Forum 2002-2013

Gimma 23.10.2003 5:13 Vieno pyyntöni En enää tiedä minkä otsikon alle täällä kirjoitellaan, kun aiheet rönsyilevät sinne tänne. Tämän päivän Iltalehden verkkoversio tänään: "Nummela-biisin sanat menettivät merkityksensä"
- Nummela on biiseistäni oikeastaan ainoa, joka on selkeästi omaelämäkerrallinen, analysoi erokohun kourissa viime päivinä paininut suosikkiartisti Anssi Kela. - Joillekin biiseille käy niin, että niiden sanat menettävät merkityksensä, mutta musiikki jää elämään."

Jos näin on, vieno pyyntöni: ei Nummelaa Tavastialla, kiitos!

Tunnen oloni vaivautuneeksi, jos joudun sen siellä kuulemaan. Toivon aina, että musiikin esittäjä on kybällä mukana siinä mitä hän esittää. Tiedän, että saan tästä vihaiset vastalauseet tietyiltä faneilta, mutta tämähän on siis vain minun toiveeni Anssille enkä tähän kaipaa muiden kannanottoja. Artistihan tietty laatii biisilistan ihan miten haluaa.
nannamamma 23.10.2003 5:29 Jep, jokaisellahan on oikeus toiveisiinsa, mutta Tampereen keikalla olleena tahdon sanoa seuraavaa:

Niinkuin Anssi itse Tampereella sanoikin, hän seisoo edelleen kaiken kirjoittamansa takana. Onhan hänen elämänsä mennyt niin kuin Nummelassa kerrotaan. Ja se, etteivät sanat enää ole ihan ajantasalla, ei millään tavalla vaikuttanut esitykseen, päinvastoin. Yleisö oli kiitollinen Anssille siitä, että hän jaksoi laulaa senkin biisin.

Joten vaivaantuneelta ei ainakaan yhtään tuntunut, tokihan asia on jokaisen henkilökohtainen. Minä kuitenkin siis toivon, että Anssi edelleen, voimavarojensa mukaan tietenkin, laulaisi myös Nummelaa.
Anssi Kela 23.10.2003 7:56 En ole vielä nähnyt Iltalehteä, mutta vaikuttaa siltä, että toimittaja on ymmärtänyt pointtini hiukan väärin. (Eli olen taas ilmaissut itseäni huonosti...)

Kun aikanaan tein Nummelan se tuntui äärimmäisen henkilökohtaiselta ja koin laulua laulaessani itseni melko alastomaksi. En ollut edes varma uskaltaisinko julkaista moista tekelettä! Keikoilla sanoitukselle on kuitenkin käynyt niin, että yksityisestä on tullut yleistä: sitä laulaa hyvin omaelämänkerrallista tekstiä muistamatta välttämättä lainkaan, että tämähän kertoikin omasta elämästäni.

Tekstistä on siis jossain määrin tullut "vain" biisin sanoitus, mutta se ei millään muotoa tarkoita, ettenkö edelleen seisoisi pää pystyssä kirjoittamani takana. Nummela on ehdottomasti yksi parhaita koskaan tekemiäni biisejä ja luulen, että se tulee aina kuulumaan olennaisena osana settiini. Sitä soittaessa ja laulaessa tulee aina hyvä ja lämmin fiilis (edelleen!), joten kyse ei todellakaan ole siitä, että esittäisin biisiä tässä tilanteessa puolivillaisesti vain koska ihmiset haluavat sen kuulla. Nummela on minulle tärkeä virstanpylväs - tällä hetkellä ehkä tärkeämpi kuin koskaan. Ainakin Tampereen keikalla huomasin, etten enää pystynytkään suhtautumaan siihen vain yhtenä tekstinä muiden joukossa, joten siellä kuullussa versiossa oli varmaankin hieman ylimääräistäkin latausta ja sydänverta. Joten en valitettavasti aio suostua Gimman vienoon pyyntöön!
Gimma 23.10.2003 8:20 Vastauksesi tyydytti, Anssi. Ehkä toimittaja tosiaan ymmärsi sitten väärin, ihmetyttikin, että miten se Anssi voi näin ajatella, että "niiden sanat menettävät merkityksensä."

