Forum 2002-2013

jamppa 3.11.2003 10:56 Nummela II Vaimo tossa soitti Nummelan-albumin nummela-biisiä, kun kävelin huoneen ohi (oli muuten mielstäni albumin paras biisi). Ikävä kyllä uudessa tilanteessa - niinhän ne tilanteet vaihtuu - biisin sanat kuulostavat aika korneilta... Ehkä voisit tulevalle albumille tehdä "kakkososan" biisille, ei tietenkään nummela-nimellä? Sanoituksen pohjakin on "ykkösosassa" olemassa, tarttee vain vähän vaihdella joitain sanoja/aiheita. Siitä saa muuten muut fanit aika kivan, kun vähän vaihtelee noita sanoja ja aiheita kappaleeseen ihan mielikuvituksen kanssa, vaikka sitä kuunnellessa.
marire 3.11.2003 12:03 Minusta siitä ei ole muuttunut mikään asia.Tosin onhan Anssi eronnut,mutta ei minun mielestäni sen takia tarvitse sanoja muuttaa.
Olisihan se muutenkin outoa, että elämäntilanteen mukaan muutettaisiin laulun sanoja.Sitäpaitsi melkein kaikki Suuria Kuvioita-levyn kappaleista tuntuu kertovan Anssin nykytilanteesta
Anssi Kela 3.11.2003 12:54 Eikö siinä Nummelassa ole ihan samat sanat kuin ennenkin? Miten ne ovat nyt äkkiä muuttuneet korneiksi? (Tosin monenhan mielestä ne ovat aina olleetkin kornit...) Tällä Jampan logiikalla esimerkiksi Bob Dylanin rakkauslaulu Sara olisi muuttunut kuuntelukelvottomaksi samalla hetkellä kun Bobilla meni Sara -nimisen vaimonsa kanssa sukset ristiin. Hyvältä tuo kappale kuitenkin edelleen kuulostaa...

Nummelasta en vaihtaisi sanaakaan.
jassu 3.11.2003 15:07 Hyvä Anssii :D just niin ei mitään sanojen vaihtoja :!:
Gimma 3.11.2003 15:11 Sara on aina ollut Dylanin biiseistä suosikkini!
jamppa 3.11.2003 17:49 Vihje: oli koko jutussa vähän ironiaa. Ja ai mitenköhän ne korneiksi ovat muuttuneet? Siihenkin vihje: biisissä anssi kertoo omasta stabiilista ja mukvasta hiljaiselosta, jonka annetaan ymmärtää olevan kuin kohtalo, aj jatkuvan - "mun täytyy kävellä näin, mun täytyy kävellä näin". Parin vuoden jälkeen on ero, uusi muija, ja kerrostalokämppä Helsingissä. Siinä se korneus.
keva 3.11.2003 18:09 a.
Sami 3.11.2003 18:46
keva Täh.. "Mun täytyy kävellä näin" Jamppa. Eikös Anssi edelleenkin kävele näin, siis sehän oli vain se nostalginen olotila.


Nostalginen olotila, aivan, niinhän Anssi on kertonut. Mutta kyllä noi kertsin sanat "mun täytyy kävellä näin" voi ymmärtää myös niin, että jokaisen tulee kulkea omalla tavallaan ja omia teitään, tehdä elämässään sellaisia ratkaisuja mitä oikeaksi katsoo, ajattelipa muu maailma asioista mitä tahansa. Niinkin ymmärrettynä kappale on erittäin ajankohtainen ja myös yleispätevä.

Ja Dylanin Sara on aivan mielettömän kaunis kappale, ehdottamasti kauneimpia koskaan tehtyjä rakkauslauluja. Albumi Desire, jonka päätöskappale Sara on, on puolestaan yksi kaikkien aikojen parhaita levyjä, kuten jo aiemminkin on tullut todettua.
Gimma 4.11.2003 7:05 Vielä kornimpaa olisi, jos Anssi muutaisi Nummelan sanat! Nummela on hieno biisi ja ansaitsee paikkansa pop-historiassamme. Kadehdin Nummelan miehen tuolloista elämäntilannetta. On tosi onnellista, jos voi todeta elämästään, että kaikki on hyvin ja taidan kuulua tänne. Siihen kaikki pyrkivät, mutta harvoin kai onni on pysyvää. Sorry vaan tämä pessimismi, mutta miten sen nyt sanoisi; "Siperia on opettanut". Toivon kuitenkin vilpittömästi, että Anssi voi vielä joskus todeta asioiden olevan yhtä onnellisesti kuin Nummela-aikanaan.
jamppa 4.11.2003 7:31 Anssi hei, toiv. luit toisen kommenttini (sori etten ollut huomannut sinun itsesi vastanneen viestiin). Siinä tulee ilmi se ero, mikä Dylanin kappaleella ja nummellalla on. Enkä mä ole ihan oikeesti kehottanu vaihtamaan sanaakaan nummelasta, kai mä oon epäselvä, mut en ymmärrä miks mun kommentit on ymmärretty niin. Anyway, tsemppiä sulle Anssi.
Laukkis 8.11.2003 15:58 Nummela ei oo muuttunut tippaakaan huonommaksi, vaikka Anssi eros jne. Se on edelleen yks maailman kaikkeuden mahtavimmista biiseistä ja sen sanoja ei missään tapauksessa pidä muuttaa.
jassu 8.11.2003 16:12 no niinpä ei nummela oo muuttunu huonommaks! Mun mielestä nummelasta on tullu jotenkin vielä tärkeempi tai no öö vaikee selittää...
Nummela saa aina mieleen kaikkia muistoja, kaikkia lapsuuden juttuja, kertoohan Anssikin nummelassa lapsuudestaan :wink:
Nipsu 14.11.2003 19:02 Yhdyn muihin. Nummela on hienoin suomalainen biisi, minkä oon koskaan kuullu! Ja just ne sanat sen tekee, ihan tavallista, mut kuitenki niin upeet! Hyvä Anssi!!! :D