksen.

Tuo nainen kuin kyy, kaikkeen pahaan on syy, ja syntistentuomio se lähestyy. Minä valitsin rakkauden petollisen, kaikki perustui ainoastaan valheeseen. Se vei hulluuteen...

Oli silloin heinäkuu kuumimmillaan, vaimoni pysynyt ei kotonaan. Kylän laidalle katosin hän iltaisin, tutustui kesäopiston nuorukaisiin. Minä silloin mä itseäin hallinnut en, heräs silälläin nukkuva paholainen. Sinä iltana sieluni jäi pimeään, sanoin: Saara lähden vain kävelemään. Häntä seurasin opiston asuntolaan, hain auton ja asetuin odottamaan. Puoli yhdeltä avautuvan oven näin, lähti vaimoni kulkemaan kotia päin. Vaan mutkassa metsätien yksinäisen, Saara maksaa sai vuosien haureuden. Ei ehtinyt väistää, ei kirkaistakaan, osui autoni kovaa

Se nainen kuin kyy, kaikkeen pahaan on syy, ja syntistentuomio se lähestyy. Olen saarnamies pelastuksen teille tuon, oman sieluni kohtalo vain toivoton. Se tuomittu on...
Anssi Kela 19.10.2003 19:33 Yleensä olen aika nihkeä kirjoittelemaan julkaisemattomien biisien sanoja, mutta aina kun näkee täällä virheellisiä versioita, niin pakkohan sitä on ryhtyä kirjoitushommiin... Eli tässä Murhaballadin viralliset sanat:

**************************************************

Olin saarnamies teille toin pelastuksen
Pimeyteen valon ja vapautuksen
Vaan itseäin pysty en armahtamaan
Jotain tehnyt oon mitä ei anteeksi saa

Vaimoni, Saara hän oli nimeltään
Kaunis kuin enkeli, kyy mieleltään
Ja kun saarnasin iloista paratiisin
Teki vaimoni elämästäin helvetin

Tuo nainen kuin kyy kaikkeen pahaan on syy
Ja syntisten tuomio, se lähestyy
Vaikka tuskallinen muisto Saarasta on
Oli rakkautein vaimooni mittaamaton
Vaan ei loputon

Oli alussa tarina täydellinen
Morsian kaunis ja onnellinen
Mua lupasi totella ja rakastaa
Ne pian sain huomata valheiksi vaan

Ei ollut hän minulle uskollinen
Kaikki kylässä pienessä tiesivät sen
Ja tottakai itsekin näin totuuden
Mutta vaikenin, nielin vain nöyryytyksen

Tuo nainen kuin kyy kaikkeen pahaan on syy
Ja syntisten tuomio, se lähestyy
Minä valitsin rakkauden petollisen
Kaikki perustui ainoastaan valheeseen
Se vei hulluuteen

Oli silloin heinäkuu kuumimmillaan
Vaimoni pysynyt ei kotonaan
Kylän laidalle katosi hän iltaisin
Tutustui kesäopiston nuorukaisiin

Enää silloin mä itseäin hallinnut en
Heräs sisälläin nukkuva paholainen
Sinä iltana sieluni jäi pimeään
Sanoi Saara: "Lähden vain kävelemään"

Häntä seurasin opiston asuntolaan
Hain auton ja asetuin odottamaan
Puoli yhdeltä avautuvan oven näin
Lähti vaimoni kulkemaan kotia päin

Vaan mutkassa metsätien yksinäisen
Saara maksaa sai vuosien haureuden
Ei ehtinyt väistää, ei kirkaistakaan
Osui autoni kovaa

Se nainen kuin kyy kaikkeen pahaan on syy
Ja syntisten tuomio, se lähestyy
Olen saarnamies, pelastuksen teille tuon
Oman sieluni kohtalo vain toivoton
Se tuomittu on
Gimma 20.10.2003 5:16 Olen kuullut tämän Murhiksen kerran eli pari vuotta sitten keikalla. Mutta en tarkkaan muistanut näitä sanoja, vaikka biisi oli mielestäni silloin jo hyvä. Mutta nyt kun nämä sanat tästä luin, niin pistää kyllä epäilemään kirjoittajan mielenterveyttä...
Harry 20.10.2003 5:38 Minä olen kuullut Murhaballadin pariin kertaan, ja minusta se on tosi hyvä ja vaikuttava kappale, varsinkin kun sen kuulee ensimmäisen Anssi Kela keikkansa aloituskappaleena. Kiitos sanoista. =)
Turo 20.10.2003 16:46 Vau. Oikein levylaulaja itte päätti pätkäistä sanat tänne nähtäväksi. :-)Kiitoksia vaan niistä ja muutenkin vastauksista!

Gimma Mutta nyt kun nämä sanat tästä luin, niin pistää kyllä epäilemään kirjoittajan mielenterveyttä...

Tuo mielenterveysepäily on varmaankin vähän niinkuin huumorimielellä laitettu? Kyllähän sanoitus on aika raflaava, mutta luulen että ei tuon sanoituksen tekeminen kovin sairasta mieltä vaadi. Laulun saarnamies sensijaan ei vaikuta kovin terveeltä.
Trientale 22.10.2003 11:23 On kyllä aivan loistava kappale tämäkin, voi todellakin sanoa, että vaikuttava!
Ja kiitos vaan Anssille noista virallisista sanoista, taidan pikkuhiljaa osata jo kappaleen ulkoa.. :) Mietin aluksi, mitä kummallista noissa sanoissa on, mutta sitten hoksasin, että Hyvinkäällä esitetyssä versiossa Anssi ei laulanut ollenkaan kohtaa
"Häntä seurasin opiston asuntolaan
Hain auton ja asetuin odottamaan
Puoli yhdeltä avautuvan oven näin
Lähti vaimoni kulkemaan kotia päin"

No, vaikka tuo kohta puuttuikin, niin hyvältä se kuulosti silti! :D
jassu 22.10.2003 17:58 Kiittooosss Anssi sanoista nyt voi lauleskella sitä kotona :D murhis on mahtava biisi toi mahtava kuulostaa vaan liian laimeelta :cry: loistavakin on liian laimee.
Trientale 6.1.2004 13:49 Vaikka tämä jo vanha topic onkin, niin on silti aivan pakko vielä jatkaa tätä... Isä tänään kuunteli kyseistä biisiä, ja totesi sitten, että se on aivan selvää hittiainesta (ja oli muutenkin erittäin vaikuttunut). Myönnämme, että levytettynä se toki voisi kärsiä inflaation, ja suosittelemmekin siksi, että seuraavalle levylle Murhiksesta voisi laittaa liveversion. Toimisi varmasti! :)