Ja otan näin ollen vaivautumatta vastaan Nummelan, joka on yksi mielibiiseistäsi.
jukebox 66 23.10.2003 8:27 Jos kaikki musiikin tekijät eivät laulaisi ex elämästä,olisi biisit vähissä.Minusta nummela biisin sulkeminen keikkalistasta olisi kyllä suuri virhe,se on taas kuuliakunnalle erinlainen merkitys kuin biisin tekijälle se mitä laulu pitää sisällä.Jos Anssi pystyy soittamaan ilman henk.koht. tunnekuohua kappaleen,niin siitä vaan.Varmaan laulu petetyille asettaa oman latauksen esittää,ja yleisö saattaa reakoida jotekin...Ei muuta kuin kaikkea hyvää uuteen elämään,toivottavasti keikkailet täällä ylämaissa enemmän.
Joz 23.10.2003 9:33 Loistavaa, että kuulemme Nummelaa tulevaisuudessakin. Allekirjoittaneenkin mielestä olisi ollut iso virhe jättää tuo biisi pölyttymään hyllylle.
Jos joku muuten on lukenut Nick Hornbyn "31 songs"-kirjan, jossa hän esittelee itselleen tavalla tai toisella muistojaherättäviä biisejä... Nummela kyllä kuuluu ehdottomasti omaan "31 lauluuni.." (liittyikö tuo nyt mihinkään.. hmm.. :roll: )
Harry 23.10.2003 12:06 Mukavaa, että Nummelaa kuullaan jatkossakin, koska se on vieläkin ehdottomasti lempikappaleeni. Aina kun sen kuulee, tulee hyvä mieli. =)
jassu 23.10.2003 13:16 nummela on myös minun lempi biisin :D ja mukavaa että sitä kuulee myös keikoilla :wink:
keva 23.10.2003 15:45 a.
Mari 23.10.2003 16:02 Sitä soittaessa ja laulaessa tulee aina hyvä ja lämmin fiilis (edelleen!)
Ja kuunnellessa! Henk. koht. minua on kuitenkin jo pitempään ärsyttänyt se, että aina kun Nummela alkaa, keikan tietää loppuvan, ja se EI ole kivaa...

Novalta on kuulunut sitä Sormusta ja ärtymyskerroin nousee kyllä aina kun ne erehtyy jollain lailla sanomaan että eivät kommentoi tätä sen enempää. Grrr... viimeksikin se akkeli sanoi oikein todella painokkaalla äänensävyllä "Tämä oli ANSSI KELA." Ja jossain kirjotettiin että "kohuttu Sormus-biisi". Vaan eipä kukaan kritisoi sen esittämistä, vaikka sitä niin omasta elämästä kertovaksi selitetään. Miksei kukaan puhu Ensilumesta? Entäs Suuria kuvioita ("nyt lähdetään ei jäädä itkemään"). Tai 1972? Puhumattakaan Murhaballadista! Ja tietty Laulu petetyille, josta päästäänkin sujuvasti Nummela-levyn aikaiseen materiaaliin... :lol:
Tää ei nyt välttämättä liittynyt varsinaiseen aiheeseen.

Anssi rakentakoon settinsä tismalleen oman mielensä mukaan. Jos artisti nauttii niin silloin yleisökin todennäköisesti pitää kuulemastaan. Eikä siinä mitään vikaa ole jos innostuu tulkitsemaan joitakin biisejä vähän ankarammin, päinvastoin! Jos jotain vois toivoa niin akustisia numeroita ja pitkiä kitarasooloja... (sori vaan bändi :P )
Rosso 23.10.2003 19:24 Oletan että maestro esittää Tavastialla myös nuoruuden bravuurinumeronsa 'Yönkuningattaren aaria'. Vai miltähän kyseinen kappale kuulostaisi duettona Gary Salmen kanssa? 8)
muu 23.10.2003 19:55 Oletan että maestro esittää Tavastialla myös nuoruuden bravuurinumeronsa 'Yönkuningattaren aaria'.
Joo ja mä toivon :mrgreen:
Norsku 23.10.2003 19:58 Aariaa voisi vaikka vienosti höystää vielä letkeällä säröllä :twisted:

Ja ku oletus ja toivo on jo tullu ni mä voisin vaikka uskoo että me kuullaan se :D
balisa 24.10.2003 4:52 Valitettavasti en tällä hetkellä pysty kuuntelemaan Anssin musiikkia koska jälleen palaan siihen hirveään raivariin jonka sain Soundi-lehden Anssista tekemästä jutusta. Samaan syssyyn metelöittin (?) Lordin foorumilla, jolloin muistaakseni joku kehoitti kuuntelemaan ja lisäämään heviannostustani.
Epäilin tuolloin ettei kaikki ole kohdallaan koska juttu oli niin epätodellinen ja epäuskottava. Sen oikein haistoi ja nyt sitten keinutaan jälkimainingeissä.
Samoin formulahommat alkoivat ottamaan hattuun. Jolloin sain kimppuuni Baalisa nimisen feikin. Tuskin tappelin itseni kanssa kuten Chride ihmetteli.
Yhdessä välissä ihmettelin, miten Anssi voi unohtaa elämänsä kun Nummela laulusta tippui sanoja ja muistaakseni irvin, että mitekähän artisti mahtaa löytää kotiaan keikan jälkeen :roll: Joopa joo, saa sitä kertailla... Ja Anssin laulut löytävät paikkansa joskus jos enää koskaan, luoja tietää..